Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

jestem z okolic więc nie bardzo się orientuję - będę bardzo wdzięczna za pomoc!

poszukuję w Poznaniu:

1. salonu z drzwiami wewnętrznym i zewnętrznymi -tanio :D i duży wybór

2. grzejników + pieca na ekogroszek

3. płytki podłogowe z tego co wyczytałam to chyba w Ibero najlepiej - w cermagu kumpel kupował i faktycznie mówił że przepłacił

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

poszukuję w Poznaniu:

1. salonu z drzwiami wewnętrznym i zewnętrznymi -tanio :D i duży wybór

Ja kupowałem w Progressie (na Michała) i jestem zadowolony, właśnie ekipa przez nich nadana kończy mi montaż. Przy zamówieniu ok. 10k wydusiłem z nich 8% rabat od cennika Porty. Mają spory wybór - chwalą się że są największym salonem drzwi w Polsce.

Podobno zaraz obok jest baraczek również z dzrwiami Porty, i też ładnie montują, a może dadzą lepszy rabat (ćwiczył ich bodajże Wciornastek).

Dziś ekipa skończyła u mnie montować schody wewnętrzne - buk parzony, na betonie. Ładnie zrobili (zdjęcia - dziennik), i chyba nienajdrożej (robiłem mały konkursik ofert). Jakby ktoś był chętny, podzielę się namiarami.

Ja chętnie skorzystam (i dziękuję przy okazji za namiar na "brukowca", będę jutro dzwonić :))

Anusik, korek płynny w "salami" kupiłam w Komforcie k. Ikea. Nigdzie indziej w ogóle nie szukałam, więc innych miejsc nie znam.

dzięki..., znaleźliśmy w Sęku na Wilczaku... W Castoramie pan pierwszy raz o tym słyszał :o , w Leroy nie mieli :( ... ale udało się... Korek już we właściwym miejscu od jakiś kilku godzin spoczywa... :wink:

Dziś ekipa skończyła u mnie montować schody wewnętrzne - buk parzony, na betonie. Ładnie zrobili (zdjęcia - dziennik), i chyba nienajdrożej (robiłem mały konkursik ofert). Jakby ktoś był chętny, podzielę się namiarami.

Ja chętnie skorzystam (i dziękuję przy okazji za namiar na "brukowca", będę jutro dzwonić :))

Poszło na priva

Witam serdecznie budujących Wielkopolan! Mam zamiar dołaczyc do waszego grona juz w sierpniu, ale zaczęły sie pierwsze problemy budowlane - sprawdzona i umówiona ekipa murarzy rozpada się i chyba nam się wycofają :( Będziemy budować ściane jednowarstwową z Porothermu 44 i dość trudno znaleźć do niej dobrych fachowców. Może ktos zna lub ma takowych na swojej budowie? Bardzo będę wdzięczna za wszelkie namiary! Help me! :)

Hej poszukuje koparki gąsienicowej takiej malej po prostu bo doża nie da rady aby wykopać pod przyłącz, to sa uroki drzew co wielu osobom sie podobają. i ile taka koparka bierze za h? [/code]

scooby jak jedzie sie do Ciebie po prawej stronie masz wypożyczalnie min. małych koparek zwanych tez "kubotkami" stoja na ulicy przed skrętem na gielde i do ciebie - wynajęcie na dobe to jakieś 240 zl netto i porobisz sobie co chcesz a przy okazji nauczysz sie kopać ciekawe przeżycie :)

Jeśli ktoś zainteresowany wykończeniówką typu:

- malowanie

- szpachlowanie (metodą na mokro, bez kurzu)

- tapetowanie

- produkcja i montaż sztukaterii

- demontaż i montaż stolarki okiennej i drzwiowej

- demontaż i montaż paneli podłogowych i ściennych, detali łazienkowych

- zabudowy z płyt k-g (sufity, wnęki i inne)

- adaptacja pomieszczeń (poddaszy): ocieplanie, zabudowy i ścianki z płyt k-g,

to chętnie podeślę namiary na priva.

Poszło na priva

witam serdecznie poproszę namiar na' brukowca',kogoś od nawadniania,i ogrodnika który zajmuje się zakładaniem trawników bardzo proszę o namiary sprawa pilna.pozdrawiam lidka.

Hej poszukuje koparki gąsienicowej takiej malej po prostu bo doża nie da rady aby wykopać pod przyłącz, to sa uroki drzew co wielu osobom sie podobają. i ile taka koparka bierze za h? [/code]

scooby jak jedzie sie do Ciebie po prawej stronie masz wypożyczalnie min. małych koparek zwanych tez "kubotkami" stoja na ulicy przed skrętem na gielde i do ciebie - wynajęcie na dobę to jakieś 240 zl netto i porobisz sobie co chcesz a przy okazji nauczysz sie kopać ciekawe przeżycie :)

no fajnie by było samemu pokopać ale obawiam sie ze zanim nauczę sie posługiwać tym sprzętem to minie kilka godzin i lepiej chyba będzie jak wynajmę kogoś z tym sprzętem:p czyt taniej.

Hej,

- Poszukuję parkieciarza. Będę kładł stokilkadziesiąt metrów parkietów dlatego potrzebuję a/zaufanego b/możliwie korzystnego cenowo.

- Podobna sytuacja ze szpachlarzem/malarzem

Termin realizacji jesienią. Czy macie kogoś spełniającego oba kryteria? Proszę o wsparcie, z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

witam wszystkich, mam trzy pytanka:

1. Ile dawaliście instalatorowi za 1 punkt przy zakładaniu instalacji c.o. , wody. czy kanalizacji ? Ile za podłączenie kotła czy podejście gazem pod kuchenkę?

2. Gdzie można dostać ładne i tanie parapety wewnętrzne i zewnętrzne (raczej konglomerat) ?

3. Czy ktoś może miał juz doczynienia (lub może się wypowiedzieć) na temat kotła gazowego jednofunkcyjnego z zamkniętą komorą spalania firmy Viessmann typu Vitopend 100 W 24kw + zasobnik 120l (podgrzewacz) typu Vitocell 100