scooby 06.04.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 no ale trafiłem na takie cos http://neur.am.put.poznan.pl/Parnasow/sterownik.htm wiec po co ten 5 żyłowy jak można magicznie na przekaźnikach? tylko teraz kupic te odpowiednie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 06.04.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 no ale trafiłem na takie cos http://neur.am.put.poznan.pl/Parnasow/sterownik.htm wiec po co ten 5 żyłowy jak można magicznie na przekaźnikach? tylko teraz kupic te odpowiednie... może można... ja w każdym razie sterowniki ze sterowaniem centralnym miałam od razu z roletami dostarczone i na schemacie który dostałam kabel jest 5-żyłowy elektryk który nie widział tego schematu - jak wyceniał położenie tej instalacji to również przyjął kabel 5-żyłowy... i mam już 5-żyłowy założony - i wiem że na pewno będzie działać więc jak piszę - może można... a ja napisałam jak ja mam w takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 07.04.2008 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 WitamMam pytanie,może wiecie,gdzie można kupić gotowe strzemiona zbrojeniowe do ławy fundamentowej ?Potrzebuję 24o sztuk o wymiarach 30x30 cm.Będę wdzięczny za podanie namiarów na producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.04.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanie,może wiecie,gdzie można kupić gotowe strzemiona zbrojeniowe do ławy fundamentowej ? Potrzebuję 24o sztuk o wymiarach 30x30 cm. Będę wdzięczny za podanie namiarów na producenta. mozna np tutaj dawna zbrojarnia polnoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ORTY 07.04.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam - dopiero zaczynam papiery - wiec pare pytań do doswiadczonych: - szukam architektam lub budowlanca do adaptacji projektu ( sprawdzonego )- i jak mozecie podajcie ile to zazwyczaj kosztuje, - oraz kto ma ekipę do stanu surowego ? sprawną i dokladną dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ORTY 07.04.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Czy możecie polecić jakiegoś projektanta wnętrz? Mamy dopiero fundament ale ja lubię rozpoczynać z wizją końca. Gdyby ktoś wysyłał na priva to przyłączam się do prośby. Posłałem Czy mogę tez poprosić? Ja również... Witam ponownie - odpowiadajac na pytanie o projektanta - polecam panią Hanię - robiła mi mieszkanie 4 lata temu - i jestem zadowolony - i co najwazniejsze polecała mi podwykonawców - i sama z nimi omawiała szczegóły - nie wiem czy tel aktualny - 602 522 311 - nazwiska nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 07.04.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 STOLPOZ z Poznania ul. Nowina, sprzedają stolarkę okienną i rolety, ABSOLUTNIE NIE POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ORTY 07.04.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mam jeszcze jeden pomysł: może zatrudnić inwestora zastępczego? coś takiego oferują np. na działeczka.pl, może warto ich zapytać, co wg nich ten "inwestor zastępczy" oznacza? i jeszcze raz ja - syndrom początkującego - czy ktoś z Was moze mi podac kwoty - z jakimi sie trzeba liczyc - 1- za projekt - adaptacje 2- przyłącza 3- mapki u geodety 4- stan surowy 5- zamkniety inne ? Albo od czego zacząć ? kupiłem działkę póki co - i czytam forum od 2 dni. głowa peka. jeszcze jedno - czy inwestor zastepczy daje gwarancje na jakosc swoich uslug - bo rozumiem ze on za mnie wszystko załątwia - tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 07.04.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mam jeszcze jeden pomysł: może zatrudnić inwestora zastępczego? coś takiego oferują np. na działeczka.pl, może warto ich zapytać, co wg nich ten "inwestor zastępczy" oznacza? i jeszcze raz ja - syndrom początkującego - czy ktoś z Was moze mi podac kwoty - z jakimi sie trzeba liczyc - 1- za projekt - adaptacje 2- przyłącza 3- mapki u geodety 4- stan surowy 5- zamkniety inne ? Albo od czego zacząć ? kupiłem działkę póki co - i czytam forum od 2 dni. głowa peka. jeszcze jedno - czy inwestor zastepczy daje gwarancje na jakosc swoich uslug - bo rozumiem ze on za mnie wszystko załątwia - tak ? No cóz nie pozostaje nic innego jak życzyc przyjemnej lektury A serio to czytaj i pytaj az do znudzenia wałkuj każdy temat. Mapka do celów projektowych to koszt w tej chwili jakieś 600-800 zł, adaptacja projektu - różnie zazwyczaj ok 1500 zł w górę, przyłacza - trzeba sie liczyc z kosztem 10 000 do 20 000 zależnie od warumków i bywa różnie różniście. Musisz zanac szczegóły typu ile m, jakie media, komu i ile (jeśli wogóle) zapłacic opłate przyłaczeniową itp. A reszta zależy od wyboru projektu, wielkosci domu, ewentualnie technologii.... Ta wiec przyjemnej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ORTY 07.04.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 [ No cóz nie pozostaje nic innego jak życzyc przyjemnej lektury A serio to czytaj i pytaj az do znudzenia wałkuj każdy temat. Mapka do celów projektowych to koszt w tej chwili jakieś 600-800 zł, adaptacja projektu - różnie zazwyczaj ok 1500 zł w górę, przyłacza - trzeba sie liczyc z kosztem 10 000 do 20 000 zależnie od warumków i bywa różnie różniście. Musisz zanac szczegóły typu ile m, jakie media, komu i ile (jeśli wogóle) zapłacic opłate przyłaczeniową itp. A reszta zależy od wyboru projektu, wielkosci domu, ewentualnie technologii.... Ta wiec przyjemnej lektury A MASZ MOZE KOGOS DO ADAPTACJI PROJEKTU? BO NA FORUM NIC NIE WYCZYTAłEM - TYLKO NEGATYWY BO ROZUMIEM ZE OD TEGO TRZEBA ZACZAC - TAK ? PS. PRZYLACZA 20 000 ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 07.04.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 witam poszukuje ekipe do wykonania podbitki ok 60 m2. Gdyby ktos mial kogos godnego polecenia to prosze o informacje. Witolo Witaj. U mnie będą robić dopiero w październiku ( zbieranie kasy) , ale z tego co słyszałam mają dobrą opinie. Jest to ekipa z Pobiedzisk. Jutro postaram się przesłać na priva ich numer telefonu.( okazuje się,że muszę poszukać karteczki na której go zapisałam ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEP 07.04.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam - poszukujemy ekipy do fundamentów oraz stanu surowego. oraz kogoś do adaptacji projektu - SZYBKIEGO w WYKONANIU ! macie kogoś ?DOBREGO ? MYSLąCEGO ? DZIEKI Z GóRY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 07.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 [ No cóz nie pozostaje nic innego jak życzyc przyjemnej lektury A serio to czytaj i pytaj az do znudzenia wałkuj każdy temat. Mapka do celów projektowych to koszt w tej chwili jakieś 600-800 zł, adaptacja projektu - różnie zazwyczaj ok 1500 zł w górę, przyłacza - trzeba sie liczyc z kosztem 10 000 do 20 000 zależnie od warumków i bywa różnie różniście. Musisz zanac szczegóły typu ile m, jakie media, komu i ile (jeśli wogóle) zapłacic opłate przyłaczeniową itp. A reszta zależy od wyboru projektu, wielkosci domu, ewentualnie technologii.... Ta wiec przyjemnej lektury A MASZ MOZE KOGOS DO ADAPTACJI PROJEKTU? BO NA FORUM NIC NIE WYCZYTAłEM - TYLKO NEGATYWY BO ROZUMIEM ZE OD TEGO TRZEBA ZACZAC - TAK ? PS. PRZYLACZA 20 000 ? ? ? Z architektami u nas bieda. Bo to artyści. U mnie był projekt indywidualny więc adaptacją sie nie zajmowałam. A zaczynasz od mapki do celów projektowych i uzyskania odpisu z Planu zagospodarowania w Twojej gminie (jeśli jest) lub od warunków zabudowy. Dopiero wtedy kupujesz projekt i zajmujesz sie jego adaptacją. W tym czasie występuijesz do stosownych dostawców mediów o warunki techniczne przyłączy. Bieżesz tez mapki ewidencyjne gruntu abu dowiedziec sie czy nie trzeba przpadkiem zmienic urzytkowania z rolnego na budowlane. Poniżej dwa linki do poczytania http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=25317&highlight= http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119&highlight= Co do cen przyłaczy to u mnie prąd woda i kanalizacja wyszło coś ok. 10 tys mimo ze woda i kanaliza przed działką a słup z prądem na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 07.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanie,może wiecie,gdzie można kupić gotowe strzemiona zbrojeniowe do ławy fundamentowej ? Potrzebuję 24o sztuk o wymiarach 30x30 cm. Będę wdzięczny za podanie namiarów na producenta. mozna np tutaj dawna zbrojarnia polnoc Dzięki brachol za namiary w sprawie strzemion.Zadzwoniłem i zamówiłem,jutro odbieram.Zrobiłem dobry interes. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 07.04.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ORTY Przyłacza różnie z cenami, ale licz te 10000 jako standard, ja za prąd płaciłem dwa razy raz normalnie i raz za przyłacze tymczasowe i wyszło mnie to kolo 5000 sam prąd... Gaz bedzie drugie tyle, woda trochę własnymi siłami około 2000. W 10 k się nie zmieszczę, jeszcze dojdzie oczyszczalnia za 6000 i bedzie prawie 20 k. Zależy gdzie się budujesz. Podawaj zawsze jak zadajesz pytania bo czasem gmina zbiera haracz za przyłacze (np. 1000, albo 80 pln albo i 2000). Adapatacja projektu - najtaniej 800 pln. Projekt przyłącza wodnego - najtaniej 250 pln. Pamiętaj że przyłącze to 4 rzeczy: - projekt - materiały - wykonawstwo - opłaty administracyjne (haracz) dlatego różnie ludzie piszą, różne są ceny. Stal brałem j.w. i wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.04.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 i Mam dylemat z tynkami wrrtynkarz ma wejsc w czwartek ale chce obrazu zaliczkę i sam nie wiem czy nie poszukać sobie kogoś innego? Tynkarz p. Jacek jest ze smochowic i poleca go pan król z moraska(ktory mial u mnie robic tynki ale nie ma ekipy bo siedzi na blokach) czy ktoś z was tez płacił zaliczkę za tynki?A cena za m to 27zł plus ewentualnie dodatki jak wyjdzie więcej gipsu ehhMiałem fajnego tynkarza z forum ale zgubiłęm numer i na forum tez juz nie moge go znaleźć wiem tylko ze mieszka w poznaniu na młyńskiej, może u kogoś z was robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLO81 07.04.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie położenia działek budowlanych w Szczytnikach.A mianowicie czy hałas samolotów z Krzesin jest bardzo uciążliwy?Zastanawiam się nad kupnem działki w tej okolicy i bardzo mnie to zagadnienie nurtuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 07.04.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie położenia działek budowlanych w Szczytnikach.A mianowicie czy hałas samolotów z Krzesin jest bardzo uciążliwy?Zastanawiam się nad kupnem działki w tej okolicy i bardzo mnie to zagadnienie nurtuje Pozdrawiam był osobny wątek na ten temat, ale nie mogę znaleźć...... generalny wniosek z wątku - jest uciążliwy Witam - poszukujemy ekipy do fundamentów oraz stanu surowego. oraz kogoś do adaptacji projektu - SZYBKIEGO w WYKONANIU ! macie kogoś ?DOBREGO ? MYSLąCEGO ? DZIEKI Z GóRY. na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 07.04.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 i Mam dylemat z tynkami wrr tynkarz ma wejsc w czwartek ale chce obrazu zaliczkę i sam nie wiem czy nie poszukać sobie kogoś innego? Tynkarz p. Jacek jest ze smochowic i poleca go pan król z moraska(ktory mial u mnie robic tynki ale nie ma ekipy bo siedzi na blokach) czy ktoś z was tez płacił zaliczkę za tynki? A cena za m to 27zł plus ewentualnie dodatki jak wyjdzie więcej gipsu ehh Miałem fajnego tynkarza z forum ale zgubiłęm numer i na forum tez juz nie moge go znaleźć wiem tylko ze mieszka w poznaniu na młyńskiej, może u kogoś z was robił? scoob pamiętasz generalną zasadę na budowie? : żadnych zaliczek płatność po wykonanym etapie i odbiorze tegoż etapu bez zastrzeżeń jak chcesz moich tynkarzy to na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.04.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie położenia działek budowlanych w Szczytnikach.A mianowicie czy hałas samolotów z Krzesin jest bardzo uciążliwy?Zastanawiam się nad kupnem działki w tej okolicy i bardzo mnie to zagadnienie nurtuje Pozdrawiam jak na razie samoloty lataja w godzinach od 9-14 czasami wieczorem i w sobote ale nei za czesto najlepiej pojechac w tych godzinach na dzialke albo chociaz w interesujaca Cie okolice i zobaczyc bo halas jes troznie odbierany przez ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts