aniazpoznania 26.09.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Skoro zaczęliśmy opisywac wyceny elewacji to u mnie to wygląda tak:(oferta z Nadstagi)wełna rockwool 15cm lamelowa - 56,92 pln netto za metr kwadratowyzaprawa do wełny fast specjal-W 25kg - 25,06pln netto/woreksiatka szklana 145 AKE - 1,19pln netto/metr kw.narożnik z siatką L 2,5m - 3zł/szt dla porównania - styropian grubości 15cm - 158pln netto/metr sześcienny Tynk Baumit - w ich palecie kolor nie ma wpływu na cenę (oferta z Euro-Mat)tynk silikatowy 14,50pln netto/metr kwtynk silikonowy - 16,50pln netto/metr kw.tynk nanopor (tylko w Baumicie) - 21pln netto/metr kw.farba elewacyjna ok. 300pln netto/10l - starczy na 30metrów kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.09.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ja właśnie jestem po akcji tynk. Dosłownie przed chwilą zamówiłem. Zaczęło się od najdroższych marek i najdroższych opcji, potem byłem lekko osłabiony cenami i liczyłem jak to może wyglądać w innych konfiguracjach. W ostateczności wróciłem jak to zawsze bywa do punktu wyjścia. Materiały zamówiłem w firmie STO na Strzeszyńskiej. Tynk silikonowy o ziarnie 2mm, barwiony w masie. Cena jednego metra w ich systemie to: 58,15 zł netto/m2 Co wchodzi w skład ich systemu:- klej do styropianu ISPO Garu- styropian EPS Arbet 15-ka- masa to zatapiania siatki Ispo Nr 1- siatka STO gramatura 175g/m2- podkład gruntujący STO Prep Miral- tynk silikonowy STO Silco K2 baranek Dla porównania opcja z tynkiem akrylowym: 52,81 zł netto/m2 A teraz jak to było u innych. Do porównania dawałem zawsze:- klej do styropianu- styropian- klej do zatapiania siatki- siatka- podkład (jeżeli dany system tego wymagał)- tynk silikonowy barwiony w masie o gramaturze 2mm Caparol: 58,99 zł netto/m2 (wycena z ul. Szarych Szeregów)Ceresit: 55,6 zł netto/m2 (wycena z firmy Chemik)Kabe: 49,78 zł netto/m2 (wycena z firmy Piątka z ul. Obornickiej) Jest fajna opcja jezeli chodzi o zaoszczędzenie paru groszy. Zamiast tynku barwionego w masie, można kupić mineralny i pomalować go farbą silikonową czy akrylową. W moim przypadku byłoby taniej o ok 2 tyś złotych, ale... jest jedno ale. Trzeba zapłacić majstrowi za nakładanie tynku i potem za malowanie. Minusem jest też to, że nie możemy malować "za ciosem" tzn zaraz po nałożeniu tynku, tylko po jakimś czasie. Wiąze się z tym rozwalanie i ponowne układanie rusztowania. Jeżeli ktoś sam zdecyduje się na malowanie, to jest to opcja godna uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.09.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 jako, że sporo osób rozgląda się za cenami ociepleń podam jedną wycenę którą dziś dostałem : System Kreisel (czyli chciałabym ale się boję ) Mice, zobacz to: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1266198&sid=e8df74feae0b49f2dbce1cf70cf2096c http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1887057&sid=aecea3d0b3314b103ebba3c5f0fcfb3e http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=858717 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=80985&highlight=&sid=ae60121b63dcd69772e0df0bbd5403b0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.09.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 jako, że sporo osób rozgląda się za cenami ociepleń podam jedną wycenę którą dziś dostałem : System Kreisel (czyli chciałabym ale się boję ) Mice, zobacz to: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1266198&sid=e8df74feae0b49f2dbce1cf70cf2096c http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1887057&sid=aecea3d0b3314b103ebba3c5f0fcfb3e http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=858717 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=80985&highlight=&sid=ae60121b63dcd69772e0df0bbd5403b0 Dzięki, oczywiście forum już przeszedłem wzdłuż i wszerz wcześniej Dlatego tak zależy mi na innej wycenie, żeby porównać czy skórka jest warta wyprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.09.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Dzięki, oczywiście forum już przeszedłem wzdłuż i wszerz wcześniej Dlatego tak zależy mi na innej wycenie, żeby porównać czy skórka jest warta wyprawki Spróbuj zapytać o Terranovą. U mojego ojca od kilku lat jest na chałupie ich tynk. Akryl. Kolor jest dość ciemny, i do dziś na pd ścianach nie ma żadnych odbarwień. Namiary: Hurtowania Mat Budowlanych w Lusowie. Tel. 606 988 783 Wczoraj robił mi wycenę na Terranovę. Co prawda na tynk silikonowy, ale przecież ze zmianą jednej pozycji dużo roboty miał nie będzie. Facet dopiero startuje, więc jest skłonny do większych negocjacji niż starzy wyjadacze. Właśnie do niego dzwoniłem, poinformować, że kupiłem gdzie indziej i przy okazji dodałem że może zadzwoni znajomy i żeby on kupił to musi dostać dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.09.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 słuchajcie, a wiecie może ile kosztuje wynajem przyczepy campingowej na 2-3 tygodnie i gdzie można takowe znaleźć? interesuje mnie Rokietnica lub oczywiście okolice Poznania dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.09.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 słuchajcie, a wiecie może ile kosztuje wynajem przyczepy campingowej na 2-3 tygodnie i gdzie można takowe znaleźć? interesuje mnie Rokietnica lub oczywiście okolice Poznania dzięki i pozdrawiam! Widziałam taki wynajem jeden na Obornickiej (bliżej wiaduktu) a drugi przy A2 na wysokości Tarnowa Podgórnego. Cen nie zanm. Ale jeśli chcesz takie coś dla fachowców to znając ich strasznie poniszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.09.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Przyczepy dla ekipy nie pożyczaj! Będzie do remontu. Możesz pozyczyc dla siebie jeśli chcesz wzorem Anglików na Discovery Travel mieszkac w przyczepie do czasu zakończenia budowy (cąły czas im sie dziwię ) Jesli chcesz dla ekipy to mam znajomego, który jakis czas chciał sprzedac podniszczoną przyszepę (kupował dla swojej ekipy bo z daleka ich ściągał za małe pieniądze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.09.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Qrczę, o tym, że zniszczą nie pomyślałam a to bardzo cenna uwaga Aniazpoznania, daj namiary na znajomego, może to jest rozwiązanie? dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Jasia, namiary wysłałam na P.W. - jest w Twojej skrzynce Pzdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 27.09.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam.Gdzie w okolicach Kostrzyna Wlkp. Swarzędza mozna dostać piach, żwir, potrzebuje do budowy!Z góry dzieki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.09.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Hej. ktos z was niedawno (ale nie moge znalesc) wklejał liste tartaków z nr tel. wczesniej nie zapisalem a teraz potrzebuje:| wiec jak moge prosic.a co do tynkow to gdzie kupujecie materiały? i jakich macie wykonawcow? czy jak matarialy STO to firma wykonawcza to STO i produkty prosto ze STO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.09.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Hej. ktos z was niedawno (ale nie moge znalesc) wklejał liste tartaków z nr tel. wczesniej nie zapisalem a teraz potrzebuje:| wiec jak moge prosic. scooby leniuchu dokładnie 67 sekund mi zajęło znalezienie tej strony ... str 77 jak Ty alarmy uruchamiasz to aż się boję spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 27.09.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Hej. ktos z was niedawno (ale nie moge znalesc) wklejał liste tartaków z nr tel. wczesniej nie zapisalem a teraz potrzebuje:| wiec jak moge prosic. a co do tynkow to gdzie kupujecie materiały? i jakich macie wykonawcow? czy jak matarialy STO to firma wykonawcza to STO i produkty prosto ze STO? ja wklejałam zajrzyj do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.09.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 MICE spoko az tak zle nie jest;p a co do szukania to mam wymówke internet w orange. max 180kb/s wiec troszke dłuzej bym szukal i dlatego wole sie spytac:p i dziekuje bardzomuriel o tartak widze pierwsza klasa opisany choc akurat nie masz tego co ja znam,(ale nr tel nie mam) na przezmierowie tartak. podjade tam(mam 5min tam) i zobacze jak maja ceny.a gdzie ty kupowalas? i chyba lepiej odrazu wziosc impregnowane? a co do zwirowni to nie masz "dolaty" jeszcze . Ja placilem 18zł za tone z transportem.. A co i ile wyszlo i jak z transportem bylo to opisze w dzienniku, postaram zrobic to do wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 27.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 nie mam tych z Twojej strony Poznania..... a mój piach wyszedł z transportem 18,75 zł / tona, więc bardzo zbliżony (gość od nas z okolic, odkrywka Pobiedziska) na elektryków namiar podeśle Ci wieczorkiem jak R. wróci więźbę też już mam zamówioną - też wieczorkiem wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 27.09.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 muriel o tartak widze pierwsza klasa opisany choc akurat nie masz tego co ja znam,(ale nr tel nie mam) na przezmierowie tartak. podjade tam(mam 5min tam) i zobacze jak maja ceny.a gdzie ty kupowalas? i chyba lepiej odrazu wziosc impregnowane? a co do zwirowni to nie masz "dolaty" jeszcze . Ja placilem 18zł za tone z transportem.. A co i ile wyszlo i jak z transportem bylo to opisze w dzienniku, postaram zrobic to do wieczora. Tartak w Przeźmierowie (61) 814 29 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.09.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Zna ktoś tartak w Skokach? Mój wykonawca zamówił tam więźbe i już trzy razy przekładali termin dostawy więźby (już się boję, że mnie wykołują) - może ktoś ich zna i może mnie uspokoić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.09.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Listwa cokolowa 15 2,0m - 11,00 zł Kurcze, nigdzie nie ma tych profili cokołowych!!! W jedynie w Chemiku na Starołęce, ale: - daleko - i drogo (listwa L= 2 kosztuje 19zł/szt) Mice, skąd miałeś wycenę na Kreisela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 28.09.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Jasia, namiary wysłałam na P.W. - jest w Twojej skrzynce Pzdr Ania Aniu, dziękuję Ci bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts