Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Czy ktos moze sie orientuje jaka firma ma teraz najkorzystniejsze warunki w kwestii butli z gazem do ogrzewania domu. Przeraza mnie koszt gazu z takiego zrodla ale poki co musze z tego skorzystac i nie chcialbym wybrac złej oferty.

Ja i Pyrgon mamy z Gaspolu. Było o tyle ok że razem z piecem cała instlacja i projekty (zewnetrzrny i wewnętrzny) zamknęlo sie rok temu w 4 tys. moja działka to mapka i zaniesienie do Starostwa a potem do PINBu. Z mojej strony niezalezny kerbud z uprawnieniami gazowymi.

witam ja też mam gaspol jestem zadowolona płacę miesięcznie za gaz dostałam duży rabat na piec przedstawiciel Rafał Budzyński miły konkretny,podaję nr 606-800-562 polecam.pozdrawiam lidka.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie tanio można kupić piasek do zasypania fundamentów ?

Żwirownia Biskupice p. Cieślak 601441863 Pospółka 300 zł za 16 ton

Żwirownia Nadrożno 61 8154297 Pospółka 12 netto / tona + 80 netto transport / samochód

Żwirownia Złotniczki 61 8154640 Pospółka 13 netto / tona transport własny!

Żwirownia Dąbrowa 61 8143152 Pospółka 17 netto / tona + 500 netto transport

Żwirownia Caro Wierzyce 61 4274719 Pospółka 19,52 brutto / tona + 140 netto transport do 16 ton

Żwirownia Iwno 602244272 Pospółka 14 netto / tona + 602738328 transport

Żwirownia Borówko 61 8662249 Pospółka 15 netto / tona transport własny!

ceny z zeszłego roku, dają pogląd na różnice

Myśmy wzięli z Nadrozna, ale tylko raz, piasek z gliną mają, nie mają możliwości płukania, więc zależy do czego. Potem do zasypu juz ceny skoczyły do 18-20 plnów i wzieliśmy od gościa na telefon, w sumie nie wiem skąd ale też trochę z gliną ale lepszy niż z Nadrożna. Płukany braliśmy z Iwna, droższy ale nadający się w końcu na zaprawy. Tylko do Ciebie Pado to wyjdzie drogo transport od tej strony świata...

Mam pytanie "z innej beczki".

Jak rozliczaliście się z płytkarzem?

Czy cokoliki były płatne osobno od płytek na podłogach? płatne za metr bieżący?

Płytkarz u nas szlifował też brzegi płytek pod kątem, żeby ładnie się schodziły na zabudowach stelarzy - za to też dostaliśmy osobny koszt za metr bieżacy szlifowania.

Jak było u Was?

Jaki był koszt metra kwadratowego i jakie dodatkowe koszty?

Witajcie,

Mam pytanie techniczne do tych, którzy już robili podbitkę: jaki jest prawidłowy sposób robienia podbitki:

- czy deski podbitkowe dochodzą w poprzek na równo do deski czołowej

http://images24.fotosik.pl/223/03486aaead7d239f.jpg

- czy też może zawsze musi znaleźc się kątownik maskujący:

http://images25.fotosik.pl/222/2ab86c016547d11a.jpg

Miałem wczoraj na budowie w ramach castingu dwie ekipy, jedna robi z kątownikiem, druga bez i kątownik krytykuje jako "zasłanianie nierównych przycinek i niedokładności". Druga ekipa gwarantuje idealnie równe przycięcie desek. Obie ekipy mają tą samą cenę.

Mam jeszcze pytanko o ekipe od elewacji zewnętrznej - na początek może być tylko od ocieplenia - czy możecie kogoś polecić?

Pozdrawiam

Maciejc - nie słyszałam nigdy o kątowniku maskującym.

Sprawdziłam jeszcze w książce pt. "sami budujemy dom" - tam jest pokazany sposób montażu podbitki według pierwszego z Twoich rysunków - bez kątownika.

Pyrgon - dzięki za odpowiedź na temat płatności płytkarzowi.

Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć czy za szlifowanie brzegów płytek lub za cokoły płcił osobno wg. metra bierzącego? Czy było to wkalkulowane w metry kwadratowe kładzenia płytek?

Witajcie,

Miałem wczoraj na budowie w ramach castingu dwie ekipy, jedna robi z kątownikiem, druga bez i kątownik krytykuje jako "zasłanianie nierównych przycinek i niedokładności". Druga ekipa gwarantuje idealnie równe przycięcie desek. Obie ekipy mają tą samą cenę.

Pozdrawiam

Ja mam u siebie podbitkę z kątownikiem, ale nie dlatego, że była krzywo przycięta, tylko dlatego, że mnie się tak podoba :wink:

http://images31.fotosik.pl/273/b7d0e68e2c88b7cbmed.jpg

Joani - w ogóle tego kątownika na Twoim zdjęciu nie widać - jest pomalowany na kolor drewna?

Zakrzewianka - u mnie jest o tyle problem, że umawiałam się na płytki z facetetm, którego ekipa robi mi też szpachlowanie, natomiast on podesłał znajomego, który akurat miał przestój. Znajomy płytkarz p rewelacja! tyle, że umówiona była kasa za metr kwadratowy i dodatkowo płatne zabudowy z g-k.

Teraz się dowiaduję, że cokoły zawsze są liczone za metr bieżacy, tak samo szlifowanie krawędzi płytek.

Nie chcę gościowi teraz podkłądać świni bo zrobił super robotę, ale też nie chcę dac się wyrolować - dlatego pytam czy cokoły zawsze są płatne osobno i nie wlicza się ich w "metry kwadratowe"?

Bardzo proszę o więcej odpowiedzi jak u Was było.

Joani - w ogóle tego kątownika na Twoim zdjęciu nie widać - jest pomalowany na kolor drewna?

Zakrzewianka - u mnie jest o tyle problem, że umawiałam się na płytki z facetetm, którego ekipa robi mi też szpachlowanie, natomiast on podesłał znajomego, który akurat miał przestój. Znajomy płytkarz p rewelacja! tyle, że umówiona była kasa za metr kwadratowy i dodatkowo płatne zabudowy z g-k.

Teraz się dowiaduję, że cokoły zawsze są liczone za metr bieżacy, tak samo szlifowanie krawędzi płytek.

Nie chcę gościowi teraz podkłądać świni bo zrobił super robotę, ale też nie chcę dac się wyrolować - dlatego pytam czy cokoły zawsze są płatne osobno i nie wlicza się ich w "metry kwadratowe"?

Bardzo proszę o więcej odpowiedzi jak u Was było.

Ja jeszcze nie ma zrobionych płytek ale mam już umowę z płytkarzem i u mnie to wygląda tak:

Płytki na ścianach ..... zł za m2

Płytki na podłodze "Karo" - ..... zł za m2

Płytki na podłodze prosto - ..... zł za m2

Cokoły - ....... zł za mb

Szlifowanie krawędzi płytek - ...... zł za mb

Dodatkowo w formularzu umowy jest jeszcze przygotowanie powierzchni do położenia płytek ale mnie to nie dotyczy - chodzi tutaj o wygładzenie ściany po ściągnietych płytkach, tak więc ta pozycja jest wykreślona.

Gość Gosc_gość
Czy ktoś budował albo ma jakiekowiek doświadczenia z firmą As-tech?

Dostałem od nich ofertę na Stan Surowy Otwarty - byli drożsi od mojego aktualnego wykonawcy o 111 000 zł brutto :o :o :o