Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Poszukuję szamba betonowego. Znacie jakieś namiary na tanie. Poszukuję 2 o pojemności 10m3 dla mnie i sąsiada. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupić.

Podam Ci tylko numer telefonu ale warto zadzwonć.

za 10 metrowe chcą 3700!!!

601235031

Pozdrawiam

A czy te 3700 to z robocizną, czy tylko samo szambo?

Witam!

Poszukuję szamba betonowego. Znacie jakieś namiary na tanie. Poszukuję 2 o pojemności 10m3 dla mnie i sąsiada. Gdzie kupowaliście lub zamierzacie kupić.

Podam Ci tylko numer telefonu ale warto zadzwonć.

za 10 metrowe chcą 3700!!!

601235031

Pozdrawiam

A czy te 3700 to z robocizną, czy tylko samo szambo?

Wiesz że nie wiem :)

Ja brałem 5 metrów z montażem w zaniemyślu i zapłaciłem 2500 zł

Gdzie 5 metrów plastikowego to 3000...

Zadzwoń, na pewno się dogadasz:)

Powodzenia

Może kogoś to zainteresuje

SPRZEDAM OKOŁO 300 SZT BLOCZKÓW O WYMIARACH 24X24X59 Z BETONU KOMÓRKOWEGO

PRODUCENT XELLA- ZNANA Z MARKI YTONG

BLOCZKI SĄ NA PALETACH DO ODBIORU W HURTOWNI BUDOWLANEJ - POMOGA W ZAŁADUNKU LUB W BLISKIEJ ODLEGŁOŚCI DOWIOZĄ

MIEJSCE ODBIORU BORÓWIEC K. POZNANIA

CENA ZA SZT TYLKO 9 ZŁ

Nie ma znaczenia większego czy maszynowe czy ręczne, istota polega na tym jakie to tynki. Jak cementowe, to nigdy nie będą idealnie gładkie, dlatego zazwyczaj potrzebna jest gładź, co podraża całą sprawę.

Ja decyduję się od razu na tynki gipsowe (maszynowe) - cena z materiałem też 25 zł ale efekt już jak po gładzi. Jedyny minus (tzn. wg opinii na forum) że takie tynki są nieco bardziej "miękkie" i ponoć dzieci zabawkami je niszczą :roll:

Możesz podać namiary na tą ekipę?

Czy sprawdzałaś jak im wychodzą tynki?

Dzięki

Wiesz, wolałabym nie polecać bo jeszcze nie skorzystałam i nie chciałabym podawać namiarów na niesprawdzoną ekipę - będę robić tynki w drugiej połowie września, więc wtedy się wypowiem co do jakości. Z zasłyszanych opinii tynki robią dobre :roll:

A wracając do tematu ocieplenia: czy komuś robiły ocieplenie i tynki zewnętrzne "Bartki"??? bo ponoć mają to w swojej ofercie, może ktoś korzystał i się wypowie jak jest z ich jakością?

No i tak wogóle ponawiam pytanie o ekipę do ocieplenia w sensownej cenie.

Pozdrawiam,

A wracając do tematu ocieplenia: czy komuś robiły ocieplenie i tynki zewnętrzne "Bartki"??? bo ponoć mają to w swojej ofercie, może ktoś korzystał i się wypowie jak jest z ich jakością?

No i tak wogóle ponawiam pytanie o ekipę do ocieplenia w sensownej cenie.

Pozdrawiam,

Bartek ma robić u mnie, ale nie do konca jest to Bartek, tylko jacyś tam jego znajomi, co to przyjechali z Niemiec, bo u nas też zaczęło się opłacać. W sumię to biorę ich w ciemno. Nawet nie ma gdzie obejrzeć ich roboty... Będę królikiem doświadczalnym.

Czy miał ktoś przeboje z drenami na działce ? Wchodzą mi w fundamenty i nie wiem jak najlepiej je obejść. :(

My je zostawiliśmy, a tam gdzie zostały naruszone murarze ułożyli je z powrotem tak jak były .

http://images30.fotosik.pl/68/474c8fa4de7c1e2f.jpg

http://images21.fotosik.pl/379/1f1cece264a4a881.jpg

Hi,

mam pytanie odnośnie klinkieru. Może ktoś miał podobny dylemat. Ile wychodzi cementu i piachu na wymurowanie 1m kwadratowego sciany elewacyjnej klinkierowej potrzebuje to żeby ustalić czy lepiej mi robic na cement czy na zaprawe klinkierową.

T.

Zdaje się, że tylko specjalna zaprawa do klinkieru. Od cementu będziesz miał białe wykwity.

A propos klinkieru, mam taki problem:

Jeden z kominów, na szczęście pół, mam poprawiony specjalną fugą do klinkieru. Ale primo wyszło to masakrycznie, secundo idzie tej fugi od cholery a do tanich nie należy.

Na instrukcji usunąć piszą mechanicznie.

Czy ktoś usuwał fugę? Czym i jak to robił, żeby nie uszkodzić cegieł?

Witam wszystkich,

jesli budujecie od wiosny, to pewnie tez jesteście po przejściach z zakupem materiałów - cos strasznego!!!

Alee, najwazniejsze, że idzie do przodu:)

Może komus zwolniły sie stemple budowlane - chętnie odkupię. Potrzebuje ok.150sztuk (do ustalenia) 2,8-3,0m długości. Jeśli ktos ma, to prosze o kontakt (608 133 003).

Jesli trzeba, to reflektuje tez na deski szalunkowe.

pozdrawiamy

Jeśli komuś zostały to stemple bede potrzebował okolice Pobiedzisk / Letnisko najlepiej. Tel. 604100065 (mogą być używane ok 3m jakies 80 sztuk) :lol:

Potrzebne na wtorek 28 sierpien lub wczesniej.

Pozdrawiam budujących.

Aktualnie poszukuję stempli? Może komuś zalegają niepotrzebne?

Stemple używane zlokalizowałam.

Cena 4 zł za sztukę. Czy to dobra cena? Nie wiem ile kosztują nowe i już dziś

raczej tego nie sprawdzę.

Z dobrych wiadomości - wreszcie podpisaliśmy umowe kredytową i tym samym założyliśmy sobie pętlę na szyję.....

Czekam teraz na kasę z banku. Już i tak przesunęłam dostawę stropu z poniedziałku na środę.

prosze o namiary na betoniarnie w ok. murowanej, czerwonaka

Z czystym sumieniem moge polecic BETONIARSTWO Smirnow z Ceradza Dolnego gmina Grzebienisko (TEL. 061-298963)- gdziekolwiek to jest do Poznania dowieźli mi w cenie:

B10 180NETTO +20 zł NETTO za taśmę= 244 BRUTTO

B20 + TAŚMA = 305 BRUTTO

No i tam dalej zamawiam.

Dla zainteresowanych cegła pełna najtańsza jest w Leroy - 1 zł!

Aktualnie poszukuję stempli? Może komuś zalegają niepotrzebne?

Stemple używane zlokalizowałam.

Cena 4 zł za sztukę. Czy to dobra cena? Nie wiem ile kosztują nowe i już dziś

raczej tego nie sprawdzę.

Z dobrych wiadomości - wreszcie podpisaliśmy umowe kredytową i tym samym założyliśmy sobie pętlę na szyję.....

Czekam teraz na kasę z banku. Już i tak przesunęłam dostawę stropu z poniedziałku na środę.

Cena b.dobra za stemple i gratulacje z okazji "pętlowego" :wink: