Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co z tego, ze firmy sa skoro nie operuja w moim terenie. TYlko te 2 wchodza w gre.

Co zas do "powagi" tychze firm. O czym my mowimy, jakie powazne firmy. Poptrzcie na zalogi patroli interwencyjnych... Przeczytajcie co pisalem wczesniej?

Jak to ma sie do powagi, do ISO, ktorym sie chwala. To nie jest zadna powazna firma w moim mniemaniu, nie jesli chodzi o ochrone prywatnych osob.

Zasieki - skad bierzesz drewno na kominek?

place 60/mies. brutto. jedna interwencja w cenie. dodatkowo jednorazowa oplata za uruchomienie systemu 122 brutto. wybralem solid. pozniej juventus jeszcze walczyl jak lew (uruchomienie 0 zl, pierwsze 3 miesiace 20 zl, pozniej 60 zl).

a teraz się zastanówcie skąd się bierze "profesjonalizm" firm ochroniarskich :roll:

Za taką kasę to macie typowy patrol który ma być wcześniej od Was w domu i ew. przepłoszyć złodzieja lub zabezpieczyć teren do przyjazu Policji. Nic więcej.

Za porządną ochronę to się płaci wielokrotność tych kwot.

Nie chcecie mieć problemów - dorzućcie im kasę albo załóżcie własny moduł powiadomienia i porządny alarm z kamerami - zawsze będziecie wiedzieć kiedy był alarm, a kiedy przyjechali.

Co z tego, ze firmy sa skoro nie operuja w moim terenie. TYlko te 2 wchodza w gre.

Co zas do "powagi" tychze firm. O czym my mowimy, jakie powazne firmy. Poptrzcie na zalogi patroli interwencyjnych... Przeczytajcie co pisalem wczesniej?

Jak to ma sie do powagi, do ISO, ktorym sie chwala. To nie jest zadna powazna firma w moim mniemaniu, nie jesli chodzi o ochrone prywatnych osob.

ojciec przywozi mi z z ... zasiek;)

place 60/mies. brutto. jedna interwencja w cenie. dodatkowo jednorazowa oplata za uruchomienie systemu 122 brutto. wybralem solid. pozniej juventus jeszcze walczyl jak lew (uruchomienie 0 zl, pierwsze 3 miesiace 20 zl, pozniej 60 zl).

a teraz się zastanówcie skąd się bierze "profesjonalizm" firm ochroniarskich :roll:

Za taką kasę to macie typowy patrol który ma być wcześniej od Was w domu i ew. przepłoszyć złodzieja lub zabezpieczyć teren do przyjazu Policji. Nic więcej.

Nie chcecie mieć problemów - dorzućcie im kasę albo załóżcie własny moduł powiadomienia i porządny alarm z kamerami - zawsze będziecie wiedzieć kiedy był alarm, a kiedy przyjechali.

nie mam zludzen, ze to tylko namiastka ochrony. za te namiastke jestem gotowy zaplacic 60 zl. a kilka lat temu za te sama usluge trzeba bylo zaplacic 200 zl.

Celt, widziałem na allegro sporo ofert w cenie 180-200 za mp- pocięte, połupane, wysuszone (podobno), również z okolic Poznania ale jeszcze nie testowałem.

Pozdr

My bierzemy od pacjenta ze Złotnik. 170 zł za kubik plus transport, w zeszłym roku głównie akacja, teraz bodajże olcha. Pali się ładnie ;)

czy naprawdę nikt nie ma kominka Makrotermu? Poszukuję rozpaczliwie instalatora, który mógłby podłączyć go i zintegrować z typową kotłownią Viessmanna Vitodens.

PLizzz

Ja osobiście nie orientuję się w temacie i nie mam nikogo sprawdzonego ale poniższe namiary przewijały się przez to forum. Może coś pomoże:

- kocioł, połączenie kominka Marek Izydorek z Kostrzyna Wlkp. 604 712 425

Gramar

- EKSPERT Spółka Cywilna

Ryszard Pietrzkiewicz, Jacek Mazur

tel. kom. 0 513-142-602, 0513-142-603

tel. (067) 26-25-748, tel/fax (061) 810-57-77

ul. Zielona 15, 62-100 Wągrowiec

- FESTON -Pani.H.KRÓLSKA tel.695-222-794

Celt, widziałem na allegro sporo ofert w cenie 180-200 za mp- pocięte, połupane, wysuszone (podobno), również z okolic Poznania ale jeszcze nie testowałem.

Pozdr

My bierzemy od pacjenta ze Złotnik. 170 zł za kubik plus transport, w zeszłym roku głównie akacja, teraz bodajże olcha. Pali się ładnie ;)

Dzieki za info, mozesz namiary na priv wyslac ?

No i dostalem kontroferty z Juwentusa i pewnosci. Obie konkurencyjne do Solid. Jedna nawet baardzo. Obie z powiadamianiem o alarmie przez GSM a nie radiowo.

nie mam zludzen, ze to tylko namiastka ochrony. za te namiastke jestem gotowy zaplacic 60 zl. a kilka lat temu za te sama usluge trzeba bylo zaplacic 200 zl.

Czy gdyby okazalo sie, ze za 60 zl nie masz nic to znaczy -czasem przyjada a czasem nie to tez bys placil?

No i dostalem kontroferty z Juwentusa i pewnosci. Obie konkurencyjne do Solid. Jedna nawet baardzo. Obie z powiadamianiem o alarmie przez GSM a nie radiowo.

ważne aby sprawdzić gdzie stacjonuje patrol ale i to pewności nie daje wystarczy aby złodziej (wspólnik) czyhając na twój dobytek wywoła alarm w miejscowości jak najdalej od twojego domu w 2 rożnych miejscach a twój będzie trzeci i pozamiatane ;)

odbędzie się to tak na 1 zostawi człowieka i pojedzie na 2 a na 3 juz nie pojedzie tylko wezwą posiłki z poznania co da złodziejowi dodatkowy czas :)

z życia wzięte tylko ze ten "3" alarm wywołałem sam w celu sprawdzenia reakcji a zbiegło sie to z prawdziwymi alarmami na innych obiektach przyjechali po 30 min :evil:

czy ten gsm lpepszy ?

a co jak są takie dni jak święta gdzie często ludzi w domach nie ma a sieci komórkowe zapchane i sms-y przychodza na drugi dzień ?

kiedyś był poruszany temat myślę że Mice jest obeznany w temacie ;)

ja to jest?

co lepsze radio czy gsm ?

ważne aby sprawdzić gdzie stacjonuje patrol ale i to pewności nie daje wystarczy aby złodziej (wspólnik) czyhając na twój dobytek wywoła alarm w miejscowości jak najdalej od twojego domu w 2 rożnych miejscach a twój będzie trzeci i pozamiatane ;)

odbędzie się to tak na 1 zostawi człowieka i pojedzie na 2 a na 3 juz nie pojedzie tylko wezwą posiłki z poznania co da złodziejowi dodatkowy czas :)

z życia wzięte tylko ze ten "3" alarm wywołałem sam w celu sprawdzenia reakcji a zbiegło sie to z prawdziwymi alarmami na innych obiektach przyjechali po 30 min :evil:

czy ten gsm lpepszy ?

a co jak są takie dni jak święta gdzie często ludzi w domach nie ma a sieci komórkowe zapchane i sms-y przychodza na drugi dzień ?

kiedyś był poruszany temat myślę że Mice jest obeznany w temacie ;)

ja to jest?

co lepsze radio czy gsm ?

Obie agencje twierdza, ze maja wykupione jakies tam pasmo czy cos. Nie znams ie na tym.

Co do stacjonowania patrolu itp. Generalnie w moim odczuciu takie firmy bierze sie w celach prewencyjnych. Mysle, ze w 80-90 % przypadkow przyjada zawsze pozno bo nie ma szanss na dojechania w ustalonym terminie chociazby z powodow, ktore podales - 2,3 alarmy w tym samym czasie itp. Takze, zadk osie zdarza zeby patrol stal sobie w ustalonym miejscu, Jak dla mnie nie ma znaczenia czy on ma umowione miejsce "stacjonowania" 2,5 czy 10 km od mojego domu i tak w wiekszosci czasu jezdzi od chaty do chaty.

Jak mowie, to tylk oprewencja. Kwestia czy sie na nia decydowac i za ile. A ty misiak masz jakas firme?

Z innej beczki, interesujemy się drewnianą podłogą na tarasie, z tego co wiem śą bardzo różne rodzaje i technologie, od superdrogich do porównywalnych conowo z płytkami za metr.

Gdzie w Poznaniu/okolicach można obejrzec rzeczy tego typu - z różnych półek cenowych i w duzym wyborze?

Poczekaj troszke to zobaczysz u mojej siostry w Złotnikach. Własnie robia pod niego podpory.

Obie agencje twierdza, ze maja wykupione jakies tam pasmo czy cos. Nie znams ie na tym.

Co do stacjonowania patrolu itp. Generalnie w moim odczuciu takie firmy bierze sie w celach prewencyjnych. Mysle, ze w 80-90 % przypadkow przyjada zawsze pozno bo nie ma szanss na dojechania w ustalonym terminie chociazby z powodow, ktore podales - 2,3 alarmy w tym samym czasie itp. Takze, zadk osie zdarza zeby patrol stal sobie w ustalonym miejscu, Jak dla mnie nie ma znaczenia czy on ma umowione miejsce "stacjonowania" 2,5 czy 10 km od mojego domu i tak w wiekszosci czasu jezdzi od chaty do chaty.

Jak mowie, to tylk oprewencja. Kwestia czy sie na nia decydowac i za ile. A ty misiak masz jakas firme?

na tą chwile juwentusa ;)

ale to tylko dlatego ze urocza pani koniecznie chciała umieścić ich tablice na plocie nawet nie podpisując na razie z nimi umowy ;)

oznaczyła sobie teren aby solid im nie podebrał klienta

ale i tak jej powiedziałem ze wybiorę najlepsza ofertę ale na razie sie zastanawiam !

wydzwania 2 razy w miesiącu

ale juz ją poinformowałem ze tabliczka nic nie dała bo byl handlowiec u mnie z solidu

ja bardziej stawiam na solid mam w firmie ich od paru lat i nie ma większych problemów

fv mi jeszcze ani razu nie wystawili za dodatkowy przyjazd ale rabaty dali za opóźnianą interwencje :)

u mnie w domu i tak zawsze ktoś jest a i sąsiedzi są bardzo czujni i wiedzą "wszystko" kto co jak ;)

odnośnie pasma to bajka i marketingowe bleblanie nie dadzą tego tobie na papierze Martuszek już to przerabiała też jej tak mówili ale jak powstał temat na forum wystosowała pismo i dostała informacje że nie ma osobnego pasma

ja od pani z juwentusa też chciałem to na piśmie to jakoś już nie była taka pewna czy jest osobne pasmo :)

NIEAKTUALNE

Witam,

mam do oddania kilka ton "odpadów" granitu. Odpadów, ponieważ jest to produkt nienormowany powstały przy produkcji standaryzowanej kostki, ale jakościowo to ciągle granit.

Wady:

- trudniej się układa niż zwykłą kostkę

- oby ją ode mnie zabrać trzeba sobie poradzić bez koparki, ponieważ nie mogę jej wpuścić ponad szambem, chyba, że sięgnie przez płot

- wiekości kawałków granitu są różne od 5 cm do 15

Zalety:

- cena... powiedzmy 4pak cocacoli

- ładnie wyglada po ułożeniu, właściwie nie różni się od standarowej kostki granitowej

Załączam zdjęcia, aby było wiadomo co oddaję oraz co można z tego zrobić (moja własna amatorska opaska i podjazd wykonane przeze mnie osobiście)

Kontakt: [email protected]

http://images50.fotosik.pl/6/31050906110dee7cm.jpg

http://images34.fotosik.pl/353/d59cfff3f1a9d21em.jpg

http://images44.fotosik.pl/6/8fde70b16d4fa641m.jpg

http://images33.fotosik.pl/358/e00021f881ad8b6am.jpg

Z innej beczki, interesujemy się drewnianą podłogą na tarasie, z tego co wiem śą bardzo różne rodzaje i technologie, od superdrogich do porównywalnych conowo z płytkami za metr.

Gdzie w Poznaniu/okolicach można obejrzec rzeczy tego typu - z różnych półek cenowych i w duzym wyborze?

Napewno w dlh na Bukowskiej, a najpierw na ich stronie internetowej...http://www.dlh-poland.com/... Kupowaliśmy tam deski również. Już nie pamiętam, czy wybór był duży... ale warto zajrzeć...