lidka87 09.10.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Forumowicze, pomocy. Stolarz robi mi takie drzwi: http://s5.directupload.net/images/071009/temp/wxfvm7pe.jpg .... i muszę mu dostraczyć te okrągłe szkiełka. Ktoś coś wie, gdzie takie cosik można dostać???czesc marzin ale się stęskniłam za forum od dzis mam internet(radiowy) już 2 tygodnie mieszkamy ale kiedy się wypakujemy trudno powiedzieć byle do gwiazdki jutro poczytam co się wydazyło przez te parę dni dzisiaj idę spać mam dosc przekladania kartonow.pozdrawiam lidka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 10.10.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam ponownie! dziekuje za dotychczas uzyskane namiary na ekipy. Od poniedzialku wchodza robic tynki (Radek-polecany na forum) i w zwiazku z tym mam pytanie: co robicie z puszkami do elektryki? czy zostawiacie luzne aby tynkarze umocowali? czy zamykacie z polaczonymi kablami aby na to przyszedl tynk? czy zostawiacie tylko dziure z kablami aby pozniej samemu wstawic puszke i zamkniecie? czy zakrycie do puszek musza byc widoczne? chyba nie wyglada to ciekawie, kiedy mamy w pokoju kilka koleczek. Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.10.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam ponownie! dziekuje za dotychczas uzyskane namiary na ekipy. Od poniedzialku wchodza robic tynki (Radek-polecany na forum) i w zwiazku z tym mam pytanie: co robicie z puszkami do elektryki? czy zostawiacie luzne aby tynkarze umocowali? czy zamykacie z polaczonymi kablami aby na to przyszedl tynk? czy zostawiacie tylko dziure z kablami aby pozniej samemu wstawic puszke i zamkniecie? czy zakrycie do puszek musza byc widoczne? chyba nie wyglada to ciekawie, kiedy mamy w pokoju kilka koleczek. Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdr. Fred Puszki powinny przed tynkowaniem być zagpipsowane/umocowane. Tynkarze mają takie dekielki, i przy tynkowaniu zaślepiają wszystkie puszki. P.s. Porób przed tynkowaniem foty. Mi kilka puszek "zaginęło" alo przy pomocy zdjeć znajdziesz je bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 10.10.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam ponownie! dziekuje za dotychczas uzyskane namiary na ekipy. Od poniedzialku wchodza robic tynki (Radek-polecany na forum) i w zwiazku z tym mam pytanie: co robicie z puszkami do elektryki? czy zostawiacie luzne aby tynkarze umocowali? czy zamykacie z polaczonymi kablami aby na to przyszedl tynk? czy zostawiacie tylko dziure z kablami aby pozniej samemu wstawic puszke i zamkniecie? czy zakrycie do puszek musza byc widoczne? chyba nie wyglada to ciekawie, kiedy mamy w pokoju kilka koleczek. Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdr. Fred Puszki powinny przed tynkowaniem być zagpipsowane/umocowane. Tynkarze mają takie dekielki, i przy tynkowaniu zaślepiają wszystkie puszki. P.s. Porób przed tynkowaniem foty. Mi kilka puszek "zaginęło" alo przy pomocy zdjeć znajdziesz je bez problemu. czyli kable powinny byc juz polaczone i dekielek od puszki powinien znalezc sie pod warstwa gipsu? bo jesli nie to takie koleczka na scianie nie wygladaja ciekawie, no chyba ze sie tapetuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.10.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Forumowicze, pomocy. Stolarz robi mi takie drzwi: http://s5.directupload.net/images/071009/temp/wxfvm7pe.jpg .... i muszę mu dostraczyć te okrągłe szkiełka. Ktoś coś wie, gdzie takie cosik można dostać??? Sam siebie cytuję.... he he Ale muszę się pożalić. Jest kupa z tymi szkiełkami. Nie może być takie sobie zwykłe szkiełko. Różnica temp np +20 w domu i -20 na zewnątrz (nie mam wiatrołapu) będzie powodować kondesowanie pary wodnej i wiecie jak to będzie po jakimś czasie. Dlatego musi być szyba zespolona, najlepiej z próżnią w środku. W ostateczności damy dwie szybki. Dzwoniłem do Urzędowskiego, ściemniłem że mam ich drzwi tylko potłókły mi się te okienka. Niestety nie można ich dostać oddzielnie, tylko z całym kasetonem.... Głupota przysięgam. No i szukam dalej. Mam już kilka namiarów, ale nie pogardzę następnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 10.10.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Ze względów oszczędnościowych część instalacji elektrycznej typu gniazdka czy oświetlenie planuję rozprowadzić samodzielnie. Powiedzcie mi więc, gdzie warto albo trzeba zastosować peszle do rozprowadzania instalacji i prowadzić je po podłodze, a kiedy nie warto ich stosować i prowadzić kable bez osłony. Co można zakryć na amen przy tynkowaniu, a do których puszek / połączeń powinien być zawsze dostęp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.10.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Może ktoś coś poradzi. Rano było u mnie -2 stopnie C. Mam świeży strop nad garażem, do tego dojdzie za parę dni strop nad częścią mieszkalną. Najprawdopodobniej nie uda mi się zadaszyć domu w tym roku. I co teraz? Przykrywać ten strop? Co może się stać jeśli go nie przykryję, woda i mróz go rozwali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 10.10.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 to się dołączę bo mam podobną sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 10.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 balam się, że nas spotka podobna sytuacja mój kierownik budowy powiedział, że w tym przypadku należy wszystko przykryć folią - najlepiej budując taką "mini więźbę", żeby wszystko spływało na zewnątrz. Poza tym, gdy beton już ziwązał, nic nie powinno się stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 10.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam ponownie! dziekuje za dotychczas uzyskane namiary na ekipy. Od poniedzialku wchodza robic tynki (Radek-polecany na forum) i w zwiazku z tym mam pytanie: co robicie z puszkami do elektryki? czy zostawiacie luzne aby tynkarze umocowali? czy zamykacie z polaczonymi kablami aby na to przyszedl tynk? czy zostawiacie tylko dziure z kablami aby pozniej samemu wstawic puszke i zamkniecie? czy zakrycie do puszek musza byc widoczne? chyba nie wyglada to ciekawie, kiedy mamy w pokoju kilka koleczek. Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdr. Fred Witam ! Nam też tynki będzie robić P.Radek, ale dopiero w listopadzie. Czy możemy przyjechać zobaczyć efekty ? Z góry dziękuję Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 10.10.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam ponownie! dziekuje za dotychczas uzyskane namiary na ekipy. Od poniedzialku wchodza robic tynki (Radek-polecany na forum) i w zwiazku z tym mam pytanie: co robicie z puszkami do elektryki? czy zostawiacie luzne aby tynkarze umocowali? czy zamykacie z polaczonymi kablami aby na to przyszedl tynk? czy zostawiacie tylko dziure z kablami aby pozniej samemu wstawic puszke i zamkniecie? czy zakrycie do puszek musza byc widoczne? chyba nie wyglada to ciekawie, kiedy mamy w pokoju kilka koleczek. Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdr. Fred Witam ! Nam też tynki będzie robić P.Radek, ale dopiero w listopadzie. Czy możemy przyjechać zobaczyć efekty ? Z góry dziękuję Aga U nas wchodzi w poniedzialek, choc jeszcze wszystko nie jest gotowe. Mozesz podjechac zobaczyc w nastepnym tygodniu. No chyba ze chcialabys aby u Was klad pierwszy tynki. Mozemy sie wymienic terminami jesli jestescie juz gotowi. U nas zaczyna od 15.10. Pozdr. Fred (zapraszam zobaczyc efekty tynkowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Może ktoś coś poradzi. Rano było u mnie -2 stopnie C. Mam świeży strop nad garażem, do tego dojdzie za parę dni strop nad częścią mieszkalną. Najprawdopodobniej nie uda mi się zadaszyć domu w tym roku. I co teraz? Przykrywać ten strop? Co może się stać jeśli go nie przykryję, woda i mróz go rozwali??? Może jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 10.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Może ktoś coś poradzi. Rano było u mnie -2 stopnie C. Mam świeży strop nad garażem, do tego dojdzie za parę dni strop nad częścią mieszkalną. Najprawdopodobniej nie uda mi się zadaszyć domu w tym roku. I co teraz? Przykrywać ten strop? Co może się stać jeśli go nie przykryję, woda i mróz go rozwali??? Może jeszcze jakiś pomysł? Ze spokojem, dobrze okryć strop folią i zrobić lekki okap, żeby nie padało od góry na ściany. Nic się nie stanie jeśli woda nie dostanie się bezpośrednio. Jeśli się go nie przykryje to może być niezbyt miło jak często będzie zmiana stanu skupienia wody odbywała się wewnątrz betonu/bloczków/pustaków. Okrytemu to nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 10.10.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Ze względów oszczędnościowych część instalacji elektrycznej typu gniazdka czy oświetlenie planuję rozprowadzić samodzielnie. Powiedzcie mi więc, gdzie warto albo trzeba zastosować peszle do rozprowadzania instalacji i prowadzić je po podłodze, a kiedy nie warto ich stosować i prowadzić kable bez osłony. Co można zakryć na amen przy tynkowaniu, a do których puszek / połączeń powinien być zawsze dostęp. Pozdrawiam generalnie jak już dajesz peszle to dawaj wszędzie na podłodze. Przynajmniej przy zalewaniu posadzek nic nie uszkodzą. Na ścianach albo w bruzdach albo bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 10.10.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam ponownie! dziekuje za dotychczas uzyskane namiary na ekipy. Od poniedzialku wchodza robic tynki (Radek-polecany na forum) i w zwiazku z tym mam pytanie: co robicie z puszkami do elektryki? czy zostawiacie luzne aby tynkarze umocowali? czy zamykacie z polaczonymi kablami aby na to przyszedl tynk? czy zostawiacie tylko dziure z kablami aby pozniej samemu wstawic puszke i zamkniecie? czy zakrycie do puszek musza byc widoczne? chyba nie wyglada to ciekawie, kiedy mamy w pokoju kilka koleczek. Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdr. Fred Witam ! Nam też tynki będzie robić P.Radek, ale dopiero w listopadzie. Czy możemy przyjechać zobaczyć efekty ? Z góry dziękuję Aga U nas wchodzi w poniedzialek, choc jeszcze wszystko nie jest gotowe. Mozesz podjechac zobaczyc w nastepnym tygodniu. No chyba ze chcialabys aby u Was klad pierwszy tynki. Mozemy sie wymienic terminami jesli jestescie juz gotowi. U nas zaczyna od 15.10. Pozdr. Fred (zapraszam zobaczyc efekty tynkowania) Dzięki , na pewno przyjedziemy, a co do tynków u nas to my czekamy za oknami (17 X), elektryk kończy i jeszcze instalacja wodna, grzewcza itp , więc niestety pozostaje nam listopad. Pozdrawiam. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 10.10.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Forumowicze, pomocy.(...) Jest kupa z tymi szkiełkami. Nie może być takie sobie zwykłe szkiełko. Różnica temp np +20 w domu i -20 na zewnątrz (nie mam wiatrołapu) będzie powodować kondesowanie pary wodnej i wiecie jak to będzie po jakimś czasie. Dlatego musi być szyba zespolona, najlepiej z próżnią w środku. W ostateczności damy dwie szybki. Dzwoniłem do Urzędowskiego, ściemniłem że mam ich drzwi tylko potłókły mi się te okienka. Niestety nie można ich dostać oddzielnie, tylko z całym kasetonem.... Głupota przysięgam. No i szukam dalej. Mam już kilka namiarów, ale nie pogardzę następnymi. Marzin Patrzę sobie już 3 dzień w Twoje posty o drzwiach i tak sobie myślę, że powinieneś dać minimum! szybę P4 - jak nie lepszą - bo Ci ktoś szybkę wywali i do chaty wejdzie - a do tego szkło jakieś ornamentowe, albo lustrzane albo cos takiego, żeby światło sie załamywało i widoczność ograniczało. Przeciez nie możesz w drzwi wejściowe wstawiac zwykłej szybki. Na pewno jakieś wypełnienie gazem powinno być z uwagi na termoprzepuszczalność tego okienka. Ważne też jakie okucia i zabezpieczenia Ci ten stolarz do drzwi proponuje, bo to że są tańsze to jedno, ale to nie są drzwi wewnętrzne, żeby jedynie na ich urodzie poprzestawać. Rozumiem, że robi Ci takie jak prototyp od Urzędowskiego, ale poza wyglądem na ile technicznie do prototypu będą zbliżone? Nic o tym nie piszesz, a cena to jest drugie a nie pierwsze kryterium w przypadku zabezpieczeń. Poważna sprawa Marzinku z tymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.10.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Poważna sprawa Marzinku z tymi drzwiami. Marzinowi to policja domu pilnuje wiec w sumie drzwi to mu sa otrzebne tylko po to zeby po domu wiatr nie szalal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.10.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Poważna sprawa Marzinku z tymi drzwiami. Marzinowi to policja domu pilnuje wiec w sumie drzwi to mu sa otrzebne tylko po to zeby po domu wiatr nie szalal czy ja moge prosić o info co zrobić żeby mi tez pilnowali........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.10.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 czy ja moge prosić o info co zrobić żeby mi tez pilnowali........? z tego co wiem to wystarczy sie wybudowac kolo policji i juz pilnuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 10.10.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 czy ja moge prosić o info co zrobić żeby mi tez pilnowali........? z tego co wiem to wystarczy sie wybudowac kolo policji i juz pilnuja Co prawda to prawda, bliżej niż Marcin chyba się nie da . T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts