Marzin 04.10.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Muriel i Wciornastek, dzięki za namiary, ale się uparłem i znalazłem to co chciałem. Prawie, bo parapety miały być aluminiowe, ale są z blachy stalowej w kolorze bliskim aluminium. W okolicach Mosiny jest producent. Robią praktycznie od ręki, a ceny? Śmieszne. Za 4 parapety zapłaciłem 56 złotych. http://rdm.strona.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 04.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam szanownych grupowiczów. Jestem na etapie rozglądania sie za drzwiami wejściwymi, mogę dostac takowe f-my KMT model plus z szbką za 1500 PLN z montażem, ale nie wiem co to za firma, oczywiście sprzedawcy bardzo chwalą, ale oni oferują drzwi tylko tej firmy. Jak ktoś może sie podzielic swoją wiedzą lub doświadczeniem to będę wdzięczny. witam Ja mam drzwi KMT zamontowane w maju, narazie są jeszcze w foli, ale myslę że są ok. W czsie letnich upałów od środka były zimne (mam wejście od południa) więc chyba nie są złe pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 04.10.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 1) wypożyczyć taką maszynę do osuszania - wyciągnie sporo wilgoci z domu. Masz na mysli nagrzewnice? czy ludzie wymyslili inna maszyne do wyciagania wilgoci? Mam na myśli osuszacz powietrza, wyciąga wilgoć z pomieszczenia i w skroplonej postaci umieszcza w zbiorniku. Fakt, wypożyczenie kosztuje ok 60 zł za dobę, no ale na miesiąc się tego nie wypożycza, może jakieś 2 tygodnie... a tak apropo to ja tez sie zastanawiałem co z tymi tynkami... i nie robie zima bo to bezsensu...tynki gipsowe to bardzo duzo wody a jak nam zamarzna przed wyschnieciem to zaczna pekac i bedzie trzeba kuc i robic na nowo. Ja bede je robil wczesna wiosna pozna zima. Wiesz, niektórzy to na wiosnę już dawno będą popijać z rana kawę na własnym tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 05.10.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Altariela - przyłączam się do Twoich słów i kawie!!!!!!!! Ja chcę w październiku/listopadzie zrobic tynki wewnętrzne, ocieplić, potem ten nieszczęsny osuszacz no i będe grzała przez zime żeby chociaż 5-10 stopni było dla glazurnika..... taki jest plan na dziś, kiedyś był plan przeprowadzki z grudniu, ale to już stara historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 05.10.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 apropos wypożyczania różnych maszyn.... może to nie do końca budowlany post będzie, ale... stan zero robiliśmy nie mając prądu i to z przygodami z zepsutą maszyną (zalane świece). Dzisiaj rano mój 4,5 letni Syn zaczął coś intensywnie tworzyć kreda na tablicy. "o, rysujesz słoneczko?". "nie mamusiu, to jest wiatrak". No dobra, pomyślałam, niech jest wiatrak.. Rysuje dalej, kreśli, kreśli... "Misiu co to jest?", "to będzie maszyna"... hmmm, no dobra, maszyna, nieraz rysował różne dziwne maszyny... "Mamo mamo zobacz, tu jest wiatrak, tu jest linka, tu są kółka, a tu sie leje paliwo...!", "tak Skarbie, ale co to jest...?", "no nie widzisz? to jest AGREGAT!" uśmiałam się do łez, jak mogłam nie zauważyć że to przecież agregat..... ciekawe czego jeszcze Dziecko nauczy sie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 05.10.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Dzieki za opinie a propos wysychania tynków, rozważymy osuszacz. Moja czterolatka też mocno angazuje się w budowę, lubi latać z wasserwagą i sprawdzać "czy panowie dobrze zrobili". W trudnych chwilach zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy decydując się na budowę, ale patrząc jaką ma frajdę, odpędzam złe myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 05.10.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Apropos maszyn i tynków - nie mam prądu i nie wiem kiedy będzie A chciałabym nieługo tynkowac maszynowo ściany, a potem osuszac - ma ktoś pomysł jak to zrealizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 05.10.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Apropos maszyn i tynków - nie mam prądu i nie wiem kiedy będzie A chciałabym nieługo tynkowac maszynowo ściany, a potem osuszac - ma ktoś pomysł jak to zrealizować? Wypożyczyć lub kupić agregat prądotwórczy - ja też niestety nie mam prądu i też taki cyrk mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 05.10.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 jesteście pewne że będziecie tynkować i suszyć na agregacie........? koszt w okolicach Poznania agregatu na fazę to 90-110 zł za dobę (zależy gdzie, najtaniej mają chyba w kostrzynie, ale zależy z której strony Poznania sie jest)my zrobiliśmy "zero" na agregacie, to jakby nie było stówka dziennie plus paliwo (zzależy ile chodzi - 4-8 litrów dziennie), więc żeby zacząć dalej czekamy jednak na prąd.......... chyba musiałabym być bardzo zdesperowana żeby dalej jechać na maszynie :-/macie prąd w ogóle w perspektywie jakiejś bliższej? może warto poczekać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 05.10.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Właśnie rozmawiałam z Enea i z Panem od podłączeń w moim regionie - Pan mówi, że jak mi tak zależy to mnie może niedługo podłączyć!!!!!!!!!!!!!!!!! (a miało to być w lutym 2008!) Jeju co za radość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę mogła w listopadzie tynkowac biorąc prąd z własnego gniazdka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 05.10.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 jesteście pewne że będziecie tynkować i suszyć na agregacie........? koszt w okolicach Poznania agregatu na fazę to 90-110 zł za dobę (zależy gdzie, najtaniej mają chyba w kostrzynie, ale zależy z której strony Poznania sie jest) my zrobiliśmy "zero" na agregacie, to jakby nie było stówka dziennie plus paliwo (zzależy ile chodzi - 4-8 litrów dziennie), więc żeby zacząć dalej czekamy jednak na prąd.......... chyba musiałabym być bardzo zdesperowana żeby dalej jechać na maszynie :-/ macie prąd w ogóle w perspektywie jakiejś bliższej? może warto poczekać...? ja prąd miałam mieć do końca 2006 roku i co? g....o na prąd można czekać i czekać - tynki zrobią mi w tydzień, zapłacę za agregat + paliwo jakieś 600 zł - alternatywą jest dla mnie czekanie aż łaskawie mi prąd podłączą, jeśli zrobią to za 4 miesiące to o 4 miesiące później się przeprowadzę, bo bez tynków dalej nie ruszę. Za wynajem mieszkania płacę 1000 zł miesięcznie. Rachunek jest niestety bolesny ale oczywisty aniazpoznania gratulacje Aha, pilnie poszukuję elektryka, bo po wycenie którą dostałam to nieomal zemdlałam. I pytanko: jak Wasi elektrycy liczą punkty? bo mi się wydawało że "pstryczek + światełko" to jeden punkt, ale im wyszło 250 punktów () i zastanawiam się jakim cudem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 05.10.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Aha, pilnie poszukuję elektryka, bo po wycenie którą dostałam to nieomal zemdlałam. I pytanko: jak Wasi elektrycy liczą punkty? bo mi się wydawało że "pstryczek + światełko" to jeden punkt, ale im wyszło 250 punktów () i zastanawiam się jakim cudem... jak dla mnie to jeden punkt i większość "normalnych tak liczy !!! Marcin elektryk 509165059 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 05.10.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ja prąd miałam mieć do końca 2006 roku i co? g....o 2006?!?!? to już rocznica Ci sie zbliża... co masz w umowie? masz namiar na wykonawcę? z większością da się dogadać....... jak Ania albo... jak my też miał być najpierw za 18 miesięcy, potem w przyszłym roku, potem do połowy grudnia a wchodzą w poniedziałek....... może warto powalczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 05.10.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ja prąd miałam mieć do końca 2006 roku i co? g....o 2006?!?!? to już rocznica Ci sie zbliża... co masz w umowie? masz namiar na wykonawcę? z większością da się dogadać....... jak Ania albo... jak my też miał być najpierw za 18 miesięcy, potem w przyszłym roku, potem do połowy grudnia a wchodzą w poniedziałek....... może warto powalczyć? U mnie to grubsza sprawa, bo problem w tym, że prądu wogóle nie ma w mojej części osiedla i najzwyczajniej w świecie nie ma mnie do czego podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 05.10.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Apropos maszyn i tynków - nie mam prądu i nie wiem kiedy będzie A chciałabym nieługo tynkowac maszynowo ściany, a potem osuszac - ma ktoś pomysł jak to zrealizować? Dobrze, że będziesz miała ten prąd, bo agregat tynkarski pracuje na siłę, i potrzebuje naprawdę mocny agregat prądotwórczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baczek22 06.10.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Proszę o info ile daliście geodecie za wytyczenie fundamentów, ode mnie gość zawołał 800zł czy to nie za dużo?? Z góry dzięki za odpowiedzi i pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 06.10.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baczek22 06.10.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Dzięki już myslalem ze chce ze mnie zedrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.10.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Proszę o info ile daliście geodecie za wytyczenie fundamentów, ode mnie gość zawołał 800zł czy to nie za dużo?? Z góry dzięki za odpowiedzi i pzdr Ja płaciłem 90 zł za oś. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.10.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 a ja myslę że to 800 to dużo my dalismy 350 na początku września i nawet wtedy ktoś mówił że to dużo.... może zapytaj jeszcze innych geodetów? tych akurat dużo w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts