Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a co oznacza punkt? bo u nas elektryk przy remoncie mieszkania brał 15zł /punkt ale jak montował schodowe przełączniki to nas kasował za wszystkei miejsca połączęń, od lampy do obu wyłączników, nawet jak na jednym włączniku były szeregowo 4 pstryczki-elektryczki, tak się liczy?

Jakie macie ceny na wykonanie ocieplania z tynkowaniem?

Mój od znajomych wziął 46 zł/ m2 podbitki + koszt malowania; 25 zł/ m2 wykonanie cokołu granulowanego, 33 zł - zatapianie siatki+tynk+malowanie

ode mnie chce 42 zł wełna, siatka, tynk barwiony w masie;

za bonie i tp liczy osobno

Ja płacę 48 zł za m2, ciut powyżej średniej ale po pierwsze mają sporo z tym roboty (klej, styropian, kołki, zaprawa z włóknami pod siatkę, siatka, podkład i tynk silikonowy) a po drugie tym pilnujemy dokładności wykonania tak, że nie miałem sumienia negocjować :lol:

Oczywiście parapety z płytek ceramicznych płatne dodatkowo.

Szukam jakiegoś postu o systemie docieplenia i nie mogę znaleźć. Z tego co pamiętam to kiedyś był poruszony temat ocieplenia i było sporo linków.

A wy jaki system wybraliście?

PS, a jeśli chodzi o podpicie poddasza to 15 i 5 będzie tylko tez zastanawiam sie czy jest sens inwestować w droga wełnę czy płaci sie wtedy tylko za markę?

scooby

na system dociepleń wybraliśmy STO. Marzin też ich wybrał :D . Na razie bez uwag.

TomcioB

zamówiłam kontener i męskimi :D siłami został załadowany. W sumie na razie wywieźli 2 małe i jeden duży, a jeszcze trochę tego będzie, ponieważ śmieci pakowane są na bieżąco. Kontenery mają wszystkie firmy "śmieciowe".

Pytanko do grupowych babeczek ;-)

Znacie miejsca gdzie można obejrzeć/zamówić firanki + zasłonki? Żona szuka na duże tarasowe okno, no a ja będę chory jak nie sprawdzę w kilku miejscach :D

Normalnie nie mogę zrozumieć jak kwałek szmaty może kosztować 1000 złotych :evil:

spróbuj wysłać zapytanie do pracowni z allegro - ja tak robiłam, jest ich sporo nawet w wlkp

Jest jeszcze jedno rowiązanie tanie i hmm mozna firanki zmieniac co roku jak sie znudza. jedziesz na targ do Szamotuł. Kupujesz na straganie z metra to co sie podoba. Wydajesz max 200- 300 zł. Potem jedziesz do krawca (takie uslugi sa u wielu) i każesz obszyć doszyc taśmę etc. Nie wydajesz więcej jak 100 zł. Przy takiej cenie jak sie firanki znudza albo co gorsza kolor się ten tego ..... i do kosza.

Jest firma wysyłkowa Wisan. Przysyłają katalogi, mozna coś oblukać, na Raszynie jest niewielki kiosk z firankami, na Samarzewskiego jest sklep po schodach w dół.

PS. Mam wprawe w firankach bo nasz kotek bardzo lubi uprawiać akrobacje nafirankowe

Jest jeszcze jedno rowiązanie tanie i hmm mozna firanki zmieniac co roku jak sie znudza. jedziesz na targ do Szamotuł. Kupujesz na straganie z metra to co sie podoba. Wydajesz max 200- 300 zł. Potem jedziesz do krawca (takie uslugi sa u wielu) i każesz obszyć doszyc taśmę etc. Nie wydajesz więcej jak 100 zł. Przy takiej cenie jak sie firanki znudza albo co gorsza kolor się ten tego ..... i do kosza.

Jest firma wysyłkowa Wisan. Przysyłają katalogi, mozna coś oblukać, na Raszynie jest niewielki kiosk z firankami, na Samarzewskiego jest sklep po schodach w dół.

PS. Mam wprawe w firankach bo nasz kotek bardzo lubi uprawiać akrobacje nafirankowe

Dzięki Wciornastek za info i pomysły. Innym też dziękuję za wskazówki. Małżonka zamówiła te firanki, wpłaciła zaliczkę. Pozamiatane. Zrobiła to w pierwszym lepszym sklepie, nigdzie nie sprawdzała, nie porównała. Gdybym ja tak budował dom, to dziś nie miałaby gdzie tych firanek wieszać....

Jeżeli chodzi o ocieplenie i tynk to tak jak było powyżej wybrałem firmę STO. Jak do tej pory jeszcze nic nie odpadło ;-). Czyli całkiem nieźle!

-----------------------------------------------------------

Męczę się teraz z tematem trawnika/ogrodu. Muszę nawieźć trochę zmiemi. Fajną mam zaklepaną u żony w pracy, ale nie mam transportu z Owińsk do Rokietnicy. Zna ktoś może kogoś z rejonu Owińsk, kto wykonuje usługi transportowe tzw "wanną" ? Nasz miejscowy przedsiębiorca od robót ziemnych za tartrę (ok 9m3) dobrej ziemi chce pińćset złotych. Potrzebuję tych tatr 10 :o

Witam

Czy ktoś korzystał z firm zajmujących się wywozem gruzu z terenu budowy.

Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć.

Pozdrawiam

Ja korzystam z Tarnowskiej Gospodarki Komunalnej. Zamawiam kontener i jeśli jest tam sam gruz bez śmieci, foli, styropianu to płacę 75 zł za całość.

Witam

Czy ktoś korzystał z firm zajmujących się wywozem gruzu z terenu budowy.

Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć.

Pozdrawiam

Ja korzystam z Tarnowskiej Gospodarki Komunalnej. Zamawiam kontener i jeśli jest tam sam gruz bez śmieci, foli, styropianu to płacę 75 zł za całość.

na pewno za całość? niesamowita ta cena. Ostatnio robiłem casting i w standardzie było stokilkadziesiąt złotych za m3. Przez przypadek znalazłem ekipę za (po negocjacjach) 200,00 / kilka m3 z załadunkiem koparką. Jutro ich będę testował. Namiary 880546899

Pozdr

STO wszyscy polecają no ale sto razy droższy od normalnych, a jak to sie ma w klasyfikacji od najlepszych do najgorszych? STO na górze a później?

Wolałbym gorszej Firmy niż STO a za to tynk silikonowy.

Znaczy kiepsko negocjujesz :lol: u mnie wyszło podobnie jak np. tzw "Krajsel" czy inne, oczywiście styropian, listwy startowe i kołki brałem tańszej firmy natomiast reszta czyli wszystkie zaprawy, tynki, narożniki i siatkę z STO bo to raczej wyższa półka i miało być dobrze a nie normalnie :wink: