brachol 08.04.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Dzięki brachol za namiary w sprawie strzemion.Zadzwoniłem i zamówiłem,jutro odbieram.Zrobiłem dobry interes. Pozdrawiam. a nei ma sprawy ale oczywiscie jakias prowizja sie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segars 08.04.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam,Czy ktos może mi polecić fachowców od instalacji deszczowej? Chodzi o wykonanie odprowadzenia wody z rynien do studni (łacznie z wykopaniem).Na co trzeba zwrócić uwagę? Ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 08.04.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 i Mam dylemat z tynkami wrr tynkarz ma wejsc w czwartek ale chce obrazu zaliczkę i sam nie wiem czy nie poszukać sobie kogoś innego? Tynkarz p. Jacek jest ze smochowic i poleca go pan król z moraska(ktory mial u mnie robic tynki ale nie ma ekipy bo siedzi na blokach) czy ktoś z was tez płacił zaliczkę za tynki? A cena za m to 27zł plus ewentualnie dodatki jak wyjdzie więcej gipsu ehh Miałem fajnego tynkarza z forum ale zgubiłęm numer i na forum tez juz nie moge go znaleźć wiem tylko ze mieszka w poznaniu na młyńskiej, może u kogoś z was robił?Witam .jeśli to ten co ma mieszalnie tynków ifarb na trasie swarzędz a kobylnica to odradzam on podnajmuje ekipy i zależy jaka mu się trafi to tak ci zrobią tynkii alkomat na czas tynkarzy na budowie !!!!!!!.bardzo cwany gościu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 08.04.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie położenia działek budowlanych w Szczytnikach.A mianowicie czy hałas samolotów z Krzesin jest bardzo uciążliwy?Zastanawiam się nad kupnem działki w tej okolicy i bardzo mnie to zagadnienie nurtuje Pozdrawiam W momencie występowania hałasu (start, lądowanie i grzanie silników) hałas jest spory (momentami nawet b. spory) ale trwa to najwyżej kilkanaście minut po 2-3x dziennie w ciągu dnia i bez weekendów. Ale nie jest to na tyle uciążliwe, żebym miał się tutaj nie wprowadzić za kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.04.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie położenia działek budowlanych w Szczytnikach.A mianowicie czy hałas samolotów z Krzesin jest bardzo uciążliwy?Zastanawiam się nad kupnem działki w tej okolicy i bardzo mnie to zagadnienie nurtuje Pozdrawiam W momencie występowania hałasu (start, lądowanie i grzanie silników) hałas jest spory (momentami nawet b. spory) ale trwa to najwyżej kilkanaście minut po 2-3x dziennie w ciągu dnia i bez weekendów. Ale nie jest to na tyle uciążliwe, żebym miał się tutaj nie wprowadzić za kilka miesięcy oby tylko dzialka nie lezala w korytarzu bo od tamtej strony laduja no i zeby sie mozna bylo na niej budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 08.04.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Hałas z lotniska jest uciążliwy.Największy jest kłopot z małymi dziecmi - jak akurat trzeba usypiac itp.Najgorzej jest ze startami na dopalaczu - huk przeogromny.Im wyzej tym lepiej, choć w Komornikach, przy autostradzie, jak przelatuje "jaszczomb" to przez telefon sie nie da rozmawiać (w biurze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 tak jak wczesniej pisalem halas jest bardzo uzalezniony od polozenia dzialki na pewno w korytarzu startowym jest duzo glosniej niz na dzialkach ktore leza gdzies obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 08.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Mam pytanie - czy na ogrzewanie podłogowe trzeba mieć projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 czy robiliście już schody wewnętrzne - drewno? możecie kogoś polecić? foto też mile widziane..... szukałam na białej liście, ale nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 09.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mam pytanie - czy na ogrzewanie podłogowe trzeba mieć projekt? Z tego co się orientuję to nie ma takiego obowiązku, tylko fachowiec musi mieć głowę na karku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 09.04.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Jeśli potrzebujesz pompę to zadzwoń do Dory do Buku, albo do Smirnofa, a jeśli nie to do Dolaty z Dąbrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 09.04.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam czy wewnętrzną sciankę kolankową wygodniej tynkować tradycyjnie czy może zastosować płytę gipsową. Pytanie wynika: - po pierwsze z kosztów operacji tynkowania i szpachlowania (na korzyść płyt) - po drugie z faktu, że płyty od strony dachu muszą być połączone jakoś z tynkiem na ściance kolankowej. Jak to inaczej przeprowadzić bez domurowywania ścianki co do centymetra do konstrukcji płyt GK na dachu. Trochę skomplikowany opis Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje lub schematy rozwiązanai to bardzo proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.04.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Jeśli potrzebujesz pompę to zadzwoń do Dory do Buku, albo do Smirnofa, a jeśli nie to do Dolaty z Dąbrowy. Dziekei ale Buk to troche daleko i chyba sam przejazd bedzie kosztowal sporo:( Buduje sie w Czerwonaku wiec czegos z okolic bym potrzbowała ew. Poznań, zeby sie opłacało:) Potrzebuje z pompy bo to do stropu bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 09.04.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Gerda WX20 - z podpowiedzią Misiaka (wielkie dzięki ) próbuj w Chemiku na Starołęce. Wyszło niecałe 2200 z montażem. Pozdr. nie ma za co po to zakładałem głównie ta grupę po długich poszukiwaniach p. Artur z Chemika zrobił najlepszą cenę ! wiec polecam ! montaż też profesjonalny ! drzwi ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Jeśli potrzebujesz pompę to zadzwoń do Dory do Buku, albo do Smirnofa, a jeśli nie to do Dolaty z Dąbrowy. Dziekei ale Buk to troche daleko i chyba sam przejazd bedzie kosztowal sporo:( Buduje sie w Czerwonaku wiec czegos z okolic bym potrzbowała ew. Poznań, zeby sie opłacało:) Potrzebuje z pompy bo to do stropu bedzie:) zadzwoń stanbud garby (swarzędz) - my braliśmy stamtąd wszystko (maja pompę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thoring 10.04.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Chciałbym sie z Wami podzielić dzisiejszym doświadczeniem z firmą MB Wesołek i tym samym ostrzec Was przed kontaktami z tą firmą.Zamówiłem u nich wełnę do ocieplenia poddasza Uni Mata o grubości 15 i 10cmOkazało się iż dostarczona wełna o grubości 15cm jest zawilgocona.Złożyłem reklamację z prośbą o wymianę wadliwej wełny.W odpowiedzi dostałem pismo iż reklamacja nie zostanie uwzględniona ze względu na fakt iż wełna na pewno uległa zawilgoceniu u mnie na budowie.Ponieważ odwołałem się od tej decyzji i przesłałem zdjęcia pokazujące że oba typy wełny stały w tym samym pomieszczeniu i wilgotna jest tylko wełna o grubości 15cm dostałem drugie pismo, które przelało czarę goryczy.W piśmie tym firma Wesołek sugeruje że kupiłem przez internet wełnę Isover o grubości 15cm o wiele taniej (bo wiedziałem ze jest mokra), potem zamówiłem taką samą wełnę w Wesołku która sprzedałem przez internet odnosząc korzyć a teraz tą wadliwą wełnę próbuję wymienić na dobrą i tą zastosować u siebie. Dodam tylko iż cała sprawa dotyczy 22 rolek o wartości ok 3500PLN. Przedstawiciel firmy Wesołek nie chciał przyjąc do wiadomości moich argumentów że jaki miałbym w tym cel jako osoba prywatna żeby bawić sie w takie przekręty w przypadku 22 rolek. Myslałem że krew mnie zaleje.W związku z zaistniałą sytuacją zastanawiam się nad złożeniem pozwu do sądu.Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc w tej kwestii?? Nie jestem prawnikiem a w takiej sytuacji fachowa pomoc jest na pewno wskazana.Z góry dziękuję za ewentualne porady i jeszcze raz ostrzegam przed tym dostawcą. Trzymajcie sie od niego jak najdalej!!!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 11.04.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, powiedzcie mi jak zamawiali,ście strop? Nam kierownik podał rozpietosc i ile mb do danej rozpietosci. I tak zamówilismy w jednej hurtowni bez problemu, ale wczoraj Mariusz pojechal do innej hurtowni porównac ceny i podaje kobiecie a ona ze tak sie nie podaje informacji na temat stropu i ze nie potrafi nam obliczyc le bedzie to kosztowac:) Juz sama nie wiem co myslec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 11.04.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, powiedzcie mi jak zamawiali,ście strop? Nam kierownik podał rozpietosc i ile mb do danej rozpietosci. I tak zamówilismy w jednej hurtowni bez problemu, ale wczoraj Mariusz pojechal do innej hurtowni porównac ceny i podaje kobiecie a ona ze tak sie nie podaje informacji na temat stropu i ze nie potrafi nam obliczyc le bedzie to kosztowac:) Juz sama nie wiem co myslec:) Najlepiej zawieść rzut stropu z projektu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 11.04.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Chciałbym sie z Wami podzielić dzisiejszym doświadczeniem z firmą MB Wesołek i tym samym ostrzec Was przed kontaktami z tą firmą. Zamówiłem u nich wełnę do ocieplenia poddasza Uni Mata o grubości 15 i 10cm Okazało się iż dostarczona wełna o grubości 15cm jest zawilgocona. Złożyłem reklamację z prośbą o wymianę wadliwej wełny. W odpowiedzi dostałem pismo iż reklamacja nie zostanie uwzględniona ze względu na fakt iż wełna na pewno uległa zawilgoceniu u mnie na budowie. Ponieważ odwołałem się od tej decyzji i przesłałem zdjęcia pokazujące że oba typy wełny stały w tym samym pomieszczeniu i wilgotna jest tylko wełna o grubości 15cm dostałem drugie pismo, które przelało czarę goryczy. W piśmie tym firma Wesołek sugeruje że kupiłem przez internet wełnę Isover o grubości 15cm o wiele taniej (bo wiedziałem ze jest mokra), potem zamówiłem taką samą wełnę w Wesołku która sprzedałem przez internet odnosząc korzyć a teraz tą wadliwą wełnę próbuję wymienić na dobrą i tą zastosować u siebie. Dodam tylko iż cała sprawa dotyczy 22 rolek o wartości ok 3500PLN. Przedstawiciel firmy Wesołek nie chciał przyjąc do wiadomości moich argumentów że jaki miałbym w tym cel jako osoba prywatna żeby bawić sie w takie przekręty w przypadku 22 rolek. Myslałem że krew mnie zaleje. W związku z zaistniałą sytuacją zastanawiam się nad złożeniem pozwu do sądu. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc w tej kwestii?? Nie jestem prawnikiem a w takiej sytuacji fachowa pomoc jest na pewno wskazana. Z góry dziękuję za ewentualne porady i jeszcze raz ostrzegam przed tym dostawcą. Trzymajcie sie od niego jak najdalej!!!!! Pozdrawiam Ja miałam kiedyś przejścia z deweloperem i bez prawnika sami nie dalibyśmy sobie rady. Pamiętam, że bardzo ważnymi dowodami były nasze pisma do dewelopera. Staraj się jak najwięcej zrobić za pomocą pism a nie przez telefon czy zwykłą rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts