misiak 21.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 ludziska jesteśmy już na kolejnych etapach budowy myślę ze fajnie by było znowu sie gdzieś spotkać np. jakiś pub ! co wy na to ????? oczywiście czas i miejsce do uzgodnienia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 21.10.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Ponadto chciałem polecić bardzo dobry namiar na cieślę: Zbigniew Zandecki Telefon: 509 911 422 http://www.zandecki.eu 230 m2 dachu zrobione profesjonalnie w dwa i pół dnia, mocna ekipa i dach prosty jak mało kiedy. Zdjęcia za chwilę w dzienniku . mozna sie dowiedziec jaka cena na uslugi? całość 8000 PLN w tym 300 PLN dźwig, 1000 materiały, reszta to robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 21.10.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 mówicie drutex to zle:| hmm a wkurzam sie ze niekturzy pomniejszaja mi okna:/ mam np wymiar okna 2100 szerokosc na 1200wysokosc i np drutex ma typowe 2065 na 1135 i polowka jedna ma 1060 a druga 1005 wiec polówka polówce nie rowna: a sapmont zrobil idealne takie jakie potrzebuje... a okna maj 1032 n 10333 i powaznie sie zastanawiam nad wyborem firmy okna mja, i profil REHAu chyba :| co wy na to? Scooby, ja też zamówiłam Drutexu, nie mam jeszcze zamontowanych. Firma, która mi je sprzedaje ma tez MS okna, które są droższe, ale poleca Drutex (i Oknoplast z Krakowa mimo, że go nie prowadzi). Co do profilu Drutex oglądalam u nich Iglo oraz Aluplast, który dotychczas używali - wyglądają prawie identycznie, Iglo ma trochę grubsze ścianki z plastiku (czyli, że ponoć lepsze). Co do wymiarów - to 2100 x 1200mm to wymiar okna czy otworu na okno? Okno jest zawsze mniejsze od otworu - może dlatego wyceniają Tobie mniejszy wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 21.10.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 ludziska jesteśmy już na kolejnych etapach budowy myślę ze fajnie by było znowu sie gdzieś spotkać np. jakiś pub ! co wy na to ????? oczywiście czas i miejsce do uzgodnienia !!!! Jestem za, a nawet za!!! Z miłą chęcią pochwalę się tym co już zbudowaliśmy pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 22.10.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mam pytanko: czy nie ma ktoś namiarów na ekipę budowlaną wolną na kilka dni? Chodzi o postawienie ścianek działowych (100m2) jakieś dwa dni + ewentualnie zaszalowanie, uzbrojenie i wylanie schodów? Bo moi murarze się nie śpieszą (mieli zrobić do końca września dom "pod cieślę" i z tego sie wywiązali), a teraz mają pilniejsze prace . A elektryk czeka, instalator czeka. Chyba zaraz się sam zabiorę za murowanie ścianek. Tylko ze schodami sobie nie poradzę . Wiem, że jest taki dziwny okres, że każdy stara się zdążyć przed zimą, ale może akurat u kogoś skończyli, albo jest ktoś wolny . Łudzę się, ale co szkodzi zapytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 22.10.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam, czy ktos poda mi namiary na hurtownie lub sklep z hydraulika, gdzie mozna dostac dobre rabaty i dobry material. Z gory dziekuju.pozdr. fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 22.10.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Poszukuję płytkarza...nie muszę dodawać, że z terminem na ten rok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.10.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Poszukuję płytkarza...nie muszę dodawać, że z terminem na ten rok Pozdrawiam No to się obudziłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 22.10.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Poszukuję płytkarza...nie muszę dodawać, że z terminem na ten rok Pozdrawiam Jak może być na grudzień, to proszę bardzo: Marian Pacyna mistrz murarski kafelkowanie sufity podwieszane gładzie gipsowe Czerwonak 061 652 64 09 po 18 Jeszcze kilka dni temu miał termin na grudzień... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 22.10.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 maciejc, Dzieki, zadzwonię marzin, ano obudziłam się z pięknego snu, że mój płytkarz pojawi się w tej dekadzie u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 22.10.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ja nie mam się czym chwalić.... cały czas czekam aż jakiś dekarz się zlituje i ułoży mi dachówki, a więźba dzisiaj rano była oszroniona.... Dzisiaj też po kontroli wykonania ocieplenia wełną domu zarządziłam ściąganie jej ze ściany - jełopy poprzyklejały wełnę na placki grubości 1-3cm a temperatura connie coraz niższa..... za jakie grze chy mnie to spotyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 23.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Chcialam się pochwalić wlaśnie dzisiaj zmusiłam pseudo - architekta, który robił adaptację naszego domu do zwrotu wszystkich kosztow, łącznie z honorarium za projekt. czekam jeszcze na 1000 zł przelewu. Dodam tylko, że dokumentacja była poprawiana 4 razy i nadal jest źle... Dobrze, że mialam takie super ekipy. Jednak chyba przychodzi kryska na tych nierzetelnych.... Chciałam wlać trochę nadziei zwłaszcza w serce Kasi (K74). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 23.10.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Chcialam się pochwalić wlaśnie dzisiaj zmusiłam pseudo - architekta, który robił adaptację naszego domu do zwrotu wszystkich kosztow, łącznie z honorarium za projekt. czekam jeszcze na 1000 zł przelewu. łał koniecznie opisz co i jak, będzie dla wiosny 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 23.10.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Poszukuję płytkarza...nie muszę dodawać, że z terminem na ten rok Pozdrawiam Jak może być na grudzień, to proszę bardzo: Marian Pacyna mistrz murarski kafelkowanie sufity podwieszane gładzie gipsowe Czerwonak 061 652 64 09 po 18 Jeszcze kilka dni temu miał termin na grudzień... Pozdrawiam Ja taż ustawiam się w kolejce... Rozumiem że polecasz, spisał się ładnie? Robił tylko płytki czy np. panele też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 23.10.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Sluchajcie ile dobry ale nie przesadnie drogi spec od kladzenia plytek bierze w naszym woj. ?To samo jesli chodzi o panele/deski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 23.10.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Moi znajomi kładli płytki w kwietniu. Facet brał za płytki rozsądnych rozmiarów 40zł/m2, za wielkie płytki (kładli takie 60cm x 20cm) 50zł/m2, a za kładzenie mozaiki 80zł/m2. Oczywiście bez materiału. Ale był też gościu, który chciał od nich 180zł za kładzenie mozaiki, a jak ją zobaczył to zwiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 24.10.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 witam, zatrudniam goscia z poza Poznania i bierze 30 zl\m2 i naprawde robi super dokladnie - widzialem jego robote.pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 24.10.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 U nas od stycznia (najwczesniejszy termin)wchodzi Pan polecany jako bardzo rzetelny na Bialej Liscie przez Rezi-ego i zaplacimy Mu ok 50 PLN/m za sciane i ok 35-40 PLN/ m za podloge Pan nie jest z Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 24.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Historia z architektem jest przydługawa, ale po krótce: zapłaciliśmy Panu 1750 zł za adaptację projektu + 350 za szambo. Pan nie jest z Poznania tylko z małej wioski pod Piłą, a ceny, jak by nie było, poznańskie. Zakres zmian w projekcie: zmiana z wiązarow dachowych na więźbę tradycyjną pod dachówkę ceramiczną, zmiana stropu drewnianego na teriva oraz poszerzenie garażu o 1 metr. Pan i owszem, przygotował projekt., zainkasował (do dziś dnia nie otrzymałam rachunków za wszystko). Dodam tylko, że zabrało mu to 4 miesiące! Na końcu zaczęło nam już się spieszyć: koniec roku, ulga odstekowa itd. Projekt obejrzał mój Tata wraz z kierownikiem budowy i się za głowy połapali: krokwie co 1 m w dachówce ceramicznej??? Na pierwszy rzut oka coś było nie tak. Do Pana dzwoniliśmy wielokrotnie, prosząc o wyjaśnienia i uszczegółowienia rysunków: stropu, więźby.... Pan raczył się pojawić 1 raz, głośno wyrażając swoje pretensje oraz rzucając kalumnie na wykonawców (którzy rzekomo nie potrafią budować itp.). Rezultat był taki, że więźbę dosłownie wyrzeźbił polecany wielokrotnie pan Bogdan (któremu jesteśmy bardzo wdzięczni za fachową, sprawną i rzetelną robotę). Pan projektant poprawiał więźbę 4 razy (słownie: cztery), w tym ostatni raz przerysowywał to, co już było i stało, nadal z błędami! W dodatku twierdziłże "nam projekt był potrzebny do pozwolenia na budowę, a nie do budowania" !!! W rezultacie, oddał całą kasę za projekt, oddał pieniądze za drewno (zestawienie drewna też było źle - zostały nam 2 m3). Najlepsze do zastraszenia architektów i projektantów to: - Izba Skarbowa, - Izba Architektów, - Nadzór Budowlany, - Sąd (ale to takie klasyczne). Pana Marka Przytulskiego z Lubasza oczywiście umieszczam na czarnej liście. Mam nadzieję, że nikomu więcej nie będzie wciskał takiej fuszerki, jaką odstawił u nas. Trzymajcie się od tego Pana z daleka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 24.10.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 witam, zatrudniam goscia z poza Poznania i bierze 30 zl\m2 i naprawde robi super dokladnie - widzialem jego robote. pozdr. Fred Fredblasz, możesz się podzielić namiarami (może być na maila)? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts