Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Czy ktoś budował albo ma jakiekowiek doświadczenia z firmą As-tech?

Dostałem od nich ofertę na Stan Surowy Otwarty - byli drożsi od mojego aktualnego wykonawcy o 111 000 zł brutto :o :o :o

A z kim teraz budujesz jeśli to nie tajemnica? I oczywiscie czy jestes z nich zadowolony?

A kiedy chcesz rozpocząć budowę ?? zapytam czy mają wolne terminy.

Joani - w ogóle tego kątownika na Twoim zdjęciu nie widać - jest pomalowany na kolor drewna?

Zakrzewianka - u mnie jest o tyle problem, że umawiałam się na płytki z facetetm, którego ekipa robi mi też szpachlowanie, natomiast on podesłał znajomego, który akurat miał przestój. Znajomy płytkarz p rewelacja! tyle, że umówiona była kasa za metr kwadratowy i dodatkowo płatne zabudowy z g-k.

Teraz się dowiaduję, że cokoły zawsze są liczone za metr bieżacy, tak samo szlifowanie krawędzi płytek.

Nie chcę gościowi teraz podkłądać świni bo zrobił super robotę, ale też nie chcę dac się wyrolować - dlatego pytam czy cokoły zawsze są płatne osobno i nie wlicza się ich w "metry kwadratowe"?

Bardzo proszę o więcej odpowiedzi jak u Was było.

cokoły w cenie m2, szlifowanie nie - dodatkowo płatne

Witam Wszystkich!

Mam prośbę czy ktoś zna może jakiegoś fajnego, niedrogiego architekta?

Szukam i szukam i nic.

spróbuj - Agnieszka Kołodzińska 607464724

nam pomogła poprawić elewację (w dzienniku widać co z tego wyszło :) ) i udzieliła kilku porad odnośnie wnętrza - ale nie jest przede wszystkim architektem wnętrz

na pewno spełnia kryteria fajnego, słownego architekta z pomysłem

co do niedrogiego to zupełnie nie potrafię się wypowiedzieć

bo my raczej troche po znajomości i takie konsultacje - projekt mieliśmy od innego - ale on na pewno nie jest tani - tyle że nasz kolega

Gość Gosc_gość
Witam Wszystkich!

Mam prośbę czy ktoś zna może jakiegoś fajnego, niedrogiego architekta?

Szukam i szukam i nic.

Bo może "fajnych i niedrogich" niema i dlatego nie możesz znaleźć ?

Sam się przekonuję ile to pracy architekta wymaga dom. :o

Na początku wydawało mi się, że za dużo mu płacę, a teraz jak widzę efekty

i jego nakład pracy to mam zupełnie inne podejście do tematu. :wink: :p

Muriel, dzięki za info! :)

Ponawiam też pytanie - czy ktoś z Was zna firmy Kagran z Wysogotowa lub Onyx z Buku? Temat parapety i blaty kamienne.

Z góry dzięki za opinie o nich.

tych "Twoich" firm nie znam, ale my braliśmy parapety marmurowe tam gdzie kominek (mamy ten sam marmur - patrz dziennik) - http://www.tarnava-kominki.com.pl/

ul. Miętowa 17

61-680 POZNAŃ - UMULTOWO

tel./fax 61 8258 259

i jestem bardzo zadowolona 1) z kamienia 2) z wykonania i obsługi 3) z ceny

...a ja ostatnio rzadko jestem z czegoś zadowolona :wink:

Muriel, dzięki za polecenie.

Ja poza parapetami potrzebuję blat do kuchni, a to już musi wykonać firma kamieniarska.

Zrobiłam rozeznanie rynku i najlepsze oferty dał Onyx z Buku i Kagran z Wysogotowa, ale słysząłam różne opinie o tych firmach - o Kagranie że wywodzi się z firmy Italica, która kiedyś zbankrutowała.... natomiast znajomemu montował Onyx schody i tak jak same schody zrobili OK, to montaż podobno tragedia - miesiąc siedzieli i poprawiali....

Dlatego pytam o doświadczenia innych z tymi firmami.

Może jednak ktoś zna Kagran i Onyx?

Witam,

ze względu na błąd Panów budowlańców musiałem powiększyć grubośc ocieplenia na jednej ściance. Mam do sprzedania ok. 8 m3 wełny paroc 15 cm lamela.

Zapraszam na priva.

Cena okazyjna.

Dodatkowo mam do sprzedania okno dachowe ROTO wyłaz dachowy Roto WDA 315H 54x98 i do niego kolnierz falisty Roto WD 5/9.

Odbiór w Poznaniiu

Pozdr

Piotr