Gość Gosc_gość 19.03.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 A propos elektryki, czy ktos moze polecic mi jakis tani sterownik to zdalnego sterowania oswietleniem w jednym pokoju? 2 rzecz - ja w temacie jestem zielony bo uzywam kablowki. Dowiedzialem sie jakis czas temu, ze jesli chce ogladac w moim przyszlym domu cos w tv, zona cos innego a dzecko jeszcze cos innego to przy satelicie musze wykupic 3 dekodery...? Jak to jest. Doczytalem na stronie http://www.n.pl - na enke bede sie decydoweal raczej - ze maja jakas opcje multiroom. Ktos przerabial juz temat ? Tu jest rozwiązanie na 2 odbiorniki TV: http://www.satserwis.pl/schtvsat/01b.php ewentualnie inne możliwości: http://www.satserwis.pl/schtvsat.php Mam nadzieję, że coś pomoże w znalezieniu rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jednak to nie jest takie proste, ale ten art. rozwieje dużo wątpliwości w tej materii: http://www.yansat.pl/index.php/showUserSite/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.03.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 2 rzecz - ja w temacie jestem zielony bo uzywam kablowki. Dowiedzialem sie jakis czas temu, ze jesli chce ogladac w moim przyszlym domu cos w tv, zona cos innego a dzecko jeszcze cos innego to przy satelicie musze wykupic 3 dekodery...? Jak to jest. Doczytalem na stronie http://www.n.pl - na enke bede sie decydoweal raczej - ze maja jakas opcje multiroom. Ktos przerabial juz temat ? Moja mama własnie zakładała Polsat Cyfrowy i ma inne kanały na 2 odbiornikach, płaci jakoś 1 normalny abonament i drugi taki mini, ale muszę dopytać jak to jest dokładnie rozwiązane, drogo nie wyszło a poradził pan montujacy antenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 20.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Tak mi się przypomniało po poście agikz, ze jesli sie nie myle, to w nce i polsacie mozna rozdzielac sygnal, ale trzeba kupic tyle abonamentow, ile odbiornikow.W cyfrze tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 20.03.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ma ktoś moze u siebie zastosowane kominy Plewa? Co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 20.03.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ma ktoś moze u siebie zastosowane kominy Plewa? Co o nich sądzicie? Mam 1 komin z wkładem + kanał wentylacyjny, technicznie jest ok. Jedyny minus to przy samej dostawie firma źle policzyła ilości i najpierw dostało się wykonawcy, że źle oszacował albo przepił a potem wyszło na jaw, że przy dowozie było za mało i było to nawet w papierach dostawcy ale zapomnieli o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 20.03.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 2 rzecz - ja w temacie jestem zielony bo uzywam kablowki. Dowiedzialem sie jakis czas temu, ze jesli chce ogladac w moim przyszlym domu cos w tv, zona cos innego a dzecko jeszcze cos innego to przy satelicie musze wykupic 3 dekodery...? Jak to jest. Doczytalem na stronie http://www.n.pl - na enke bede sie decydoweal raczej - ze maja jakas opcje multiroom. Ktos przerabial juz temat ? Moja mama własnie zakładała Polsat Cyfrowy i ma inne kanały na 2 odbiornikach, płaci jakoś 1 normalny abonament i drugi taki mini, ale muszę dopytać jak to jest dokładnie rozwiązane, drogo nie wyszło a poradził pan montujacy antenę. Bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 22.03.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Ma ktoś moze u siebie zastosowane kominy Plewa? Co o nich sądzicie? my mamy narazie stoją - nie przewróciły się serio - dobry kontakt ze sprzedawcą, bezproblemowa dostawa, dobre wykonanie (kupione koło stadionu Lecha) jak chcesz obejrzeć to zapraszam a jak się sprawdzą - zobaczymy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 22.03.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Ja też już kupiłam - dwa kominy Plewa - ale nie obok Stadionu - bo ich wycena była o 400zł wyższa niż w V-Budzie, wiec wzięłam tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 23.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Ja też już kupiłam - dwa kominy Plewa - ale nie obok Stadionu - bo ich wycena była o 400zł wyższa niż w V-Budzie, wiec wzięłam tam. Też kupiłem w V-budzie, choć nie byłem zadowolony z realizacji zamówienia, a co do samego komina to standard, nie zaskoczył mnie ani na plus ani na minus, natomiast gdybym teraz miał kupować komin to wybrałbym innej firmy z dwóch powodów, po pierwsze są kominy sytemowe, których nie trzeba obudowywać klinkierem, bo szczytowe elementy są ozdobne - imitacja obudowy klinkieru - to byłaby dla mnie duża oszczędność czasu i pieniędzy, a poza tym jeśli ktoś już chce obudowe z klinkieru, to są takie specjalne elementy systemowe - taki gzyms, dzięki któremu łatwiej obudować klinkierem - może plewa też to ma, ale sprzedawca nawet o tym nie wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 24.03.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Czy możecie podać jakieś namiary do V BUDU.Z góry ogromne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 24.03.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 V-Bud Wysogotowo - jadąc Bukowską, jakieś 500 metrów za rondem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 24.03.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Czy macie może kogoś wypróbowanego do wymurowania okna z luksferów? Byłabym bardzo wdzięczna za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 24.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 V-Bud Wysogotowo - jadąc Bukowską, jakieś 500 metrów za rondem Ogromne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 25.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Jeszcze jedno pytanko: czy znacie może jakieś przedsiębiorstwo/ ekipę z uprawnieniami z gazowni, która robi przyłączenia od tej "rury z gazem" w drodze do skrzynki w płocie? Mi termin wyznaczyli na listopad , a chcialabym to jakoś przyspieszyć (zapewne w listopadzie powiedzą, że zamarzła ziemia i nie kopią, czy coś takiego, tak więc wolałabym, żeby kopali jednak latem/ jesienią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 25.03.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Jeszcze jedno pytanko: czy znacie może jakieś przedsiębiorstwo/ ekipę z uprawnieniami z gazowni, która robi przyłączenia od tej "rury z gazem" w drodze do skrzynki w płocie? Mi termin wyznaczyli na listopad , a chcialabym to jakoś przyspieszyć (zapewne w listopadzie powiedzą, że zamarzła ziemia i nie kopią, czy coś takiego, tak więc wolałabym, żeby kopali jednak latem/ jesienią) Niestety nie da się tego tak załatwić, to gazownia ogłasza przetarg na wykonawstwo i to moze zrobić tylko firma która wygrała ten przetarg, Jesli juz był ogłoszony i jest znany wykonawca (a zakładając że termin masz na listopada to niestety jeszcze nie) to musisz tego konkretnego wykonawcę "pomęczyć" i przekonać że musisz mieć prędzej przyłącze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 25.03.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny?pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 25.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny? pzdr. Miałem 3 wyceny na położenie kostki betonowej - wychodziło od ok. 40 zł do 60 za m2 na gotowo (bez kosztu samej kostki oczywiście). Kostka granitowa - oczywiście więcej, i mocno zależy od wielkości kostki. Swoją drogą ja też szukam tego samego Jeden wykonawca dal cenę z kosmosu, drugiemu firma się nagle rozpadła, a trzeci podłapał znacznie większą robotę i nie chce ze mną gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 26.03.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam ponownie! Bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę szukać kogoś kto zrobi mi "projekt przyłącza do sieci elektroenergetycznej", bo Enea daje sobie na to 7 miesięcy (a potem jeszcze 4 na wykonawstwo), nie ukrywam, że wolałabym żeby to było prędzej zrobione. Dzwoniłam już do 2 firm, polecanych z resztą na forum i żadna z nich takich projektów nie wykonuje.Czy Wy korzystaliście z Enei, czy robiliście to na własną rękę? Jeśli to drugie, to będę wdzięczna za namiary (buduję w gminie Pobiedziska).Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny? pzdr. Witam sąsiada obok nas właśnie układają kostkę granitową - narożnik Polnej i Fiołkowej, może przejdź się na spacer i zapytaj na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts