lidka87 28.05.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Czy ktos moze sie orientuje jaka firma ma teraz najkorzystniejsze warunki w kwestii butli z gazem do ogrzewania domu. Przeraza mnie koszt gazu z takiego zrodla ale poki co musze z tego skorzystac i nie chcialbym wybrac złej oferty. Ja i Pyrgon mamy z Gaspolu. Było o tyle ok że razem z piecem cała instlacja i projekty (zewnetrzrny i wewnętrzny) zamknęlo sie rok temu w 4 tys. moja działka to mapka i zaniesienie do Starostwa a potem do PINBu. Z mojej strony niezalezny kerbud z uprawnieniami gazowymi.witam ja też mam gaspol jestem zadowolona płacę miesięcznie za gaz dostałam duży rabat na piec przedstawiciel Rafał Budzyński miły konkretny,podaję nr 606-800-562 polecam.pozdrawiam lidka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 29.05.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Gdzie tanio można kupić piasek do zasypania fundamentów ? Żwirownia Biskupice p. Cieślak 601441863 Pospółka 300 zł za 16 ton Żwirownia Nadrożno 61 8154297 Pospółka 12 netto / tona + 80 netto transport / samochód Żwirownia Złotniczki 61 8154640 Pospółka 13 netto / tona transport własny! Żwirownia Dąbrowa 61 8143152 Pospółka 17 netto / tona + 500 netto transport Żwirownia Caro Wierzyce 61 4274719 Pospółka 19,52 brutto / tona + 140 netto transport do 16 ton Żwirownia Iwno 602244272 Pospółka 14 netto / tona + 602738328 transport Żwirownia Borówko 61 8662249 Pospółka 15 netto / tona transport własny! ceny z zeszłego roku, dają pogląd na różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 29.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Myśmy wzięli z Nadrozna, ale tylko raz, piasek z gliną mają, nie mają możliwości płukania, więc zależy do czego. Potem do zasypu juz ceny skoczyły do 18-20 plnów i wzieliśmy od gościa na telefon, w sumie nie wiem skąd ale też trochę z gliną ale lepszy niż z Nadrożna. Płukany braliśmy z Iwna, droższy ale nadający się w końcu na zaprawy. Tylko do Ciebie Pado to wyjdzie drogo transport od tej strony świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 30.05.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Mam pytanie "z innej beczki".Jak rozliczaliście się z płytkarzem?Czy cokoliki były płatne osobno od płytek na podłogach? płatne za metr bieżący?Płytkarz u nas szlifował też brzegi płytek pod kątem, żeby ładnie się schodziły na zabudowach stelarzy - za to też dostaliśmy osobny koszt za metr bieżacy szlifowania.Jak było u Was?Jaki był koszt metra kwadratowego i jakie dodatkowe koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 30.05.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 U mnie cokoły były płatne osobno, ale cena uwzględniała cięcie pod kątem tudzież cięcia płytek i szlifowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 31.05.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witamszukam tartaku do zakupu 10 m3 więźby. Gdzie kupowaliście Wasze drewno i w jakich na owe czasy cenachCzy ktoś miał do czynienia z tarkakiem na Smochowicach- MIRSTAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziel2wp.pl 01.06.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Od poniedziałku wchodzą instalator i elektryk - wybór padl na ekipe od Zakrzewianki - mydaja sie bardzo kompetentni - ale nie zapeszajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 01.06.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witajcie, Mam pytanie techniczne do tych, którzy już robili podbitkę: jaki jest prawidłowy sposób robienia podbitki:- czy deski podbitkowe dochodzą w poprzek na równo do deski czołowej http://images24.fotosik.pl/223/03486aaead7d239f.jpg - czy też może zawsze musi znaleźc się kątownik maskujący: http://images25.fotosik.pl/222/2ab86c016547d11a.jpg Miałem wczoraj na budowie w ramach castingu dwie ekipy, jedna robi z kątownikiem, druga bez i kątownik krytykuje jako "zasłanianie nierównych przycinek i niedokładności". Druga ekipa gwarantuje idealnie równe przycięcie desek. Obie ekipy mają tą samą cenę. Mam jeszcze pytanko o ekipe od elewacji zewnętrznej - na początek może być tylko od ocieplenia - czy możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 01.06.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witam, Czy moglby mi ktos powiedziec gdzie w rozsadnej cienie mozna kupic deski budowlane? Chdzi mi o jakis tartak. Jak podaja mi cene za kubik 1200 PLN netto to mnie to lekko zalamuje. Dzieki wielki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 01.06.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Maciejc - nie słyszałam nigdy o kątowniku maskującym. Sprawdziłam jeszcze w książce pt. "sami budujemy dom" - tam jest pokazany sposób montażu podbitki według pierwszego z Twoich rysunków - bez kątownika. Pyrgon - dzięki za odpowiedź na temat płatności płytkarzowi. Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć czy za szlifowanie brzegów płytek lub za cokoły płcił osobno wg. metra bierzącego? Czy było to wkalkulowane w metry kwadratowe kładzenia płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek.2010 02.06.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam Poszukuję namiarów na architekta, ale nie interesuje mnie żaden nowoczesny styl. Może ktoś z was korzysta z takiej pomocy i może podesłać mi namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 02.06.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Polecam tartak Zębowo. Może nie są najtańsi, ale drewno pierwsz klasa. Może ktoś potrzebuje framugę do drzwi tymczasowych 90 cm? Zostały mi jeszcze 4,5 paczki Vapotherm XR (pod podłogówkę) - to jest prawie 18m2, grubość 8 cm. Odsprzedam po okazyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 02.06.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Anizapoznania dlaczego osobno za wszystko? Ja umówiłam się na całość roboty i nic więcej mnie nie interesuje. Poziom/jakość wykonania widziałam, powiedziałam tylko, że ma być tak samo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 02.06.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witajcie, Miałem wczoraj na budowie w ramach castingu dwie ekipy, jedna robi z kątownikiem, druga bez i kątownik krytykuje jako "zasłanianie nierównych przycinek i niedokładności". Druga ekipa gwarantuje idealnie równe przycięcie desek. Obie ekipy mają tą samą cenę. Pozdrawiam Ja mam u siebie podbitkę z kątownikiem, ale nie dlatego, że była krzywo przycięta, tylko dlatego, że mnie się tak podoba http://images31.fotosik.pl/273/b7d0e68e2c88b7cbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 02.06.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Joani - w ogóle tego kątownika na Twoim zdjęciu nie widać - jest pomalowany na kolor drewna? Zakrzewianka - u mnie jest o tyle problem, że umawiałam się na płytki z facetetm, którego ekipa robi mi też szpachlowanie, natomiast on podesłał znajomego, który akurat miał przestój. Znajomy płytkarz p rewelacja! tyle, że umówiona była kasa za metr kwadratowy i dodatkowo płatne zabudowy z g-k.Teraz się dowiaduję, że cokoły zawsze są liczone za metr bieżacy, tak samo szlifowanie krawędzi płytek.Nie chcę gościowi teraz podkłądać świni bo zrobił super robotę, ale też nie chcę dac się wyrolować - dlatego pytam czy cokoły zawsze są płatne osobno i nie wlicza się ich w "metry kwadratowe"?Bardzo proszę o więcej odpowiedzi jak u Was było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 02.06.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Joani - w ogóle tego kątownika na Twoim zdjęciu nie widać - jest pomalowany na kolor drewna? katowniki są pomalowane tą samą farba co panele podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 02.06.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Joani - w ogóle tego kątownika na Twoim zdjęciu nie widać - jest pomalowany na kolor drewna? Zakrzewianka - u mnie jest o tyle problem, że umawiałam się na płytki z facetetm, którego ekipa robi mi też szpachlowanie, natomiast on podesłał znajomego, który akurat miał przestój. Znajomy płytkarz p rewelacja! tyle, że umówiona była kasa za metr kwadratowy i dodatkowo płatne zabudowy z g-k. Teraz się dowiaduję, że cokoły zawsze są liczone za metr bieżacy, tak samo szlifowanie krawędzi płytek. Nie chcę gościowi teraz podkłądać świni bo zrobił super robotę, ale też nie chcę dac się wyrolować - dlatego pytam czy cokoły zawsze są płatne osobno i nie wlicza się ich w "metry kwadratowe"? Bardzo proszę o więcej odpowiedzi jak u Was było. Ja jeszcze nie ma zrobionych płytek ale mam już umowę z płytkarzem i u mnie to wygląda tak: Płytki na ścianach ..... zł za m2 Płytki na podłodze "Karo" - ..... zł za m2 Płytki na podłodze prosto - ..... zł za m2 Cokoły - ....... zł za mb Szlifowanie krawędzi płytek - ...... zł za mb Dodatkowo w formularzu umowy jest jeszcze przygotowanie powierzchni do położenia płytek ale mnie to nie dotyczy - chodzi tutaj o wygładzenie ściany po ściągnietych płytkach, tak więc ta pozycja jest wykreślona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 03.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 hej Mowaleria, mogłabym prosić umowę dla kafelkarza na wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 03.06.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Czy ktoś budował albo ma jakiekowiek doświadczenia z firmą As-tech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.06.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Czy ktoś budował albo ma jakiekowiek doświadczenia z firmą As-tech? Dostałem od nich ofertę na Stan Surowy Otwarty - byli drożsi od mojego aktualnego wykonawcy o 111 000 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts