mowaleria 06.10.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 a ja myslę że to 800 to dużo my dalismy 350 na początku września i nawet wtedy ktoś mówił że to dużo.... może zapytaj jeszcze innych geodetów? tych akurat dużo w okolicy Muriel możesz dać namiar na tego geodetę - mój zawołał 600 + 70 za drewno, za cztery narożniki i wykusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.10.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Proszę bardzo Geodeta Kucharczyk 061 8754605 fotki jak sie spisał w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.10.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Wiesz, niektórzy to na wiosnę już dawno będą popijać z rana kawę na własnym tarasie... ale ja nie z tych:p ja wystartowałem jesienia wiec tynku musze zrobic w styczniu a to nie jest za dobry pomysl...nawet jak bede osuszał .... a swoja droga mój instalator twierdzi ze lepiej mu wszystko zrobic przed a tynki pozniej i poprostu musza uwazac na rury! ale jak chce pozniej to mowi ze bedzie duzo klucia i wyprawek :| wrrr i tak i tak niedobrze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 06.10.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 fotki jak sie spisał w dzienniku Wiem,wiem - śledzę twój dziennik na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 06.10.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 witammam pytanie, po ile teraz liczą szpachlowanie za metr?pozdrawiamatka ps potrzebuje wsparcia w kwestiach gazowni może ktoś ma jakieś możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.10.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 a swoja droga mój instalator twierdzi ze lepiej mu wszystko zrobic przed a tynki pozniej i poprostu musza uwazac na rury! ale jak chce pozniej to mowi ze bedzie duzo klucia i wyprawek :| wrrr i tak i tak niedobrze:( U mnie tynki były przed instalatorem (tak sobie życzył) i stwierdzam, że wyprawek jest naprawde niewiele - jedynie podejścia do grzejników ok 10 cm od posadzki w górę (trochę zaprawy gipsowej, którą zostawili w tym celu tynkarze i po sprawie ) Przejścia przez ściany zasłoni posadzka...jedynie zapiankowaliśmy co większe dziury. W jednym miejscu trochę tynku odprysnęło przy przebijaniu się przez ścianę, ale to też jesteśmy w stanie naprawić we własnym zakresie. Mając rozciągnięte ogrzewanie podłogowe nie wyobrażam sobie tynków po instalatorze Mimo szczerych chęci ze strony ekipy tynkarskiej nie ryzykowałabym uszkodzenia instalacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 no nie z podłogowka to oczywiste ze po tynkach by robil bo jak inaczej przeciez:p ale do grzejników chce rozprowadzic przed ale powiedział tez "zreszta jak pan sobie zyczy" hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 07.10.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 a ja myslę że to 800 to dużo my dalismy 350 na początku września i nawet wtedy ktoś mówił że to dużo.... może zapytaj jeszcze innych geodetów? tych akurat dużo w okolicy Mi się też wydaje że 800 to kosmos, ja bodajże spotkałem się z cenami 400-500 ;no ale też wszystko zależy jaki ma się domek skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.10.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Wy o wytyczaniu budynków, a ja dołożę teraz do pieca! W końcu grupa wiosenna, na jesiennej bym nie pytał Jakie kontakty/gniazdka ? Macie już coś wybrane? Jakiego producenta, jakieś ciekawe rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 07.10.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 na etapie wybierania gniazdek byłam już raz cztery lata temu, ale teraz za jakieś pół roku pewnie powtórzę swój wybór bo te mi się nie znudziły są białe (wyszłam za założenia że jak zmienię kolor ścian to nadal będa pasować - z kolorowymi mogłoby być różnie, szczególnie że lubię raczej zdecydowane kolory). nie są jakies wymyślne bardzo, takie z wypukłym kółeczkiem w prawym dolnym rogu. Takie.... delikatne nie moge znaleźć co to za producent, ale poszukam jeszcze w kwestii zaopatrzenia polecam poznańską Elektroskandię (dawne El-Centrum) na Dziadoszańskiej http://www.elektroskandia.pl mega wybór i bardzo dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.10.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ja za geodete placilem 700zł a projekt to sami widzicie jaki...A takie pytanie jaka firma okien najlepsza? wy juz pewnie macie to za soba ...a ja sie zastanawiam...pewnie plastiki w okleinie kazdej strony... a nawet nie wiem o ile drozsze sa drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 07.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 okna sprawdź w AP Okna naprzeciwko Panoramy - mamy je ostatnie lata i są ok, także teraz do nowego domku będą tez stamtąd. Firma mała, ale to mam jej na plus - można negocjować ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 07.10.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ja za geodete placilem 700zł a projekt to sami widzicie jaki... A takie pytanie jaka firma okien najlepsza? wy juz pewnie macie to za soba ...a ja sie zastanawiam...pewnie plastiki w okleinie kazdej strony... a nawet nie wiem o ile drozsze sa drewniane. Wg mnie najlepsze w tej chwili okna produkuje oknoplast z krakowa. W każdych testach wychodzą najlepiej. Co do drewnianych to bym się 500 tys razy zastanowił. Dobre okna drewniane są BARDZO drogie., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 07.10.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Wy o wytyczaniu budynków, a ja dołożę teraz do pieca! W końcu grupa wiosenna, na jesiennej bym nie pytał Jakie kontakty/gniazdka ? Macie już coś wybrane? Jakiego producenta, jakieś ciekawe rozwiązania? My już się prawie zdecydowaliśmy... Bardzo podoba nam się system Legranda o nazwie Valena prosta, klasyczna forma... taki chyba zainstalujemy http://www.legrand.pl/inter/liblocal/images/050/050080/050_080_00_00.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.10.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Też zaczęliśmy sprawę okien. W tej chwili ceny mamy takie: 20 tys. za 5-komorowe profil Galean (dwustronna okleina), 25 tys. za meranti. Dąb 50 tys Takie różnice w cenach były u Braci Bertrand, polecanych na forum np. przez Rezi'ego. Na rzie obsłyga bez zarzutu (ale czego się nie robi, żeby złapać klienta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 My już się prawie zdecydowaliśmy... Bardzo podoba nam się system Legranda o nazwie Valena prosta, klasyczna forma... taki chyba zainstalujemy http://www.legrand.pl/inter/liblocal/images/050/050080/050_080_00_00.jpg Wyglądają fajnie, motyla noga! A cenowo jak? Macie już obcykane miejsce gdzie to kupicie? Muriel, dzięki za namiar na Elektroskandię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 08.10.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Też zaczęliśmy sprawę okien. W tej chwili ceny mamy takie: 20 tys. za 5-komorowe profil Galean (dwustronna okleina), 25 tys. za meranti. Dąb 50 tys Takie różnice w cenach były u Braci Bertrand, polecanych na forum np. przez Rezi'ego. Na rzie obsłyga bez zarzutu (ale czego się nie robi, żeby złapać klienta ) Zakrzewianka - te meranti jakoś podejrzanie tanie.... - tak mi się zdaje. Wyczytałam kiedyś w ktorymś z mądrych czasopism, że poza "prawdziwym meranti" jest ponoć sporo podróbek wykonanych z drzew pokrewnych gatunków, ale o dużo gorszych parametrach - ponoć można to rozpoznac po wadze okna (tylko nie pamietam czy oryginalne to są te lekiie czy bardzo ciężkie, ale chyba te cięższe.... muszę poszperać w gazetach...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Jakie kontakty/gniazdka ? Macie już coś wybrane? Jakiego producenta, jakieś ciekawe rozwiązania? My kupowaliśmy w hurtowni Nova France w Przeźmierowie, na ul. Wysogotowskiej. Mają dość ładną ekspozycję. Można sobie pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.10.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 aniazpoznania zapewniali mnie, że wzystko wg parametrów: 3-warstwowo klejone, mikrowczepy tylko warstwa wewnętrzna. Drewno z DLH, wg ich wytycznych. Też słyszalam o 2 rodzajach meranti, dlatego drążyłam temat. Zaklinali się, że to jest to twarde (z resztą moja druga połowa handlowala kiedyś oknami, więc nie ukrywam, że się na tym zna). Ciągle się zastanawiam nad wyborem. Marzył mi się dąb, ale jest poza zasięgiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 08.10.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Też zaczęliśmy sprawę okien. W tej chwili ceny mamy takie: 20 tys. za 5-komorowe profil Galean (dwustronna okleina), 25 tys. za meranti. Dąb 50 tys Takie różnice w cenach były u Braci Bertrand, polecanych na forum np. przez Rezi'ego. Na rzie obsłyga bez zarzutu (ale czego się nie robi, żeby złapać klienta ) jaką dają gwarancję na te okna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts