Marzin 02.10.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Se robie elewację, ale zapomniałem że istnieje takie coś jak zewnętrzne parapety!!!! Ktoś z Was już do tego się przymierzał? PlastikDrewnoPłytki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 02.10.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Se robie elewację, ale zapomniałem że istnieje takie coś jak zewnętrzne parapety!!!! Ktoś z Was już do tego się przymierzał? Plastik Drewno Płytki ??? my będziemy mieć metalowe - jak rynny - i dokładnie w tym samym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 02.10.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Se robie elewację, ale zapomniałem że istnieje takie coś jak zewnętrzne parapety!!!! Ktoś z Was już do tego się przymierzał? Plastik Drewno Płytki ??? Zewnetrzne wezme stalowe lub aluminiowe. Czemu piszesz o drewnianych? Są w ogóle zewnętrzne parapety drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.10.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Zewnetrzne wezme stalowe lub aluminiowe. Czemu piszesz o drewnianych? Są w ogóle zewnętrzne parapety drewniane? a dlaczego ma nie byc drewnianych? a z tego co sie orientuje to chyba najczesciej ludzie robia aluminiowe albo z plytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 02.10.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 brachol, ja nigdzie nie widziałam parapetów zewnętrznych drewnianych Taras drewniany OK, ale parapet? Wiem, że np. teak nie nasiąka tak wodą...ale drewniany parapet? Czy to tylko dla mnie dziwne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.10.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 brachol, ja nigdzie nie widziałam parapetów zewnętrznych drewnianych Taras drewniany OK, ale parapet? Wiem, że np. teak nie nasiąka tak wodą...ale drewniany parapet? Czy to tylko dla mnie dziwne rozwiązanie? a w domach goralskich w Zakopanym? tam sporo domow ma drewniane parapety przynajmniej tych drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 02.10.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 To już wiem dlaczego nie widziałam drewnianych parapetów!! Nigdy nie byłam w Zakopanem Z tak na serio - widziałeś kiedyś drewniane parapety zewnętrzne w domu murowanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.10.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Zrobiłem rozeznanie, i weźmiemy parapety aluminiowe bez żadnego koloru. Powleczone jedynie powłoką ochronną. Znalazłęm kilka namiarów: Producent HelopalPunkty sprzedaży POZNAŃ, "ABA" Sp. z o.o., Strzeszyńska 30, 061 656-71-90 POZNAŃ, GRAF S.C., os. Przyjaźni 13 S, 61 822 66 54 POZNAŃ, MIROX SP.Z O.O., GÓRECKA 104, 61 830-35-11 POZNAŃ, MIROX SP. Z O.O., Harcerska 10, 61 878-03-16 POZNAŃ, OKNA A.P., Górecka 31, 061/830-36-10 POZNAŃ, P.P.H.STOLAR Sp.j., Hetmańska 13, 604 906790 POZNAŃ, P.W. AREX, Bosa 6/4 (róg Głogowskiej), 61 66 33 545 POZNAŃ, PROBUS GM, Niedziałkowskiego 1, 61 833-20-31 POZNAŃ, THERMOFASADA-ZACHÓD TADEUSZ GNIAZDOWSKI, Górecka 31, 61 663-28-48 POZNAŃ, ZPHU TONTOR- KALISZ, Rolna 3, 61 872 06 93SUCHY LAS, P.P.H.U. "BEREŹNICKI", Szkółkarska 92, 061/652-12-24 Parapety Pietrucha 61-008 POZNAŃul. Św. Wincentego 13ul. Sw. Wincentego 10tel. (061)887-90-50 fax (061)852-34-17 [email protected] ZAKŁAD PRODUKCJI PARAPETÓW PPHU "RDM"RAFAŁ MARKOWSKI SOWINKI 64 62-050 MOSINA TEL (061) 81-92-327 FAX (061) 81-36-789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.10.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 To już wiem dlaczego nie widziałam drewnianych parapetów!! Nigdy nie byłam w Zakopanem Z tak na serio - widziałeś kiedyś drewniane parapety zewnętrzne w domu murowanym? szczerze powiedziawszy to nei przygladalem sie jak na razie parapetom bo nie doszedlem do tego etapu i mam jeszcze daleko wiec nie widzialem drewnianych w domach murowanych ale uwazam ze da sie takie zrobic i wcale nie beda nasiakaly woda jakos szczegolnie no ale poza tym musza jeszcze pasowac do reszty domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.10.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 No marzin widze ze parapety w akcji. ale jak to wszystko obdzwonic i poszukac tych najtanszych to i tak rachunek za telefon zrowna nam cene z pierwszym z brzegu parapetem (chodzi o cene)u mnie stan zero juz wysycha:p i znowu kilka byków , ale do poprawy wiec ok.a jak wyszlo z kominem to mozna zobaczyc w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 02.10.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam,mam pytanie czy ktoś rozważał parapety zewnętrzne z granitu?. Jakiej wysokości mogą być to koszty?Szukam dobrego brukarza ( i taniego jeżeli można to pogodzic)PzdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.10.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 No marzin widze ze parapety w akcji. ale jak to wszystko obdzwonic i poszukac tych najtanszych to i tak rachunek za telefon zrowna nam cene z pierwszym z brzegu parapetem (chodzi o cene) Scooby, ja nie szukam najtaniej, tylko tam gdzie mają od ręki i porządne. Potrzebuję dwa parapety na okna 120 i dwa małe na okna 60-ki. Przy takich ilościach szkoda zachodu żeby gdziś dostać złotówkę taniej. Pytanko: Znacie jakieś miejsca, gdzie mają parapety od ręki? Szukam aluminiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.10.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 W kwestii parapetówMam zewnętrzne parapety z płytek z Paradyża pod kolor dachu. Koszt płytek zależy od szerokości parapetu i obraca się w granicach 4-8 zł za szt przy szerokości płytki +/_10-13 cm. Tak więc dla klasycznego okna 150 cm szerokiego to koszt +/- 50-70 zł za okno + robocizna tj. przyklejenie płytek. Za to wewnątrz domu granity. Koszt zależnie od rodzaju granitu od ok 500 zł wzwyż za m kw. Oczywiście można tańsze za nawet 200 zł z chińskiego granitu na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 03.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam W którym tartaku można tanio kupic deski szalunkowe? Z jakim kosztem za kubik muszę sie liczyć?? Oczywiście NETTO Pozdrawiam Jakiś czas temu gdy obdzwaniałam tartaki to za kubik większość chciała 500 netto i bez dowozu, w końcu wzięłam z Rokietnicy nie najtańsze ale mi przywieźli. Jak będziesz chciał nr tel. to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 03.10.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Pytanko: Znacie jakieś miejsca, gdzie mają parapety od ręki? Szukam aluminiowych. spróbuj AP okna naprzeciwko hali góreckiej - my tam braliśmy wszystko do domku w którym teraz mieszkamy, i miedzyczasie dla teściowej jak remont robiła.... mają dużo rzeczy, raczej od ręki (albo krótki termin) i ceny do negocjacji bo to mała firmemka; przynamniej tak było ze cztery lata temu teraz tez pewnie od nich weźmiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 03.10.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Właśnie się dowiedziałam, że dziecko nam się urodziło........------->(klik)jesienią Hm, a niedawno to ja byłam w pieluchach.....http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/r025.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 03.10.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Właśnie się dowiedziałam, że dziecko nam się urodziło.....jesienią Niestety, ojciec nie wiedział co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 03.10.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 My też kiedyś odeszliśmy od Matki ------------->(klik)WIELKOPOLSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 03.10.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam Budowniczych.Gdzie mozna kupić tanio i dobrze wykonane belki stropowe, nadprożą a także pustaki stropowe.Docelowo Kostrzyn Wlkp. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.10.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 muriel - w podanym przez Ciebie namiarze nadzieja. Po obdzwonieniu wszystkich z podanej wyżej listy, straceniu 3 godzin i zrobieniu 100 kilometrów nigdzie nie znalazłem od ręki aluminiowych parapetów. Wszędzie na zamówienie Q@#$% Bleeeee. Kapitalizm W liroju znlazłem podchodzące kafelki, nawet pasują, ale chcę aluminium i tyle. http://s1.directupload.net/images/071003/temp/ce86p4et.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts