tokas 01.12.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 witamSzukam osób które zdecydowały sie na rekuperator + GWCChciałbym zadac kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 01.12.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 poszukuje solidnego brukarza, najlepiej dostępnego od zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.12.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 witam Szukam osób które zdecydowały sie na rekuperator + GWC Chciałbym zadac kilka pytań Jest tu kilka takich osób ale od takiej tematyki są specjalne wątki na "wymianie doświadczeń". Przed pytaniami proponuję choć przejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 02.12.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 poszukuje solidnego brukarza, najlepiej dostępnego od zaraz nie wiem czy od zaraz ale solidny to pewne Sibert Przemo 603 124 419 Możesz powołać się na Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 03.12.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 witam planuje wybudowac na poddaszu uzytkowym jedna scianke dzialowa z płyty karton gips. czy aby ja zmontowac musze juz miec ocieplone poddasze wraz z płyta? jaki system proponujecie do takiej scianki? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 03.12.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 mam dylemat jakie wybrać grzejniki a decyzje muszę podjąc do wtorku wieczorem panele stalowe purmo czy zeberka aluminiowe ??? niby jak chodzi o estetykę to panele ładniejsze (tak piszą w necie) jak dla mnie i jedne i drugie sa brzydkie ale jak chodzi o właściwości cieplne to które lepsze? niby żeberka zajmują mniej miejsca ponoć panel o takiej samej mocy jest większy - dłuższy ale wszyscy biorą widzę panele dlaczego ?? bede miał piec jednoF kondensat a tu trochę ciekawostek poszukanych przez przypadek w necie grzejniki artykuł pdf piec dwufunkcyjny video recenzja piec jednofunkcyjny video recenzja wiecej TU Dlaczego warto wybrać kocioł kondensacyjny Videoporadnik - grzejniki Purmo i zawory Danfoss Kominki z płaszczem wodnym - z cyklu "pogromcy mitów" artykuł i wyliczenia i do pobrania artykuł ze świata kominków pdf z tych wyliczeń wynika ze inwestycja w kominek z płaszczem wodnym zwraca sie po 25-30 latach Systemy solarne, oszczędności czy ozdoba na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 04.12.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 No jestem zaskoczony tym artykułem na temat kominków z płaszczem. Miałem zamiar ogrzewać dom gazem płynnym i wspomagać kominkiem z płaszczem wodnym. Czy w świetle tego artykułu to ma sens? Może zainwestować w nadmuch ciepłego powietrza do pomieszczeń ( zapomniałem skrótu tego systemu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 04.12.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 ja równiez myslałem o zestawie piec gazowy plus kominek z płaszczem wodnym ale ten artykuł nie jest dla mnie zaskoczeniem gdyz wczesniej czytałem tego rodzaju artykuły.Z tego co wynika na dzien dzfsiejszt to naprawde wysokiej klasy piec gazowy i kominek bez płaszcza wodnego to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.Ewentualnie piec z podajnikiem na eko groszek ale jak czytam artykuły ze eko groszek to mieszanka wapnia i jakis resztem a przy tym wszystko się zatyka i mówię dzieki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 04.12.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Mam szybkie pytanie - gdzie najtaniej po zach. stronie Poznania zaopatrzyć się w łaty/murłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 06.12.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Cześć!Zaczynamy się wykańczać. Mam pierwszą bardzo wstępną wycenę na prace wyk., pomóżcie zweryfikować. To są ceny wyjściowe (dla małych metraży, dla całej chaty na pewno będzie mniej).Co sądzicie o tych cenach:- szpachlowanie ścian 18 zł / m- szpachlowanie sufitów 22 zł / m- malowanie na gotowo - 16 zł / m- układanie płytek od 45 zł / m- układanie paneli 22 zł / m- układanie cokolików / listew - 9 zł / mb- montaż kabiny - 280-360 zł / szt- biały montaż, montaż baterii - 70 zł / szt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 06.12.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 co myślicie o podłogówce pod panelami ??? Tomzoo tartak jest w Rokietnicy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.12.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 co myślicie o podłogówce pod panelami ??? Ja słyszałem/czytałem o panelach, które można kłaść na podłogówce ale do tej chwili nie trafiłem, i sprawdziłem kronopol i od razu strzał w 10-tke http://www.kronopol.com.pl/index1.php?lang=1&akcja_dane=dane&id=3&idd=2&iddd=36 na samym dole: "nadaje się do stosowania przy ogrzewaniu podłogowym" Jak widać producenci (niektórzy) piszą o tej właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 06.12.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 co myślicie o podłogówce pod panelami ??? Misiak, Ty już wiesz Tia, zamierzam tak własnie mieć Są panele przeznaczone do takich celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 06.12.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 co myślicie o podłogówce pod panelami ??? Misiak, Ty już wiesz Tia, zamierzam tak własnie mieć Są panele przeznaczone do takich celów. Mice purmo wybrałem- dzięki teraz mam dylemat tylko czy w salonie pod panele dawać podłogówkę i czy wystarczą 3 sekcje każdy kolor to jedna sekcja! oczywiście tak chaotycznie nie będzie porozkładana ale w paincie ciężko sie myszką maluje a ja tylko chciałem pokazać zakres tej podłogówki http://s2.directupload.net/images/071207/temp/ro6isocn.gif w wtorek wchodzą posadzki robić dodam dla zainteresowanych ze od 2 tyg jestem szczęśliwym posiadaczem tynków wew. Kristofurosdzieki pare cytatów "Deska barlinecka na ogrzewanie podłogowe Jakie panele drewniane nadają się do integracji z ogrzewaniem podłogowym? Jaka jest ich wydolność w oddawaniu ciepła? Najlepiej Deska barlinecka, przyklejona do podłoża klejem UZIN MK 92 S. Różnica temperatur między dołem deski a górą to 2,5 stopnia C." Montaż paneli na posadzkach ogrzewanych Panele podłogowe Podłogi drewniane, a ogrzewanie podłogowe PANELE PODŁOGOWE / drewnopochodne/ porady Podłogi laminowane firmy Kronopol Podłoga z paneli Krok po kroku do ciepłej podłogi - pdf Ogrzewanie podłogowe - błędy wykonawcze Bezpieczne ogrzewanie podłogowe pod parkietem Ogrzewanie podłogowe- pdf SYSTEMY INSTALACJI OGRZEWANIA PŁASZCZYZNOWEGO UPONOR Poradnik projektanta - pdf Hepworth PORADNIK INSTALATORA - pdf KAN-therm ogrzewanie podłogowe pordnik pdf TECE SYSTEM WODNEGO OGRZEWANIA PODŁOGOWEGO TC 2000 OGRZEWANIE PODŁOGOWE Z RUR WIELOWARSTWOWYCH (PE-AL-PE) SYSTEMU KISAN WEWNĘTRZNA INSTALACJA WODNA Wybieramy materiał na rury -doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 07.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 teraz mam dylemat tylko czy w salonie pod panele dawać podłogówkę i czy wystarczą 3 sekcje każdy kolor to jedna sekcja! oczywiście tak chaotycznie nie będzie porozkładana ale w paincie ciężko sie myszką maluje a ja tylko chciałem pokazać zakres tej podłogówki http://s2.directupload.net/images/071207/temp/ro6isocn.gif To co narysowałeś będzie kiepsko działać, na takiej powierzchni to minimum 5 sekcji ale lepiej nawet 6 czy 7. Salon z jadalnią to min. 3 sekcje, osobno kuchnia, hol i przedsionek oraz łazienka. Tutaj chodzi o równomierne rozłożenie temp. podłogi. Jak dasz za długi obwód to pomijając opory, woda będzie chłodna na końcu i ciężko będzie tym sterować. No qrde, zresztą co ja jestem, instalator czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 07.12.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 cześć potrzebuję wykonać: instalację CO, c.w.u, odkurzacz + przepusty i ułożenie instalacji (rur) do rekuperatora dom: 190 m2 pow użytkowej - podłogówka tylko w łazienkachpiec na pellety możecie polecić kogoś dobrego ale niedrogiego? będę wdzięczny za odp. lub info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 07.12.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No qrde, zresztą co ja jestem, instalator czy co a nie masz to w genach qrde myslalem ze jak w kuchni szerokość odkryta bedzie miała 130 to za wiela tego nie wejdzie jeszcze jedno czy można zrobić tak ze w np. (rys.)górnym lewym rogu podobnie jak jest narysowane nie robić podłogówki czy jak juz robie to musi być wszędzie? a i jeszcze jedno w do góry bedzię tylko w łazience i czy można zrównoleglić to z grzejnikiem drabinkowym zakładając tylko zawór rtl czy jak tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 07.12.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 qrde myslalem ze jak w kuchni szerokość odkryta bedzie miała 130 to za wiela tego nie wejdzie jeszcze jedno czy można zrobić tak ze w np. (rys.)górnym lewym rogu podobnie jak jest narysowane nie robić podłogówki czy jak juz robie to musi być wszędzie? Misiak nie świruj, kilka mb rurki Cię nie uratuje finansowo a przynajmniej będzie wszędzie ciepło i miło i nie będziesz musiał pętlami mocno grzać, żeby utrzymać jako taki komfort Aha co do ilości pętli, to nie chodzi o to, że absolutnie nie może być razem ale o sens takiego rozwiązania (również zdrowie, finanse itp) a i jeszcze jedno w do góry bedzię tylko w łazience i czy można zrównoleglić to z grzejnikiem drabinkowym zakładając tylko zawór rtl czy jak tam ? Wszystko można tylko pytanie co chcesz uzyskać ? Tak się ostatnio zastanawiam, co wszyscy uparli się na podłogówkę w łazience jako konieczność dla stóp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 07.12.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Tak się ostatnio zastanawiam, co wszyscy uparli się na podłogówkę w łazience jako konieczność dla stóp ? No a po co innego? W stópki musi być ciepło i basta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.12.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 dodam dla zainteresowanych ze od 2 tyg jestem szczęśliwym posiadaczem tynków wew. A jakich? cem-wap??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts