brachol 25.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.01.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama Gratulacje :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 25.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 brachol, przyłączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 25.01.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama Gratulacje :D:D Brachol!! Dołączam sie do życzeń i gratulacji ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 25.01.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Potrzebuję płyty chodnikowe do posadowienia garażu blaszanego - nie ma ktoś na zbyciu? Ny blaszak stawialiśmy na trochę wkopanych bloczkach betonowych i też jest dobrze. a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama wszystkiego dobrego córci i jej mamiehttp://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/g030.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 25.01.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Czy ktoś kupował drzwi GERDA ?? Gdzie w Poznaniu wystawiona jest lub dostepna duża ilość drzwi GERDA ??Interesują mnie ewentualnie inne dobre drzwi zewnętrzne, w podobnej cenie jak GERDA. Możecie coś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 25.01.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 brachol GRATULACJE PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 25.01.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Potrzebuję płyty chodnikowe do posadowienia garażu blaszanego - nie ma ktoś na zbyciu? Ny blaszak stawialiśmy na trochę wkopanych bloczkach betonowych i też jest dobrze. Mam na sprzedaż betonowe płyty drogowe - mogą posłużyć później jako utwardzenie wjazdu lub drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 25.01.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja dorzucę swoje 3 grosze, bo jestem przed wyborem tynków. Może rozpocznie się jakaś dyskusja. To co jest wadą tynków gipsowych, czyli ich miękkość może być ich zaletą. Łatwo zepsuć, ale i łatwo naprawić. Łatwiej wyżłobić rowek, jeśli trzeba przesunąć gniazdko lub dołożyć kabelek. Za tymi tynkami przemawia też ich koszt. Co do tynków cementowo-wapiennych, trudno mi oceniać ich koszt jeśli nie znam wszystkich składowych potrzebnych do uzyskania końcowego efektu. Może ktoś się wypowie, kto ma już zrobione takie tynki, ile go kosztowal m2 materiał+robocizna? Wiem, że do kosztu tynkowania dochodzi materiał, ale ile ten materiał kosztuje? Po tynkowaniu trzeba je gipsować, ile tu kosztuje robocizna i materiał? U mnie cementowo-wapienne i gładź. Cena za materiał + robocizna wyszło cos ok 30 zł za m kw. Co w tym było: piasek płukany, wapno, cement, narożniki, gładż do tego gruntowanie pojedyncze farbą. Co do przekłuwania ewentualnego to nie ma problemu. Wszelkie wyprawki spokojnie można zrobić akrylem. Teraz wystarczy jednokrotne malowanie na gotowo kolorkiem i cacy. a czy mógłbyś polecić tą ekipę, chodzi mi też o ich namiary. nie wiesz przypadkiem czy dysponują wolnymi terminami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 25.01.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Czy ktoś kupował drzwi GERDA ?? Gdzie w Poznaniu wystawiona jest lub dostepna duża ilość drzwi GERDA ?? Interesują mnie ewentualnie inne dobre drzwi zewnętrzne, w podobnej cenie jak GERDA. Możecie coś polecić. jak biorę gerdę daj znać jak poszukasz i ile dadzą tobie rabatu ja jestem na -7 % od ceny kat + 400 zł montaż brachol- gratulację a z tynkami to róznie każde mają wady i zalety mimo wszystko taniej wychodzę gipsowe, przy dzisiejszym braku majstrów co potrafią tynkować tradycyjnie nie liczyłbym że będą lepsze i tanie cem-wap zawsze może dać zła proporcje piasku i cementu (parę worków zniknie) i juz nie będą tak trwałe w gipsowych tego nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 26.01.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 jak biorę gerdę daj znać jak poszukasz i ile dadzą tobie rabatu ja jestem na -7 % od ceny kat + 400 zł montaż Misiak A gdzie zamawiałeś lub sie rozglądałes ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 26.01.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Gipsowe rzeczywiście są bardziej miekkie, ale mimo to zrobiłam je w domu, a w garażu i kotłowni cementowo-wapienne żeby ograniczyć odbicia od rowerów itd. - taki kompromis.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 26.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Misiak A gdzie zamawiałeś lub sie rozglądałes ?? tylko w necie nie mam czasu żeby biegać i tak w większości salonów nie mają tylu modeli wiec wybrałem w necie teraz kwestia podjęcia ostatecznej decyzji i zamówienie czas oczekiwania ponoć ok 4 tyg ! na tą chwile najlepszą ofertę przedstawił mi gostek od okien ale to nie jest jeszcze ostateczna decyzja nadal szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 27.01.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam Ponawiam pytanie. Czy ktoś posiada drzwi budowlane i chce się ich tanio pozbyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.01.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 dzieki za gratulacjepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.01.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Odnośnie drzwi - też zaryzykowałam i wybrałam z sieci - drzwi z firmy Przybyłek.I nie żałuję, polecam tą firmę! Czas oczekiwania ok. 4-6 tygodni.Niektóre z produktów tej firmy można zobaczyć na św. Michała w Portes (wszystko też tam trzeba zamówić - w każdym razie tak było we wrześniu 2007). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 28.01.2008 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 witam poszukuje ekipy do elewacji (ocieplenie + tynk) oraz do zrobienia podbitki. Jakie sa obecnie stawki za robocizne w tym zakresie? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 28.01.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witolo, stawka zależy od tego czym ocieplasz. Ocieplenie wełną jest trochę droższe niż styropianem.W październiku jak się informowałam stawka była ok. 35zł za metr kwadratowy ocieplenia styropianem i 40-45zł za metr kwadratowy ocieplenia wełną - oczywiście samam robocizna.Podbitka to inna historia - tutaj tez zależy z czego ta podbitka ma być...Ja robię z płyty OSB + styropian + tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.01.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 BRACHOL! GRATULACJE Będziemy córki zabierać na żużel ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 29.01.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam ponownie! Chciałabym Was podpytać czy robiliście jakieś kosztorysy zanim zaczęliście budowę a jeśli tak to czy samodzielnie (wydaje mi się to baardzo trudne albo raczej niewykonalne dla laika), czy specjalnie zamawialiście coś takiego? Wydaje mi się to ważną sprawą, no chyba, że ktoś jest w takiej szczęśliwej sytuacji, że o kasę nie musi się martwić, dla reszty ludzi z ograniczonymi możliwościami finansowymi to jednak istotne, żeby wiedzieć za ile dany dom można realnie wybudować. Wiem już, że kosztorysy podawane przez biura projektowe są oderwane od rzeczywistości, więc nie ma się co na nich opierać. Ale na jakiejś podstawie musimy podjąć decyzję o tym jak duży ostatecznie ma być ten dom, z jakich materiałów, jakie elementy możemy zachować a na jakie nas już nie stać (np. czy ma być garaż czy nie), itp. Jak to u Was było, kupiliście projekt na zasadzie taki dom nam się podoba, taki budujemy i jakoś to będzie, czy mieliście wszystko przemyślane.? Poradźcie proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts