Altariela 23.11.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Szybę piaskowaną to nie wiem, ale alternatywnie można na zwykłą szybę nakleić odpowiednią matową folię - zaleta jest taka, że jak po jakimś czasie się pomysł się odwidzi to wystarczy folię odkleić (folie można dostać m.in. w miejscach gdzie sprzedają żaluzje, rolety itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 23.11.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 a do czego ta szyba piaskowana? wiem ze convitro chyba robi rozne szklane rzeczy albo szklarz jakis my w firmie w etc w swarzedzu robimy prysznic, pewnie tez szybe zrobia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 23.11.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Witam, hydraulik mnie dzisiaj zaskoczył stwierdzeniem, ze skoro na poddaszu bedziemy mieli okna Velux to grzejnik powinien byc pod kazdym oknem bo inaczej w razie awarii okna Velux nie przyjmie reklamacji. Słyszeliscie cos o tym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 24.11.2008 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam wszystkich Od razu do sedna, szukam rzeczoznawce, ale takiego ktorego opinia bedzie wiazaca przed sadem, odnsnie stanu izolacji itp. Rozwalilo mi instalacje wodna pod posadzka i wszystko plywa, woda lala sie na zewnatzrz budynku, bo miejsca pomiedzy, podbetonem a posadzka juz nie bylo . I teraz musze miec wiazaco opinie o koniecznosci, lub nie zerwania posadzki i wymiany izolacjii na parterze. Do tego szukam prawnika ale takiego kose, bo chce spowodowac co by ci goscia, a zajmuja sie nowymi technologiami PC itd nie wyposazalii juz budy w Polsce, bede wdzieczny za jakie kolwiek namiary. Wyrazy wspolczucia z powodu budowy dla wszystkich Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.11.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 kupowal ktos moze samodzielnie elementy alarmu w Poznaniu? Jezeli tak to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.11.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 kupowal ktos moze samodzielnie elementy alarmu w Poznaniu? Jezeli tak to gdzie? Faktor Security Ul. Garbary 14 B tel. 0-61 850 08 00 a do czego ta szyba piaskowana? A...nie wiem, to dla koleżanki. szukam rzeczoznawce, ale takiego ktorego opinia bedzie wiazaca przed sadem, odnsnie stanu izolacji itp. Za bardzo się nie znam - a zdanie kier. buda. jak się tu ma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.11.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam wszystkich Od razu do sedna, szukam rzeczoznawce, ale takiego ktorego opinia bedzie wiazaca przed sadem, odnsnie stanu izolacji itp. Rozwalilo mi instalacje wodna pod posadzka i wszystko plywa, woda lala sie na zewnatzrz budynku, bo miejsca pomiedzy, podbetonem a posadzka juz nie bylo . I teraz musze miec wiazaco opinie o koniecznosci, lub nie zerwania posadzki i wymiany izolacjii na parterze. Do tego szukam prawnika ale takiego kose, bo chce spowodowac co by ci goscia, a zajmuja sie nowymi technologiami PC itd nie wyposazalii juz budy w Polsce, bede wdzieczny za jakie kolwiek namiary. Wyrazy wspolczucia z powodu budowy dla wszystkich Lukasz Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.11.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 kupowal ktos moze samodzielnie elementy alarmu w Poznaniu? Jezeli tak to gdzie? Faktor Security Ul. Garbary 14 B tel. 0-61 850 08 00 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 25.11.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam, hydraulik mnie dzisiaj zaskoczył stwierdzeniem, ze skoro na poddaszu bedziemy mieli okna Velux to grzejnik powinien byc pod kazdym oknem bo inaczej w razie awarii okna Velux nie przyjmie reklamacji. Słyszeliscie cos o tym?? Mówił nam o tym już architekt, chodzi o wodę zeby nie stała na oknie (będzie się skraplać po szybie) tylko szybko się osuszało. A że skrapla sie nawet na zwykłym to widzimy teraz po każdej kapieli Nie wiem jaki warunki gwarancji ma velux , ale tak się podobno przy dachowych robi wg "sztuki instalacyjnej". My też pod każdym oknem w łazience bedziemy mieli grzejnik (dwa okna, mówi się trudno dla estetyki, ale lepsze to niż grzyb) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 25.11.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 kupowal ktos moze samodzielnie elementy alarmu w Poznaniu? Jezeli tak to gdzie? Faktor Security Ul. Garbary 14 B tel. 0-61 850 08 00 Również ich polecam ale nie mają wszystkiego, dobre zaopatrzenie w elementy Boscha (np. cmini) mają na ul. Niestachowskiej na przeciwko Powogazu czy jak tam to się nazywa ... W tych 2 sklepach kupiłem wszystko do rozbudowanego systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 25.11.