marcinor 22.08.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dam rade poki co nie rezygnuje... fakt fakem ze archietkt robiacy adaptacje mogl mi podnies o 25cm sciane kolankowa ale mu sie pewnie nie chialo i teraz sie bujam z tym... ale mysle ze jak bym dostal namiary do 3-4 kierbudow to jakis by ie przekonal bo niekturzy z forum pisali wczesniej ze to zadna zmiana.... tylko teraz znalesc takiego HEJ kierbuda .... Witam! Mój kierbud mówi, że takie zmiany nanosi się w trakcie lub po budowie... Ta zmiana nie wpływa kompletnie na nic Jak nie zacząłeś jeszcze to sobie takimi drobnostkami nie zaśmiecaj głowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 22.08.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Wciornastek liczyliście ile wyszedł Was realny koszt tynkowania ściany za metr2 ? Oczywiście wszystko razem, tynki cementowe + robota, gładź + robota. Jestem ciekaw. Ja już wiem, że moje tynki czeka jeszcze dopieszczenie. Kto wie, czy opcja tynki cementowe + gładzie nie byłaby tańsza.... Tomzoo Teraz już rozumiem. A kierbud nie może Wam tego zrobić? O ile dobrze pamiętam to miałeś Marcin tynki maszynowe? O jakim dopieszczeniu mówisz? Chyba nie tych tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 22.08.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Wciornastek Ja już wiem, że moje tynki czeka jeszcze dopieszczenie. Kto wie, czy opcja tynki cementowe + gładzie nie byłaby tańsza.... Ja to też wiem- już od chwili, ale myślałam, że u mnie coś skiepścili i wstydziłam się porzyznać Kierbud bardzo ich chwalił, ale ja nie jestem do końca przekonana Myślałam, że tyki maszynowe będą gładkie jak pupcia niemowlaczka pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 O ile dobrze pamiętam to miałeś Marcin tynki maszynowe? O jakim dopieszczeniu mówisz? Chyba nie tych tynków W sumie Atka już odpowiedziała, ale trzeba będzie troszkę po nich polatać z p[apierem ściernym. No i bez gipsowania niektórych zakamarków też się nie obejdzie. A tynki maszynowe, to takie, które natryskuje się maszyną, a reszta, czyli całe gładzenie robiona jest i tak ręcznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 22.08.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 O ile dobrze pamiętam to miałeś Marcin tynki maszynowe? O jakim dopieszczeniu mówisz? Chyba nie tych tynków W sumie Atka już odpowiedziała, ale trzeba będzie troszkę po nich polatać z p[apierem ściernym. No i bez gipsowania niektórych zakamarków też się nie obejdzie. A tynki maszynowe, to takie, które natryskuje się maszyną, a reszta, czyli całe gładzenie robiona jest i tak ręcznie.... widzę, że trzeba dobrze szukać wykonawców tynków maszynowych... 5 lat temu gdy miałem ekipę od tyków to nie myślałem, że trzeba coś po takim tynkowaniu poprawiać. Zostawili ściany gładkie jak szkło! Chyba tym razem skorzystam z tej samej ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 22.08.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Cześć Robiłam wycenę dla banku w maju. Mogę polecić rzeczoznawcę - Pan Sołtysiak tel. 604933978 Nie pamiętam teraz ile zapłaciłam - chyba ok. 350pln ale głowy za to nie dam. Miły facet, wycena nierumości z fotkami itp. Robił ją ok. 2 tygodnie. Jest "niezależny", ale polecono mi go w Multibanku jako dobrego i niedrogiego. Czyżby "mój" rzeczoznawca ? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 22.08.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Nie ma znaczenia większego czy maszynowe czy ręczne, istota polega na tym jakie to tynki. Jak cementowe, to nigdy nie będą idealnie gładkie, dlatego zazwyczaj potrzebna jest gładź, co podraża całą sprawę. Ja decyduję się od razu na tynki gipsowe (maszynowe) - cena z materiałem też 25 zł ale efekt już jak po gładzi. Jedyny minus (tzn. wg opinii na forum) że takie tynki są nieco bardziej "miękkie" i ponoć dzieci zabawkami je niszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko 22.08.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam!Poszukuję szamba betonowego. Znacie jakieś namiary na tanie. Poszukuję 2 o pojemności 10m3 dla mnie i sąsiada. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tech_nik 22.08.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Cześć Robiłam wycenę dla banku w maju. Mogę polecić rzeczoznawcę - Pan Sołtysiak tel. 604933978 Nie pamiętam teraz ile zapłaciłam - chyba ok. 350pln ale głowy za to nie dam. Miły facet, wycena nierumości z fotkami itp. Robił ją ok. 2 tygodnie. Jest "niezależny", ale polecono mi go w Multibanku jako dobrego i niedrogiego. Czyżby "mój" rzeczoznawca ? T. Ja również zamówiłem u niego wycenę działki budowlanej, goła ziemia, wziął 200zł, wycena robiona wiosną, kredyt też w Multibanku. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 22.08.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Co do operatu (wyceny) - polecam 602 444 057 pani DOminika (zapomniałem nazwiska) razem z mapkami zapłąciłem 567 zł (wycena budowy) ale było bardzo szybko i fachowo - tak jak bank (Deutsche Bank) chciał i tak jak ja chciałem (wiadomo, ktoty muszą się zgadzać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Jedyny minus (tzn. wg opinii na forum) że takie tynki są nieco bardziej "miękkie" i ponoć dzieci zabawkami je niszczą Moje są gładkie jak pupa niemowlaka, a cementowe są porowate. Natomiast jak dobrze się u mnie przyjrzałem, to znalazłem nierówności. Np przy podłodze. Przy założeniu listwe będzie widać odstęp od ściany. A że są miękkie to prawda. Miękkie jak cholera. Paznokciem bez żadnego problemu zrobisz rowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 22.08.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam! Poszukuję szamba betonowego. Znacie jakieś namiary na tanie. Poszukuję 2 o pojemności 10m3 dla mnie i sąsiada. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupić. Polecam - pod wiaduktem na Obornickiej. Sąsiad ma od nich szambo, ja - kręgi w studni. Było OK, szybka dostawa, ludzkie ceny. Telefonu nie pamiętam ale na pewno warto tam podjechać i zagadać - to "ludzcy ludzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 22.08.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam! Poszukuję szamba betonowego. Znacie jakieś namiary na tanie. Poszukuję 2 o pojemności 10m3 dla mnie i sąsiada. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupić. W Palędziu. Firma nazywa się CZYŻBET. 10 m3 za 5,1 tys. (materiał, transport ,robocizna). Tel. 061/814-32-07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 22.08.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Ponawiam prośbę o namiary na parkieciarza. Marzin nam udało się wytargować gladzie gipsowe na tynku za 10 m kw, do tego 1,5 zł dwukrotne gruntowanie farbą. A i jeszcze pytanko jak stoi teraz +/- cena metra kładzenia gresy, klinkieru czy płytek? Fajne te ceny na gładzie. I na gruntowanie też. Ja płaciłam odpowiednio 12 i 2 zł. A za kładzenie kafelków 35 zł/m2 (miałam też ofertę za 70, ale nie skorzystałam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 23.08.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam! Poszukuję szamba betonowego. Znacie jakieś namiary na tanie. Poszukuję 2 o pojemności 10m3 dla mnie i sąsiada. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupić. Podam Ci tylko numer telefonu ale warto zadzwonć. za 10 metrowe chcą 3700!!! 601235031 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 23.08.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Nie ma znaczenia większego czy maszynowe czy ręczne, istota polega na tym jakie to tynki. Jak cementowe, to nigdy nie będą idealnie gładkie, dlatego zazwyczaj potrzebna jest gładź, co podraża całą sprawę. Ja decyduję się od razu na tynki gipsowe (maszynowe) - cena z materiałem też 25 zł ale efekt już jak po gładzi. Jedyny minus (tzn. wg opinii na forum) że takie tynki są nieco bardziej "miękkie" i ponoć dzieci zabawkami je niszczą Możesz podać namiary na tą ekipę? Czy sprawdzałaś jak im wychodzą tynki? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.08.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Wciornastek liczyliście ile wyszedł Was realny koszt tynkowania ściany za metr2 ? Oczywiście wszystko razem, tynki cementowe + robota, gładź + robota. Jestem ciekaw. Ja już wiem, że moje tynki czeka jeszcze dopieszczenie. Kto wie, czy opcja tynki cementowe + gładzie nie byłaby tańsza.... Co do kosztów materiałów trudno mo powiedzieć bo był cement kupiony na wylewki i tynki razem i ine materiały też, a w sumie gładzi nie wyszło tak dużo i jeszcze tego nie zliczałam bo jednocześnie były prowadzone prace na zewnątrz i wewnątrz domu, zakładane luksfery obrabiane okna zakładane płyty GK i inne drobiazgi. W każdym razie tynki 18 zł za m kw a gładzie 10 za m kw robocizna + 1,5 zł dwukrotne malowanie. Tynki idealnie dopieszczone i twarde w zasadzie można już nawet odpuścić sobie dalsze malowanie PS. Z samych tynków wapienno cementowych nie byłam zadowolona - no mimo wszystko nie były cacy. Miałam obawy że teraz zrujnuje nasz gladzenie. Kierbud uspakajał że wg. niego wszystko ok i przynosił nawet normy zużycia gładzi na ściany w mm i kg. Wg jego obliczeń zurzyto gładzi znacznie poniżej normy. PS. A teraz obawiam się że czeka mnie zastój budowlany bo nadal poszukuję parkieciarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 23.08.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Jeszcze wracając do tematu rzeczoznawców. Polecam stronę ze spisem rzeczoznawców z Wielkopolski. Spis zawiera nr-y telefonów. http://www.srmww.pl/spis.php T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 23.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 bo nadal poszukuję parkieciarza To namiar z forum, ktoś go polecał, tylko kto ???? :Tomasz Matysiak 0606 904 556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 23.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam , mam do odsprzedania po budowie budowlaną skrzynkę elektryczną na mobilnym stojaku . Skrzynka posiada 4 gniazda 230 V z bolcem i 2 gniazda siłowe (wiekszej i mniejszej średnicy). Jeżeli jest ktoś zainteresowany to prześlę foto na maila. Pozdrawiam Zainteresowani proszę pisać na maila : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts