Atka13 12.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 witama propos bram to ja mam 2,25/2,40 z firmy Krispol kosztowała coś koło 4 k. z napędem. Zamawiałam w firmie Ergo 601 401 301Nie byłam tam osobiście, kontaktowałam się mailowo, ale jestem zadowolona.http://www.ergo.poznan.plWszystko zgodnie z ustaleniami montaż ok. pozdrawiamAtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.02.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A ja z nieco innej beczki - nie ma ktoś może na zbyciu około 5 metrów siatki leśnej/budowlanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 12.02.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 dzisiaj założyli mi przyłącze gazowe do posesji muszę zrobić tzw. instalację wew. od skrzynki do domu macie kogoś - najlepiej rejon zach poznania jakie są stawki za m ? jeden gostek zaśpiewał mi za 1m 100 zł z wykopanie z materiałem wydaję sie troszkę sporo a u mnie wyjdzie gdzieś jakieś 25-30 m macie jakieś ciekawe namiary na hurtownie z nidą i profilami - najlepiej region zach poznania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 12.02.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 hejnadal szukam architekta wnetrz czy ktos ma moze do polecenia jakas osobe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 12.02.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 MartuszekJa mam schody zrobione przez Pana Piątkowskiego i jestem bardzo zadowolony (betonowe okładane) Wykonane z dębiny, podest, poręcze drewniane a tralki metalowe wyszło naprawde super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 12.02.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Thoring Moge polecic fachowców do podbitki od siebie tel.665 215 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 13.02.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 dzisiaj założyli mi przyłącze gazowe do posesji muszę zrobić tzw. instalację wew. od skrzynki do domu macie kogoś - najlepiej rejon zach poznania jakie są stawki za m ? jeden gostek zaśpiewał mi za 1m 100 zł z wykopanie z materiałem wydaję sie troszkę sporo a u mnie wyjdzie gdzieś jakieś 25-30 m macie jakieś ciekawe namiary na hurtownie z nidą i profilami - najlepiej region zach poznania ?? U mnie 150 zł/1m - więc nie będę podawał namiarów... ale inna ekipa pomarudziła i tyle ich widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.02.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 U mnie za każdym razem (czyli 3 razy ) Kamińscy. A w piątek przeprowadzili moich rodziców z 4 piętra bez windy na Piątkowie do Lubonia. Jak zawsze bardzo sprawnie. No jakiś fonik abo cóś mogę prosic? No i ile hmmm takie fachowce kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 13.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 U mnie za każdym razem (czyli 3 razy ) Kamińscy. A w piątek przeprowadzili moich rodziców z 4 piętra bez windy na Piątkowie do Lubonia. Jak zawsze bardzo sprawnie. No jakiś fonik abo cóś mogę prosic? No i ile hmmm takie fachowce kosztują? kontakt: http://www.kaminscy.com.pl/?k=strony_p&m=6&ns=8&PHPSESSID=08a708594fda04a51e1370f4d58b78f5 co do kosztu to była kombinacja stawki godzinowej i kilometrowej, bo to za Poznaniem. Wyszło za około 4h i odległość Piątkowo-Luboń 450 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo2007 13.02.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 dzisiaj założyli mi przyłącze gazowe do posesji muszę zrobić tzw. instalację wew. od skrzynki do domu macie kogoś - najlepiej rejon zach poznania jakie są stawki za m ? jeden gostek zaśpiewał mi za 1m 100 zł z wykopanie z materiałem wydaję sie troszkę sporo a u mnie wyjdzie gdzieś jakieś 25-30 m macie jakieś ciekawe namiary na hurtownie z nidą i profilami - najlepiej region zach poznania ?? Witam wszystkich! nr tel do gościa od instalacji wewn 0601-73-21-96 Józef Kaczmarek. Wykonuje od a-z łacznie z wypełnieniem dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 13.02.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 dziękuję wszystkim za informacje w sprawie bramy garażowej , jak do tej pory najtaniej wyszedł Normstahl ,ale szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 13.02.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 hej nadal szukam architekta wnetrz czy ktos ma moze do polecenia jakas osobe?? Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 13.02.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 [Witam wszystkich! nr tel do gościa od instalacji wewn 0601-73-21-96 Józef Kaczmarek. Wykonuje od a-z łacznie z wypełnieniem dziennika budowy OOOO witam przyszłego sąsiada a gdzie się budujemy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo2007 13.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 [Witam wszystkich! nr tel do gościa od instalacji wewn 0601-73-21-96 Józef Kaczmarek. Wykonuje od a-z łacznie z wypełnieniem dziennika budowy OOOO witam przyszłego sąsiada a gdzie się budujemy?! Jakiś kilometr od kolegi. ul.Tysiąclecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 13.02.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ojej, nie wiem komu najpierw odpowiadać..l.. schody - cena materiału z montażem oczywiście obkładam betonowe. ROBSON68 też ma od PANA Piątkowskiego,więc sądzę, że będzie OK próba szczelności wod-kan - przeprowadzali instalatorzy; to bardziej pytanie do mojego męża niestety, bo to jego brocha - istalacje, ale wiem, że zalali na 2 dni rury wodą (wypełnili czy coś); w dniu wejścia posadzkarzy najpierw przyjechali instalatorzy i sprawdzali czy jest ok. Co z tym robili nie mam bladego pojęcia... Podobno jest ok... przyczepa 0 już sobie poszła; różnice poziomów na posadzkach a schody - przypadek Misiaka - no niestety, to jeden z momentów, w których potrzebny jest kierbud i to nie papierowy. U mnie pojawił się casus podobny, ale wcześniej wychwycony - konstruktor przewidział za cienkie posadzki na poddaszu i podłogówka się "nie chowała". Trzeba było podnieść posadzkę i "przeliczyć" na nowo schody. Błędem jest podwyższanie schodów ponad normę lub robienie nierównych - niewygodne i nieergonomiczne, już nie mówiąc o tym, że taki błąd czka się na wykończeniówce... W naszym przypadku dodaliśmy jeden stopień, przeliczając na nowo wysokość pozostałych. Trzeba o tym myśleć przed ich wylaniem! Kierbud się na prawdę przydaje jak faktycznie pełni swoją rolę. Panowie od posadzek przyszli z elektronicznym sprzętem i odziwo stwierdzili, że podbeton oraz strop mam równo wykonane. Wszystkie różnice między pomieszczeniami gdzie będą deski a pomieszczeniami z płytkami oraz styki posadzki ze schodami przygotowano w odchyleniu do milimetra! Cała tajemnica tkwi w tym też, że PAN ROBIąCY PODBETON I STROP MIAł ZAMIAR ROBIC MI POSADZKI, WIęc ROBIł "SOBIE" DOBRZE ważne - przed posadzkami ustalcie wysokości okładziny podłogowej i miejsce styku drzwi, żeby potem płytki z łazienki nie były widoczne w pokoju i na odwrót - wykładzina czy panel pokojowy w łazience po zamknięciu drzwi... nie mówię już o bardziej reprezentacyjnych pomieszczeniach; lepiej zrobić głębiej niż płyciej, w myśl zasady, że kleju pod płytki zawsze warstwę na pasku można dołożyć i to lepsze niż skuwać pod deskę mającą 22 mm! Ważne jest też w jakim systemie drzwi montujecie - są domykane do ościeży i montowane pośrodku.... a drzwi wstawiamy na końcu i tego nie widać... A u mnie posadzki schną!!!!!!!!!!!! Jeju jak fajnie!!!!!!!!!! Tynki - zainteresowanych z dylematami podobnymi do moich informuję, że robię gipsowe- maszynowe za wyjątkiem łazienek i pralni. Tam zupełnie się nie nadają o czym napisali w gazecie "buduj dom". Taki kompromis mi wyszedł. Podobno pod płytki dobrze jest folią w płynie przemalować.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 13.02.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 próba szczelności Mąż mówi, że do wody dopompowuje się ciśnienie i po 48 h sprawdza się czy nic się dzieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.02.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 [Podobno pod płytki dobrze jest folią w płynie przemalować.[/b] Zgadza sie i uszczelnić narożniki tasmami szczególnie w okolicach wanny i prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Odnośnie schodów. Najlepiej nie robić ich wylewanych. - oszczędzamy kilka tysięcy, bo te wylewane i tak większość obkłada drewnem- nie ma błędów w wysokościach posadzek. Mój stolarz przyjechał mierzyć schody dopiero po posadzkach. Robił mi całe schody. Bukowe, klejonka, koszt 7 tyś złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 14.02.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 hej nadal szukam architekta wnetrz czy ktos ma moze do polecenia jakas osobe?? Poszło na priva mogę też prosić architekta wnętrz? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 14.02.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 witam poszukuje piecyka "KOZY", ktorym chce podgrzac troche moje mury. Jezeli ktos ma cos takiego na zbyciu chetnie kupie, ewentualnie prosze o info gdzie i w jakiej cenie moge kupic takie cudo. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts