Zakrzewianka 08.10.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ktys 1 gwarancję dają na 4 lata, przy konserwacji ich środkami (raz w roku butealka za 60 zł na wszystkie okna) - przedłużają do 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.10.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ciekawe co po tych 6 latach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.10.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ciekawe co po tych 6 latach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.10.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Wy o wytyczaniu budynków, a ja dołożę teraz do pieca! W końcu grupa wiosenna, na jesiennej bym nie pytał Jakie kontakty/gniazdka ? Macie już coś wybrane? Jakiego producenta, jakieś ciekawe rozwiązania? My już się prawie zdecydowaliśmy... Bardzo podoba nam się system Legranda o nazwie Valena prosta, klasyczna forma... taki chyba zainstalujemy http://www.legrand.pl/inter/liblocal/images/050/050080/050_080_00_00.jpg Barzdo dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 08.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ciekawe co po tych 6 latach ? No właśnie, a ponoć na białe dają 10 lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 08.10.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Mam prośbę. Nie wiecie gdzie w Pozku lub okolicach mozna dostac takie tasmy korkowe do oddzielenia parkietu od kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.10.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 krys 1 no właśnie. Zawsze coś za coś. A tu człowiek chciałby wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 08.10.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Mam prośbę. Nie wiecie gdzie w Pozku lub okolicach mozna dostac takie tasmy korkowe do oddzielenia parkietu od kafli. Wciornastku centrum korka jest niedaleko mnie, w Biskupicach (przy trasie, zaraz za stacja paliw tylko po drugiej stronie) i można tam dostać najdziwniejsze rzeczy z korka więc pewnie listwy też..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 08.10.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam.Właśnie jetem na etapie budowy komina. Zastanawiam sie nad gotowym systemem, w projekcie mam gotowy SCHIEDEL cena tego systemu przy 16+W/20+W kanale wentylacyjno-dymowej do kominka i drugi kanał wetylacyjno-dymowy do pieca wielofunkcyjnego na węgiel obydwa długości 2,7m w cenie 2800zł za całości. Czy mozecie mi polecić tańszy system gotowy w zastępstwie? A moze najlepiej będzie budować z cegieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 08.10.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 a ja myslę że to 800 to dużo my dalismy 350 na początku września i nawet wtedy ktoś mówił że to dużo.... może zapytaj jeszcze innych geodetów? tych akurat dużo w okolicy Mi się też wydaje że 800 to kosmos, ja bodajże spotkałem się z cenami 400-500 ;no ale też wszystko zależy jaki ma się domek skomplikowany Na geodetę nie powinno się wydawać więcej niż 400 - 500 PLN. Poniżej 400 PLN geodecie nie chce się ruszać z domu. Ale do 400 PLN przy mało skomplikowanym domu powinien każdy znegocjować. Kwestia jeszcze czy masz swoje słupki geodezyjne i deski czy też geodeta ma mieć swoje. Lepiej samemu zorganizować bo geodeta sobie za to słono policzy, a przecież słupki można samemu zrobić lub pożyczyć/odkupić od kogoś kto już nie potrzebuje. W tartaku słupek kosztuje 2,5 PLN (potrzebne 4 na oś). Ja miałem 6 osi i za wytyczenie geodeta wziął 400 PLN netto (słupki miałem swoje). Mój brat tyczył miesiąc wcześniej (10 osi) i też zapłacił 400 PLN. Gedeta gdzieś z Puszczykowa więc do mnie (do Lusowa) miał kawałek. Polecam bo chłopaki naprawdę porządnie to wytyczyli - sprawdzaliśmy z bratem i na najdłuższych przekątnych różnica 0-2 mm czyli praktycznie wytyczone idealnie. Jakby kto chciał to podaję numer: 607875993. Mogę polecić tych geodetów (bo ten geodeta ma swoich kilku ludzi) z czystym sumieniem . Pozdrawiam. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 08.10.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam. Właśnie jetem na etapie budowy komina. Zastanawiam sie nad gotowym systemem, w projekcie mam gotowy SCHIEDEL cena tego systemu przy 16+W/20+W kanale wentylacyjno-dymowej do kominka i drugi kanał wetylacyjno-dymowy do pieca wielofunkcyjnego na węgiel obydwa długości 2,7m w cenie 2800zł za całości. Czy mozecie mi polecić tańszy system gotowy w zastępstwie? A moze najlepiej będzie budować z cegieł? Ja właśnie dzisiaj kupiłem gotowe kominy w firmie PLEWA ul. Świerzawska, Poznań (wpisz w przeglądarkę to wyskoczy na pierwszym miejscu). Wydają się OK. Ja łącznie wziąłem ponad 15 metrów komina (dwa kominy po 7,66 m) i zapłaciełem 5000 PLN brutto z dostawą i szkoleniem z montażu. Na razie wygląda to nieźle. Misiak dzięki za namiary . T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 08.10.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ja właśnie dzisiaj kupiłem gotowe kominy w firmie PLEWA ul. Świerzawska, Poznań (wpisz w przeglądarkę to wyskoczy na pierwszym miejscu). Wydają się OK. Ja łącznie wziąłem ponad 15 metrów komina (dwa kominy po 7,66 m) i zapłaciełem 5000 PLN brutto z dostawą i szkoleniem z montażu. Na razie wygląda to nieźle. Misiak dzięki za namiary . T. spoko ale tak naprawdę zaczęło sie chyba o marcina z tymi kominami widzisz szkoda ze nie dogadaliśmy jeszcze tego! zostaly mi 3 szt kermazytow do komina gazowego i jeden wklad wrazie co jak zabraknie mam to na zbyciu mam jeszcze 70 szt. cegły klinkierowej połówki (6cm) martixa na zbyciu własnie do obłożenia np. takiego komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 08.10.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Jakie kontakty/gniazdka ? Macie już coś wybrane? Jakiego producenta, jakieś ciekawe rozwiązania? My kupowaliśmy w hurtowni Nova France w Przeźmierowie, na ul. Wysogotowskiej. Mają dość ładną ekspozycję. Można sobie pooglądać. O własnie tam byliśmy!!! Też ktoś polecił nam to miejsce... Za wszystkie potrzebne gniazdka i kontakty wyliczył nam Pan coś ponad 1800 zł - przy czym do garażu i pomieszczenia gospodarczego wybraliśmy troszkę tańszy system o nazwie Carnival... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.10.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Mam prośbę. Nie wiecie gdzie w Pozku lub okolicach mozna dostac takie tasmy korkowe do oddzielenia parkietu od kafli. Wciornastku centrum korka jest niedaleko mnie, w Biskupicach (przy trasie, zaraz za stacja paliw tylko po drugiej stronie) i można tam dostać najdziwniejsze rzeczy z korka więc pewnie listwy też..... Dzięki za namiar. Znalazłam też strone netową http://www.kork.home.pl/testowy/552/listwy-korkowe.html? Tu są właśnie takie listwy jak potrzebuję pewnie je zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 09.10.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Do tych co już mają lub zamawiali okna i stolarkę ... ma ktoś wyceny bram garażowych ? Qrde doba jest za krótka, żeby to wszystko ogarnąć jak samemu się wiele rzeczy robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.10.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Do tych co już mają lub zamawiali okna i stolarkę ... ma ktoś wyceny bram garażowych ? Qrde doba jest za krótka, żeby to wszystko ogarnąć jak samemu się wiele rzeczy robi Mice tak od ręki to wejdż na stronę firmy Bilbo. Mają ceny. Po moich poszukiwaniach moge powiedzieć że róznica w cenie na bramę segmentową 310 x 240 z napędem może sięgać nawet 1 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Forumowicze, pomocy. Stolarz robi mi takie drzwi: http://s5.directupload.net/images/071009/temp/wxfvm7pe.jpg .... i muszę mu dostraczyć te okrągłe szkiełka. Ktoś coś wie, gdzie takie cosik można dostać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.10.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Forumowicze, pomocy. Stolarz robi mi takie drzwi: http://s5.directupload.net/images/071009/temp/wxfvm7pe.jpg .... i muszę mu dostraczyć te okrągłe szkiełka. Ktoś coś wie, gdzie takie cosik można dostać??? Wyciąć u szklarza. Może na Obornickiej tam gdzie mają lustra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.10.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Marzin te szkiełka dostarcza sie kwadratowe chyba, to dziura w drzwiach jest okrągła i jak włożysz miedzy drzwi (może być nawet prostokąt w jednym kawałku) to masz efekt kółeczek - nie musisz ich "wycinać"tafla szkła u każdego szklarza........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 09.10.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Forumowicze, pomocy. Stolarz robi mi takie drzwi: http://s5.directupload.net/images/071009/temp/wxfvm7pe.jpg .... i muszę mu dostraczyć te okrągłe szkiełka. Ktoś coś wie, gdzie takie cosik można dostać??? no wiesz, a zawiasy też mu dostarczasz? moim zdaniem chłop powinien mieć swoje źródła... (a tak się tylko czepiam... ) ale to chyba jakieś hartowane szkło (czy cuś) powinno być... do zbicia (tfu,tfu) trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts