Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Gość Gosc_gość
A propos elektryki, czy ktos moze polecic mi jakis tani sterownik to zdalnego sterowania oswietleniem w jednym pokoju?

2 rzecz - ja w temacie jestem zielony bo uzywam kablowki. Dowiedzialem sie jakis czas temu, ze jesli chce ogladac w moim przyszlym domu cos w tv, zona cos innego a dzecko jeszcze cos innego to przy satelicie musze wykupic 3 dekodery...? Jak to jest. Doczytalem na stronie http://www.n.pl - na enke bede sie decydoweal raczej - ze maja jakas opcje multiroom.

Ktos przerabial juz temat ?

Tu jest rozwiązanie na 2 odbiorniki TV:

http://www.satserwis.pl/schtvsat/01b.php

ewentualnie inne możliwości:

http://www.satserwis.pl/schtvsat.php

Mam nadzieję, że coś pomoże w znalezieniu rozwiązania :p

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

2 rzecz - ja w temacie jestem zielony bo uzywam kablowki. Dowiedzialem sie jakis czas temu, ze jesli chce ogladac w moim przyszlym domu cos w tv, zona cos innego a dzecko jeszcze cos innego to przy satelicie musze wykupic 3 dekodery...? Jak to jest. Doczytalem na stronie http://www.n.pl - na enke bede sie decydoweal raczej - ze maja jakas opcje multiroom.

Moja mama własnie zakładała Polsat Cyfrowy i ma inne kanały na 2 odbiornikach, płaci jakoś 1 normalny abonament i drugi taki mini, ale muszę dopytać jak to jest dokładnie rozwiązane, drogo nie wyszło a poradził pan montujacy antenę.

Ma ktoś moze u siebie zastosowane kominy Plewa? Co o nich sądzicie?

Mam 1 komin z wkładem + kanał wentylacyjny, technicznie jest ok.

Jedyny minus to przy samej dostawie firma źle policzyła ilości i najpierw dostało się wykonawcy, że źle oszacował albo przepił a potem wyszło na jaw, że przy dowozie było za mało i było to nawet w papierach dostawcy ale zapomnieli o tym :roll:

Moja mama własnie zakładała Polsat Cyfrowy i ma inne kanały na 2 odbiornikach, płaci jakoś 1 normalny abonament i drugi taki mini, ale muszę dopytać jak to jest dokładnie rozwiązane, drogo nie wyszło a poradził pan montujacy antenę.

Bede wdzieczny

Ma ktoś moze u siebie zastosowane kominy Plewa? Co o nich sądzicie?

my mamy

narazie stoją - nie przewróciły się :lol:

serio - dobry kontakt ze sprzedawcą, bezproblemowa dostawa, dobre wykonanie

(kupione koło stadionu Lecha)

jak chcesz obejrzeć to zapraszam :D

a jak się sprawdzą - zobaczymy.....

Ja też już kupiłam - dwa kominy Plewa - ale nie obok Stadionu - bo ich wycena była o 400zł wyższa niż w V-Budzie, wiec wzięłam tam.

Też kupiłem w V-budzie, choć nie byłem zadowolony z realizacji zamówienia, a co do samego komina to standard, nie zaskoczył mnie ani na plus ani na minus, natomiast gdybym teraz miał kupować komin to wybrałbym innej firmy z dwóch powodów, po pierwsze są kominy sytemowe, których nie trzeba obudowywać klinkierem, bo szczytowe elementy są ozdobne - imitacja obudowy klinkieru - to byłaby dla mnie duża oszczędność czasu i pieniędzy, a poza tym jeśli ktoś już chce obudowe z klinkieru, to są takie specjalne elementy systemowe - taki gzyms, dzięki któremu łatwiej obudować klinkierem - może plewa też to ma, ale sprzedawca nawet o tym nie wspomniał.

Jeszcze jedno pytanko: czy znacie może jakieś przedsiębiorstwo/ ekipę z uprawnieniami z gazowni, która robi przyłączenia od tej "rury z gazem" w drodze do skrzynki w płocie? Mi termin wyznaczyli na listopad :o , a chcialabym to jakoś przyspieszyć (zapewne w listopadzie powiedzą, że zamarzła ziemia i nie kopią, czy coś takiego, tak więc wolałabym, żeby kopali jednak latem/ jesienią) :roll:

Jeszcze jedno pytanko: czy znacie może jakieś przedsiębiorstwo/ ekipę z uprawnieniami z gazowni, która robi przyłączenia od tej "rury z gazem" w drodze do skrzynki w płocie? Mi termin wyznaczyli na listopad :o , a chcialabym to jakoś przyspieszyć (zapewne w listopadzie powiedzą, że zamarzła ziemia i nie kopią, czy coś takiego, tak więc wolałabym, żeby kopali jednak latem/ jesienią) :roll:

Niestety nie da się tego tak załatwić, to gazownia ogłasza przetarg na wykonawstwo i to moze zrobić tylko firma która wygrała ten przetarg, Jesli juz był ogłoszony i jest znany wykonawca (a zakładając że termin masz na listopada to niestety jeszcze nie) to musisz tego konkretnego wykonawcę "pomęczyć" i przekonać że musisz mieć prędzej przyłącze... :(

Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny?

pzdr.

Miałem 3 wyceny na położenie kostki betonowej - wychodziło od ok. 40 zł do 60 za m2 na gotowo (bez kosztu samej kostki oczywiście). Kostka granitowa - oczywiście więcej, i mocno zależy od wielkości kostki.

Swoją drogą ja też szukam tego samego ;) Jeden wykonawca dal cenę z kosmosu, drugiemu firma się nagle rozpadła, a trzeci podłapał znacznie większą robotę i nie chce ze mną gadać :evil:

Witam ponownie! Bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę szukać kogoś kto zrobi mi "projekt przyłącza do sieci elektroenergetycznej", bo Enea daje sobie na to 7 miesięcy (a potem jeszcze 4 na wykonawstwo), nie ukrywam, że wolałabym żeby to było prędzej zrobione. Dzwoniłam już do 2 firm, polecanych z resztą na forum i żadna z nich takich projektów nie wykonuje.

Czy Wy korzystaliście z Enei, czy robiliście to na własną rękę? Jeśli to drugie, to będę wdzięczna za namiary (buduję w gminie Pobiedziska).

Pozdrawiam!