Marzin 16.10.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 (...)Chciał też Juventus ale cóż z tego skoro samochód mają na Rondzie Obornickim (Solid - w Rokietnicy). Kicha, bo to nie jest rynek klienta tylko dostawcy. Ten solid to ma w Rokietnicy, ale chyba furmankę. Byłem świadkiem jak u sąsiada alarm wył 15 minut zanim pojawiła się grupa szybkiego reagowania. Buduje w Rokietnicy. To takie moje 5 groszy dorzucone do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.10.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 (...)Chciał też Juventus ale cóż z tego skoro samochód mają na Rondzie Obornickim (Solid - w Rokietnicy). Kicha, bo to nie jest rynek klienta tylko dostawcy. Ten solid to ma w Rokietnicy, ale chyba furmankę. Byłem świadkiem jak u sąsiada alarm wył 15 minut zanim pojawiła się grupa szybkiego reagowania. Buduje w Rokietnicy. To takie moje 5 groszy dorzucone do dyskusji Każdemu kto bierze monitoring radzę zadać jedno pytanie firmie (dowolnej) : gdzie stoi patrol i co w przypadku 2 jednoczesnych alarmów. Jak Pan ładnie wytłumaczy to zapytajcie co w momencie 3-ciego alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Wszystko pewnie racja a propos firm ochroniarskich tyle że moim zdaniem nie ma się z czego cieszyć jeśli tak się uda zagiąć gościa bo i tak nie ma alternatywy - Solid (z tego co słyszałem i widzę po tabliczkach na domach) jest najbardziej popularny. W przypadku Juventusa miałem wrażenie że handlowiec nawet nie miał pojęcia gdzie leży Golęczewo Nie chodziło o zaginanie kogokolwiek, jedynie sprawienie, że wszyscy którzy chcą mieć firmowy monitoring powinni sobie zdawać sprawę z uwarunkowania (ja również wezmę monitoring, choć nie wiem jeszcze od kogo, może z "S" ) a po drugie obraz handlowca z którego uchodzi powietrze - bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 16.10.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Z jaim kosztem trzeba liczyc się przy montażu instalacji alarmowej. Rozumiem, że zależy to od jej skomplikowania i zastosowanych opcji.Ale mimo wszystko, ile mniej wiecej muszę na to liczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.10.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Z jaim kosztem trzeba liczyc się przy montażu instalacji alarmowej. Rozumiem, że zależy to od jej skomplikowania i zastosowanych opcji. Ale mimo wszystko, ile mniej wiecej muszę na to liczyć ?? U mnie po podliczeniu wychodzi od 3 do 5,5k pln, bez robocizny i kabli w zależności od wersji (minimum, normal i "tak bym chciał" ) . Ale wersja minimal mogłaby być tańsza o jakieś 600-800 jeszcze przy policzeniu słabszej centralki i tylko jednego lcd zamiast dwóch. Możesz policzyć sobie tak : centralka (płyta, aku, obudowa z zasilaczem + gsm) to ok. 1000 zł do tego panele 500 lcd i jakieś 300 zwykły. Wychodzi już 1800 za samo zarządzanie, bez czujek, kabli i ew. expanderów. No i bez robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 16.10.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Z jaim kosztem trzeba liczyc się przy montażu instalacji alarmowej. Rozumiem, że zależy to od jej skomplikowania i zastosowanych opcji. Ale mimo wszystko, ile mniej wiecej muszę na to liczyć ?? U mnie wyszło poniżej 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaH 16.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dziękuję, Muriel Zadzwonimy do niego na pewno. A grupy jesiennej nie znalazłam wczoraj, dlatego tutaj zajrzałam. Na razie załatwiamy pozwolenia i umawiamy ekipy, bo, jak słyszeliśmy, czas najwyższy... Pozdrowienia! witaj MonikaH po pierwsze zapraszamy na grupę jesienną - tam bardziej pasujesz, wiosenna już robi środki, my dopiero startujemy http://forum.muratordom.pl/grupa-zaczynajacych-jesien-2007-wielkopolska,t105167-120.htm jesli chodzi o kierownika z czystym sumieniem polecam mojego - Leonard Karasiński, tel. 511330663, korzysta z niego kilku wiosennych/jesiennych foumowiczów (moje info - patrz dziennik), gość jest solidny i za rozsądna cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 16.10.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Mi wyszed koszt instalacji alarmowej ok 2700 z kablami i robocizną, ale jakieś nieznane mi elementy ...poza nazwą "Matrix" - ale nie wiem czy chodzi o ten film czujki zewnętrzne dookoła domu 2300pln Będę jeszcze rekalkulować bo wybiorę raczej oprzyrządowanie Satel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 16.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 witam serdecznie no to rozumiem takie powitanie super.mieszkamy 10 dni więc bałagan worki kartony ogrzewamy kominkiem z płaszczem super sprawa kaloryfery,podłoga i woda gorąca a siedzenie przy kominku jest b.przyjemne (tylko ten nieład mnie dobija )mam nadzieje ze za miesiąc będzie lepiej pozdrawiam serdecznie dziś mija 8 miesięcy jak ruszyła budowa.pa pa : witam czy do kominka doprowadzałaś rurę z dodatkowym wlotem powietrza z zewnątrz. Jeśli tak to jaką średnice?witam serdecznie tak mam 100 wyprowadzoną.pozdrawiam lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 16.10.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Moge jakies info na temat. Bram garazowych (dobra jakosc dobra cena) Czy okna drutexu sa ok? przydałby mi sie jeszcze jeden instalator co. I gdzie duży wybor dachowki(nelskamp to wiem biskupce) I prosze nie krytykowac jesiennej Bramy polecam firmę ROBSON ul. Ostródzka (chyba) 11 na Śródce. Sam mam (Krispol 2,5 x 2,5)i jestem zadowolony - piękana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 16.10.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dzieki za info Alpinoaniazpoznania matrix prosty w montazu i osludze i w dodatku tani. ale wiadomo albo cena albo jakosc.a mozesz napisac dokladnie co masz w tej wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 16.10.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Moge jakies info na temat. Bram garazowych (dobra jakosc dobra cena) Czy okna drutexu sa ok? przydałby mi sie jeszcze jeden instalator co. I gdzie duży wybor dachowki(nelskamp to wiem biskupce) I prosze nie krytykowac jesiennej Bramy polecam firmę ROBSON ul. Ostródzka (chyba) 11 na Śródce. Sam mam (Krispol 2,5 x 2,5)i jestem zadowolony - piękana. Jaki kolor i ile kosztowała? Z napędem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 16.10.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Scooby - mam na mailu w pracy Nie przesłałam sobie na priva - jutro Ci wrzucę dokładną wycenę, ale za Twoją radą poproszę ich o wycenę w oparciu o system Satela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 16.10.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Moge jakies info na temat. Bram garazowych (dobra jakosc dobra cena) Czy okna drutexu sa ok? przydałby mi sie jeszcze jeden instalator co. I gdzie duży wybor dachowki(nelskamp to wiem biskupce) I prosze nie krytykowac jesiennej Bramy polecam firmę ROBSON ul. Ostródzka (chyba) 11 na Śródce. Sam mam (Krispol 2,5 x 2,5)i jestem zadowolony - piękana. Jaki kolor i ile kosztowała? Z napędem? Złoty dąb, kasetony, z napedem, dwoma pilotami 5.400. Szybko, fachowo i miło. W salonie mają inne bramy do wyboru. Można podjechać, bramy mają zamontowane w salonie, można dotknąć, oglądać, wybierać - rewela. Miłe Panie doradzą fachowo co komu potrzebne i czym się rózni. Tam mnie obsłużyli najlepiej - duży plus ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 16.10.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Bramy Krispol sprzedaje mnóstwo firm, ale różne ceny podają. Ja wyceniałam segmentową bramę 250 x 225 w kolorze grafiowym na Krispola miałam oferty na 4700 i 5150zł w zależności od firmy + montaż chyba ok. 500-600zł (ja kupuję dwie bramy więc nie pamiętam czy to jest montaż jednej czy dwóch bram..) Normstahl wyszeł mi za ok. 4700-4800pln z montażem i dostałam rygle ręczne gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 16.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Wszystkich Forumowiczow Mam prośbę , czy ktoś może polecić mi punkt , w ktorym dostanę tanią , ale dobrą deskę jesionową . Poszukuję także deski parzonej na schody - takiej , która po sparzeniu będzie miala bardzo ciemny kolor. Jeśli chodzi o okna Drutexu , to podobno nie sprawdzają się na dużych powieszchniach przy pvc . Polecam wątek - szukam dobrych okien. Też rozważałem te okna , wybrałem oknoplat - jesli chodzi o rolety i brame - krispol z wrzesni. Bardzo dobry produkt. Dzięki za info. Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 16.10.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Bramy Krispol sprzedaje mnóstwo firm, ale różne ceny podają. Ja wyceniałam segmentową bramę 250 x 225 w kolorze grafiowym na Krispola miałam oferty na 4700 i 5150zł w zależności od firmy + montaż chyba ok. 500-600zł (ja kupuję dwie bramy więc nie pamiętam czy to jest montaż jednej czy dwóch bram..) Normstahl wyszeł mi za ok. 4700-4800pln z montażem i dostałam rygle ręczne gratis Cena oczywiście z montażem. W salonie można oglądać także bramy Normstahl. Oglądać w dosłownym słowa znaczeniu. Z pod sufitu wyjeżdżają bramy o których tu klikamy - to mi się podoba a nie zdjęcie czy jakaś próbka. Kupować nie musisz ale warto sobie choć zobaczyć i porównać, zarówno ceny jak i obsługę - naprawdę wysoki poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 16.10.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Normstahl, jaka firma jest przedstawicielem? wiem ze lazur, wląsnie czekam na wycene tej bramy od nich.a znacie w poz przedstawiciela oknoplast?a co do watku szukam dobrych okien to ciezko tam cos wyciagnac konkretnego :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 16.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Normstahl, jaka firma jest przedstawicielem? wiem ze lazur, wląsnie czekam na wycene tej bramy od nich. a znacie w poz przedstawiciela oknoplast? a co do watku szukam dobrych okien to ciezko tam cos wyciagnac konkretnego :| Firma ROBSON też ma je w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.10.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Normstahl, jaka firma jest przedstawicielem? wiem ze lazur, wląsnie czekam na wycene tej bramy od nich. a znacie w poz przedstawiciela oknoplast? a co do watku szukam dobrych okien to ciezko tam cos wyciagnac konkretnego :| Oknoplast jest na Góreckiej 6 czy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts