Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam identyczny problem, ale z energetyką. Termin już minął, a oni dopiero złożyli papiery do pozwolenia na budowę.

Tia, ja mam tak jak pisałem 14 miesięcy po terminie z umowy :lol:

Do momentu jak nie zrobili instalacji do skrzynek nic nie szło przyśpieszyć, a potem zjebka 3x w tygodniu, od panienki w okienku do dyrektora generalnego w Poznaniu i tak przez kilka tygodni 8)

Aha, dzwoniliśmy całą rodziną na zmianę :o :wink:

Ja monitoruje sytuację i jest tak, że opracowanie dokumentacji do pozwolenia na budowe robi gość zewnątrz i to on dał ciała. Dopiero w tym tygodniu złożył papiery do UM, więc znając urząd jeszcze poczekamy za prądem.

Ja monitoruje sytuację i jest tak, że opracowanie dokumentacji do pozwolenia na budowe robi gość zewnątrz i to on dał ciała. Dopiero w tym tygodniu złożył papiery do UM, więc znając urząd jeszcze poczekamy za prądem.

Skąd ja to znam. U mnie było to samo. Facet chciał siano i na początku był tak miły, że przyjechał do nas do domu. Kasy nie dostał, więc przeciągnął nas do granic możliwości. Na szczęście prąd miałem od sąsiadki.

Ja mam Tyveck (chyba tak się to pisze)

muszę poczytać tej nie brałem pod uwagę

jaki masz model i czy jest 3 warstwowa czy więcej ?

cena za m2 tez sie przyda ;-)

Ja też mam Tyvek Pro, jest dwuwarstwowa (ale nie pomyśl przypadkiem, że dwuwarstwowa jest gorsza od trzywarstwowej, raczej na odwrót). Przy zakupie dostaje się pisemną 30-letnią gwarancję.

W atrakcyjnej cenie możesz ją kupić tu: http://www.folnet.pl

Pozdr

Aga

Ja mam Tyveck (chyba tak się to pisze)

muszę poczytać tej nie brałem pod uwagę

jaki masz model i czy jest 3 warstwowa czy więcej ?

cena za m2 tez sie przyda ;-)

Ja też mam Tyvek Pro, jest dwuwarstwowa (ale nie pomyśl przypadkiem, że dwuwarstwowa jest gorsza od trzywarstwowej, raczej na odwrót). Przy zakupie dostaje się pisemną 30-letnią gwarancję.

W atrakcyjnej cenie możesz ją kupić tu: http://www.folnet.pl

Pozdr

Aga

qrde myslalem ze im wiecej warstw tym lepsza :(

wiesz gwarancja to w wiekszosci chwyt marketingowy- sciema zawsze jak przyjdzie do reklamacji producent wypina sie i udowodni tobie że wina uszkodzenia lezy po twojej stronie wiec mi osobiście na tym nie zależy

bardziej mi chodzi o sama jakośc

z parametrów technicznych wychodzi całkiem nieźle

powiedz mi co na to cieślę? - probowałaś rozerwać bo niektóre są takie ze drą sie jak papier (chociaż po parametrach mozna stwierdzic ze dosc mocna)

ceny maja nawet dobre

Marzin,

żebyś wiedział, do sąsiada, który na równi ze mną czeka prawie nie powiedział wprost, że chce siano.

A gość, który zorganizował nam budowlany, powiedział, że załatwienie docelowego to kwestia 2 tygodni. Jak się chce, to się może załatwić.

No u nas nie powiedział wprost, ale pitolił trzy po trzy że może być szybko, że zależy i takie tam... Wysłuchałem go i tyle. Podziękowałem za przybycie. Kiedy minęło już naprawdę wiele czasu od jego wizyty i kompletnie nic się nie działo, moimi odczuciami na temat spotkania z Panem projektantem podzieliłem się z kierowinikiem w Szamotułach. Kilka dni po tej rozmowie miałem przyłącze. Spotkanie z projektantem i rozmowę z kierownikiem dzieliło jakieś pół roku...

qrde myslalem ze im wiecej warstw tym lepsza :(

wiesz gwarancja to w wiekszosci chwyt marketingowy- sciema zawsze jak przyjdzie do reklamacji producent wypina sie i udowodni tobie że wina uszkodzenia lezy po twojej stronie wiec mi osobiście na tym nie zależy

bardziej mi chodzi o sama jakośc

z parametrów technicznych wychodzi całkiem nieźle

powiedz mi co na to cieślę? - probowałaś rozerwać bo niektóre są takie ze drą sie jak papier (chociaż po parametrach mozna stwierdzic ze dosc mocna)

ceny maja nawet dobre

Jakościowo jestem bardzo zadowolona - jest bardzo mocna, nie ma szans jej rozerwać - możesz wpaść do mnie na budowę i sobie pomacać. Cieśla nie narzekał.

wiem, że gwarancja gwarancji nie równa, ale z drugiej strony mieć jakiś papier a nie mieć nic i mieć nadzieję że się z folią nic nie stanie to ja już wolę mieć tą gwarancję ;-) A Tyvek jest producentem z najwyższej półki, tak jak np. Dorken. Innych membran chyba bym nie zaryzykowała :roll:

Jakościowo jestem bardzo zadowolona - jest bardzo mocna, nie ma szans jej rozerwać - możesz wpaść do mnie na budowę i sobie pomacać. Cieśla nie narzekał.

wiem, że gwarancja gwarancji nie równa, ale z drugiej strony mieć jakiś papier a nie mieć nic i mieć nadzieję że się z folią nic nie stanie to ja już wolę mieć tą gwarancję ;-) A Tyvek jest producentem z najwyższej półki, tak jak np. Dorken. Innych membran chyba bym nie zaryzykowała :roll:

chetnie wpadnę do ciebie sobie pomacać jak ciesla zadowolony to ja pewie tez bede ;-) oczywiscie membrane

masz racje lepiej miec niz nie miec klober daje tylko 15 lat gwary

a to ze tyvek jest najwyższa klasa wlasnie sie dzisiaj dowiedziałem w dekoplu

tylko oni niestety glownie maja kolbera i dorkena wiec cena na tyveka jest najlepsza tam gdzie podalas

chociaż mam probki klobera i dorekna i za diabla nie moge ich rozerwac

Cześć

pytanie do "mieszkańców" Rokietnicy i okolic

Jakie są Wasze (czyli osobiste ewent. bezpośrednich znajomych) doświadczenia z firmami ochroniarskimi które realnie działają w tej okolicy?

Powoli zaczynam się przymierzać do tematu, Golęczewo jest trochę na uboczu i firma która nie działa (czyli np. nie ma patrolu na stałe) w tej okolicy po pierwsze policzy sobie pewnie drożej za usługę, po drugie będzie nieskuteczna (zanim dojadą w razie czego...).

Które firmy zatem warto zapytać o ofertę?

Ja wprawdzie nie z Rokietnicy a z Zielątkowa, ale już konkretnie przymierzamy się do tematu monitoringu. Atakowały nas 2 firmy - Solid (dużo domów chronią w Zielątkowie) i Trust (mała firma, założył ją były pracownik Solidu). Skłaniamy się ku Solidowi. Patrol przebywa w Jelonku, koszt monitoringu 80 zł netto/miesiąc bez innych kosztów (typu przesył czy impulsy telefoniczne - bo mają przesył radiowy). Mamy rozprowadzone przez elektryka kabelki, więc montowali by nam czujki i inne elementy systemu, wycenę zrobili nam w dniu spotkania.

Sylwia

Poczukuje hurtowni budowlanej solidnej terminowej i w przystepnych cenach okolice Kostrzyna Wlkp.

Dzisiaj dzwoniłem w sprawie bloczków M6 o mają po 3,35 zł za sztuke plus transport kto wie gdzie są taniej?

Pozdrawiam

witam ja do siekierek czyli obok ciebie towar brałam z hurtowni BOL-AN GNIEZNO dzwoń do p.Adriana Krupy 600-469-963 gorąco polecam lidka z siekierek :wink:

Iwno - z transportem 3,17

pozdr

Witam, :)

serdecznie proszę o informację,

czy ktoś aktualnie buduje lub wybudował już domek z projektu:

Zgrabny z przedsionkiem z MGprojekt lub

W-27.12b Wydawnictwo Postaw Dom.

Będę niezmiernie wdzięczna za jakiekolwiek rady na temat w/w projektów tj.: kosztorysy, zdjęcia z budowy, informacji o wadach i zaletach.

Budowę planujemy rozpocząć wiosną 2008,

więc zbieramy jak najwięcej informacji na temat tych projektów.

Nie zdecydowaliśmy jeszcze, w którym domku będziemy mieszkać,

być może wasze opinie przekonają nas o właściwym wyborze projektu.

Serdecznie pozdrawiam

Ania

No to budowa ruszyła z kopyta. 8)

Dwa dni robót mam za sobą. Ekipa wykopała fundamenty (przy wydatnym udziale koparki), wylali podbeton, zaszalowali ławy i zazbroili. Teraz czekam za gruchą z betonem. W środę leją ławy, a później pewnie jakaś przerwa technologiczna. Po tych kilku dniach już wiem, że w hurtowniach i tartakach to wszystko jest "od ręki" ale tylko wtedy jak tego nie potrzebujesz. Deski szalunkowe były w tartakach, ale akurat w czwartek się wszędzie pokończyły. To samo ze stemplami. Łaty na zbicie WuCeta też na zamówienie. Beton z gruchy dopiero na środę (zamawiany czwartek). I tak na każdym kroku, ale nie ma na razie co narzekać - wszystko przede mną :D .

Mam pytanko. Szef ekipy zaleca mi styrodur zamiast styropianu z siatką na fundamenty. Ten styrodur to dwa razy droższy, ale czy aby dwa razy lepszy? Warto dokładać? Co sądzicie?

Pozdr

T.

p.s.

Chyba czas założyć jakiś dziennik budowy :) ... tylko , że nie ma czasu :cry: