Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Witam, mam nadzieje ze tu bedziemy umieszczac namiary na firmy i aktualne/atrakcyjne ceny na towary ktore wyszukalismy w gaszczu milina ofert na poszczegolnych etapach naszej budowy !

Mysle ze kazdemu to ulatwi selekcje i zaoszczedzi sporo szukania

ja zaczynam moze stan 0 jeszcze w tym roku (jak dobrze pojdzie ) a cala para chce ruszyc na wiosne !

pozdr

misiak

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej hej witam na nowej grupie:)

Ja co prawda jestem na nieco wyższym stanie zaawansowania budowlanego:), ale odpowiadam Misiek na Twoje pierwsze pytania

>>>obecnie szukam siatki ogrodzeniowej lesnej 160x15x15 i kolkow (moga byc krzywe steple) siatka w liroju 167 za 50 m a stemple krzywe jakies 7 zl netto w tartaku w kiekrzu

Ja kupilam siatkę w Komornikach u producenta, wiem także, ze drugi sklep mają wgdzies w Poznnaiu na uil. Ostaniej ich www http://www.siatki.com.pl

ceny na pewno nizsze niz w liroju, bo porownywalam w komornikach i bylo ok.

co do stempli to najlepiej popytac tutaj na forum, uzywane a dobre ida za pól ceny. Ja np bede miala do oddania za ok 2 tygodnie

A moje pytanie, gdzie teraz kupiliście lub kupujecie swoje działki w WLKP? Ja juz swoją mam:), ale dalsza rodzina szuka:))

Proponuję, żeby jeszcze każdy dorzucił, do info o sobie, gdzie się buduje, tak jak ja wrzuciłem będzie milej :D

Anstak, ja kupowałem rok temu i wtedy na tapecie były : Rokietnica i okolice, Szczytniki, Kamionki, Borówiec, Suchy Las, Morasko, okolice Swarzędza (Garby, Nowa Wieś itd).

Swoją drogą mam pytanie o architekta naprawdę godnego polecenia do przeróbek gotowego projektu. Projekt mam ale chciałbym go trochę przerobić.

agnieszkakusi

oczywiście do grupy 2007 też zaglądadam, ale ma to o tyle sens, o ile są wspólne tematy, typu raczej ogólnego. Co do cen, ceny z Twojego rejonu lub ze Śląska, na pewno różnią się od wielkopolskich, jak zresztą ceny w Poznaniu są inne niż w mniejszych miastach w wielkopolsce.

A może są osoby z Bydgoszczy, Włocławka, Grudziądza itp?

pozdrawiam:)

Hej hej witam na nowej grupie:)

Ja co prawda jestem na nieco wyższym stanie zaawansowania budowlanego:), ale odpowiadam Misiek na Twoje pierwsze pytania

>>>obecnie szukam siatki ogrodzeniowej lesnej 160x15x15 i kolkow (moga byc krzywe steple) siatka w liroju 167 za 50 m a stemple krzywe jakies 7 zl netto w tartaku w kiekrzu

Ja kupilam siatkę w Komornikach u producenta, wiem także, ze drugi sklep mają wgdzies w Poznnaiu na uil. Ostaniej ich www http://www.siatki.com.pl

ceny na pewno nizsze niz w liroju, bo porownywalam w komornikach i bylo ok.

co do stempli to najlepiej popytac tutaj na forum, uzywane a dobre ida za pól ceny. Ja np bede miala do oddania za ok 2 tygodnie

A moje pytanie, gdzie teraz kupiliście lub kupujecie swoje działki w WLKP? Ja juz swoją mam:), ale dalsza rodzina szuka:))

wiec sprawdzilem ta firme i tak

siatka 160x15x15 (50m) w siatki.com.pl cena za metr brutto 3,97 a w liroju 3,52

siatka 160x15x30 (25m) w siatki.com.pl cena za metr brutto 3,17 a w liroju 3,40

a ale tez dziwne bo dzwoniac na poznanski nr. co innego mowia i w komornikach co innego jeszcze dokladnie spradze!

a buduje sie w rokietnicy !

hmm, ale grupa zaczynająca budowę w 2007 już istnieje... :roll:

wiem ze istnieje ale zakladajac grupe chcialem zeby bylo przejrzyscie

bo zabardzo mnie nie interesuja ceny w gdansku czy warszawie

a jak jest ogolna grupa to w gaszczu nic nie idzie poszukac

i wiekszosc postow zostaje bez odpwiedzi

mam nadzieje ze pomniejszona grupa bedzie silniej wspolpracowac i wymieniac sie informacjami

oto moj pierwszy zakup na dzialke

garaz blaszany 5x3 z drzwiami do gory otwieranymi 1800 zl (cena z transportem - Krakow , i montazem ) tel 509574644

wer. drzwiami normalnie otwieranymi 1500 zl

to jakies 300 zl tanie niz szukalem w poznaniu i oklicach !

a garaz wyglada tak ( to nie jest z tej firmy - tylko fotka !!!)

Garaz taki jak moj

Swoją drogą mam pytanie o architekta naprawdę godnego polecenia do przeróbek gotowego projektu. Projekt mam ale chciałbym go trochę przerobić.

Jeszcze nie mam sprawdzonego bo dopiero robi nam projekt. Ale nam go polecano. Możesz z nim pogadać, nam odpowiadała jego cena za projekt indywidualny.

Wiesław Vowie z Szamotuł tel.0-61 29 22 821

29 32 144

Ja mam działkę w Tarnowie podgórnym

Tam mieszka moja siostra, 50m od kościoła :)

Jeszcze nie mam sprawdzonego bo dopiero robi nam projekt. Ale nam go polecano. Możesz z nim pogadać, nam odpowiadała jego cena za projekt indywidualny.

Wiesław Vowie z Szamotuł tel.0-61 29 22 821

29 32 144

Super, dzięki, jakby co będę dzwonił do niego.

wiec sprawdzilem ta firme i tak

siatka 160x15x15 (50m) w siatki.com.pl cena za metr brutto 3,97 a w liroju 3,52

siatka 160x15x30 (25m) w siatki.com.pl cena za metr brutto 3,17 a w liroju 3,40

a ale tez dziwne bo dzwoniac na poznanski nr. co innego mowia i w komornikach co innego jeszcze dokladnie spradze!

a buduje sie w rokietnicy !

Hej ja porównywałam ceny na żywo w komornikiach tego samego dnia , w liroju było drozej srednio 50 gr na metrze.

Witam :) I za zaczynam w 2007. W tym roku jak się uda fundamenty. Działka jest, budynek wytyczony...czekamy na wejście brygady...

Rozeznanie w cenach zrobione:

1. Stal - Centrostal szczecinek;

2. Bloczki - Borówiec

3. Beton - Stanbud

Mam pytanka:

- bloczki po ile? Można jakis dokładny namiar

- to samo stal. ceny i jakiś namiar.

A teraz ja:

Buduję (zaczynam) w Rokietnicy, pracuję w Tranowie podgórnym, a mieszkam w wynajętej kawalerce w Poznaniu :-?

i parę informacji

- cement z gruchy załatwia mi budowlaniec. 190zł/m3 i bez Vat-u

- bloczki 1,7zł/szt też bez Vat. Namiaru dokładnego nie mam, ale wiem jak tam dojechać - gdzieś w Sadach. Jutro bede jechał z roboty i to zajade, pogadam i dam zanć

- płyty stropowe. Betoniarnia Międzychód. 43zł/m2 płyty. Cena bez transportu

- Siporex 24-ka - jak do tej pory najtaniej zaproponowali mi w hurtowni w Szamotułach. 6,00zł/szt netto. Cena z dowozem

A kto z Was jeszcze będzie kupował Siporex? Moze się zgadamy i wynegocjujemy gdzieś dobre ceny.

Misiak podawał namiar na garaże. Ja też mam jeden.

http://www.konstal.tit.pl/

Witam :) I za zaczynam w 2007. W tym roku jak się uda fundamenty. Działka jest, budynek wytyczony...czekamy na wejście brygady...

Rozeznanie w cenach zrobione:

1. Stal - Centrostal szczecinek;

2. Bloczki - Borówiec

3. Beton - Stanbud

Mam pytanka:

- bloczki po ile? Można jakis dokładny namiar

- to samo stal. ceny i jakiś namiar.

A teraz ja:

Buduję (zaczynam) w Rokietnicy, pracuję w Tranowie podgórnym, a mieszkam w wynajętej kawalerce w Poznaniu :-?

i parę informacji

- cement z gruchy załatwia mi budowlaniec. 190zł/m3 i bez Vat-u

- bloczki 1,7zł/szt też bez Vat. Namiaru dokładnego nie mam, ale wiem jak tam dojechać - gdzieś w Sadach. Jutro bede jechał z roboty i to zajade, pogadam i dam zanć

- płyty stropowe. Betoniarnia Międzychód. 43zł/m2 płyty. Cena bez transportu

- Siporex 24-ka - jak do tej pory najtaniej zaproponowali mi w hurtowni w Szamotułach. 6,00zł/szt netto. Cena z dowozem

A kto z Was jeszcze będzie kupował Siporex? Moze się zgadamy i wynegocjujemy gdzieś dobre ceny.

Misiak podawał namiar na garaże. Ja też mam jeden.

http://www.konstal.tit.pl/

a dowiadywales sie o ceny bo w ciagu miesiaca ceny ostro w gore poszly a w necie sa aktualizowane ostatnio w czerwcu ??

tak wyglada ten co ja mam [/url]