Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

jankama napisał:
Jeśli ktoś marzy o oknach drewnianych to polecam Fabrykę Okien Drewnianych Świebodzin.Dopiero zamontowane, więc nie wiem jak się sprawdzą w użytkowaniu.Wyglądają pięknie, a cena (miałam ok.10 ofert) rewelacyjna.Fotki w dzienniku.

tez mi sie podobaja ale pisalem do nich maila o wycene i jak na razie cisza nikt nei odpowiada a to juz z 10 dni minelo maja gdzies przedstawiciela w Poznanniu?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że dlatego nie odpowiadali bo przenosili całą fabrykę w inne miejsce.Z tego powodu u mnie spóżnili się z montażem o 3 tyg.Karne odsetki (ustalone w umowie) załatwiły sprawę zadowalająco.Gdzieś na Św.Michała, ale nigdy tam nie byłam.Całą akcję prowadziłam z jednym facetem drogą e-mailową i telefoniczną.Jak chcesz mogę podać namiar.

jankama napisał:
Myślę, że dlatego nie odpowiadali bo przenosili całą fabrykę w inne miejsce.Z tego powodu u mnie spóżnili się z montażem o 3 tyg.Karne odsetki (ustalone w umowie) załatwiły sprawę zadowalająco.Gdzieś na Św.Michała, ale nigdy tam nie byłam.Całą akcję prowadziłam z jednym facetem drogą e-mailową i telefoniczną.Jak chcesz mogę podać namiar.

nie dzieki poczekam jeszcze chwile

Gość Gosc_gość
  domek.2010 napisał:
Witam

Wykonywał ktoś z Was badania gruntu??? Jeśli tak to proszę o namiary.

Pozdrawiam

Proszę bardzo:

ECER Technika z Lubonia

http://www.ecer.pl/

kierownik ds. hydrologii i geologii Magdalena Stróżyk

tel (61) 813-98-97/98

Badania kosztowały mnie 1040,00 netto +22% VAT

4 odwierty po 4m p.p.t. dla domku niepodpiwniczonego 160m2 pow. użyt.

przy 3 by mnie kosztowało 780,00 netto

Inżynier ocenia przy odwiertach ilość niezbędnych wierceń.

Wszystko pilotowała Pani kierownik i na bieżąco byłem o wszystkim poinformowany.

Badania i dokumentacja w ciągu 2 tygodni od złożenia zlecenia, bez zaliczki.

Dokumentacja (3 egzemplarze) - brak zastrzeżeń, wręcz bardzo szczegółowa.

Dokumentacje przywieźli pod wskazany adres :p

Gość Gosc_gość
  domek.2010 napisał:
Kristofuros dzięki za tak szybką odpowiedz, zastanawiam się nad opcją z piwnicą i lepiej chyba zainwestować i mieć pewność, że będzie wszystko ok.

Jeszcze mała prośba bo widzę że miałeś gotowy projekt, ale miałeś też architekta, może podeślesz mi namiary??

Nie ma sprawy :wink:

Z architektem jestem na takim etapie, że nie wiem czy polecać czy nie.

Będę polecać jak będą konkretne wyniki, chyba że chcesz zaryzykować i przynajmniej z nim zagadać wstępnie - jak tak to pisz do mnie na PRV to dam namiar.

Cytat

Nie ma sprawy

Będę polecać jak będą konkretne wyniki, chyba że chcesz zaryzykować i przynajmniej z nim zagadać wstępnie - jak tak to pisz do mnie na PRV to dam namiar.

Z architektem to chodzi mi tylko o namiar bo chcę porozmawiać i od razu będę wiedział czy jest nić porozumienia........pozostawiam sprawę przeciągających się terminów itd. ważne żeby były te same klimaty jeśli chodzi o pomysły i jakaś moją wizję..........a termin i tak się przeciągnie o 100%. Jestem realistą i stąd mój NIK domek 2010 dwa lata(pomijając kwestię finansów) to chyba max na budowę od A do Z. Jest działka są konkretne pomysły trzeba to tylko spiąć w coś co nazywa się projekt.,

Gość Gosc_gość
  domek.2010 napisał:
  Cytat

Nie ma sprawy

Z architektem to chodzi mi tylko o namiar bo chcę porozmawiać i od razu będę wiedział czy jest nić porozumienia........pozostawiam sprawę przeciągających się terminów itd. ważne żeby były te same klimaty jeśli chodzi o pomysły i jakaś moją wizję..........a termin i tak się przeciągnie o 100%. Jestem realistą i stąd mój NIK domek 2010 dwa lata(pomijając kwestię finansów) to chyba max na budowę od A do Z. Jest działka są konkretne pomysły trzeba to tylko spiąć w coś co nazywa się projekt.,

Jak masz swoją wizję to może architekt Ci nie potrzebny ??

ale zależy jaką masz swoją wizję - w każdym razie lepiej żeby tę wizję ktoś ukierunkował i poukładał, żeby wszystko miało ręce i nogi.

Jakby co masz namiar na P.W. - pogadać nie zaszkodzi i nic nie kosztuje.

pan Artur z Chemika ponownie przebił wszystkie oferty jak chodzi o Portę wiec polecam wszystkim zainteresowanym (progres procentowo na 2 miejscu) !

i transport za free gdzie w progresie jak bierzesz bez montażu musisz sam się martwić !

cena za montaż u p. Artura 120 zl a w progresie 150 !!!

mniejsze salony z drzwiami dawały słabsze rabaty wiec o nich nie pisze :)

a odnośnie paneli tutaj oznaczenia

cos takiego poszukałem pod panele na podłogówkę

Podkład izolacyjny wykonany z tektury trzywarstwowej (szarej) o grubości 4 mm

http://www.aspro.pl/cms_foto_produkt/profibase_tektura2.jpg

lub coś takiego Izo-Floor Thermo specjalistyczny podkład nad ogrzewanie podłogowe wykonany z XPS

http://www.arbiton.com/uimages/produkty/izofloor/thermo/ogrzewanie_podlogowe.jpg

marta1210 napisał:
mozesz przyblizyc gdzie jest CHemik i jak nazywa sie Pan Artur? O ile zeszli z ceny z katalogowych cen

tez przymierzamy sie do porty wiec jak najbardziej interesujaca jest ta informacja

juz podawałem wcześniej jak kupowałem od nich gerde (też najtańsza )

ale proszę bardzo

61-361 Poznań, ul. Starołęcka 19

tel. 061 879 32 23

061 879 41 14

prosić pana Artura koniecznie powołać sie na forum muratora

zamiast zapłacić 8500 zapłaciłem 7100 :wink:

nazwiska nie pamiętam ale jest tam tylko jeden

domek.2010 napisał:
Witam

Poszukuję wykonawcy ogrodzenia z siatki systemowej wraz z bramą przesówną, praca od A do Z, dostawa i montaż. Ma ktoś może jakiegoś solidnego wykonawcę??Praca do wykonania w Czerwonaku.

Mi robił Siatkoland z Lubonia, moim zdaniem warci polecenia. Maja stronę w necie. Nie wiem czy nie mają też jakieś siostrzanej firmy w Czerwonaku właśnie.

w temacie malowania, macie moze jakies zdanie na temat tych farb?

dostalismy wycenę od malarzy i proponuja do malowania bialego

farba akrylowa Akrylit profesionall 3000,

a w malowaniu kolorowym farby lateksowe SigmatexSuperlatex.

jesli chodzi o cene to z materialem proponuja

1. Przygotowanie powierzchni z poszpachlowaniem nierownosci (sfalowan) powierzchni tynkow gipsowych - 5 zl /m

2. Gruntowanie farbami emulsyjnymi akrylowymi wewnetrznych podlozy gipsowych 1-krotne 5/m

3. Malowanie plyt gipsowych, spoinowanych, szpachlowanych, farba emulsyjna 7/m

akrylowa 2x - sufity i sciany gladkie- kolor bialy

4. Malowanie plyt gipsowych, spoinowanych, szpachlowanych, farba emulsyjna lateksowa 2x - sciany gladkie- kolor jasny z oklejaniem niemalowanych elementow 12,3/m

są to ceny netto, ta ekipa ma rownie wykonywac sufity podwieszane

w cenie są materialy o ktorych wczesniej wspomnialam

jak uwazacie, bo ja prawie orla wywinelam jak zobaczylam wycene

mam tez pytanie, jesli znacie konkurencyjna ekipe, to bardzo prosze o namiary

Jeśli chodzi o dekarza, to mam takiego fachowca, który w moim rejonie zakłada łaty + dachówkę w cenie 22 zł/m2.

Na dachu mam kontrłaty, także dla dekarza pozostają łaty i dachówka no i wszelkie obróbki.

Dodatkowo bierze tylko za obróbki okien dachowych.

Dobra cena, czy nie????

Mice napisał:
Pytanie do tych co robili lub właśnie robią odbiory instalacji elektrycznej.

Co dał elektryk, a czego wymaga nasza biurokracja ?

Ja robiłem odbiór w powiacie. Z elektryki wystarczyło bodajże ksero umowy z Eneą o podłączenie do sieci lub o świadczenie usług (chyba jedno albo drugie). Żadnego tam projektu instalacji. Nadzór domniemywa że skoro Enea się przyłączyła to wszystko jest OK.

Tak w ogóle to wszystkich przed odbiorem chciałbym natchnąć optymizmem. Bałem się tej papierologii i biurokrazji jak ognia. Nie mam wody (studnia, badania Sanepidu z wynikiem negatywnym, w PNB konieczność wybudowania wodociągu PRZED odbiorem), nie mam gazu (Gaspol), Enea puściła mi prąd parę dni przed wprowadzeniem. A odbiór poszedł jak z płatka, pan w PINB był bardzo sympatyczny, obejrzał papiery, wspólnie sprawdziliśmy czy wszystko było OK, jeszcze kazał mi napisać na kartce że korzystam ze studni bo wodociągu nie dociągnęli, i za kilkanaście dni papiór o odbiorze był gotowy ;)

Pyrgon napisał:
  Mice napisał:
Pytanie do tych co robili lub właśnie robią odbiory instalacji elektrycznej.

Co dał elektryk, a czego wymaga nasza biurokracja ?

Ja robiłem odbiór w powiacie. Z elektryki wystarczyło bodajże ksero umowy z Eneą o podłączenie do sieci lub o świadczenie usług (chyba jedno albo drugie). Żadnego tam projektu instalacji. Nadzór domniemywa że skoro Enea się przyłączyła to wszystko jest OK.

Tak w ogóle to wszystkich przed odbiorem chciałbym natchnąć optymizmem. Bałem się tej papierologii i biurokrazji jak ognia. Nie mam wody (studnia, badania Sanepidu z wynikiem negatywnym, w PNB konieczność wybudowania wodociągu PRZED odbiorem), nie mam gazu (Gaspol), Enea puściła mi prąd parę dni przed wprowadzeniem. A odbiór poszedł jak z płatka, pan w PINB był bardzo sympatyczny, obejrzał papiery, wspólnie sprawdziliśmy czy wszystko było OK, jeszcze kazał mi napisać na kartce że korzystam ze studni bo wodociągu nie dociągnęli, i za kilkanaście dni papiór o odbiorze był gotowy ;)

dzięki za info :)

dzwoniłem do Enea - do przejścia na prąd normalny z budowlanego chce papieru odbioru domu, a przy odbiorze chcą umowy z Enea ... witamy w Polsce :D