krys1 12.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 także poszukuje gotowych wkładów (pustaków) do kanałów wentylacyjnych . Mam w cenie 5.20zł szt na metr 4szt wieć 1m kosztuje 20.80-czy to jest dużo? Zapytaj jeszcze tu: "CEGIEŁKA" Mrowino-Zmysłowo tel. 0-61 847 69 21 kupowal ktos moze ostatnio cement I? Jezeli tak to poprosze o namiar gdzie mozna taki kupic i w jakiej cenie. Gdy ja szukałam to najtańszy był w Nadstadze w Obornikach paleta 588 brutto tel. 0-61 29 70 723, 29 61 303. Być może, że od tego czasu staniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 12.10.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 maciejowy a możesz przybliżyć jeszcze, co to za listwy? Ta taśma jest taka perforowana, ale co z tą listwą? (muszę się jeszcze tego uczyć.... ) witam jak te listwy wyglądają (podobne) pokazane jest w instrukcji z Brasa do jakiej Marzin link podał. Ja korzystałem z tej właśnie instrukcji a listwy kupiłem na allegro razem z taśmą LISTWA WYKOŃCZENIOWA ALUMINIOWA Materiał: aluminium o grubości 0,58 mm pokryte farbą poliestrową, lakierowana powłoka zabezpieczona jest dodatkowo folią polipropylenową, usuwaną podczas montażu listwy Wymiary: długość listwy 1000 mm szerokość listwy 85 mm CENA 6 zł/szt tel. 0602 770 694 [email protected] A tak na marginesie chyle czoło MARZIN przed tobą. Czytałem twój dziennik i pisałeś że masz dosyć już dachu. Też sam robiłem (w zasadzie robię bo kończę) i tez na niego dłużej nie mogę patrzeć - zbyt to czasochłonne. Samą dachówkę się fajnie układa, ale te przygotowania i obróbki okien czy kominów mogą doprowadzić człowieka do furii. Dla tych co dach sami robią :WIELKI SZACUNECZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 12.10.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 maciejowy a możesz przybliżyć jeszcze, co to za listwy? Ta taśma jest taka perforowana, ale co z tą listwą? (muszę się jeszcze tego uczyć.... ) odnośnie jeszcze listw wykończeniowych: nieżałowć silikonu a w zasadzie takiej masy uszczelniającej. Jest to takie specjalne mazidło które można właśnie stosować na dachówki i do przyklejania papy czy gontów. Pakowane jest w takich samych tubkach jak silikony. Wciskać to mazidło między komin a ta listwę wykończeniwą, tak żeby woda nie dostała sie pod taśmę. Jeżeli będzie to dobrze uszczelnione i nie podziurawisz taśmy nie ma prawa przeciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.10.2007 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Gdy ja szukałam to najtańszy był w Nadstadze w Obornikach paleta 588 brutto tel. 0-61 29 70 723, 29 61 303. Być może, że od tego czasu staniał dzieki sprawdze po ile teraz jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 13.10.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 450 za paletę brutto w Dagabudzie w Paczkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 A tak na marginesie chyle czoło MARZIN przed tobą. Czytałem twój dziennik i pisałeś że masz dosyć już dachu. Też sam robiłem (w zasadzie robię bo kończę) i tez na niego dłużej nie mogę patrzeć - zbyt to czasochłonne. Samą dachówkę się fajnie układa, ale te przygotowania i obróbki okien czy kominów mogą doprowadzić człowieka do furii. Dla tych co dach sami robią :WIELKI SZACUNECZEK Zapodaj jakieś foty Twojej roboty. Najlepiej na bla, bla, bla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 14.10.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Słuchajcie, może ktoś z północnej strony Poznania ćwiczył temat: płot.Przewidywane niedobory budżetowe sprawiają że chyba postawimy zwykłą siatkę również z przodu (+ bramę daj Boże z automatyką).Możecie polecić jakiegoś rozsądnego wykonawcę takiego ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baczek22 15.10.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Mam pytanko? kupiłem cegłe a budowe zaczynam na wiosne w związku z tym cegła będzie przez zime leżeć na świerzym powietrzu z góry nie jest zabezpieczona folią, moje pytanie czy trzeba przykryc ją tak żeby nie zamokła? cegła jest ceramiczna więc czy jest taka potrzeba z góry dziękuję za wszelkie porady i pzdr Przykryj tę cegłę . .Folia nie kosztuje majątku a po co ma cegła namakać ) Pozdrawiam Dzięki za radę chyba tak zrobię pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 15.10.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam, Mam problem, pilnie potrzebuje namiarów na dekarzy. Nasi wystawili nas do wiatru i nie przyjeżdzają już czwarty tydzień a co najgorsze zwodzą nas ale mam już dość Nikomu nie polecam takich fachowców pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.10.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Beata widzę, że masz już opapowany - więc jeżeli nie spieszy się Tobie tak bardzo, mogę dać namiary na moich. Bardzo fana, solidna ekipa. I cenowo też ok. Alke muszą najpierw skończyć u mnie - ostateczny termin 15.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.10.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Pyrgon ja co prawda tylko kupowałam siatkę, ale słyszalam też, że robią płuty w Siatkolandzie z Lubonia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaH 15.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam wszystkich forumowiczów! W przyszłym roku zaczynamy budowę wymarzonego domku pod Poznaniem i poszukuję jakiegoś godnego zaufania kierownika budowy... Sami nie bardzo się znamy Czy macie może kogoś do polecenia? Budowa będzie w Stęszewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 15.10.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 witaj MonikaH po pierwsze zapraszamy na grupę jesienną - tam bardziej pasujesz, wiosenna już robi środki, my dopiero startujemy http://forum.muratordom.pl/grupa-zaczynajacych-jesien-2007-wielkopolska,t105167-120.htm jesli chodzi o kierownika z czystym sumieniem polecam mojego - Leonard Karasiński, tel. 511330663, korzysta z niego kilku wiosennych/jesiennych foumowiczów (moje info - patrz dziennik), gość jest solidny i za rozsądna cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.10.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 witaj MonikaH po pierwsze zapraszamy na grupę jesienną - tam bardziej pasujesz, wiosenna już robi środki, my dopiero startujemy czyli Ci co zaczynają już wiedzą, że mają super kierownika ? I nikt "jesienny" tutaj nie będzie pytał, gdzie co można kupić tylko wszyscy na nowo będę szukać ... jak ja lubię takie podziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 15.10.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Mice, ja tylko zapraszam...... a wiem że mam super kierownika właśnie od WAS - przecież nie wytrzasnęłam go znikąd tylko z forum, a jak dziewczyna pyta, to polecam dalej skoro już sprawdzony..... poza tym grupa jesienna właśnie po to powstała żeby wymieniać się np. aktualnymi cenami, bo przeciez od wiosny BARDZO sie pozmieniało... no i po co "zaśmiecać" wątek tylkowo-oknowo-drzwiowy cenami bloczków, betonu i takich tam? jak szukam okien, szukam tu, a jak betonu to tam.... wydawało mi się że tak jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.10.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czy ktoś przypadkiem nie chciałby się pozbyć kozy (piecyka - tak dla wyjaśnienia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 15.10.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Może ktoś potrzebuje płyty drogowe (6 szt. - użwane). Chętnie odsprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.10.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Mice, ja tylko zapraszam...... a wiem że mam super kierownika właśnie od WAS - przecież nie wytrzasnęłam go znikąd tylko z forum, a jak dziewczyna pyta, to polecam dalej skoro już sprawdzony..... poza tym grupa jesienna właśnie po to powstała żeby wymieniać się np. aktualnymi cenami, bo przeciez od wiosny BARDZO sie pozmieniało... no i po co "zaśmiecać" wątek tylkowo-oknowo-drzwiowy cenami bloczków, betonu i takich tam? jak szukam okien, szukam tu, a jak betonu to tam.... wydawało mi się że tak jest ok Znowu wszyło, że tu postarch grupy jestem Ceny cementu, piasku itp są na czasie tu i tu bo to nie tylko fundamenty ale i tarasy, płot, wylewki itp Te kilka miesięcy różnicy nie robi bo jak będzie dobra pogoda to za 2 miesiące możesz mieć stan surowy otwarty i wtedy zmienisz grupę na wiosenną z powrotem A żeby nie było, ze off topic to pytanie do tych co już po alarmach : gdzie w Poznaniu można dostać czujki Impaq+, o dobrej cenie chyba nie muszę dodawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 15.10.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Może ktoś potrzebuje płyty drogowe (6 szt. - użwane). Chętnie odsprzedam. Chętnie bym się pisał, ale kto mi to przetransportuje i pewno za transport będzie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 15.10.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A ja bym chętnie przyjął ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts