Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla zainteresowanych panelami podłogowymi.

W Progressie na Michała mają fajną promocję na panele Eurofloora - przy zakupie każdej większej ilości montaż za złotówkę :o

Tyle że wtedy nie ma zniżki na zakup.

Np. m kw. panelu (klasa ścieralności AC4) kosztuje prawie 43 zł, ale w tym jest już montaż.

Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny?

pzdr.

Witam sąsiada :D obok nas właśnie układają kostkę granitową - narożnik Polnej i Fiołkowej, może przejdź się na spacer i zapytaj na miejscu?

A witam. Dziekuję bradzo, chętnie się przejdę.

A Wasza działka to gdzie się znajduje?

pzdr.

Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny?

pzdr.

Witam sąsiada :D obok nas właśnie układają kostkę granitową - narożnik Polnej i Fiołkowej, może przejdź się na spacer i zapytaj na miejscu?

A witam. Dziekuję bradzo, chętnie się przejdę.

A Wasza działka to gdzie się znajduje?

pzdr.

Polna 30 :D

Witam serdecznie.

Może trochę z innej beczki...

Macie może namiary na dobrego i taniego architekta wnętrz. :roll: :-?

W dzisiejszych czasach dobre to najczęściej nie tanie. Okazje czasami trafiają się :) Może lepiej dobrego za rozsądne pieniądze? Proszę przedstaw swoje oczekiwania na moim prv, może coś poradzimy :)

Sprzedam stemple budowlane ok 100-120 sztuk, wysokośc 300-320 cm.

Do odbioru na poznańskich Podolanach.

I najważniejsze: od wczoraj wieczór mam dom, a nie budowę :) Mianowicie: WSTAWILI MI OKNA I SĄ BOSKIE :)!!!!!!!!!!!!! Została mi wykończeniówka!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję latem zamieszkać!!!!!!!!!!!!!

Wiecie może gdzie jest duzy wybór cegły klinkierowej (kominy). I mam jeszcze jedno pytanie- ile klinkieru trzeba liczyć na dwa kiominy (systemowe)

Ja kupowałem miesiąc temu w HDMB Maszewski ul Obodrzycka 70 tel. 061-8771902

Wybrałem CRH Kalahari Ton - dosc drogi ale moim zdaniem ładny klinkier.

Poszło chyba ok. 400 sztuk na 2 kominy (schiedla)

Witam

Jaką technologię lepiej wybrać do zbrojenia posadzek, stalową matę zbrojeniową czy może włókna polipropylenowe, które poleca mi wykonawca ??

Dodam jeszcze, że wszędzie pod posadzką ułożona jest podłogówka.

Chciałbym dzisiaj zamówić towar, wiec będę wdzieczny za opinie

Pozdrawiam

Jaką technologię lepiej wybrać do zbrojenia posadzek, stalową matę zbrojeniową czy może włókna polipropylenowe, które poleca mi wykonawca ??

Mnie wykonawca przekonał do włókna i to nawet nie chodzi o cenę, bo stal wychodzi około 1,5 zł drożej na metrze, ale włókno wsypuje się tylko z woreczka i nie ma przy tym zachodu, a wytrzymałośc na dom jednorodzinny wydaje się być wystarczająca. (chyba że będziesz coś ciężkiego w garażu trzymał). Nie wiem jaką matę masz na myśli, ja spotkałem się ze zwykłą siatką stalową o oczkach 10x10 lub 15x15.

Jeśli masz podłogówkę to zadbaj lepiej o dodanie do towaru specjalnego plastyfikatora, to moim zdaniem o wiele wazniejsze niż zbrojenie.

Pozdr.

Może ktoś z Was mógłby mi coś podpowiedzieć, robię tynki gipsowe i wiadomo, że dużo wody potrzeba i potem przy schnięciu jest dużo wilgoci, a ja mam już częściowo ocieplone poddasze (wiem, że nie powinno się tego robić ale z różnych względów musiałem) i szukam jakiegoś sklepu z uzywanymi osuszaczami, ewentialnie firmy, która wynajmuje takie urządzenia za rosądne pieniędze (tzn. poniżej 30 zł za dobę). Może znacie kogoś takiego. A być może znacie jakieś sprytne sposoby na rozwiązanie tego problemu z wilgocią (nie wystarczą uchylone okna).

Może ktoś z Was mógłby mi coś podpowiedzieć, robię tynki gipsowe i wiadomo, że dużo wody potrzeba i potem przy schnięciu jest dużo wilgoci, a ja mam już częściowo ocieplone poddasze (wiem, że nie powinno się tego robić ale z różnych względów musiałem) i szukam jakiegoś sklepu z uzywanymi osuszaczami, ewentialnie firmy, która wynajmuje takie urządzenia za rosądne pieniędze (tzn. poniżej 30 zł za dobę). Może znacie kogoś takiego. A być może znacie jakieś sprytne sposoby na rozwiązanie tego problemu z wilgocią (nie wystarczą uchylone okna).

Mi tynki gipsowe schły bardzo wolno, więc próbowaliśmy z dmuchawami (była zima). Moja obserwacja jest taka, że więcej uzyskasz otwierając na maxa wszystkie okna na 2h niż wstawiając dmuchawy na 2 dni. Tym bardziej że pogoda robi się po temu idealna. A prądu na tamto idzie....

pzdr.

Miałem 3 wyceny na położenie kostki betonowej - wychodziło od ok. 40 zł do 60 za m2 na gotowo (bez kosztu samej kostki oczywiście). Kostka granitowa - oczywiście więcej, i mocno zależy od wielkości kostki.

Swoją drogą ja też szukam tego samego ;) Jeden wykonawca dal cenę z kosmosu, drugiemu firma się nagle rozpadła, a trzeci podłapał znacznie większą robotę i nie chce ze mną gadać :evil:

Fajnie robi ekipa P. Przemka (robili u znajomych) 603 124 419

Witam budowniczych z Wielkopolski :wink:

Kto mnie "oświeci" odnośnie kotłów gazowych?? :-? :-? :-? :-?

Nasz domek ma powierzchnię użytkową około 130 m2 (grzejniki + podłogówka) i nie mam pojęcia (narazie) o jakiej mocy musiałby być piecyk. Nie będziemy mieć kominka w płaszczem wodnym, dlatego musimy wybrać dobry piecyk.

Pozdrawiam

Sylwia