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 do tych co juz mieszkają jaką macie temp. ustawioną na ciepła wodę i jaką macie temp. ustawioną w pokoju (dzień i noc) wiem ze kazdy ma inne zapotrzebowanie i odczuwa to inaczej (mi jest za gorąco a żonie za zimno ) ja mam ustawione caly czas na 21 stopni dzien i noc dla mnie w nocy jest za gorąco a w dzień to i tak piec prawie sie nie załącza (jak na razie) sąsiad ma 18,5 stopnia w nocy a w dzień 20 i ostatni rach za gaz miał 230 zl (ponoć) c.w.u - dzień 50, noc 30 c.o. - u mnie działa pogodówka + termostaty pokojowe (nie mam globalnej temp. ustawianej, tylko różne parametry i krzywe ), temp. się waha pomiędzy 21.6 a 22.3, temp. zasilania c.o. max .35 st. C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 25.11.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Mice jak się mieszka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 25.11.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Kristofuros – dzieki za namiar krys1 – kierbud prowadzi glownie papiery I orzeka czy jest cos nie tak czy nie, to facet od ogolnobudowlanych spraw, a ja musze miec rzeczoznawce co bedzie na liscie certyfikowanych w danej dziedzinie tj, zawilgocenia iI materialy izolacyjne. Inspekcaja bedzie miala miejsce 8-10 grudnia, troche tej posadzki pokuja, a w miedzyczasie plama na zewnatzr budynku, wieksza i wieksza , dobrze ze przynajmniej ogrzewanie chodzi, bo pewnie juz by mi wszystko popekalo, ale trzymam kciuki moze sie uda bez sciagania posadzki, bo tam juz podlogowka chula jak trzeba, a i wentylacyjne panele sa w podlodze , a i unikajcie jak ognia firm z nazwa PRO w nazwie bo jak wskazuje moje doswiadczenie to blad w pisowni powinno byc DNO. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 26.11.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Mice jak się mieszka???? Krys1 a dziękuję, całkiem miło i sympatycznie, cisza, spokój i las minął miesiąc, pierwsze wybieranie szamba za nami ale jeszcze sporo prac w środku i na zewnątrz więc póki co Was nie opuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 26.11.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 ...... a dziękuję, całkiem miło i sympatycznie, cisza, spokój i las minął miesiąc, pierwsze wybieranie szamba za nami ale jeszcze sporo prac w środku i na zewnątrz więc póki co Was nie opuszczę No to fajnie. Bo grupa tak trochę cienko "przędzie". Matka WIELKOPOLSKA też kończyła żywot na stronie 123. Czyżby to już koniec???????A tak fajnie się tu pisało. No cóż. Większość już mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 26.11.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 ...... a dziękuję, całkiem miło i sympatycznie, cisza, spokój i las minął miesiąc, pierwsze wybieranie szamba za nami ale jeszcze sporo prac w środku i na zewnątrz więc póki co Was nie opuszczę No to fajnie. Bo grupa tak trochę cienko "przędzie". Matka WIELKOPOLSKA też kończyła żywot na stronie 123. Czyżby to już koniec???????A tak fajnie się tu pisało. No cóż. Większość już mieszka. ja bym nie tragizował większość mieszka i taka kolej rzeczy, ja to forum traktuję hobbystycznie więc jeszcze tu pobędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 26.11.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 ...... a dziękuję, całkiem miło i sympatycznie, cisza, spokój i las minął miesiąc, pierwsze wybieranie szamba za nami ale jeszcze sporo prac w środku i na zewnątrz więc póki co Was nie opuszczę No to fajnie. Bo grupa tak trochę cienko "przędzie". Matka WIELKOPOLSKA też kończyła żywot na stronie 123. Czyżby to już koniec???????A tak fajnie się tu pisało. No cóż. Większość już mieszka. ja bym nie tragizował większość mieszka i taka kolej rzeczy, ja to forum traktuję hobbystycznie więc jeszcze tu pobędę ja tez zostaje może dlatego ze nie mam neta w domu wiec tylko w pracy czasami zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 27.11.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ...... a dziękuję, całkiem miło i sympatycznie, cisza, spokój i las minął miesiąc, pierwsze wybieranie szamba za nami ale jeszcze sporo prac w środku i na zewnątrz więc póki co Was nie opuszczę No to fajnie. Bo grupa tak trochę cienko "przędzie". Matka WIELKOPOLSKA też kończyła żywot na stronie 123. Czyżby to już koniec???????A tak fajnie się tu pisało. No cóż. Większość już mieszka. ja bym nie tragizował większość mieszka i taka kolej rzeczy, ja to forum traktuję hobbystycznie więc jeszcze tu pobędę ja tez zostaje może dlatego ze nie mam neta w domu wiec tylko w pracy czasami zaglądam Extra !!! A kolega Marzin to żyje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
javas 27.11.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Mam do sprzedania 6 rolek Toprock 10cm (30m2) i ok. 10m2 Fasrock-L.Odbiór własny z Lubonia. Cena do dogadania. Kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 27.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 mnie na przykład strasznie irytują często pojawiajace się jednocześnie na wszystkich wątkach wielkopolskich "ogłoszenia" i pytania od użytkowników...to zniechęca do czytania i mimo wielkopolskich korzeni coraz mniej chętnie tu zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts