aniazpoznania 19.11.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Te 800zł to rzeczywiście mała różnica (biorąc pod uwagę wszystkie dachówki kształtowe itd.) Od nośnie moich krokwii - mam 18cm, ale wełne do ocieplenia dachu między nimi wzięłam 15cm (na razie jeszcze żaden fachowiec nie marudził, zięc chyba dadzą radę ją dobrze zamontować) i do tego 10cm na ocieplenie pod krokwiami. Rockwool zaleca łączną grubość ocieplenia dachu na 25cm, a z tego co wiem to każdy producent lubi zalecać "trochę więcej", więc jak Horbatka bedzie miała łącznie 30cm to bedzie miała "megaciepły" dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 19.11.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Te 800zł to rzeczywiście mała różnica (biorąc pod uwagę wszystkie dachówki kształtowe itd.) Od nośnie moich krokwii - mam 18cm, ale wełne do ocieplenia dachu między nimi wzięłam 15cm (na razie jeszcze żaden fachowiec nie marudził, zięc chyba dadzą radę ją dobrze zamontować) i do tego 10cm na ocieplenie pod krokwiami. Rockwool zaleca łączną grubość ocieplenia dachu na 25cm, a z tego co wiem to każdy producent lubi zalecać "trochę więcej", więc jak Horbatka bedzie miała łącznie 30cm to bedzie miała "megaciepły" dach Pytałem o rozmiar krokwi, bo jeżeli 20 cm ociplenia ma byż pomiędzy to same krokwie muszą mieć 22 - 23 cm Nawet o takich nie słyszałem... 18 to standart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.11.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witajcie budujący jesienią 2007. Mam pytanko, czy orientujecie się w której hurtowni w Poznaniu dostanę tzw. tuby szanunkowe, szalunki kartonowe, czy jakkolwiek to się nazywa , chodzi mi o szalunki do filarków ok 3,5m przed domem. Proszę piszcie.... pozdrawiam castorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 19.11.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Bikerus, dachówki sprawdź też (jeśli jeszcze nie sprawdzałeś) w hurtowni Nadstaga - tel. (61) 2961303 - ludzie do dogadania i dają spore rabaty równiez dla odbiorców detalicznych (czyli nas)!!! Transport i rozładunek gratis. Ania Na pewno zadzwonie i do nich podjadę - choć Oborniki to daleko od mojej budowy czyli Komornik Dzis dostałem kolejne wyceny i w zasadzie cenowo pasują mi tylko : Braas Romańska Cisar i ten 30% drozszy Roben Średzka Falista Plus. U mnie na 230m^2 dachu troche forsy wychodzi za te dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 19.11.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Czy ktoś ma dachówkę cementową Euronit Profil S w kolorze czerwieni klasycznej? (bądź inny kolor) Ja jestem właśnie na etapie wyboru dachówki i z tego co oglądałem w hurtowniach to z betonowych najlepiej sie prezentuje Braas Cisar. Jest dość gładki jak na cementówkę. Sąsiad pokrył Braasem, czerwonym. Ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.11.2007 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Też w temacie dachówka, ale ceramiczna: muszę wybrać pomiędzy dachówkami, ktore kupi i położy generalny wykonawca, ale chcę wiedziec jak one się mają do siebie cenowo, bo od niego się nie dowiem 1. Koramic Renesansowa L15 w kolorze antracyt 2. Rupp Sirius L15 antracyt 3. Jungmeier Cosmo - antracyt gdzie najlepiej pytać: -Nadstaga -Wasz dach gdzie jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.11.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ja kupiłem dachówki Prodach. W styczniu 2007. Potem musiałem dokupić trochę w sierpniu, i te późniejsze, pochodzące pewnie z czasów wielkiego boomy była naprawdę do kitu. Wcześniejsze, ze stycznia były OK. Wiem, bo sam kładłem. Takie same leżą na chałupie mojego ojca. Od 10 lat nic z nimi się nie dzieje. Te papierowe tuby do filarów są też w Leroy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 20.11.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam,Mam pytanie czy kupował ktoś okna PCV firmy Bereźnicki z Suchego Lasu? Mam od nich wycene i wydaje się bardzo atrakcyjna. Może ktoś z Was ma doświadczenia z tą firmą? pozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 20.11.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 gdzie najlepiej pytać: -Nadstaga -Wasz dach gdzie jeszcze? Spytaj jeszcze w Dach-Bud na ul. Samotnej 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 20.11.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne. Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle. Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę , a raczej jej brak Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)? Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się Pozdrawiam budujących Sylwia Ja mam takie okna PCV orzech - nawet dwustronny na profilu LB -POZNANSKA FABRYKA OKIEN MIROX ul. Harcerska i podobaja mi sie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.11.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne. Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle. Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę , a raczej jej brak Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)? Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się Pozdrawiam budujących Sylwia Ja mam takie okna PCV orzech - nawet dwustronny na profilu LB -POZNANSKA FABRYKA OKIEN MIROX ul. Harcerska i podobaja mi sie bardzo Już Ci raz misiak odpowiedział cofnij się w tym wątku do daty: Wysłany: Nie, 18 Listopad 2007 22:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 20.11.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Już Ci raz misiak odpowiedział cofnij się w tym wątku do daty: Wysłany: Nie, 18 Listopad 2007 22:43 Kristoforus dlaczego sie tak denerwujesz przeczytaj uwazniej to zobaczysz ze to odpwoiedz do postu Sylwii a nie powtorne zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.11.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 gdzie najlepiej pytać: -Nadstaga -Wasz dach gdzie jeszcze? Spytaj jeszcze w Dach-Bud na ul. Samotnej 4. jest jeszcze Pimar na ul Pokrzywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.11.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Kristoforus dlaczego sie tak denerwujesz przeczytaj uwazniej to zobaczysz ze to odpwoiedz do postu Sylwii a nie powtorne zapytanie Ech bo ja dzisiaj siakiś rozkojarzony i nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.11.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 nie kupowal ktos przypadkiem ostatnio deske szalunkowych/do deskowania dachu? Jakie teraz ceny obowiazuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 20.11.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 nie kupowal ktos przypadkiem ostatnio deske szalunkowych/do deskowania dachu? Jakie teraz ceny obowiazuja? jakieś 2 m-ce temu nieimpregnowane były po 500-550 zł netto za kubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 20.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ja mam takie okna PCV orzech - nawet dwustronny na profilu LB -POZNANSKA FABRYKA OKIEN MIROX ul. Harcerska i podobaja mi sie bardzo No ja tez mam wycenę z Miroxa i cena w miarę ok. Szybko wycenili - dobra obsługa. A same okna całkiem ładne...tylko nic o tych profilach LB nie mozna znalesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 20.11.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 hej. ktos ostatnio z was pisal ze kupil tanio stal, a gdzie ejszcze mozna takowa kupic? a co dachóki to tez w temacie jestem... ale sam nie wiem czy bet czy ceramika... wycen juz trszke mam i ciegle malo... jeszcez robena musze wycenic cos bo jesli chodzi o ceramike to ejst troszke tansza niz coramic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 20.11.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Hej, Ja w kwestii bardziej murarskiej. Potrzebuję ekipy na ok. 3 dni pracy - do dokończenia tarasu+werandy (domurowanie schodów z kanoldów, dosypanie, zagęszczenie, chudziaka położenie + ewent. papa i posadzka). Poprzednia ekipa uciekła z placu boju Czas: ok. 5-7 grudnia (oczywiście jak pogoda pozwoli). Miejsce akcji: Golęczewo czyli na pn. wsch. od Rokietnicy. Może słyszeliście o kimś kto nie ma teraz pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 20.11.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Co do dachówek, to mam właśnie Euronit esówkę kolor ciemnobrązowy. Trodno oceniać jak się sprawuje (leży może 2 miesiące) ale podoba się nam (efekt wizualny: patrz Dziennik ). Na pewno nie jest to wyrób jubilerski; ale chyba nie tego oczekujemy od dachówy betonowej vel cementowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts