misiak_ 20.01.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Swoje racje masz. Słuszne. Jednak nie będę się okablowywać, skoro włamać zawsze wszędzie się można. podobnie jest z domem po co zamykać drzwi lub robić antywłamaniowe zawsze można firankę powiesić ja nie mówię ze nie będę miał wifi (serwer radius + szyfrowanie i bedzie git ) ale kable są swoją drogą a tacy co się włamują do białego domu lub do MswiA raczej twoją wifi nie będą zainteresowani a napewno 14 latek który szkoli sie, ściąga filmy i lubi uprzykrzać życie innym chętnie to zrobi - bo wyczytał na forum krok po kroku jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 21.01.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Mam pytanie chcemy mieć okno balkonowe bezprogowe i firma powiedziala nam, że musimy zrobić "fundamencik" pod to okno, ponieważ waży ono 200 kg Czy ktoś z Was robił może taki fundament? Boję się o izolację cieplną posadzki - w tym miejscu praktycznie jej ma nie być? A może to wybudować z bloczków? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.01.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Mam pytanie chcemy mieć okno balkonowe bezprogowe i firma powiedziala nam, że musimy zrobić "fundamencik" pod to okno, ponieważ waży ono 200 kg Czy ktoś z Was robił może taki fundament? Boję się o izolację cieplną posadzki - w tym miejscu praktycznie jej ma nie być? A może to wybudować z bloczków? pozdrawiam A jakie duze okno masz w jedenj ramie? Ja mam co prawda z progiem (na takie sie zdeycowaliśmy bo podobno lepiej doszczelnia i jest sztywniejsza rama - patrz ostatnie posty o HS i wychładzaniu) . U nas w jednej ramie prawie 4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 21.01.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 u nas zaledwie 2,70, ale drewno i jakieś tam szyby... No wlaśnie powiedzieli, że taką podbudowę trzeba zrobić. I teraz się zastanawiam nad sposobem ocieplenia tego warstwowo (w poziomie). Może dać tam takie pustaki wypełnione styropianem? (?dzieś to wiedziałam, ale gdzie???) U nas HS musi być, bo planowana jest weranda (kiedyś tam, oczywiście, kiedyś...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.01.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 u nas zaledwie 2,70, ale drewno i jakieś tam szyby... No wlaśnie powiedzieli, że taką podbudowę trzeba zrobić. I teraz się zastanawiam nad sposobem ocieplenia tego warstwowo (w poziomie). Może dać tam takie pustaki wypełnione styropianem? (?dzieś to wiedziałam, ale gdzie???) U nas HS musi być, bo planowana jest weranda (kiedyś tam, oczywiście, kiedyś...) Może rzuc temat na Forum albo napisz priva do Jareko. On jest specem i zawsze daje rozsądne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 21.01.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 czy możecie polecić solidnego i myślącego płytkarza. bo do innych to mi już nerwów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 21.01.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam kto mi powie coś na temat okien dachowych, na co zwracać szczególną uwagę (wiem, że na cenę ) No i może ktoś może coś polecić? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.01.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 ja jestem tego samego zdania co misiak! wifi w domu bo na laptopy w salonie przy kominku to najlepsze rozwiazanie. ale kable i tak bede do kazdego pomieszczenia. !!!no a odnosnie tematu to jak robicie z telefonem?kablowe czy radiowe? jak to wyglada z szybkoscia na tpsa na radiowym? ja mam miec w neti radiowke, wimax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 21.01.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Gdzie kupowaliście stal do fundamentów i stropu ?Czy możecie polecić miejsca gdzie Wy kupowaliście ?Interesuje mnie zakup z mozliwością przechowania do wiosny do czasu rozpoczęcia budowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.01.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam jestem w grupie budujących wiosna 2008. W projekcie budynku bez poddasza użytkowego mam strop drewniany i konstrukcję dachu krokwiowo-połaciową. Rozważam zastąpić to wiązarami deskowymi. Może ktoś to już przerabiał i ma w tej sprawie doświadczenie? Interesują mnie koszty tych rozwiązań,a może macie namiary na firmy wykonujące takie konstrukcje dachowe/wiązary deskowe/. Bedę wdzięczny za wszelkiego rodzaju podpowiedzi. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLAN 21.01.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Gdzie kupowaliście stal do fundamentów i stropu ? Czy możecie polecić miejsca gdzie Wy kupowaliście ? Interesuje mnie zakup z mozliwością przechowania do wiosny do czasu rozpoczęcia budowy ! Zapytaj w Kowstalu w Gorartowie k/Swarzędza, tam mają przyzwoite ceny i chyba nie byłoby problemu ze składowaniem, ale tego nie wiem na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 21.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 czy możecie polecić solidnego i myślącego płytkarza. bo do innych to mi już nerwów brak. nie ma takich plytkarze to z reguly kosmici - takie sa moje doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czy możecie polecić solidnego i myślącego płytkarza. bo do innych to mi już nerwów brak. ja mam jednego solidnego plytkarza ( w sumie to moj wujek) termin realizacji wiosna 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.01.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 ja mam jednego solidnego plytkarza ( w sumie to moj wujek) termin realizacji wiosna 2009 He he! Ps. Ktoś chce za darmochę drewniane drzwi które mogą służyć jako tymczasowe. Do tego ościeżnica (z włąsnej roboty + nówka funkiel zamek Gerda własnoręcznie wstawiany!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 22.01.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czy możecie polecić solidnego i myślącego płytkarza. bo do innych to mi już nerwów brak. nie ma takich plytkarze to z reguly kosmici - takie sa moje doswiadczeniasuper solidny fachowiec płytkarz p.Wojtek tel.507-116-875 wraca 22 marca gorąco polecam pozdrawiam lidka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.01.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Potrzeba dobrej reki do tynkow gipsowych-maszynowe!!!I posadzki tez mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 22.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czy możecie polecić solidnego i myślącego płytkarza. bo do innych to mi już nerwów brak. nie ma takich plytkarze to z reguly kosmici - takie sa moje doswiadczeniasuper solidny fachowiec płytkarz p.Wojtek tel.507-116-875 wraca 22 marca gorąco polecam pozdrawiam lidka. wielkie dzięki za namiary. czy ten fachowiec osobiście przez ciebie sprawdzony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 22.01.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czy możecie polecić solidnego i myślącego płytkarza. bo do innych to mi już nerwów brak. nie ma takich plytkarze to z reguly kosmici - takie sa moje doswiadczeniasuper solidny fachowiec płytkarz p.Wojtek tel.507-116-875 wraca 22 marca gorąco polecam pozdrawiam lidka. wielkie dzięki za namiary. czy ten fachowiec osobiście przez ciebie sprawdzony??? tak oczywiście robił nam 2 łazienki,kotłownie w marcu garaż jest to super człowiek pełen pomysłów i dobrych rad jak będziesz w okolicy siekierek wielkich gdzie mieszkamy to zapraszam zobaczysz jak położyć płytki w kotłowni za wszystkimi rurami nie demontując ich.pozdrawiam lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 22.01.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Mam pytanie... Czy posiadacie namiary na firmę, która robi fronty kuchenne ...? Konkretnie chodzi mi o białe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.01.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Mam pytanie... Czy posiadacie namiary na firmę, która robi fronty kuchenne ...? Konkretnie chodzi mi o białe ... Tylko samo fronty? My mamy białe! Tutaj tochę je widać: http://s3.directupload.net/images/080123/temp/5buxf3uu.jpg Tel do wykonawcy 603 082 461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts