joaz 26.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam. Poszukuję dobrego elektryka. Coś nie mam szczęścia do nich. Pierwszy zniknął w połowie pracy, a drugi już na jej początki tak się spił, że tylko czekałam jak mój dom pójdzie z dymem. Sama go pogoniłam. Jeżeli macie namiary na prawdziwego fachmana to bardzo o nie proszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 26.10.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam. Poszukuję dobrego elektryka. Coś nie mam szczęścia do nich. Pierwszy zniknął w połowie pracy, a drugi już na jej początki tak się spił, że tylko czekałam jak mój dom pójdzie z dymem. Sama go pogoniłam. Jeżeli macie namiary na prawdziwego fachmana to bardzo o nie proszę. Pozdrawiam. 603 680 044, Rutkowski, polecam. Nie pije, wysoki poziom kumacji, sam myślał "za nas" proponując wiele rozwiązań. Powołaj się na Golęczewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 26.10.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 witam DEKARZE PILNIE POTRZEBNI!!! ekipa ktora mial dzisiaj wejsc delikatnie mowiac mnie olała:( dach 310m2 (deska, papa, dachowka itd) bede wdzieczny za pomoc Spróbuj 609 950 070 Tomasz Gałka mi zrobili ładnie a teraz maja robić kolejnej forumowiczce witam, No właśnie już nie mają bo jeden chłopak miał wypadek i niestety...... nadal szukam dekarzy. Zakrzewianka możesz podac swoich? pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.10.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 A ja dalej o armaturze. Dziś zakupiłem. Polecam te dwa kontakty: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4660024 - tutaj kupiłem http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4961480 - tutaj też mieli fajne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 26.10.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Z innej beczki. Czy ktoś ma do polecenia projektanta wnętrz, który za rozsądną cenę wymyśli/zaprojektuje wycinek naszego domku? Chodzi konkretnie o jego serce tj. kominek położony centralnie, trzystronnie, "patrzący" do salonu i w stronę kuchni + dwa kawałki ściany obok. Pierwsza oferta jaką dostaliśmy powaliła nas: 2700 zł za projekt kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 26.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 a tak wogóle toile bierze wasz elektrykodpunkty? z załozeniem kontaktow czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.10.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Pyrgon, jak już będziesz miał kominek wrzuć proszę fotkę. Scooby, mój elektryk bierze 21zl za punkt bez materiału lub można zapłacić 39pln już materiałem (łącznie z tablicą rozdzielczą w cenie). Tyle tylko, że ma teraz chyba sporo roboty i musze czekać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 27.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Pyrgon, jak już będziesz miał kominek wrzuć proszę fotkę. No, do tego jeszcze parę miesięcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktomktom 27.10.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 WitamWłaśnie staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami działki z postawionymi już fundamentami. Problem w tym iż w ramach fundamentów została zrobiona piwnica której nie było w pierwotnym projekcie. W związku z czym udaliśmy się do architekta aby ją doprojektował. Po rozmowach i dyskusjach nad innymi ewentualnymi zmianami w projekcie doszliśmy do wniosku iż z domku parterowego warto by go przerobić na domek z poddaszem. Wymaga to bardziej skomplikowanych zmian w projekcie. Wszystko byłoby super gdyby nie cena - za przerobienie pierwotnego (w zasadzie to prawie zrobienie od nowa) projektu - jaką nam zaproponował architekt z polecenia a mianowicie ponad 7000. Mam pytanie czy to czasem nie jest za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 27.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Witam ... Wszystko byłoby super gdyby nie cena - za przerobienie pierwotnego (w zasadzie to prawie zrobienie od nowa) projektu - jaką nam zaproponował architekt z polecenia a mianowicie ponad 7000. Mam pytanie czy to czasem nie jest za dużo? Jak dla mnie cena wygląda normalnie. Generalnie architekci biorą ok. 50 PLN za metr. Jak za projekt domu z piwnicą i poddaszem użytkowym 7 tys. wydaje się normalną ceną. Ja za indywidualny projekt(dom z poddaszem użytkowym ok. 140 m2 uzytkowej) płaciłem 6tyś. PLN (i to bez projektów instalacji co-wod-gaz-prąd). Brat za dom parter+piętro ok. 200m płacił 10 tyś. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 27.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 W tym tygodniu przekonałem się , że nie można sobie odpuszczać ciągłego sprawdzania i porównywania cen w róznych miejscach. Kiedyś ktoś mi powiedział , ze z czasem nie będę już sprawdzał każdego gwoździa czy aby gdzieś taniej nie kupię. W tym tygodniu miałem taki młyn (tyle różnych rzeczy musiałem kupić lub zorganizować na budowę) że kupując pręty gwintowane do wieńca odpuściłem sobie rozeznanie i kupiłem po prostu w hurtowni stali gdzie często kupuję elementy stalowe. Wcześniej kupowałem coś w V-Budzie gdzie mam stały rabat i w zasadzie po pierwszych dziesięciu zakupach już nie porównuję cen bo zawsze są korzystne. Tym razem w V-budzie niem mieli prętów gwintowanych i facet doradził mi STALBUD w Przeźmierowie. Pojechałem i kupiłem. nie chciało mi się już jeździć i sprawdzać cen gdzie indziej tym bardziej, że czułem się już tam stałym klientem (chociaż Pani odmówiła udzielenia mi rabatu). Stwierdziłem, że pewnie ceny wszędzie podobne, a na tych 20 prętach nie powinienem "popłynąć". No i wziąłem 20 prętów 1-metrowych fi16 po 18,5 pln za sztukę. razem 370 PLN. Trochę dużo - pomyślałem Przyjechałem do biura, podzwoniłem, posprawdzałem. Takie same w LEROYu od ręki po 8,5 PLN, na aukcji znalazłem po 6 zł (ale muszę dodać 33 zł za transport), w osiedlowej hurtowni w prowincjonalnym miasteczku skąd pochodzę 7,22 PLN za sztukę (czyli ok 144 PLN za całosć). Szlag mnie trafił . Pojechałem zwróciłem te pręty w STALBUDzie i odebrałem kasę. Okazało się jeszcze , że skasowali mnie za fi 20 zamiast za fi 16 które kupiłem. Z ciekawości zapytałem po ile mają te fi 16 - po około 14 PLN. Zadzowniłem do ojca żeby mi kupiłe te pręty w tej hurtowni na osiedlu. Zapłaciłem 144,4 PLN. Generalnie z zapłaconych 360 PLN odzyskałem 225,6 PLN. Teraz już wiem, że ŻADNYCH tematów nie mozna sobie odpuszczać bo w skali całej budowy można NIEŹLE POPŁYNĄĆ . T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 27.10.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 witam, No właśnie już nie mają bo jeden chłopak miał wypadek i niestety...... nadal szukam dekarzy. Zakrzewianka możesz podac swoich? pozdrawiam Beata Myślę, że ZAKRZEWIANKI dekarze Ci niestety nie pomogą . Z tego co wiem to Bogdan jest tak zawalony robotą, że nawet nie odbiera telefonów których nie zna. Ja mam ich umówionych na początek listopada i juz wiem , że najprawdopodobniej będzie poslizg ... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.10.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Pyrgon, jak już będziesz miał kominek wrzuć proszę fotkę. No, do tego jeszcze parę miesięcy.... A na jakim etapie jesteś, że rozglądasz się za kominkiem, a zrobisz go za parę miesięcy? W tym tygodniu zamknę stan surowy i zastanawiam się kiedy kupić kominek (już wybrałam i zacząć zapraszac ekipy kominkowe po obmiar i wycenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 28.10.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam,Na pewno ktoś z Was w II połowie 2007 robił takie prace jak tynki, elewacje, ocieplenie poddasza, sufity podwieszane. Możecie napisać w jakich cenach to robiliście. Dostałem wycenę na początek 2008 i trudno mi oszacować czy gość chce zedrzeć czy jest ok. Tynki (na gotowo – robocizna + materiał) = 28 pln/m2Elewacja (robocizna – położenie styropianu, klej, siatka i tynk) = 65 pln/m2Ocieplenie poddasza:Położenie wełny do 20 cm (robocizna)= 8-12 pln/m2Płyta k-g (robocizna – stelaż, płyta, siatka na łączeniach, zagipsowane i zatarte łączenia) = 28-32 pln/m2 Szpachlowanie = 6 pln/m2Malowanie = 3 pln/m2 Jak ktoś z Was robił takie prace w ciągu ostatnich 3m albo jest już dogadany na najbliższe miesiące – dajcie znać. Jak macie fajnego wykonawce – wrzućcie mi też na PRV. Jeżeli ktoś z Was robił podłogówkę – dajcie też znać ile wyszło Was za 1 m2. Dostałem ofertę na 170 pln/m2 + dodatkowo rozdzielacze. Coś mi się wydaje ta cena strasznie przesadzona. Dobry wykonawca też mile widziany. Pozdr,DOmelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.10.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam, Na pewno ktoś z Was w II połowie 2007 robił takie prace jak tynki, elewacje, ocieplenie poddasza, sufity podwieszane. Możecie napisać w jakich cenach to robiliście. Dostałem wycenę na początek 2008 i trudno mi oszacować czy gość chce zedrzeć czy jest ok. Tynki (na gotowo – robocizna + materiał) = 28 pln/m2 Elewacja (robocizna – położenie styropianu, klej, siatka i tynk) = 65 pln/m2 Ocieplenie poddasza: Położenie wełny do 20 cm (robocizna)= 8-12 pln/m2 Płyta k-g (robocizna – stelaż, płyta, siatka na łączeniach, zagipsowane i zatarte łączenia) = 28-32 pln/m2 Szpachlowanie = 6 pln/m2 Malowanie = 3 pln/m2 Jak ktoś z Was robił takie prace w ciągu ostatnich 3m albo jest już dogadany na najbliższe miesiące – dajcie znać. Jak macie fajnego wykonawce – wrzućcie mi też na PRV. Jeżeli ktoś z Was robił podłogówkę – dajcie też znać ile wyszło Was za 1 m2. Dostałem ofertę na 170 pln/m2 + dodatkowo rozdzielacze. Coś mi się wydaje ta cena strasznie przesadzona. Dobry wykonawca też mile widziany. Pozdr, DOmelus Tynki (na gotowo – robocizna + materiał) = 28 pln/m2 Ja płaciłem 25zł/m2 (lipiec 2007) Elewacja (robocizna – położenie styropianu, klej, siatka i tynk) = 65 pln/m2 Cena kosmos! Ja właśnie jestem na tym etapie. Jutro kończą elewację. Cena za ten sam zestaw prac 30zł/m2 Jest to tanio, nawet bardzo tanio, ale normalnie ceny oscylują w granicach 40/45 zł/m2 Położenie wełny do 20 cm (robocizna)= 8-12 pln/m2 Płyta k-g (robocizna – stelaż, płyta, siatka na łączeniach, zagipsowane i zatarte łączenia) = 28-32 pln/m2 Ja za ocieplenie+stelaż+płyty(podwójnie)+szpachlowanie 32zł/m2. Jak robiłem rozeznanie to ceny chodziły w granicach 35-55zł/m2 Szpachlowanie- cena jest dobra Malowanie nie wiem, bo będę robił to sam. Podłogówka, u mnie materiały to ok 120 zł/m2, ale w tej cenie jest rozdzielacz, który z szawką kosztował ponad 1300 złotych. Wszystko TECE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 28.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 witam, No właśnie już nie mają bo jeden chłopak miał wypadek i niestety...... nadal szukam dekarzy. Zakrzewianka możesz podac swoich? pozdrawiam Beata Myślę, że ZAKRZEWIANKI dekarze Ci niestety nie pomogą . Z tego co wiem to Bogdan jest tak zawalony robotą, że nawet nie odbiera telefonów których nie zna. Ja mam ich umówionych na początek listopada i juz wiem , że najprawdopodobniej będzie poslizg ... T. No telefon odebrał ale terminy nieciekawe Może jeszcze ktoś ma sprawdzoną ekipe dekarzy? Takie to przykre jak wszystko się wali A miało być tak pięknie..... pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 28.10.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 A ja dalej o armaturze. Dziś zakupiłem. Polecam te dwa kontakty: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4660024 - tutaj kupiłem http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4961480 - tutaj też mieli fajne ceny. Podpisuję się Ja zamawiałam 2 kibelki i wannę z tego drugiego namiaru - Łazienka-Netto - bardzo dobre ceny. A kafle kupuję u Felix, wystawia też na Allegro, ma sklep na Os. Tysiąclecia, kiedyś polecała go Iga 9. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 29.10.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Tomcus wiem, że pan Bogdan ma robić u Ciebie . Ja nauczona przykrym doświadczeniem, staram się trzymać w zanadrzu kilka ekip . Bety_T: już masz namiary na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegmi 29.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam Mam ok 70-80 stempli do odsprzedania. Odbiór z Pobiedzisk - Lestnisko. tel 604 100065. Cena za 1szt 4,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 29.10.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Może ktoś chciałby kupić kołnierz do okna dachowego Fakro 66 x 118? w atrakcyjnej cenie sprzedam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts