Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Te 800zł to rzeczywiście mała różnica (biorąc pod uwagę wszystkie dachówki kształtowe itd.)

Od nośnie moich krokwii - mam 18cm, ale wełne do ocieplenia dachu między nimi wzięłam 15cm (na razie jeszcze żaden fachowiec nie marudził, zięc chyba dadzą radę ją dobrze zamontować) i do tego 10cm na ocieplenie pod krokwiami.

Rockwool zaleca łączną grubość ocieplenia dachu na 25cm, a z tego co wiem to każdy producent lubi zalecać "trochę więcej", więc jak Horbatka bedzie miała łącznie 30cm to bedzie miała "megaciepły" dach :D

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Te 800zł to rzeczywiście mała różnica (biorąc pod uwagę wszystkie dachówki kształtowe itd.)

Od nośnie moich krokwii - mam 18cm, ale wełne do ocieplenia dachu między nimi wzięłam 15cm (na razie jeszcze żaden fachowiec nie marudził, zięc chyba dadzą radę ją dobrze zamontować) i do tego 10cm na ocieplenie pod krokwiami.

Rockwool zaleca łączną grubość ocieplenia dachu na 25cm, a z tego co wiem to każdy producent lubi zalecać "trochę więcej", więc jak Horbatka bedzie miała łącznie 30cm to bedzie miała "megaciepły" dach :D

Pytałem o rozmiar krokwi, bo jeżeli 20 cm ociplenia ma byż pomiędzy to same krokwie muszą mieć 22 - 23 cm :o

Nawet o takich nie słyszałem...

18 to standart.

Bikerus, dachówki sprawdź też (jeśli jeszcze nie sprawdzałeś) w hurtowni Nadstaga - tel. (61) 2961303 - ludzie do dogadania i dają spore rabaty równiez dla odbiorców detalicznych (czyli nas)!!!

Transport i rozładunek gratis.

Ania

Na pewno zadzwonie i do nich podjadę - choć Oborniki to daleko od mojej budowy czyli Komornik ;)

Dzis dostałem kolejne wyceny i w zasadzie cenowo pasują mi tylko :

Braas Romańska Cisar i ten 30% drozszy Roben Średzka Falista Plus.

U mnie na 230m^2 dachu troche forsy wychodzi za te dachówki :evil:

Czy ktoś ma dachówkę cementową Euronit Profil S w kolorze czerwieni klasycznej? (bądź inny kolor)

Ja jestem właśnie na etapie wyboru dachówki i z tego co oglądałem w hurtowniach to z betonowych najlepiej sie prezentuje Braas Cisar.

Jest dość gładki jak na cementówkę.

Sąsiad pokrył Braasem, czerwonym. Ładnie wygląda.

Też w temacie dachówka, ale ceramiczna:

muszę wybrać pomiędzy dachówkami, ktore kupi i położy generalny wykonawca, ale chcę wiedziec jak one się mają do siebie cenowo, bo od niego się nie dowiem :wink:

1. Koramic Renesansowa L15 w kolorze antracyt

2. Rupp Sirius L15 antracyt

3. Jungmeier Cosmo - antracyt

gdzie najlepiej pytać:

-Nadstaga

-Wasz dach

gdzie jeszcze?

Ja kupiłem dachówki Prodach. W styczniu 2007. Potem musiałem dokupić trochę w sierpniu, i te późniejsze, pochodzące pewnie z czasów wielkiego boomy była naprawdę do kitu. Wcześniejsze, ze stycznia były OK. Wiem, bo sam kładłem. Takie same leżą na chałupie mojego ojca. Od 10 lat nic z nimi się nie dzieje.

Te papierowe tuby do filarów są też w Leroy.

Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne.

Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle.

Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę :wink: , a raczej jej brak :evil:

Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)?

Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się :)

Pozdrawiam budujących

Sylwia

Ja mam takie okna PCV orzech - nawet dwustronny na profilu LB -POZNANSKA FABRYKA OKIEN MIROX ul. Harcerska

i podobaja mi sie bardzo :wink:

Gość Gosc_gość
Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne.

Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle.

Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę :wink: , a raczej jej brak :evil:

Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)?

Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się :)

Pozdrawiam budujących

Sylwia

Ja mam takie okna PCV orzech - nawet dwustronny na profilu LB -POZNANSKA FABRYKA OKIEN MIROX ul. Harcerska

i podobaja mi sie bardzo :wink:

Już Ci raz misiak odpowiedział

cofnij się w tym wątku do daty: Wysłany: Nie, 18 Listopad 2007 22:43

hej. ktos ostatnio z was pisal ze kupil tanio stal, a gdzie ejszcze mozna takowa kupic?

a co dachóki to tez w temacie jestem... ale sam nie wiem czy bet czy ceramika... wycen juz trszke mam i ciegle malo... jeszcez robena musze wycenic cos bo jesli chodzi o ceramike to ejst troszke tansza niz coramic ...

Hej,

Ja w kwestii bardziej murarskiej. Potrzebuję ekipy na ok. 3 dni pracy - do dokończenia tarasu+werandy (domurowanie schodów z kanoldów, dosypanie, zagęszczenie, chudziaka położenie + ewent. papa i posadzka). Poprzednia ekipa uciekła z placu boju :evil:

Czas: ok. 5-7 grudnia (oczywiście jak pogoda pozwoli). Miejsce akcji: Golęczewo czyli na pn. wsch. od Rokietnicy. Może słyszeliście o kimś kto nie ma teraz pracy?