marta1210 28.09.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 celt, a dlaczego juventus? ktos poleca? jakie maja warunki? jak przedstawia sie ich oferta i profesjonalnosc wzgledem innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasieki1 28.09.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 wydaje mi sie, ze za powazna firma na pomysly typu wjazd z bejzbolem. oprocz juwnentusa sa jeszcze inne firmy (jakies jokery, k4 itp) poszukaj i negocjuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 28.09.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Co z tego, ze firmy sa skoro nie operuja w moim terenie. TYlko te 2 wchodza w gre. Co zas do "powagi" tychze firm. O czym my mowimy, jakie powazne firmy. Poptrzcie na zalogi patroli interwencyjnych... Przeczytajcie co pisalem wczesniej?Jak to ma sie do powagi, do ISO, ktorym sie chwala. To nie jest zadna powazna firma w moim mniemaniu, nie jesli chodzi o ochrone prywatnych osob. Zasieki - skad bierzesz drewno na kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 29.09.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 place 60/mies. brutto. jedna interwencja w cenie. dodatkowo jednorazowa oplata za uruchomienie systemu 122 brutto. wybralem solid. pozniej juventus jeszcze walczyl jak lew (uruchomienie 0 zl, pierwsze 3 miesiace 20 zl, pozniej 60 zl). a teraz się zastanówcie skąd się bierze "profesjonalizm" firm ochroniarskich Za taką kasę to macie typowy patrol który ma być wcześniej od Was w domu i ew. przepłoszyć złodzieja lub zabezpieczyć teren do przyjazu Policji. Nic więcej. Za porządną ochronę to się płaci wielokrotność tych kwot. Nie chcecie mieć problemów - dorzućcie im kasę albo załóżcie własny moduł powiadomienia i porządny alarm z kamerami - zawsze będziecie wiedzieć kiedy był alarm, a kiedy przyjechali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasieki1 29.09.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Co z tego, ze firmy sa skoro nie operuja w moim terenie. TYlko te 2 wchodza w gre. Co zas do "powagi" tychze firm. O czym my mowimy, jakie powazne firmy. Poptrzcie na zalogi patroli interwencyjnych... Przeczytajcie co pisalem wczesniej? Jak to ma sie do powagi, do ISO, ktorym sie chwala. To nie jest zadna powazna firma w moim mniemaniu, nie jesli chodzi o ochrone prywatnych osob. Zasieki - skad bierzesz drewno na kominek? ojciec przywozi mi z z ... zasiek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasieki1 29.09.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 place 60/mies. brutto. jedna interwencja w cenie. dodatkowo jednorazowa oplata za uruchomienie systemu 122 brutto. wybralem solid. pozniej juventus jeszcze walczyl jak lew (uruchomienie 0 zl, pierwsze 3 miesiace 20 zl, pozniej 60 zl). a teraz się zastanówcie skąd się bierze "profesjonalizm" firm ochroniarskich Za taką kasę to macie typowy patrol który ma być wcześniej od Was w domu i ew. przepłoszyć złodzieja lub zabezpieczyć teren do przyjazu Policji. Nic więcej. Za porządną ochronę to się płaci wielokrotność tych kwot. Nie chcecie mieć problemów - dorzućcie im kasę albo załóżcie własny moduł powiadomienia i porządny alarm z kamerami - zawsze będziecie wiedzieć kiedy był alarm, a kiedy przyjechali. nie mam zludzen, ze to tylko namiastka ochrony. za te namiastke jestem gotowy zaplacic 60 zl. a kilka lat temu za te sama usluge trzeba bylo zaplacic 200 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 30.09.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zasieki - skad bierzesz drewno na kominek? ojciec przywozi mi z z ... zasiek;) Celt, widziałem na allegro sporo ofert w cenie 180-200 za mp- pocięte, połupane, wysuszone (podobno), również z okolic Poznania ale jeszcze nie testowałem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 30.09.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 czy naprawdę nikt nie ma kominka Makrotermu? Poszukuję rozpaczliwie instalatora, który mógłby podłączyć go i zintegrować z typową kotłownią Viessmanna Vitodens. PLizzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 30.09.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zasieki - skad bierzesz drewno na kominek? ojciec przywozi mi z z ... zasiek;) Celt, widziałem na allegro sporo ofert w cenie 180-200 za mp- pocięte, połupane, wysuszone (podobno), również z okolic Poznania ale jeszcze nie testowałem. Pozdr My bierzemy od pacjenta ze Złotnik. 170 zł za kubik plus transport, w zeszłym roku głównie akacja, teraz bodajże olcha. Pali się ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 30.09.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Z innej beczki, interesujemy się drewnianą podłogą na tarasie, z tego co wiem śą bardzo różne rodzaje i technologie, od superdrogich do porównywalnych conowo z płytkami za metr. Gdzie w Poznaniu/okolicach można obejrzec rzeczy tego typu - z różnych półek cenowych i w duzym wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 30.09.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 czy naprawdę nikt nie ma kominka Makrotermu? Poszukuję rozpaczliwie instalatora, który mógłby podłączyć go i zintegrować z typową kotłownią Viessmanna Vitodens. PLizzz Ja osobiście nie orientuję się w temacie i nie mam nikogo sprawdzonego ale poniższe namiary przewijały się przez to forum. Może coś pomoże: - kocioł, połączenie kominka Marek Izydorek z Kostrzyna Wlkp. 604 712 425 Gramar - EKSPERT Spółka Cywilna Ryszard Pietrzkiewicz, Jacek Mazur tel. kom. 0 513-142-602, 0513-142-603 tel. (067) 26-25-748, tel/fax (061) 810-57-77 ul. Zielona 15, 62-100 Wągrowiec - FESTON -Pani.H.KRÓLSKA tel.695-222-794 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 30.09.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zasieki - skad bierzesz drewno na kominek? ojciec przywozi mi z z ... zasiek;) Celt, widziałem na allegro sporo ofert w cenie 180-200 za mp- pocięte, połupane, wysuszone (podobno), również z okolic Poznania ale jeszcze nie testowałem. Pozdr My bierzemy od pacjenta ze Złotnik. 170 zł za kubik plus transport, w zeszłym roku głównie akacja, teraz bodajże olcha. Pali się ładnie Dzieki za info, mozesz namiary na priv wyslac ? No i dostalem kontroferty z Juwentusa i pewnosci. Obie konkurencyjne do Solid. Jedna nawet baardzo. Obie z powiadamianiem o alarmie przez GSM a nie radiowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 30.09.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 place 60/mies. brutto. jedna interwencja w cenie. dodatkowo jednorazowa oplata za uruchomienie systemu 122 brutto. wybralem solid. pozniej juventus jeszcze walczyl jak lew (uruchomienie 0 zl, pierwsze 3 miesiace 20 zl, pozniej 60 zl). a teraz się zastanówcie skąd się bierze "profesjonalizm" firm ochroniarskich Za taką kasę to macie typowy patrol który ma być wcześniej od Was w domu i ew. przepłoszyć złodzieja lub zabezpieczyć teren do przyjazu Policji. Nic więcej. Za porządną ochronę to się płaci wielokrotność tych kwot. Nie chcecie mieć problemów - dorzućcie im kasę albo załóżcie własny moduł powiadomienia i porządny alarm z kamerami - zawsze będziecie wiedzieć kiedy był alarm, a kiedy przyjechali. nie mam zludzen, ze to tylko namiastka ochrony. za te namiastke jestem gotowy zaplacic 60 zl. a kilka lat temu za te sama usluge trzeba bylo zaplacic 200 zl. Czy gdyby okazalo sie, ze za 60 zl nie masz nic to znaczy -czasem przyjada a czasem nie to tez bys placil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 30.09.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 No i dostalem kontroferty z Juwentusa i pewnosci. Obie konkurencyjne do Solid. Jedna nawet baardzo. Obie z powiadamianiem o alarmie przez GSM a nie radiowo. ważne aby sprawdzić gdzie stacjonuje patrol ale i to pewności nie daje wystarczy aby złodziej (wspólnik) czyhając na twój dobytek wywoła alarm w miejscowości jak najdalej od twojego domu w 2 rożnych miejscach a twój będzie trzeci i pozamiatane odbędzie się to tak na 1 zostawi człowieka i pojedzie na 2 a na 3 juz nie pojedzie tylko wezwą posiłki z poznania co da złodziejowi dodatkowy czas z życia wzięte tylko ze ten "3" alarm wywołałem sam w celu sprawdzenia reakcji a zbiegło sie to z prawdziwymi alarmami na innych obiektach przyjechali po 30 min czy ten gsm lpepszy ? a co jak są takie dni jak święta gdzie często ludzi w domach nie ma a sieci komórkowe zapchane i sms-y przychodza na drugi dzień ? kiedyś był poruszany temat myślę że Mice jest obeznany w temacie ja to jest? co lepsze radio czy gsm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 30.09.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam poszukuje od zaraz ekipe do płotu klinkierowego, po 1 dniu ekipa (niby fachowcow) zdezerterowała mam do sprzedania 2 skrzydła drzwi budowlanych z oscieznicami (uzywane) oraz ok 20 profili CD do kartongipsu. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 01.10.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 No i dostalem kontroferty z Juwentusa i pewnosci. Obie konkurencyjne do Solid. Jedna nawet baardzo. Obie z powiadamianiem o alarmie przez GSM a nie radiowo. ważne aby sprawdzić gdzie stacjonuje patrol ale i to pewności nie daje wystarczy aby złodziej (wspólnik) czyhając na twój dobytek wywoła alarm w miejscowości jak najdalej od twojego domu w 2 rożnych miejscach a twój będzie trzeci i pozamiatane odbędzie się to tak na 1 zostawi człowieka i pojedzie na 2 a na 3 juz nie pojedzie tylko wezwą posiłki z poznania co da złodziejowi dodatkowy czas z życia wzięte tylko ze ten "3" alarm wywołałem sam w celu sprawdzenia reakcji a zbiegło sie to z prawdziwymi alarmami na innych obiektach przyjechali po 30 min czy ten gsm lpepszy ? a co jak są takie dni jak święta gdzie często ludzi w domach nie ma a sieci komórkowe zapchane i sms-y przychodza na drugi dzień ? kiedyś był poruszany temat myślę że Mice jest obeznany w temacie ja to jest? co lepsze radio czy gsm ? Obie agencje twierdza, ze maja wykupione jakies tam pasmo czy cos. Nie znams ie na tym. Co do stacjonowania patrolu itp. Generalnie w moim odczuciu takie firmy bierze sie w celach prewencyjnych. Mysle, ze w 80-90 % przypadkow przyjada zawsze pozno bo nie ma szanss na dojechania w ustalonym terminie chociazby z powodow, ktore podales - 2,3 alarmy w tym samym czasie itp. Takze, zadk osie zdarza zeby patrol stal sobie w ustalonym miejscu, Jak dla mnie nie ma znaczenia czy on ma umowione miejsce "stacjonowania" 2,5 czy 10 km od mojego domu i tak w wiekszosci czasu jezdzi od chaty do chaty. Jak mowie, to tylk oprewencja. Kwestia czy sie na nia decydowac i za ile. A ty misiak masz jakas firme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.10.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Z innej beczki, interesujemy się drewnianą podłogą na tarasie, z tego co wiem śą bardzo różne rodzaje i technologie, od superdrogich do porównywalnych conowo z płytkami za metr. Gdzie w Poznaniu/okolicach można obejrzec rzeczy tego typu - z różnych półek cenowych i w duzym wyborze? Poczekaj troszke to zobaczysz u mojej siostry w Złotnikach. Własnie robia pod niego podpory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 01.10.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Obie agencje twierdza, ze maja wykupione jakies tam pasmo czy cos. Nie znams ie na tym. Co do stacjonowania patrolu itp. Generalnie w moim odczuciu takie firmy bierze sie w celach prewencyjnych. Mysle, ze w 80-90 % przypadkow przyjada zawsze pozno bo nie ma szanss na dojechania w ustalonym terminie chociazby z powodow, ktore podales - 2,3 alarmy w tym samym czasie itp. Takze, zadk osie zdarza zeby patrol stal sobie w ustalonym miejscu, Jak dla mnie nie ma znaczenia czy on ma umowione miejsce "stacjonowania" 2,5 czy 10 km od mojego domu i tak w wiekszosci czasu jezdzi od chaty do chaty. Jak mowie, to tylk oprewencja. Kwestia czy sie na nia decydowac i za ile. A ty misiak masz jakas firme? na tą chwile juwentusa ale to tylko dlatego ze urocza pani koniecznie chciała umieścić ich tablice na plocie nawet nie podpisując na razie z nimi umowy oznaczyła sobie teren aby solid im nie podebrał klienta ale i tak jej powiedziałem ze wybiorę najlepsza ofertę ale na razie sie zastanawiam ! wydzwania 2 razy w miesiącu ale juz ją poinformowałem ze tabliczka nic nie dała bo byl handlowiec u mnie z solidu ja bardziej stawiam na solid mam w firmie ich od paru lat i nie ma większych problemów fv mi jeszcze ani razu nie wystawili za dodatkowy przyjazd ale rabaty dali za opóźnianą interwencje u mnie w domu i tak zawsze ktoś jest a i sąsiedzi są bardzo czujni i wiedzą "wszystko" kto co jak odnośnie pasma to bajka i marketingowe bleblanie nie dadzą tego tobie na papierze Martuszek już to przerabiała też jej tak mówili ale jak powstał temat na forum wystosowała pismo i dostała informacje że nie ma osobnego pasma ja od pani z juwentusa też chciałem to na piśmie to jakoś już nie była taka pewna czy jest osobne pasmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 01.10.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 NIEAKTUALNE Witam, mam do oddania kilka ton "odpadów" granitu. Odpadów, ponieważ jest to produkt nienormowany powstały przy produkcji standaryzowanej kostki, ale jakościowo to ciągle granit. Wady:- trudniej się układa niż zwykłą kostkę- oby ją ode mnie zabrać trzeba sobie poradzić bez koparki, ponieważ nie mogę jej wpuścić ponad szambem, chyba, że sięgnie przez płot- wiekości kawałków granitu są różne od 5 cm do 15 Zalety:- cena... powiedzmy 4pak cocacoli- ładnie wyglada po ułożeniu, właściwie nie różni się od standarowej kostki granitowej Załączam zdjęcia, aby było wiadomo co oddaję oraz co można z tego zrobić (moja własna amatorska opaska i podjazd wykonane przeze mnie osobiście) Kontakt: [email protected] http://images50.fotosik.pl/6/31050906110dee7cm.jpghttp://images34.fotosik.pl/353/d59cfff3f1a9d21em.jpghttp://images44.fotosik.pl/6/8fde70b16d4fa641m.jpghttp://images33.fotosik.pl/358/e00021f881ad8b6am.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 01.10.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Z innej beczki, interesujemy się drewnianą podłogą na tarasie, z tego co wiem śą bardzo różne rodzaje i technologie, od superdrogich do porównywalnych conowo z płytkami za metr. Gdzie w Poznaniu/okolicach można obejrzec rzeczy tego typu - z różnych półek cenowych i w duzym wyborze? Napewno w dlh na Bukowskiej, a najpierw na ich stronie internetowej...http://www.dlh-poland.com/... Kupowaliśmy tam deski również. Już nie pamiętam, czy wybór był duży... ale warto zajrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts