Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanko.

Ile można "dać" murarzowi za wykonanie parteru łączenie ze stropem i ściankami nośnymi i działowymi za prosty dom o powierzchni ok. 130 m2.

Proszę o konkretne kwoty :D

Pozdrawiam budowniczych :wink:

Szczegóły może link do projektu bo tak to trudno co mówić. Ceny różne zależnie od technologii liczby ścianek zakretasów, podciągów etc.

O ile dobrze pamiętam to miałeś Marcin tynki maszynowe?

O jakim dopieszczeniu mówisz? Chyba nie tych tynków :wink:

W sumie Atka już odpowiedziała, ale trzeba będzie troszkę po nich polatać z p[apierem ściernym. No i bez gipsowania niektórych zakamarków też się nie obejdzie. A tynki maszynowe, to takie, które natryskuje się maszyną, a reszta, czyli całe gładzenie robiona jest i tak ręcznie....

widzę, że trzeba dobrze szukać wykonawców tynków maszynowych...

5 lat temu gdy miałem ekipę od tyków to nie myślałem, że trzeba coś po takim tynkowaniu poprawiać. Zostawili ściany gładkie jak szkło!

Chyba tym razem skorzystam z tej samej ekipy...

mógłbys podać namiar na tę ekipę od tynków? Co prawda dopiero układają u mnie strop, ale myślę, że już trzebaby o tym pomyśleć.

W ogóle potrzebowałbym jakichś namiarów na tynkarzy. Pomożecie? :lol:

Mąż jaloski

P.S.

i elektryka jakiegoś sensownego ktoś mógłby polecić?

Jesli chodzi o tynki to zdecdowanie mogę polecić Pana Radka 603 530 357. Robił tynki u Lidki i u mnie. Nie mam się do czego przyczepić dlatego polecam. A na posadzki zaradzi Pan Tomek 0 609 911 292.

Poczukuje hurtowni budowlanej solidnej terminowej i w przystepnych cenach okolice Kostrzyna Wlkp.

Dzisiaj dzwoniłem w sprawie bloczków M6 o mają po 3,35 zł za sztuke plus transport kto wie gdzie są taniej?

Pozdrawiam

witam ja do siekierek czyli obok ciebie towar brałam z hurtowni BOL-AN GNIEZNO dzwoń do p.Adriana Krupy 600-469-963 gorąco polecam lidka z siekierek :wink:

W ogóle potrzebowałbym jakichś namiarów na tynkarzy. Pomożecie? :lol:

Mąż jaloski

P.S.

i elektryka jakiegoś sensownego ktoś mógłby polecić?

Jesli chodzi o tynki to zdecdowanie mogę polecić Pana Radka 603 530 357. Robił tynki u Lidki i u mnie. Nie mam się do czego przyczepić dlatego polecam. A na posadzki zaradzi Pan Tomek 0 609 911 292.

tak jak napisała majania tylko jeżeli potrzebujesz rachunek to pamiętaj najpierw rachunek potem kasa ja czekam 2 miesiąc i teraz muszę dopłacić vat ale to nie radek tylko ich szef mariusz,a elektryk bardzo fajny facet znawca tematu ale brak numeru w moim telefonie więc jutro napiszę albo zadzwoń ok.13 to inny facet z tej firmy będzie montował mi bramę mój tel.697-69-39-39 pozdrawiam lidka. :wink:

Witam,

wybaczcie, ale nie jetsem w stanie przeczytac całego wątku (małe dziecko, praca, dom ..), ale mam prośbę PILNIE potrzebuję elektryka lub osoby, która pomoże mi w mieszkaniu wymienić całą instalację elektryczną ...

Czy znacie kogoś kompetnetnego ?

pozdr. cieplutko

poszło na priv

Bardzo serdecznie dziękuję. Jeszcze dziś do niego zadzwonie.

pozdr.

Mam jeszcze jedną prośbę/pytanie. Potrzebuje wynająć kosz/pojemnik na gruz (będę wyburzać ściany), orientujecie się może w temacie ? z jakiej firmy zrobic to najlepiej i możliwie jak najtaniej ? jak na razie to chodzi mi tylko po gowie rechman sanitech, czy są jeszcze jakieś firmy podobne ?

O ile dobrze pamiętam to miałeś Marcin tynki maszynowe?

O jakim dopieszczeniu mówisz? Chyba nie tych tynków :wink:

W sumie Atka już odpowiedziała, ale trzeba będzie troszkę po nich polatać z p[apierem ściernym. No i bez gipsowania niektórych zakamarków też się nie obejdzie. A tynki maszynowe, to takie, które natryskuje się maszyną, a reszta, czyli całe gładzenie robiona jest i tak ręcznie....

widzę, że trzeba dobrze szukać wykonawców tynków maszynowych...

5 lat temu gdy miałem ekipę od tyków to nie myślałem, że trzeba coś po takim tynkowaniu poprawiać. Zostawili ściany gładkie jak szkło!

Chyba tym razem skorzystam z tej samej ekipy...

mógłbys podać namiar na tę ekipę od tynków? Co prawda dopiero układają u mnie strop, ale myślę, że już trzebaby o tym pomyśleć.

nie wiem czy na ten rok się załapiecie...

0618687111

kom. 603941177

jak ustalisz termin to zdradź nam na kiedy - sam jestem ciekawy :wink:

W związku z kolejnymi pytaniami o projekt inst gazowej pragnę zauważyć co następuje ;)

- na forum dnia 7 marca br pisałam że robię takie projekty...

- zainteresowanie było delikatnie rzecz ujmując - nikłe

- aktualnie jestem po szpitalu, zawalona pracą do co najmniej listopada,

- kolega który pomaga mi nieraz gdy nie mam czasu na drobniejsze projekty za 2 tyg bierze ślub i będzie mógł mnie wspomóc czasowo dopiero w październiku

- promocja z 7 marca już dawno wygasła ;) - aktualnie projekt kosztuje 250-300zł

PS Podobnie rzecz się ma z projektami wentylacji i innymi (oczywiście nie dotyczy to cen :) )

Witam,

mam do odsprzedania kilka palet (okolo 10 - dokladniej bede wiedzial jutro) porothermu WIENERBERGER 24 P+W, Porotherm znajduje sie w hurtowni Nadstaga, transport wraz z rozladunkiem jest wliczony w cene pod warunkiem ze nie bedzie to warszawa ;)

cena za sztuke to 6.99 brutto, jezeli ktos ma inna propozycje cenowa prosze dzwonic 508-46-58-47 / chetnie zamienie sie za porotherm 11.5. sztuka za sztuke :)

gg 1028536

pozdrawiam

Potrzebuje wynająć kosz/pojemnik na gruz (będę wyburzać ściany), orientujecie się może w temacie ? z jakiej firmy zrobic to najlepiej i możliwie jak najtaniej ? jak na razie to chodzi mi tylko po gowie rechman sanitech, czy są jeszcze jakieś firmy podobne ? [/color]

Polecam firmę ZARABSKI. Mają mniejsze kontenery niż Remondis i są bardziej atrakcyjni cenowo. tel. 0 606 33 58 41