Mice 31.07.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ad.1. moja żonka wybrała tak że po rabacie z ościeżnicą wyszło 900 zl brutto/szt a mam ich 9szt ja mam 12 i ostatnia cena to ponad 1100 za sztukę więc już się pogodziłem z firankami ad.2. nie wiem jak połączyć płytki z panelami bo chyba wyjdą róznice trzeba niestety dołożyć tego więcej warstwami, są jeszcze jakieś pianki z otworami na podłogówki właśnie ale nie sprawdzałem ad.3. jak chodzi o kominek to raczej okazjonalnie bo za wygodny jestem aby palić ciągle w kominku no to tak jak napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 31.07.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ad.1. moja żonka wybrała tak że po rabacie z ościeżnicą wyszło 900 zl brutto/szt a mam ich 9szt za tyle to ja mam drewniane od stolarza na gotowo z założeniem. wzór dowolny wybrany z jakiegokolwiek katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 31.07.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ad.1. moja żonka wybrała tak że po rabacie z ościeżnicą wyszło 900 zl brutto/szt a mam ich 9szt za tyle to ja mam drewniane od stolarza na gotowo z założeniem. wzór dowolny wybrany z jakiegokolwiek katalogu. porta ma i tańsze wer. w LM mieli w promocji bardzo podobne to tych co będziemy brać z porty i o wiele taniej skrzydło 395 zl + ościeżnica 290 ale sąsiad już jedne drzwi reklamował i odradzał mi branie marketowych różnią się też wypełnieniem plater miodu a porta pełne założenie to już będzie czysta przyjemność dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 31.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Misiak, GRATULACJE WIELKIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 01.08.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 ad.2. nie wiem jak połączyć płytki z panelami bo chyba wyjdą róznice Zamiast pianki można dać korek, można też płytę osb - różne grubości, o tekturce nie słyszałem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 01.08.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 ad.2. nie wiem jak połączyć płytki z panelami bo chyba wyjdą róznice Zamiast pianki można dać korek, można też płytę osb - różne grubości, o tekturce nie słyszałem. Pozdr ale on tam ma ogrzewanie podłogowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 01.08.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Porta - kupowałem w Progressie, 11 sztuk, Porta Nova, stanęło na 8% rabatu na drzwi i 9% na akcesoria. Panele - ja dawałem najgrubszą piankę jaka jest (nie taka biała, tylko zielona podobna do cienkiej kalimaty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 01.08.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Pytanie: Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza (producent). Szukam na forum ale nie mogę znaleźć - kiedyś czytałam, że wełna jakiegoś producenta po rozwinięciu rolki śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 01.08.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Pytanie: Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza (producent). Szukam na forum ale nie mogę znaleźć - kiedyś czytałam, że wełna jakiegoś producenta po rozwinięciu rolki śmierdzi. ja isoveru 5,10 i 20cm, wsio ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 01.08.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Pytanie: Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza (producent). Szukam na forum ale nie mogę znaleźć - kiedyś czytałam, że wełna jakiegoś producenta po rozwinięciu rolki śmierdzi. Ja własnie dzis skonczyłem ocieplać poddasze. Uzyłem Rockwool TopRock Dałem 16 miedzy krokwie + 10 cm na krokwie na całych połaciach dachu. Plus 10 cm miedzy krokwie/legary na strychu. Nic nie smierdziało, pyliło sie ze 2 razy mniej niz Isover. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 01.08.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja własnie dzis skonczyłem ocieplać poddasze. Uzyłem Rockwool TopRock Dałem 16 miedzy krokwie + 10 cm na krokwie na całych połaciach dachu. Plus 10 cm miedzy krokwie/legary na strychu. Nic nie smierdziało, pyliło sie ze 2 razy mniej niz Isover. a w jakich jednostkach i ile podaszy ociepliłeś każdą marką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 02.08.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 a w jakich jednostkach i ile podaszy ociepliłeś każdą marką ? Ociepliłem osobiście w życiu 2 poddasza. (kiedys tam jeszcze pomagałem kumplom) Jedno w ubiegłym tygodniu i drugie w tym tygodniu Pierwsze robiłem Isoverem Unimata, a drugie Rockwoolem TopRock. Ot i całe moje doświadczenie w tym temacie. Subiektywnie Isover pylił sie 2 razy wiecej. I do tego był taki jakby mniej rozprężliwy. Słabiej sie trzymał pomiedzy krokwiami. I jeszcze te drobinki od niego były bardziej dokuczliwe - mocniej gryzły w skórę. Robiliśmy w kombinezonach (chyba malarskie, takie za 8 zł), bo bez nich sie nie dało wytrzymać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 02.08.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 02.08.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 a w jakich jednostkach i ile podaszy ociepliłeś każdą marką ? Ociepliłem osobiście w życiu 2 poddasza. (kiedys tam jeszcze pomagałem kumplom) Jedno w ubiegłym tygodniu i drugie w tym tygodniu Pierwsze robiłem Isoverem Unimata, a drugie Rockwoolem TopRock. Ot i całe moje doświadczenie w tym temacie. Subiektywnie Isover pylił sie 2 razy wiecej. I do tego był taki jakby mniej rozprężliwy. Słabiej sie trzymał pomiedzy krokwiami. I jeszcze te drobinki od niego były bardziej dokuczliwe - mocniej gryzły w skórę. Robiliśmy w kombinezonach (chyba malarskie, takie za 8 zł), bo bez nich sie nie dało wytrzymać. pzdr Nie wiem jak Isover Uni-Mata ale Isover Super-Mata wogóle nie pyli. Natomiast TopRock to toalna porażka, ciężka paskudnie, sypie się z niej strasznie. Więc moje doświadczenia są absolutnie odmienne od Twojego - nigdy więcej Rockwool! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 02.08.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witamczy mozecie polecic dobrego parkieciarza? i oswiecic mnie w kwestii cen_ ile kosztuje ukladanie duzych desek a ile przemyslowki- ale gdy wzor jest cegielki? interesuje mnie calosciowa cena z chemia, albo porozbijanie bez chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 02.08.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie wiem jak Isover Uni-Mata ale Isover Super-Mata wogóle nie pyli. Natomiast TopRock to toalna porażka, ciężka paskudnie, sypie się z niej strasznie. No faktycznie TopRock jest cięższy od Isovera. Może ten najlepszy Isover jest lepszy niż ten średni cenowo. Ja miałem problemy z wciaganiem Isovera na strych gdyż rwał mi sie w rękach jesli był dłuzszy niz 1,5 metra - z Rockwoolem tego problemu nie było - bardziej zbity i sprężysty (Rockwool 16 cm a Isover 15). 10 cm to porazka zarówno Isovera jak i Rockwoola - za mała rozprężliwość jak na szerokość krokwi, które mieliśmy... A tak naprawde to wazna jest cena i Lambda wełny. Ja po prostu dostałem na Rockwoola cene, duzo lepszą niz na Isovera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 03.08.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ostatnio mnie ktoś "oświecił", że Rockwool to wełna kamienna i tę (jako naturalną) powinno się stosować przy ociepleniu poddasza a isover to wełna szklana. ........ale czy ja wiem......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.08.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 ja natomiast czytalem zeby skosy ocieplac welna w plytach a nie w rolkach bo sie lepiej trzyma miedzy krokwiami i nie zbia sie po jakims czasie tak jak ta w rolkach ale jest to opinia z forum juz nei pamietam kogo ale jakiegos wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 03.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ostatnio mnie ktoś "oświecił", że Rockwool to wełna kamienna i tę (jako naturalną) powinno się stosować przy ociepleniu poddasza a isover to wełna szklana. ........ale czy ja wiem......... Rockwool to wełna skalna, a Isover szklana. Z tym lepsze-gorsze to raczej ciężko wyrokować. Zwracałbym uwagę raczej na własności ociepleniowe (lambda) niż materiał z jakiego wykonana jest wełna...szczególnie jeśli nie układa się jej samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 03.08.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 MAM DO SPRZEDANIA nową skrzynkę prądową, kupiliśmy ją w zeszłym roku, ale nie montowaliśmy,bo okazało się,że mamy fajnego sąsiada (błogosławieństwo) a skoro się nie przyda to chcemy odzyskać choć część zapłaconej za nią sumki. Cena: 450zł. POLECAM!http://images34.fotosik.pl/333/fc24eaff1b670c51m.jpglink do dodatkowych zdjęć w moim opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts