Martuszek 11.02.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Schody - cena normalna Pan Piątkowski SPRAWDZONY PRZEZ Igę, a że miałam od niej dekarzy i byli cool, to wierzę, że robi dobrze, skoro go rekomenduje. Stolarz, który, robi mi kuchnię w przyzwoitej cenie (polecany przez kol. MISIAKA NA FORUM) WYCENIł je na 2000 więcej w tym samym materiale, ale jak sprawdziłam, firmy specjalizujące się w danej działce zawsze wychodzą taniej. Tak juz jest. Co do ceny materiału - no to nie jest mało. kupiłam 70 m2 dębowej deski szczotkowanej i frezowanej, więc mam jakieś odniesienie. Nie dajmy się wykonawcom zwariować ! Kupowałam też granit i marmur sama, bo kamieniarze wymyślali jakieś dziwne kwoty. Zleciłam im jedynie obróbkę i teraz wiem ile faktycznie materiał jest warty. A cenę każdy ma taką jaką wynegocjuje... Posadzki - mam ekipę - dziś wylali mi poddasze, jutro robią parter. Jak robią to się okaże, jak w środę przyjdzie kierbud odebrać. Dziś sprawdzał, ale nie ma co wyrokować. Jak będą ok to dam znać i dam chętnym namiary. Po tynkach zamierzam się upić .... Cholernie się cieszę, że DOJECHAłAM DO TEGO ETAPU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thoring 11.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 MartuszekCzy wykonywałaś próbę szczelności instalacji wod-kan i CO przed wylaniem podłóg?? Na czym to polega i kto to przeprowadza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ijak 11.02.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Posadzki - mam ekipę - dziś wylali mi poddasze, jutro robią parter. Jak robią to się okaże, jak w środę przyjdzie kierbud odebrać. Dziś sprawdzał, ale nie ma co wyrokować. Jak będą ok to dam znać i dam chętnym namiary.Po tynkach zamierzam się upić .... Cholernie się cieszę, że DOJECHAłAM DO TEGO ETAPU! to czekam na ocenę i na namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 11.02.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Martuszek Czy wykonywałaś próbę szczelności instalacji wod-kan i CO przed wylaniem podłóg?? Na czym to polega i kto to przeprowadza?? Co prawda pytanie nie do mnie ale CO robiłem siłami rodziny (Wuja i ja) - próbę szczelności zrobiłem sprężonym powietrzem 0,6MPa (normalnie powinno się sprawdzać czy spada ciśnienie ale nie miałem na to czasu). Ponieważ instalacja jest w miedzi to przeleciałem tylko wszystkie złączki które będą w posadzce pędzelkiem i wodą z ludwikiem. Jak się nie robi piana to jest ok. Wody nie mam w posadzkach a kanalizację robiłem sam (pilnowałem aby miała odpowiedni spad i żeby przy składaniu rur się żadna uszczelka nie podwinęła). Aha, protokół z próby szczelności powinien wystawić instalator - będzie potrzebny do odbioru budynku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 11.02.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Schody - cena normalna Pan Piątkowski SPRAWDZONY PRZEZ Igę, a że miałam od niej dekarzy i byli cool, to wierzę, że robi dobrze, skoro go rekomenduje. Stolarz, który, robi mi kuchnię w przyzwoitej cenie (polecany przez kol. MISIAKA NA FORUM) WYCENIł je na 2000 więcej w tym samym materiale, ale jak sprawdziłam, firmy specjalizujące się w danej działce zawsze wychodzą taniej. Tak juz jest. Co do ceny materiału - no to nie jest mało. kupiłam 70 m2 dębowej deski szczotkowanej i frezowanej, więc mam jakieś odniesienie. Nie dajmy się wykonawcom zwariować ! Kupowałam też granit i marmur sama, bo kamieniarze wymyślali jakieś dziwne kwoty. Zleciłam im jedynie obróbkę i teraz wiem ile faktycznie materiał jest warty. A cenę każdy ma taką jaką wynegocjuje... Martuszek, teraz się pogubiłem - to 6000 to było razem z materiałem czy sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 11.02.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 [Po tynkach zamierzam się upić .... Cholernie się cieszę, że DOJECHAłAM DO TEGO ETAPU! A pewnie. Jesteś tego warta Ja zimne piwko stosuję po każdym etapie. W końcu trochę przyjemności z tego wszystkiego ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.02.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Gdzie kupowaliście paliki i deski do wytyczenia domu ? w tartaku albo w jakims skladzie drzewnym na paliki kupilem laty zaostrzylem i bylo do tego deski i bylo wytyczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 12.02.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam Mam pytanie do posiadaczy oraz przyszłych posiadaczy instalacji rekuperatora. Czy długość przewodów instalacji reku ma wpływ na jej wydajność ?? Czy lepeij bedzie prowadzic przwewody instalacji za sciankami kolankowymi, jeżeli mam taką możliwośc, czy może jednak lepiej będzie skrócić drogę przewodów w kilku miejscach poprzez przepuszczenie ich w warstwach izolacji dachowej?? W jaki sposób rozprowadzana jest instalacja w ociepleniu dachu, aby nie zmniejszyć znacząco jej parametrów izolacyjnych?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 12.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam Mam pytanie do posiadaczy oraz przyszłych posiadaczy instalacji rekuperatora. A prosiłem, jest wątek na wymianie doświadczeń, tam masz odpowiedzi na swoje pytania ... Po co dublować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 12.02.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Przyłaczam do tego co wyżej, i przy okazji zapytuję czy ktoś kupował coś w tartaku w Nekli, bo tak sobie namierzyliśmy, jakieś opinie o nim? Witaj. Już parę razy dokonywaliśmy zakupów w Nekli. My byliśmy zadowoleni, a cenowo- przyzwoicie zwłaszcza jeśli porównać tartaki bliżej Poznania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 12.02.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam! I pytanie z zupełnie innej dziedziny. Czy ktoś może polecić dobrą i tanią ekipę do wykonania podbitki?? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Przyłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 12.02.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 witampowiedzcie gdzie zamawialiście bramy garażowe , dostałam wycenę z Bramgaru w Stęszewie brama 4,40x2,50 w okleinie złoty dąb otwierana ręcznie 6,200tys z napęden elekt. 8,000tys ceny z montażem , macie może porównanie czy to dużo czy ok. Foczki ja brałam z tartaku w Nekli łaty i kontrłaty ceny niższe niż w Poznaniu ,towar ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 12.02.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 witam powiedzcie gdzie zamawialiście bramy garażowe , dostałam wycenę z Bramgaru w Stęszewie brama 4,40x2,50 w okleinie złoty dąb otwierana ręcznie 6,200tys z napęden elekt. 8,000tys ceny z montażem , macie może porównanie czy to dużo czy ok. . Zapytaj w Robsonie : http://www.robson.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 12.02.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Mam prośbę. Czy mógłby ktoś polecić instalatora co, który zrobiłby najpierw dla gazowni projekt instalacji i policzył co i jak z grzejnikami??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.02.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Mam prośbę do tych co juz na swoim. Czy wynajmowaliście jakieś firmy przeprowadzkowe? Macie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.02.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 U mnie za każdym razem (czyli 3 razy ) Kamińscy. A w piątek przeprowadzili moich rodziców z 4 piętra bez windy na Piątkowie do Lubonia. Jak zawsze bardzo sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 12.02.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 witam powiedzcie gdzie zamawialiście bramy garażowe , dostałam wycenę z Bramgaru w Stęszewie brama 4,40x2,50 w okleinie złoty dąb otwierana ręcznie 6,200tys z napęden elekt. 8,000tys ceny z montażem , macie może porównanie czy to dużo czy ok. Ja na bramę Krispol w okleinie 4,8 x 2,1 więc nieco mniejszą miałam ofertę 6500 z napędem. W tym napęd 1400 zł. Na twoim miejscu szukałabym dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 12.02.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Alteriela Z Krispolu mam wycene na 7,200 brutto z montazem bez napędu (wycena z firmy Robson) a ty gdzie wyceniałaś Krispola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 12.02.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Alteriela Z Krispolu mam wycene na 7,200 brutto z montazem bez napędu (wycena z firmy Robson) a ty gdzie wyceniałaś Krispola W Oknoplaście Kraków, salon w Gnieźnie - ale ja tam mam spore rabaty bo już trochę kasy u nich zostawiłam Ale może ta Twoja brama faktycznie drożej wychodzi, bo jakaś taka wysoka, chyba trochę niestandardowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz K 12.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 witam powiedzcie gdzie zamawialiście bramy garażowe , dostałam wycenę z Bramgaru w Stęszewie brama 4,40x2,50 w okleinie złoty dąb otwierana ręcznie 6,200tys z napęden elekt. 8,000tys ceny z montażem , macie może porównanie czy to dużo czy ok. Foczki ja brałam z tartaku w Nekli łaty i kontrłaty ceny niższe niż w Poznaniu ,towar ok. Ja zamawiałem bramę Hormann 4,50 na 2,30 wycena 6800, brąz z fakturą drewnopochodną. Montaż i sprzedaż Ertom na Strzeszyńskiej. Jeszcze nie mam zainstalowanej także trudno mi się wypowiedzieć co do jakości, ale Hormann ma swoją renomę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts