scooby 09.12.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 DZieki za info dot. FarbJA wymieszam kolor biały z gruntem, i na to 2 razy kolor.A farby to cos z marketu typu dulux czy dekoral I odrazu gotowy kolor bo mieszac wsumie sie nie oplaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 11.12.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 szukam listy/profilu dylatacyjnej pcv zew ! http://www.e-millennium.pl/product_info.php?products_id=74 http://www.e-millennium.pl/images/listwy_dylatacyjne.jpg wolałbym na miejscu gdzieś w poznaniu niż wysyłkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 12.12.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witajcie po długiej przerwie Pomóżcie lamerowi od ogrzewania i instalacji ocenić sytuację a propos kosztów ogzrrewania Dom powierzchnia ogrzewana ok. 150 m, kubatura nieco ponad 500 m. Ściany z keramzytu 24 + styro 12; dach wełna bodajże 16+6. Piec Vitopend 100 nie-kondensat, zamk. komora spalania podłogówka na ok. 35% powierzchni Dom murowany latem 2007, tynkowany wewnątrz w XI 2007, schnął wiosną, wprowadziliśmy się VI 2008 Regulator pokojowy ustawiony na dzień 20,5 / noc 20 stopni dzień w godzinach np. 6-19 Propan z Gaspolu po ok. 10 zł / metr W ostatnich tygodniach temperatura właściwie cały czas u nas jest w granicach 1-5 stopni w dzień, w okolicach -2 + 2 w nocy. Chyba mam za duże zużycie - 3 metry na dobę (( Czyli rachunki w okolicach 900 zł / miesiąc Pytanie 1. O ile % droższy średnio (uwzględniając rożnicę w kaloryczności) jest propan od gazu ziemnego Pytanie 2. Czy to nie jest kosmos z tym zużyciem? Pytanie 3. Instalator radził mi , żeby kaloryfery były cały czas ciepłe i regulować na termostatach. Kłopot w tym, że jak już się chata nagrzeje to piec się wyłącza na kilka godzin - w tym czasie i tak kaloryfery i podłogówka prawie też - stają się zimne. I po 3-5 godzin od nowa pompowanie i licznik się kręci. Czy lepiej może wyłączyć regulator pokojowy i faktycznie tyylko na sztywno ustawić np. 30 stopni na piecu i regulować termostatami? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 12.12.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 poszukuję dobrego i co ważniejsze taniego płytkarza gdzieś na styczeń/ luty...ktoś poleci??? przyznaje,że nie umiem korzystać z wyszukiwarki,żeby przetrząsała tylko ten wątek który mnie interesuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 13.12.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, czy możecie polecić wykonawcę schodów, jeżeli ze zdjęciami wykonanych to z góry dziękuję. Mój wykonawca po spisanej umowie w czerwcu powaidaomił mnie że wysyła mi zaliczkę pocztą - to chyba oznacza że rozwiązuje umowe. Moj adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 13.12.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 poszukuję dobrego i co ważniejsze taniego płytkarza gdzieś na styczeń/ luty...ktoś poleci??? przyznaje,że nie umiem korzystać z wyszukiwarki,żeby przetrząsała tylko ten wątek który mnie interesuje... Polecam - Piotr 509-47-26-39. Możesz powołać się na Monikę - budowa z Borówca. Nie wiem jak wygląda z terminami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 14.12.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam, czy możecie polecić skutecznego adwokata, dużo można znieść ale są granice. Najważniejsze aby był skuteczny. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 15.12.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, czy możecie polecić wykonawcę schodów, jeżeli ze zdjęciami wykonanych to z góry dziękuję. Mój wykonawca po spisanej umowie w czerwcu powaidaomił mnie że wysyła mi zaliczkę pocztą - to chyba oznacza że rozwiązuje umowe. Moj adres [email protected] Polecam pana Dariusza Kelaka. Ma swoją stronę w internecie. Porównywałem kilku wykonawców, wybrałem jego, jestem zadowolony. Zdjęcia w dzienniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo2007 15.12.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witajcie po długiej przerwie Pomóżcie lamerowi od ogrzewania i instalacji ocenić sytuację a propos kosztów ogzrrewania Dom powierzchnia ogrzewana ok. 150 m, kubatura nieco ponad 500 m. Ściany z keramzytu 24 + styro 12; dach wełna bodajże 16+6. Piec Vitopend 100 nie-kondensat, zamk. komora spalania podłogówka na ok. 35% powierzchni Dom murowany latem 2007, tynkowany wewnątrz w XI 2007, schnął wiosną, wprowadziliśmy się VI 2008 Regulator pokojowy ustawiony na dzień 20,5 / noc 20 stopni dzień w godzinach np. 6-19 Propan z Gaspolu po ok. 10 zł / metr W ostatnich tygodniach temperatura właściwie cały czas u nas jest w granicach 1-5 stopni w dzień, w okolicach -2 + 2 w nocy. Chyba mam za duże zużycie - 3 metry na dobę (( Czyli rachunki w okolicach 900 zł / miesiąc Pytanie 1. O ile % droższy średnio (uwzględniając rożnicę w kaloryczności) jest propan od gazu ziemnego Pytanie 2. Czy to nie jest kosmos z tym zużyciem? Pytanie 3. Instalator radził mi , żeby kaloryfery były cały czas ciepłe i regulować na termostatach. Kłopot w tym, że jak już się chata nagrzeje to piec się wyłącza na kilka godzin - w tym czasie i tak kaloryfery i podłogówka prawie też - stają się zimne. I po 3-5 godzin od nowa pompowanie i licznik się kręci. Czy lepiej może wyłączyć regulator pokojowy i faktycznie tyylko na sztywno ustawić np. 30 stopni na piecu i regulować termostatami? pozdrawiam Witam! Dla porównania zużywam też średnio 3m dziennie gazu ale ziemnego co daje rachunek na poziomie 400zl 3m dzienie to dobry wynik przy takiej powierzchni i podłogówce. Pamiętaj że każdy dom musi się wygrzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 15.12.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Pytanko do posiadaczy centralnych odkurzaczy.Mam 4 gniazdka. Porzadna firma-Beam a jednak podczas odkurzania 3 gniazka, ktore nie pracuja okazuja sie nieszczelne co objawia sie charakterystycznym swistem no i oczywiscie spadkiem mocy ssacej w rurze. Gniazko ogladalem ze wszystkich stron. Zamontowane jest ok. Problemem jest to ze klapka niezbyt mocno dociska uszczelke do rury w scianie.Ktos mial podobny problem? Moze to poprostu wadliwe gniazda ssace?Problem znika przy docisnieciu reka klapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.12.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Pytanko do posiadaczy centralnych odkurzaczy. Mam 4 gniazdka. Porzadna firma-Beam a jednak podczas odkurzania 3 gniazka, ktore nie pracuja okazuja sie nieszczelne co objawia sie charakterystycznym swistem no i oczywiscie spadkiem mocy ssacej w rurze. Gniazko ogladalem ze wszystkich stron. Zamontowane jest ok. Problemem jest to ze klapka niezbyt mocno dociska uszczelke do rury w scianie. Ktos mial podobny problem? Moze to poprostu wadliwe gniazda ssace? Problem znika przy docisnieciu reka klapki Tez mam BEAM i jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.12.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Pytanko do posiadaczy centralnych odkurzaczy. Mam 4 gniazdka. Porzadna firma-Beam a jednak podczas odkurzania 3 gniazka, ktore nie pracuja okazuja sie nieszczelne co objawia sie charakterystycznym swistem no i oczywiscie spadkiem mocy ssacej w rurze. Gniazko ogladalem ze wszystkich stron. Zamontowane jest ok. Problemem jest to ze klapka niezbyt mocno dociska uszczelke do rury w scianie. Ktos mial podobny problem? Moze to poprostu wadliwe gniazda ssace? Problem znika przy docisnieciu reka klapki Tez mam BEAM i jest to samo To ja się lepiej zapytam instalatora, bo właśnie u mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 16.12.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Pytanie: ile za wymurowanie tarasu plus wejście ca 30 m kw, żeby nie dać się oszwabić ??? beton z betoniarki , wykop ręczny pod fundament z bloczkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.12.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 He, gdzie najlepiej z panelami? a co sadzicie o marketowych panelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 17.12.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 He, gdzie najlepiej z panelami? a co sadzicie o marketowych panelach? Ja kupowalem w progressie nieco droższe i podobno lepsze (prawda że ładne) a to dlatego że w cenie od razu zafundowali montaż (ZA ZŁOTÓWKĘ a było to ponad 80 metrów) - opłacało się a firma montująca sprawiła się bez zarzutu. Zrobili to w ciągu jednego dnia - i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.12.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 He, gdzie najlepiej z panelami? a co sadzicie o marketowych panelach? ja kupiłem w Liroju w Komornikach, dzisiaj zakończony montaż samodzielny - bezproblemowo i wyglądają super. Oczywiście panele dobrej firmy (Classen) a nie made in china. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 17.12.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 kładłem w lutym z kolegą 3 rodzaje classena z liroya generalnie wyglądają dobrze, te grubości 7 mm przy kładzeniu były delikatniejsze, trzeba było zwracać większą uwagę na narożniki, ale w sumie to chyba tylko jeden czy dwa narożniki udało nam się uszkodzić na położone około 50 m2. Kładły się całkiem dobrze, pióra nie mają problemu z trafieniem we wpust. Po 10 miesiącach na panele nie mam powodu się żalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 18.12.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Mam pytanie z zakresu systemu alarmowego. Mianowicie zamierzam, oprócz czujek ruchu zamontować jeszcze kontraktony w okanach (wpuszczane w okna nie zewnętrzne). Mam okna PVC i firma instalujaca straszy mnie, ze moge stracić gwarancje na okna jeżeli sam wykonam nawierty. Natomiast moja firma od okien mówi, że oni nie robią takich rzeczy i aby dogadywać się z instalatorem alarmu. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.12.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dzieki za informacje o panelach, JA chyba tez kupie w Liroyu, tylko firma firma z zwracał ktoś uwagę na ścieralność? czy jak zamontuje ac3 to będzie to służyło? te co maja ac4 -5 są już dużo droższe no i nawet kolory mi do gustu nie przypadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.12.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 chyba dosc spory wybor paneli maja na Wołkowyskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts