misiak_ 07.02.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 to co już sr...ć nie wolno na swojej ziemi ??? pokażcie mi te przepisy bo nie wierzę ... a dołek się potem zakopuje i jest użyźniona gleba masz studnie na działce ? jak nie to cały syf będzie miał twój sąsiad który z tego powodu nie bedzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.02.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 My mamy TOIa, sprzętanie co 2 tygodnie. Koszt średnio 286 co miesiąc. Sporo, nie? Ale jak chodzimy z dziećmi na budowę to nam też się przydaje Zresztą jak widziałam budowę sąsiada, gdy Fachowcy załatwiali swe potrzeby na rogu domu, niemal na świeżą elewację to wolę płacić. może pampersy majstrom kup wyjdzie taniej Też drogie, a nie wiem czy bym znalazła rozmiar XXXXXXXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 07.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Czy macie na zbyciu stemple budowlane o dług. 2,8-3 m najlepiej z okolic Chomęcic lub z możliwością transportu. Proszę o info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 07.02.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ale niezła dyskusja się wywiązała z tego kibelka - dziękuję za wasze opinie. Ja jednak nie chcę mieć nasrane na działce Znalazłam w necie inną firmę - http://www.eko.best.net.pl/ z okolic Poznania i oni wołają sobie 150zł za miesiąc - zamówienia można składać z dnia na dzień - chyba się zdecyduję. A wiecie może ile biorą teraz za metr wiercenia studni na działce - dzwoniłam dzisiaj do kilku firm i ceny mnie trochę powaliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 07.02.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Jak dzwonliem -wiercenie 120zeta za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 07.02.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Humor mi się poprawił jak tak sobie czytam 1. Kibelek mam pt "dołek w ziemi" i latryna drewniana "z odzysku" od koleżanki po budowie; stoi w granicy działki mojej i kumpla, który tez buduje i tak tam sobie ekipy korzystają A że kumpel i mój mąż to chemicy, to zgodnie stwierdzili, że potem ten syfek czymś skutecznie posypią i ziemią zasypią Podobno będzie ok. 2. A ja bardzo - w przeciwieństwie do niektórych - cieszę się, że mogę swoją budowę prowadzić w miarę świadomie i wiem za co płacę. Przekłada się to na konkretne oszczędności jakie czynię w porównaniu ze znajomymi, budującymi "nieświadomie więc Szczęślwie" z deweloperem, które skutecznie zamieniam w podwyższanie standardu i dopilnowanie jakości. Nie ma porównania w budowaniu domku samemu z zamiłowaniem, a budowaniem bez wgryzania się w temat. Jak kogoś to męczy, to trudno Niestety, nauka zabiera czas, a jej brak pieniądze W każdej branży No, to byłoby na tyle, aby malkontentyzmu tu nie siać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 07.02.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam trochę zmienię temat, my co prawda zaczynamy naszą budowę dopiero 1 marca ale ja już nie mogę się doczekać wykończeniówki, która moim zdaniem jest najfajniejsza (w przeciwieństwie do mojej drugiej połowy) dalatego serfuję kiedy tylko mogę i właśnie znalazłam super stronę z wnętrzami, polecam bo chyba część z was już wykańcza http://www.studio.mdom.pl (o jejku dlaczego to nie jest aktywne?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 07.02.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ależ ta strona jest aktywna, tylko ja tego podczas pisania nie widziałam SORRY ale nie jestem najbieglejsza w te klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 07.02.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 {ciach} Nie ma porównania w budowaniu domku samemu z zamiłowaniem, a budowaniem bez wgryzania się w temat. Jak kogoś to męczy, to trudno Niestety, nauka zabiera czas, a jej brak pieniądze {ciach} a propo wgryzania się w temat - czy ktoś podsunąłby mi gdzie mógłbym powgryzać się w temat insalacji elektrycznych? Bo tracę zaufanie do swojego elektryka i wolałbym patrzeć mu na ręce wiedzącymi oczyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 07.02.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 czytam i widzę, że nie tylko ja mam problem z suszeniem tynków: ja chcę przetestować chemiczny sposób czyli żel krzemionkowy barwiony - ciekawe jak się sprawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 08.02.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 czytam i widzę, że nie tylko ja mam problem z suszeniem tynków: ja chcę przetestować chemiczny sposób czyli żel krzemionkowy barwiony - ciekawe jak się sprawi... Oj to testuj galopem, może i ja skorzystam - nie słyszałam o czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 08.02.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 (...)- od miesiąca wietrzę tynki i coś kurna nie chcą wyschnąć A nie mogę grzać bo nie mam ani prądu ani gazu Moje tynki robione w sierpniu schły ponad miesiąc.... Moje (zrobione w końcu paździenika) schną do dziś, mimo grzania od półtora miesiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 08.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Schody drewniane, balustrady metalowe.... Pomocy! Czy ktoś może polecić niedrogich wykonawców do dwóch rzeczy: - schody - drewno na betonowych schodach (mam świetnego wykonawcę z polecenia ale śpiewa sobie 13k ) - balustrady metalowe (na balkon, taras, werandę) - pewnie z gotowych elementów; indywidualnie robione choć proste wzory widzę że kosztują co najmniej 500-600 zł / mb Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 09.02.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mam do wydania przyczepę służącą na budowie jako schowek na narzędzia oraz schron przed deszczem dla murarzy. Przyczepa przeszła juz z ręki do reki kilka budów, ale jeszcze trochę posłuży. Odbiorca jest zobowiązany do odstąpienia jej na tych samych warunkach po zakończonej budowie kolejnemu "budowniczemu" Do zabrania przyczepy wymagany jest HDS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 09.02.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Schody drewniane, balustrady metalowe.... Pomocy! Czy ktoś może polecić niedrogich wykonawców do dwóch rzeczy: - schody - drewno na betonowych schodach (mam świetnego wykonawcę z polecenia ale śpiewa sobie 13k ) - balustrady metalowe (na balkon, taras, werandę) - pewnie z gotowych elementów; indywidualnie robione choć proste wzory widzę że kosztują co najmniej 500-600 zł / mb Pozdrawiam, Odpowiem co do balustrad. Polecem Pana Zbigniewa Przybył 602 718 140 widziałem faceta robotę i mi się podoba. Konkretny, doradzi i wyjaśni. Będzie także robił moje bariery Można powołać się na Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolega boba budowniczego 09.02.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam Wszystkich, Może i ja znajdę tu swojego sąsiada My budujemy się w Palędziu. Mury stoją już od zeszłego roku a teraz zaczynamy temat dachu. Dachówka już wybrana, ale przeraża mnie cena robocizny - 95 zł dach "pod klucz", dach z karpiówki ok 300mkw. z wolim okiem. Uważacie że to dużo czy normalnie, bo już sam nie wiem co o tym sądzić. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 09.02.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Sama dachówka czy dachówka + więźba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolega boba budowniczego 09.02.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Sama dachówka czy dachówka + więźba? więźba + dachówka + podbitka + osadzenie rynien + osadzenie okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 09.02.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mice żyjesz ??? żyję a co, jakaś potrzeba ? Rany boskie, masakra. Po pierwsze wylewki na podłogówce powinno być 4 cm NA RURKACH więc łącznie jakieś 6-7 cm. Po drugie MUSI być pod nią styropian, przecież teraz połowa ciepła to Ci strop pod podłogówką a nie wylewkę nad podłogówką będzie grzała, nie jestem pewna czy sama folia wystarczy! Gwoli ścisłości nie połowa ciepła tylko sporo mniej, ciepło idzie ku górze Ale misiak why nie dzwoniłeś, taka wtopencja Czy wiecie, kto w okolicach Poznania zajmuje się wykonawstwem systemu wentylacji mechanicznej na reku Nikol? Ta marka (ponoć następca Żubra) ma dobre noty wśród forumowiczów - więc się nimi interesuję? Kto z was montował u siebie instalację wentylacji mechanicznej z reku i czy macie już jakieś doświadczenia? a gdzież to te dobre noty na forum nikt tego nie zna, w Internecie 3 zdania na temat ... U siebie jeszcze nie zainstalowałem, ale u znajomych i owszem, właśnie kończymy ... no co przecież nie będę eksperymentował na sobie Misiak, jeszcze mi się o tych schodach przypomniało. Wiesz jak się niweluje różnice w poziomach ? Dajesz każdą stopnicę (czy jak jej tam) o określoną wysokość wyższą/niższą, spokojnie można niezauważalnie zgubić kilka centymetrów na tych 16-18 schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 09.02.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Sama dachówka czy dachówka + więźba? więźba + dachówka + podbitka + osadzenie rynien + osadzenie okien Zatem jak karpiówka i jeszcze w dodatku wole oko i jeszcze w dodatku podbitka to cena bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts