Altariela 27.08.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Krys, a na kiedy potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 27.08.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam Mam pilne pytanie. Jakie i ile kabli musze wyciągnąć przez komin , żeby w późniejszym okresie podłączyć antenę TV lub satelitarną (z uwzględneiniem switcha i innnych przydatnych bajerów) ?? Sprawa jest dość pilna, ponieważ mam własnie zabudowywany strych płytami GK i poźneij nie będe mial możliwości bezinwazyjnego przebicia sie na dach. Prosze o poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 27.08.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja jeszcze raz zapytam: gdzie kupowaliście materiał na podbitkę i jakie są ceny robocizny za m2? Robocizna z podwójnym malowaniem to o ile dobrze pamiętam 60 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 27.08.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Krys, a na kiedy potrzebujesz? Na już!!! Tak jakoś wyszło, że po raz pierwszy ekipa wyszła z mojej budowy nie kończąc pracy. Szef ekipy poczuł się dotknięty i urażony uwagami na temat swojej pracy. Stwierdził, że honor nie pozwala mu w takim razie kontynuować pracy dalej. Normalnie szczęki nam poopadały. A problem był tylko taki, że mąż miał urlop, więc był na budowie i będąc u siebie zaglądał od czasu do czasu do panów. Potem dowiedzieliśmy się, że powinniśmy się zjawić dopiero na odbiór końcowy a nie zaglądać w trakcie i mówić, że nam się coś nie podoba. Budowlańcom odbija a inwestor ma tylko płacić i do niczego się nie wtrącać i o nic nie pytać. Ku......... poobrastali w piórka bo mają pełno zleceń ale mam nadzieję, że im się urwie. Na moim osiedlu mimo wolnych działek nie wybudował się w tym roku ani jeden dom. Ekipy szukam na już choć wiem jakie są realia. Nie pogardzę namiarami na ludzi, którzy zechcieli by przyjść np. za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 28.08.2008 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Tak jakoś wyszło, że po raz pierwszy ekipa wyszła z mojej budowy nie kończąc pracy. Szef ekipy poczuł się dotknięty i urażony uwagami na temat swojej pracy. Stwierdził, że honor nie pozwala mu w takim razie kontynuować pracy dalej. Normalnie szczęki nam poopadały. A problem był tylko taki, że mąż miał urlop, więc był na budowie i będąc u siebie zaglądał od czasu do czasu do panów. Potem dowiedzieliśmy się, że powinniśmy się zjawić dopiero na odbiór końcowy a nie zaglądać w trakcie i mówić, że nam się coś nie podoba. Budowlańcom odbija a inwestor ma tylko płacić i do niczego się nie wtrącać i o nic nie pytać. Ku......... poobrastali w piórka bo mają pełno zleceń ale mam nadzieję, że im się urwie. Na moim osiedlu mimo wolnych działek nie wybudował się w tym roku ani jeden dom. Ekipy szukam na już choć wiem jakie są realia. Nie pogardzę namiarami na ludzi, którzy zechcieli by przyjść np. za miesiąc. juz im się kończy i przyjdą w łaskę ! spadła sprzedaż mieszkań developerzy maja problem z sprzedażą mieszkań a i w hurtowniach pustki się zrobiły (chodzi o klientów) i handlowcy zaraz milsi sie zrobili 508300426 Daniel Biały ja robiłem sobie sam ale robił u moich znajomych i byli zadowoleni jak bedziesz dzwonić to powołaj się na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 28.08.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Misiak dzięki. Jak się nie uda z wykonawcami to też sami sobie zrobimy. Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 28.08.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 @bikerusdzięki za info czy ktos z Was kupowal material? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 28.08.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Misiak dzięki. Jak się nie uda z wykonawcami to też sami sobie zrobimy. Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe??? Ja robiłem razem z teściem. Teściu więcej - ja niestety pracuję. bloczki 8 cm - góra z siporexu a dół z silki. Oba materiały na klej. Nie jest to trudne, trzeba tylko mocno pilnować się z płaszczyzną i pionem. Sznurek, poziomica, łata 2 - 2,5 metrowa, wiadro, kielnia, paca zębata i wiertarka z mieszadłem wystarczą No i materiał oczywiście Maksymalne odchyłki jakie nam wyszły przy pomiarze 2 metrową łatą to 0,8 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 28.08.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 A ja mam taki problem. Będę niebawem zamawiał posadzki maszynowe na styropian na parter i piętro. Na piętrze mam balkon. W jaki sposób powinno się wykonać wykończenie brzegów balkonu: jak szalunek, opierzenie położenie styro, aby wszystko grało i potem nie było hecy.jakie są na to patenty?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 28.08.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Misiak dzięki. Jak się nie uda z wykonawcami to też sami sobie zrobimy. Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe??? Ja robiłem razem z teściem. Teściu więcej - ja niestety pracuję. bloczki 8 cm - góra z siporexu a dół z silki. Oba materiały na klej. Nie jest to trudne, trzeba tylko mocno pilnować się z płaszczyzną i pionem. Sznurek, poziomica, łata 2 - 2,5 metrowa, wiadro, kielnia, paca zębata i wiertarka z mieszadłem wystarczą No i materiał oczywiście Maksymalne odchyłki jakie nam wyszły przy pomiarze 2 metrową łatą to 0,8 cm. Pozdrawiam No to nieźle Jeśli chodzi o balkony to nic nie pomogę. Pozbyliśmy się na etapie projektu wszystkich aby nie mieć z nimi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 28.08.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 No to nieźle Jeśli chodzi o balkony to nic nie pomogę. Pozbyliśmy się na etapie projektu wszystkich aby nie mieć z nimi problemu. No u nas ciężko - balkon częściowo jest składową wykusza na parterze, a poza tym bardzo mi się podoba - jest częścią elewacji frontowej. No i mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 29.08.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe??? scianki działowe chciałem sam robić ale dostałem bonusa od moich murarzy i oni je postawili! myślę że jak chodzi o samą wełnę stelaże i nide to najgorzej zacząć (robiłem to pierwszy raz) dodatkowe utrudnienia to dach kopertowy wszędzie skosy no i skopana wysokość dachu przez co musiałem obniżać nide o 30 cm efekt zadowalający a jak late przykładałem z góry na dol na profile to ciężko by było kartkę papieru wsadzić a bylem na budowach gdzie firmy robily i przykładając late tak samo pierwsza i ostatnia sie pokrywała a w środkowe moglem palec włożyć z ciekawostek to jak spotkam panów od dachu to mi giery z d..... powyrywam ! pokoje wymalowane a przy tych ostatnich ulewach pozaciekało mi na kominach deb......... nie potrafią robić dachów !!!! wezwałem inna ekipie i okazało się ze źle mi opierzenie zrobili i uszczelnili na zwykły silikon chociaż im kupiłem dekarski ! wiec ostrzegam przed firma pana graczyka z skokow !!! błędów oczywiście jest więcej ale ten najbardziej boli bo cieknie teraz mam uszczelnione kitem dekarskim i jak to nie pomoże to muszę zrobić nowe opierzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 29.08.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Odsprzedam stal po korzystnej cenie - pręty: fi 6 gładkie, fi 10 żebrowane, fi 12 żebrowane. Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr 608 67 09 47. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 29.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe??? scianki działowe chciałem sam robić ale dostałem bonusa od moich murarzy i oni je postawili! myślę że jak chodzi o samą wełnę stelaże i nide to najgorzej zacząć (robiłem to pierwszy raz) dodatkowe utrudnienia to dach kopertowy wszędzie skosy no i skopana wysokość dachu przez co musiałem obniżać nide o 30 cm efekt zadowalający a jak late przykładałem z góry na dol na profile to ciężko by było kartkę papieru wsadzić a bylem na budowach gdzie firmy robily i przykładając late tak samo pierwsza i ostatnia sie pokrywała a w środkowe moglem palec włożyć z ciekawostek to jak spotkam panów od dachu to mi giery z d..... powyrywam ! pokoje wymalowane a przy tych ostatnich ulewach pozaciekało mi na kominach deb......... nie potrafią robić dachów !!!! wezwałem inna ekipie i okazało się ze źle mi opierzenie zrobili i uszczelnili na zwykły silikon chociaż im kupiłem dekarski ! wiec ostrzegam przed firma pana graczyka z skokow !!! błędów oczywiście jest więcej ale ten najbardziej boli bo cieknie teraz mam uszczelnione kitem dekarskim i jak to nie pomoże to muszę zrobić nowe opierzenie Częściowo przyczyną przeciekania przy kominach jest praca więźby. Drewno schnie, dach może też "siąść" pod ciężarem dachówki. Co do namiarów na pana Daniela, to jeszcze raz dzięki. Dziś był na budowie i jesteśmy już po wstępnych ustaleniach. No u nas ciężko - balkon częściowo jest składową wykusza na parterze, a poza tym bardzo mi się podoba - jest częścią elewacji frontowej. No i mam problem Nam też balkony się podobają, na pewno dodają uroku itd. ale ja widziałam balkony i taras u znajomych. Przeraziły mnie przeciekania, odpadanie płytek co roku po zimie, naprawiane przez różne ekipy bez efektu. Dlatego balkonów - niet a miały być 4 i do tego ziemny taras obłożony kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 30.08.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam, zapewne macie juz za soba etap dachówek i firm oferujacych owe dachówki:) Mam pytanie czy ktos z Was korzystał z firmy Kolmax ze Swarzedza lub z firmy Korona z ul. Góreckiej? Interesuje mnie podejscie do klienta, cena montaz dachówki...mozecie mi polecic bez ogródek któras z tych firm???? Z góry dziekuje za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 30.08.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam, mam do oddania kilka ton "odpadów" granitu. Odpadów, ponieważ jest to produkt nienormowany powstały przy produkcji standaryzowanej kostki, ale jakościowo to ciągle granit. Wady:- trudniej się układa niż zwykłą kostkę- oby ją ode mnie zabrać trzeba sobie poradzić bez koparki, ponieważ nie mogę jej wpuścić ponad szambem, chyba, że sięgnie przez płot- wiekości kawałków granitu są różne od 5 cm do 15 Zalety:- cena... powiedzmy 4pak cocacoli- ładnie wyglada po ułożeniu, właściwie nie różni się od standarowej kostki granitowej Załączam zdjęcia, aby było wiadomo co oddaję oraz co można z tego zrobić (moja własna amatorska opaska i podjazd wykonane przeze mnie osobiście) Kontakt: [email protected] http://images50.fotosik.pl/6/31050906110dee7cm.jpghttp://images34.fotosik.pl/353/d59cfff3f1a9d21em.jpghttp://images44.fotosik.pl/6/8fde70b16d4fa641m.jpghttp://images33.fotosik.pl/358/e00021f881ad8b6am.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 30.08.2008 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Częściowo przyczyną przeciekania przy kominach jest praca więźby. Drewno schnie, dach może też "siąść" pod ciężarem dachówki. Co do namiarów na pana Daniela, to jeszcze raz dzięki. Dziś był na budowie i jesteśmy już po wstępnych ustaleniach. ale te osły źle opierzenie zrobili i na dodatek dali silikon który po prostu się nie trzymał ! tłumaczyłem im ze maja membranę wywinąć na zew i o taśmować wokół komina a te barany zrobiły dziurę że cała rękę wyciągałem na zewn. podobnie zrobili z kominkami went. zamiast naciąć krzyżyk i wywinąć na zew. a później owinąć taśmą to zrobili dziurę prawie na 2 tam musiałem im kupić taśmę do wulkanizacji za 200 zł i dałem im instrukcję jak maja to zrobić aby nie spierdzielić wrrrrrrrrrrrrrrr i takie mieli tempo ze robili mi dach przez przeszło 3 miesiące ale co sie dziwić jeden co miał jakieś tam pojęcie siedział na dachu a 2 stało na dole i podziwiało jego pracę ! pół dnia ponoć czytali w samochodzie instrukcję od okien a na koniec monotowania ostatniego mówiąc miedzy sobą "miejmy nadzieje że nie będzie przeciekać" to słyszała moja żona która została a oni o tym nie wiedzieli a na koniec zawołali dodatkową kasę za towar który niby dodatkowo dokupili a jak ich poprosiłem o udokumentowanie tego to "na zeszyt brali " mimo że prosiłem na początku podałem im dane na fv jakby coś potrzebowali a mnie nie będzie ale byłem i wszystko im kupowałem a pan nie potrafił nic wymyślić ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 01.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 skąd , jakie i w jakiej cenie braliście drewno na podbitkę ? Jaki tartak możecie polecić ?Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania i Michał 01.09.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Oddam barak ZA DARMO. Nie wygląda rewelacyjnie ale nie przecieka i może służyć jeszcze na kilku budowach. Barak znajduje się w Rokietnicy pod Poznaniem. kontakt 660 54 93 28 http://www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_hot&foto_id=19670117&filename=pb301328.jpg_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkap22 01.09.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 szukam linka do listy polecanych fachowców w Wielkopolskce.Pomoże mi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts