brachol 09.05.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Naprawdę nikt z Was nie robił drenażu?? Czy ktoś z was robił może drenaż opaskowy wokół domu? Mam kilka pytań w tym temacie 1. Gdzie można nabyć żwirek stosowany przy drenażu? 2. W jakiej odległości od fundamentów (w bok) powinny znajdować się rury drenarskie? 3. Jaki macie pomysł na odprowadzenie wody z drenażu przy braku kanalizacji deszczowej, rowu melioracyjnego i wysokim poziomie wód gruntowych, a tym samym jakoś cienko widzę kopanie studni chłonnej? ja robilem poczytalem troche forum i ulotke z Castoramy 1. zwirek kupowalem w Zwirowni Krzesiny 2. odleglosc min 50 cm a najlepiej podobno ok 1 m 3. jak nei masz gdzie odprowadzic wody z drenazu to moze nei warto w ogole go robic? ja robilem drenaz tylko dlatego ze podczas kopania fundamentow przerwalem dren melioracyjny i robilem obejscie dookola a jak nie ma gdzie tej wody odprowadzic to raczej kiepska sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 09.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Giant to calkiem niezla firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 09.05.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Małe uwagi do całości : jak przeciążone będą sieci operatorów GSM to GPRS też nie pójdzie Nie zgadzam się. Umowę mam z Solidem i na życzenie GPRS. Mieliśmy wątpliwości co do działania w takie dni jak Sylwester, jednak Solid ma wydzielony zakres częstotliwości (czy czegoś takiego), dzięki czemu GPRS mają niezależny od przeciążeń wynikających z normalnego ruchu w sieci telekomunikacyjnej. Jestem osobiście bardzo z tej firmy zadowolona, tak jak moi sąsiedzi, którym poleciłam Solid z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroslav 10.05.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam,może posiada ktoś używane stemple do odsprzedania?Proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 10.05.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Jeszcze odnośnie płytek - ja też miałam małą reklamację w Ibero. Po otwarciu paczki płytek okazało się, ze 3 sztuki są ułupane (te płytki to były dekory). Paczkę otworzyliśmy dopiero 2-3tygodznie po dostawie, a mimo to przyjęli reklamację bez zająknięcia i po 5 dnich dzwonili, że płytki już dojechały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 11.05.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Małe uwagi do całości : jak przeciążone będą sieci operatorów GSM to GPRS też nie pójdzie Nie zgadzam się. Umowę mam z Solidem i na życzenie GPRS. Mieliśmy wątpliwości co do działania w takie dni jak Sylwester, jednak Solid ma wydzielony zakres częstotliwości (czy czegoś takiego), dzięki czemu GPRS mają niezależny od przeciążeń wynikających z normalnego ruchu w sieci telekomunikacyjnej. Jestem osobiście bardzo z tej firmy zadowolona, tak jak moi sąsiedzi, którym poleciłam Solid z czystym sumieniem. Martuszek uwierz komuś kto się zajmuje m.in. systemami łączności, że jak sieć będzie przeciążona to GPRS też umrze Solid ma dobry marketing, ale swoich BTS-ów nie mają i kity wciskają, jak telefonia która działa na całym świecie na ściśle określonych częstotliwościach nagle działa na innych niezgodnie z zezwoleniami i normami międzynrodowymi ? Nie wspomnę o specyfikacji techniczej samych telefonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 11.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Mice, bardziej wierzę w Twoją wiedzę niż we własną, bo nie jestem specjalistą w tej branży. Jednak jako klient upierdliwy wystąpię oficjalnie do Solidu o zajęcie stanowiska w tej sprawie, bowiem zapewniano mnie jak w sentencji Ciekawa jestem czy powtórzą oficjalnie wersję mi "sprzedaną". Chętnie posłucham drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 11.05.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Czekam z niecierpliwością, może się czegoś nowego nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 11.05.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Jeszcze co do Solida, jedną dobrą rzecz mogę o nich powiedzieć.Wg umowy jedno załączenie z winy inwestora jest "w cenie" i nie trzeba płacić za przykazd patrolu.Ja przez jakiś czas miałem kłopoty z instalacją. W dwóch pomieszczeniach gdzieś się zmagazynowała woda w tynkach (które bardzo wolno schły) i po 3-4 miechach od położenia tynków zaczęły się robić zwarcia. Przez dwa miesiące miałem po kilka załączeń i nie skasowali mnie za te patrole, chociaż mogliby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 11.05.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 No właśnie. Mam też takie sytuacje zwłaszcza, że mam czujki zewnętrzne. Łapały jakiś czas sąsiada wracającego do chaty - ciężarówką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 12.05.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Pyrgon sprawdź skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 12.05.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Pyrgon sprawdź skrzynkę. Już odpowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 13.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam Poszukuje sprawdzonej ekipy do ułożenia kostki brukowej. Witolo Sprzedam Poroton 24 (600szt) i 11,5(140szt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 13.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Poszukuje sprawdzonej ekipy do ułożenia kostki brukowej. przyłączam się jeśli łaska. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 13.05.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Poszukuje sprawdzonej ekipy do ułożenia kostki brukowej. przyłączam się jeśli łaska. Pozdr. I ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 13.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 "Brukowiec " - Tole, Altariela, Witolo - poszło na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.05.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam Zaawansowanych http://www.emotka.net/emots/h/mur.gif Jakby ktoś miał skrzyneczkę budowlaną (z licznikiem lub z miejscem na licznik)na zbyciu to proszę o info na PRV lub mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 14.05.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Prośba Szukamy Korka w płynie - gdzie mozemy go dostać w Poznaniu...!!! Potrzebny na wczoraj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 14.05.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam serdecznie Też buduję sie w okolicach Poznania. I mam do Was prośbę. Czy możecie mi kogos polecić do zrobienia tynków w środku? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje. Wielkie dzięki! poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 15.05.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Anusik, korek płynny w "salami" kupiłam w Komforcie k. Ikea. Nigdzie indziej w ogóle nie szukałam, więc innych miejsc nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts