Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

....cut...

Też mam 4,5 m i nic się nie wybrzusza. Wszystko o.k.

A kto Ci robił tą bramę ?? można prosić jakieś namiary na PW ?? będę dźwięczny :p

Wykonawcę podałem w pierwszym poście, sposób załatwiania sprawy żenujący, i to głównie za sprawą właściciela tej firmy, który stawia się okoniem, a już najbardziej zirytował mnie kiedy zadzwoniłem do niego, że akurat jest słońce i jak chce to może zobaczyć wybrzuszenie. Mam zrobioną posadzkę maszynową w garażu i beton jest odcięty idealnie prosto, równo z bramą, tak że się z nią licuje, a nie mam jeszcze kostki stąd od zewnątrzidealnie widać jak się brama wybrzusza. Facet przyjechał i mówi, że nic nie widzi, a szpara na 4 cm, to ja wsuwam dłoń, a on dalej mówi, że według niego jest ok, myślałem, że wyjdę z siebie. W końcu mówi, że dobra jest wybrzuszenia, ale to jest dopuszczalne. Sprawa toczy się nadal, czekam od tygodnia na telefon co dalej, bo jak się nie dogadamy to sobie bedziemy racje w sądzie udowadniać, a ja na to nie mam czasu, ale jak nadal tak będa załatwiać to moja cierpliwośc się skończy. Dziwię im się tym bardziej, że przekroczyli wszystkie możliwe terminy, łącznie z tymi z ustawy o sprzedaży konsumenckiej, więc sprawę mają w zasadzie przegraną, a pomimo tego olewają klienta.

Pos factum dowiedziałem się, że dużo lepiej sobie radzi firma Robson - nie załatwiałem u niego, bo nazwa tej firmy nie wzbudziła mojego zaufania, ale pozory mylą.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Odnośnie bramy, ja mam bramę od Robsona. Super firma, super doradztwo, mają małą wystawkę o montażu nie wspomnę. Same superlatywy. Z czystym sumieniem polecam tą firmę.

A jaką masz bramę ??

Ja jakoś mam niezbyt dobre doświadczenie z firmą Robson, bo oni serwisowali napęd bramy przesuwnej w hali garażowej u nas na osiedlu i dosyć często się psuł.

Nie wiem czy oni ją montowali od początku, pewno nie.

Z drugiej strony trzeba ich też usprawiedliwić, bo tą bramę użytkują różni ludzie,

a administracja za serwis płaci im pewno psie pieniądze. :roll:

witam

poszukuje projektanta do wewnetrznej instalacji gazowej.

z góry dziekuje za pomoc

tel. kom. 601 709 373

Niestety nie pamiętam jak się gość nazywa, bo mam tylko wpisane w telefonie jako Gaz - projekt. :lol: Z kolei sam projekt, gdzie wpisane jest nazwisko projektanta, leży w starostwie i czeka na pozwolenie.

pytanie do tych,i którzy mają wentylacje mechaniczną z reku i kocioł gazowy z zamknięta komorą

jak rozstrzygneliscie taki dylemat który wiąże się z używanie wentylacji mechanicznej i kotła gazowego w jednym domu, dotyczący właściwego wentylowania pomieszczenia gdzie będzie podłaczony kocioł gazowy

z jednej strony :

przepisy, kominiarz i projektant instalacji gazowej mówią że w pomieszczeniu gdzie jest kocioł (nawet z zamkniętą komorą) musi być wywiew grawitacyjny,

a w drzwiach wejsciowych do tego pomieszczenia odpowiednia szczelina lub dziury zapewniające nawiew i przez to ciąg wentylacyjny

nie moze też być w tym pomieszczeniu wentylacji mechanicznej

wszystko to na wypadek ewentualnego rozszczelnienia instalacji i wycieku gazu

z drugiej strony:

gosc od wentylacji mechanicznych i ja tez tak mysle

skoro robie już wentyl mechaniczna z reku, to bez sensu ze to pomieszczenie bedzie z wentylacji mechan i odzysku wykluczone, a na dodatek jeszcze ciag grawitacyjny bedzie wyciagał powietrze i ciepło z pozostałych pomieszczeń domu

co będzie zakłucać działanie wentylacji mechan i odzysku ciepla, wiec bedzie mniej skuteczne niz powinno

prosze o poradę, jeśli macie to już za sobą :)

natenczas wymysliłem, że przenoszę kocioł do pomieszczenia na poddasze nieużytkowe, gdzie nie będzie takiego dylematu, bo tam nie będzie ogrzewane ani wentyl. mechanicznej też nie będzie

bo niestety do garażu jeśli inie ma tam osobnego pomieszczenia też nie można przenieść

pytanie do tych,i którzy mają wentylacje mechaniczną z reku i kocioł gazowy z zamknięta komorą

jak rozstrzygneliscie taki dylemat który wiąże się z używanie wentylacji mechanicznej i kotła gazowego w jednym domu, dotyczący właściwego wentylowania pomieszczenia gdzie będzie podłaczony kocioł gazowy

z jednej strony :

przepisy, kominiarz i projektant instalacji gazowej mówią że w pomieszczeniu gdzie jest kocioł (nawet z zamkniętą komorą) musi być wywiew grawitacyjny,

a w drzwiach wejsciowych do tego pomieszczenia odpowiednia szczelina lub dziury zapewniające nawiew i przez to ciąg wentylacyjny

nie moze też być w tym pomieszczeniu wentylacji mechanicznej

wszystko to na wypadek ewentualnego rozszczelnienia instalacji i wycieku gazu

a który to przepis o tym mówi :roll:

Pisałem już wcześniej o sposobie załatwiania mojej reklamacji przez firmę Żalux z Poznania z ul. Mateckiego (wykonują też usługi pod firmą AZ Serwis Kubicka) i po prostu ich postępowanie to kpina. Dzwonię do nich dosłownie 10 raz od tygodnia, przedstawiciel firmy obiecuje że zaraz oddzwoni i nic, po prostu kpią sobie. Mają założyć jakieś wzmocnienia na bramę, w pismie uznającym reklamację piszą, że to zrobią, dzwonię żeby ostatecznie załatwić sprawę, a to co oni wyprawiają to jest po prostu irracjonalne, nie chce mi się wierzyć, że można tak lekceważyć klienta. Po prostu SKANDAL! Coś czuję, że polubownie sprawy załatwić sie nie da i wszystko nieuchronnie zmierza do sprawy sądowej. Przestrzegam zainteresowanych