Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

brachol, ja nigdzie nie widziałam parapetów zewnętrznych drewnianych :roll:

Taras drewniany OK, ale parapet? Wiem, że np. teak nie nasiąka tak wodą...ale drewniany parapet? Czy to tylko dla mnie dziwne rozwiązanie?

a w domach goralskich w Zakopanym? tam sporo domow ma drewniane parapety przynajmniej tych drewnianych

Zrobiłem rozeznanie, i weźmiemy parapety aluminiowe bez żadnego koloru. Powleczone jedynie powłoką ochronną. Znalazłęm kilka namiarów:

Producent Helopal

Punkty sprzedaży

POZNAŃ, "ABA" Sp. z o.o., Strzeszyńska 30, 061 656-71-90

POZNAŃ, GRAF S.C., os. Przyjaźni 13 S, 61 822 66 54

POZNAŃ, MIROX SP.Z O.O., GÓRECKA 104, 61 830-35-11

POZNAŃ, MIROX SP. Z O.O., Harcerska 10, 61 878-03-16

POZNAŃ, OKNA A.P., Górecka 31, 061/830-36-10

POZNAŃ, P.P.H.STOLAR Sp.j., Hetmańska 13, 604 906790

POZNAŃ, P.W. AREX, Bosa 6/4 (róg Głogowskiej), 61 66 33 545

POZNAŃ, PROBUS GM, Niedziałkowskiego 1, 61 833-20-31

POZNAŃ, THERMOFASADA-ZACHÓD TADEUSZ GNIAZDOWSKI, Górecka 31, 61 663-28-48

POZNAŃ, ZPHU TONTOR- KALISZ, Rolna 3, 61 872 06 93

SUCHY LAS, P.P.H.U. "BEREŹNICKI", Szkółkarska 92, 061/652-12-24

Parapety Pietrucha

61-008 POZNAŃ

ul. Św. Wincentego 13

ul. Sw. Wincentego 10

tel. (061)887-90-50

fax (061)852-34-17

[email protected]

ZAKŁAD PRODUKCJI PARAPETÓW

PPHU "RDM"

RAFAŁ MARKOWSKI

SOWINKI 64

62-050 MOSINA

TEL (061) 81-92-327

FAX (061) 81-36-789

To już wiem dlaczego nie widziałam drewnianych parapetów!! Nigdy nie byłam w Zakopanem :D

Z tak na serio - widziałeś kiedyś drewniane parapety zewnętrzne w domu murowanym?

szczerze powiedziawszy to nei przygladalem sie jak na razie parapetom bo nie doszedlem do tego etapu i mam jeszcze daleko wiec nie widzialem drewnianych w domach murowanych ale uwazam ze da sie takie zrobic i wcale nie beda nasiakaly woda jakos szczegolnie no ale poza tym musza jeszcze pasowac do reszty domu

No marzin widze ze parapety w akcji. ale jak to wszystko obdzwonic i poszukac tych najtanszych to i tak rachunek za telefon zrowna nam cene z pierwszym z brzegu parapetem (chodzi o cene)

u mnie stan zero juz wysycha:p i znowu kilka byków , ale do poprawy wiec ok.

a jak wyszlo z kominem to mozna zobaczyc w dzienniku.

No marzin widze ze parapety w akcji. ale jak to wszystko obdzwonic i poszukac tych najtanszych to i tak rachunek za telefon zrowna nam cene z pierwszym z brzegu parapetem (chodzi o cene)

Scooby, ja nie szukam najtaniej, tylko tam gdzie mają od ręki i porządne. Potrzebuję dwa parapety na okna 120 i dwa małe na okna 60-ki. Przy takich ilościach szkoda zachodu żeby gdziś dostać złotówkę taniej.

Pytanko:

Znacie jakieś miejsca, gdzie mają parapety od ręki?

Szukam aluminiowych.

W kwestii parapetów

Mam zewnętrzne parapety z płytek z Paradyża pod kolor dachu. Koszt płytek zależy od szerokości parapetu i obraca się w granicach 4-8 zł za szt przy szerokości płytki +/_10-13 cm. Tak więc dla klasycznego okna 150 cm szerokiego to koszt +/- 50-70 zł za okno + robocizna tj. przyklejenie płytek.

Za to wewnątrz domu granity. Koszt zależnie od rodzaju granitu od ok 500 zł wzwyż za m kw. Oczywiście można tańsze za nawet 200 zł z chińskiego granitu na allegro.

Witam

W którym tartaku można tanio kupic deski szalunkowe?

Z jakim kosztem za kubik muszę sie liczyć?? Oczywiście NETTO :wink:

Pozdrawiam

Jakiś czas temu gdy obdzwaniałam tartaki to za kubik większość chciała 500 netto i bez dowozu, w końcu wzięłam z Rokietnicy nie najtańsze ale mi przywieźli. Jak będziesz chciał nr tel. to daj znać.

Pytanko:

Znacie jakieś miejsca, gdzie mają parapety od ręki?

Szukam aluminiowych.

spróbuj AP okna naprzeciwko hali góreckiej - my tam braliśmy wszystko do domku w którym teraz mieszkamy, i miedzyczasie dla teściowej jak remont robiła.... mają dużo rzeczy, raczej od ręki (albo krótki termin) i ceny do negocjacji bo to mała firmemka; przynamniej tak było ze cztery lata temu

teraz tez pewnie od nich weźmiemy :D

muriel - w podanym przez Ciebie namiarze nadzieja. Po obdzwonieniu wszystkich z podanej wyżej listy, straceniu 3 godzin i zrobieniu 100 kilometrów nigdzie nie znalazłem od ręki aluminiowych parapetów. Wszędzie na zamówienie Q@#$% Bleeeee. Kapitalizm :-?

W liroju znlazłem podchodzące kafelki, nawet pasują, ale chcę aluminium i tyle.

http://s1.directupload.net/images/071003/temp/ce86p4et.jpg