TomcioB 29.10.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam Jaka jest obecnie stawka za położenie cegieł klinkierowych. Mój majster stwierdził, że chce 2,5 zł / szt.Wychodzi za m2 około 125-150. Wydaje mi się ze to strasznie dużo, ale czy rzeczywiście.......?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 29.10.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam Jaka jest obecnie stawka za położenie cegieł klinkierowych. Mój majster stwierdził, że chce 2,5 zł / szt. Wychodzi za m2 około 125-150. Wydaje mi się ze to strasznie dużo, ale czy rzeczywiście.......?? jak za duzo to muruj sam a powaznie to zazwyczaj za klinkier fachowcy brali tyle ile kosztowala srednio jedna cegla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 29.10.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam Jaka jest obecnie stawka za położenie cegieł klinkierowych. Mój majster stwierdził, że chce 2,5 zł / szt. Wychodzi za m2 około 125-150. Wydaje mi się ze to strasznie dużo, ale czy rzeczywiście.......?? jak za duzo to muruj sam a powaznie to zazwyczaj za klinkier fachowcy brali tyle ile kosztowala srednio jedna cegla Ja się zetknąłem z ceną 3 zł za szt. co zresztą wychodzi na to samo co Brachol napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 29.10.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 A ja dalej o armaturze. Dziś zakupiłem. Polecam te dwa kontakty: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4660024 - tutaj kupiłem http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4961480 - tutaj też mieli fajne ceny. Podpisuję się Ja zamawiałam 2 kibelki i wannę z tego drugiego namiaru - Łazienka-Netto - bardzo dobre ceny. A kafle kupuję u Felix, wystawia też na Allegro, ma sklep na Os. Tysiąclecia, kiedyś polecała go Iga 9. Sylwiawitam serdecznie mój biedny komp wrócił z serwisu i ja natychmiast wracam na forum co do łazienki netto gorąco polecam ja brałam wszystko łącznie z bateriami mili kompetentni ludzie.pisaliście o płytkarzach muszę bardzo pochwalić pana wojtka nam robił 2 łazienki,teraz czekamy na pralnio-kotłownie ma wejść w listopadzie.P.WOJTEK złota rączka wszystko potrafi a łazienki mam takie śliczne pojechał z nami po płytki doradził to naprawdę super gość podaję nr tel.507-116-875.pozdrawiam serdecznie jak rozpakuję wszystkie kartony(kiedy to będzie) częściej będę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 30.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Mam prośbę Jeśli ktoś z Was współpracował z firmą Ciesielsko-Dekarską Dach-Bud Wiesław Mierzbiczak z Tarnowa Podgórnego a nie jest zadowolony Bardzo proszę o kontakt na priv. Sprawa pilna Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 30.10.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam wiosnę.Ja jestem z jesieni.Może ktoś pamięta czy przerabialiście temat rekuperatora(89 stron szukania to ponad moje siły).Albo może ktoś zakładał za mniej niż np.30000zł.Interesują mnie firmy,które zrobią to fachowo i za przystępną sumkę.Pzdrw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Mam problem natury technicznej: jak (czym) mogę wyciąć otwory w stalowej rurze? Mam rurę fi 200 i potrzebuję dołączyć do niej kilka rur fi 125. W tym celu muszę wyciąć w niej otwory i za ch... nie wiem jak Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.10.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Mam problem natury technicznej: jak (czym) mogę wyciąć otwory w stalowej rurze? Mam rurę fi 200 i potrzebuję dołączyć do niej kilka rur fi 125. W tym celu muszę wyciąć w niej otwory i za ch... nie wiem jak Ma ktoś jakiś pomysł? pomysły mam 3 : - palnik acetylenowy (idzię pięknie ) - nawierić otwory i ciąć piłką do metalu - nawiercić otwory i ciąć mechanicznie (czy to małą szlifierką, czy też czymś innym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 - palnik acetylenowy (idzię pięknie ) khe khe... a nie zabiję się tym? - nawiercić otwory i ciąć mechanicznie (czy to małą szlifierką, czy też czymś innym) A gdzie te otwory nawiercić żeby się dobrze (w ładne kółko) cięło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 - palnik acetylenowy (idzię pięknie ) khe khe... a nie zabiję się tym? - nawiercić otwory i ciąć mechanicznie (czy to małą szlifierką, czy też czymś innym) A gdzie te otwory nawiercić żeby się dobrze (w ładne kółko) cięło? Palnik jak palnik, lekko grzeje, poparzenia 2 stopina w sekundę robi A otwory nawiercasz w jednym miejscu a resztę piłką. Ale to trzeba zrobić tak żeby jedno na drugie pasowało czyli obie rury nacinasz w taką "łezkę" czy jak to tam nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 JA bym wycioł poprostu gumówka a reszte przyspawac, ewentualnie zrobic jakies wstawki z blachy..., oczywiscie jesli wykonawca jest chłop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 30.10.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 witam Mam pytanie, czym malujecie sciany? tz farba akrylowa, lateksowa czy jeszcze inne wynalazki nasz wykonawca odradza lateksową nie wiem czy słusznie pozdrawiam i czekam na info atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.10.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 a gruba scianka tej rury? moze da sie wyrzynarka z brzeszczotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.10.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 A otwory nawiercasz w jednym miejscu a resztę piłką. Ale to trzeba zrobić tak żeby jedno na drugie pasowało czyli obie rury nacinasz w taką "łezkę" czy jak to tam nazwać. z dopasowaniem obu rur to problemu nie będzie bo mam też do dyspozycji nasadkę siodłową ale ciągle nie kumam z tym nawierceniem - co mi to da? Problem dodatkowy to taki, że te otwory muszą być wykonane dość blisko siebie boję się, że gumówką mi się to wszystko powykrzywia, bo blacha dość licha... a piłką ręczną to idzie się zarżnąć Wyrzynarka raczej nie da rady, przerabiałam to już na innych rurach, brzeszczot się łamie - może mam za słabą wyrzynarkę? Ten palnik to się da okiełznać jak nigdy się tego nie używało? oczywiście męskim rękom, nie moim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 30.10.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ale ciągle nie kumam z tym nawierceniem - co mi to da? mniej cięcia piłką, nawiercanie osłabi konstrukcje a jest łatwe do wykonania, 40 otworków obok siebie i ręką wyłamiesz resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 31.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ten palnik to się da okiełznać jak nigdy się tego nie używało? oczywiście męskim rękom, nie moim No raczej nie A nawiercanie ma pozwolić na "wejście" innym narzędziem. Oczywiście można nawiercać w koło tylko potem to trza opiłować pilnikiem choć trochę. Mówisz, że maszyna nie daje rady ? hmmmm ostatnio ciąłem flexy aluminiowe pod wentylacje wyżynarką i szło sprawnie ... ale fakt, że nierobiłem otworów tylko docinałęm na długość. Nawiercanie czy cięcie nie osłabi normalnych stalowych rur bo niby jak ? Altariela, co Wy robicie z tych rur ? Jest tam jakieś ciśnienie lub temperatura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 31.10.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam wiosnę.Ja jestem z jesieni.Może ktoś pamięta czy przerabialiście temat rekuperatora(89 stron szukania to ponad moje siły).Albo może ktoś zakładał za mniej niż np.30000zł.Interesują mnie firmy,które zrobią to fachowo i za przystępną sumkę.Pzdrw. Za mniej niż 30 000 ??? łoboże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 31.10.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Tyle grup Wielkopolskich że nie wiem na której pytać, ale Wy juz pewnie wyszliscie z murów i myslicie o wykończeniówce. Gdzie w Poznaniu jest duża ekspozycja ceramiki łazienkowej - tak do pooglądania i pomacania, nie tylko na zamówienie (byłam w BudoMarkecie i tragedia). I jeszcze gdzie poza Cermagiem, BudoMarketem i ulica Obornicką jest wybór płytek?pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Tyle grup Wielkopolskich że nie wiem na której pytać, ale Wy juz pewnie wyszliscie z murów i myslicie o wykończeniówce. Gdzie w Poznaniu jest duża ekspozycja ceramiki łazienkowej - tak do pooglądania i pomacania, nie tylko na zamówienie (byłam w BudoMarkecie i tragedia). I jeszcze gdzie poza Cermagiem, BudoMarketem i ulica Obornicką jest wybór płytek? pozdrawiam, Aga Wymieniłaś najlepsze miejsca. z tym że Cermagów jest kilka na Głogowskiej na Bukowskiej i przy Malwowej. Mają jakieś numerki I i II czy cóś.A jak oblecisz Obornicką to też sporo. W zasadzie trzeba objechać wszytskie punkty do Suchego lLasu włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 31.10.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 agakz ceramikę możesz pooglądac i pomacać w Sampolu na ul. Pokrzywno , to jest hurtownia ale detal też obsługują .Zapomniałam dodać że płytki też mają ale raczej te droższe , z normalnych to maję na pewno Tubądzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts