Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Naprawdę nikt z Was nie robił drenażu??

Czy ktoś z was robił może drenaż opaskowy wokół domu? Mam kilka pytań w tym temacie

1. Gdzie można nabyć żwirek stosowany przy drenażu?

2. W jakiej odległości od fundamentów (w bok) powinny znajdować się rury drenarskie?

3. Jaki macie pomysł na odprowadzenie wody z drenażu przy braku kanalizacji deszczowej, rowu melioracyjnego i wysokim poziomie wód gruntowych, a tym samym jakoś cienko widzę kopanie studni chłonnej?

ja robilem poczytalem troche forum i ulotke z Castoramy

1. zwirek kupowalem w Zwirowni Krzesiny

2. odleglosc min 50 cm a najlepiej podobno ok 1 m

3. jak nei masz gdzie odprowadzic wody z drenazu to moze nei warto w ogole go robic? ja robilem drenaz tylko dlatego ze podczas kopania fundamentow przerwalem dren melioracyjny i robilem obejscie dookola a jak nie ma gdzie tej wody odprowadzic to raczej kiepska sytuacja

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Małe uwagi do całości : jak przeciążone będą sieci operatorów GSM to GPRS też nie pójdzie :lol:

Nie zgadzam się. Umowę mam z Solidem i na życzenie GPRS. Mieliśmy wątpliwości co do działania w takie dni jak Sylwester, jednak Solid ma wydzielony zakres częstotliwości (czy czegoś takiego), dzięki czemu GPRS mają niezależny od przeciążeń wynikających z normalnego ruchu w sieci telekomunikacyjnej. Jestem osobiście bardzo z tej firmy zadowolona, tak jak moi sąsiedzi, którym poleciłam Solid z czystym sumieniem.

Jeszcze odnośnie płytek - ja też miałam małą reklamację w Ibero.

Po otwarciu paczki płytek okazało się, ze 3 sztuki są ułupane (te płytki to były dekory). Paczkę otworzyliśmy dopiero 2-3tygodznie po dostawie, a mimo to przyjęli reklamację bez zająknięcia i po 5 dnich dzwonili, że płytki już dojechały :D

Małe uwagi do całości : jak przeciążone będą sieci operatorów GSM to GPRS też nie pójdzie :lol:

Nie zgadzam się. Umowę mam z Solidem i na życzenie GPRS. Mieliśmy wątpliwości co do działania w takie dni jak Sylwester, jednak Solid ma wydzielony zakres częstotliwości (czy czegoś takiego), dzięki czemu GPRS mają niezależny od przeciążeń wynikających z normalnego ruchu w sieci telekomunikacyjnej. Jestem osobiście bardzo z tej firmy zadowolona, tak jak moi sąsiedzi, którym poleciłam Solid z czystym sumieniem.

Martuszek uwierz komuś kto się zajmuje m.in. systemami łączności, że jak sieć będzie przeciążona to GPRS też umrze :roll:

Solid ma dobry marketing, ale swoich BTS-ów nie mają i kity wciskają, jak telefonia która działa na całym świecie na ściśle określonych częstotliwościach nagle działa na innych niezgodnie z zezwoleniami i normami międzynrodowymi ? Nie wspomnę o specyfikacji techniczej samych telefonów :lol:

Mice, bardziej wierzę w Twoją wiedzę niż we własną, bo nie jestem specjalistą w tej branży. Jednak jako klient upierdliwy wystąpię oficjalnie do Solidu o zajęcie stanowiska w tej sprawie, bowiem zapewniano mnie jak w sentencji :)

Ciekawa jestem czy powtórzą oficjalnie wersję mi "sprzedaną". Chętnie posłucham drugiej strony.

Jeszcze co do Solida, jedną dobrą rzecz mogę o nich powiedzieć.

Wg umowy jedno załączenie z winy inwestora jest "w cenie" i nie trzeba płacić za przykazd patrolu.

Ja przez jakiś czas miałem kłopoty z instalacją. W dwóch pomieszczeniach gdzieś się zmagazynowała woda w tynkach (które bardzo wolno schły) i po 3-4 miechach od położenia tynków zaczęły się robić zwarcia. Przez dwa miesiące miałem po kilka załączeń i nie skasowali mnie za te patrole, chociaż mogliby.