Gość Gosc_gość 04.02.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Poszukiwana dobra ekipa od studni wierconych ( głębokość ok. 20m) za rozsądne pieniądze. Z szybkim terminem - idzie ciepło I pytanie: czy cena 200 zł za m wiercenia z materiałem, na rurze 110 i rurami i filtrem oraz obsypką, bez pompy tzw. nurka jest dobra czy można taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 04.02.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Studnie polecam: pan Tadeusz Dobak 061 868 96 56 501 455 124 200 zł to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.02.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Studnie polecam: pan Tadeusz Dobak 061 868 96 56 501 455 124 200 zł to dużo Dzięki za niamiar, ale Pan Dobak przy 20 m wymięka, do 12 m robi studnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 04.02.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam. Mam pytanie trochę z innej beczki. Gdzie w Poznaniu dostanę drzwi wejściowe - takie jak do klatek schodowych w blokach czy kamienicach . Szerokie 1 m i coś Może gdzieś się Wam rzuciły w oczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga13 05.02.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących i nie tylko My również zaczęlismy wiosną 2007, ale cały czas jestesmy w trakcie budowy. Planujemy przeprowadzkę na tegoroczne lato (mam taką nadzieję), ale przed nami jeszcze spooooro pracy. Zatem będe tu zaglądać i korzystać z Waszych cennych uwag, jesli pozwolicie, bo pewnie większość z Was juz mieszka w swoich wymarzonych domkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 05.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Studnie polecam: pan Tadeusz Dobak 061 868 96 56 501 455 124 200 zł to dużo Dzięki za niamiar, ale Pan Dobak przy 20 m wymięka, do 12 m robi studnie Adam Zacharow 697 023 814 - jeżeli chodzi o studnie to on nigdy nie "wymięka" . U mnie też Dobak wymiękł a Zacharow dał radę . T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.02.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Studnie polecam: pan Tadeusz Dobak 061 868 96 56 501 455 124 200 zł to dużo Dzięki za niamiar, ale Pan Dobak przy 20 m wymięka, do 12 m robi studnie Adam Zacharow 697 023 814 - jeżeli chodzi o studnie to on nigdy nie "wymięka" . U mnie też Dobak wymiękł a Zacharow dał radę . T. Dzięki za namiar - jutro zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 06.02.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Studnie polecam: pan Tadeusz Dobak 061 868 96 56 501 455 124 200 zł to dużo Dzięki za niamiar, ale Pan Dobak przy 20 m wymięka, do 12 m robi studnie Adam Zacharow 697 023 814 - jeżeli chodzi o studnie to on nigdy nie "wymięka" . U mnie też Dobak wymiękł a Zacharow dał radę . T. A czy ci Panowie zajmują się też zewnętrznymi przyłączami wod-kan? Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo2007 06.02.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 rozliczam za nieiwlką opłatą VZM czyli zwrot róznicy w podatku vat za niektóre materiały budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.02.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Studnie polecam: pan Tadeusz Dobak 061 868 96 56 501 455 124 200 zł to dużo Dzięki za niamiar, ale Pan Dobak przy 20 m wymięka, do 12 m robi studnie Adam Zacharow 697 023 814 - jeżeli chodzi o studnie to on nigdy nie "wymięka" . U mnie też Dobak wymiękł a Zacharow dał radę . T. Pan Adam Zacharow już się nie zajmuje studniami, robi badania geologiczne i takie tam polecił za to studniarza: Artur Baj 605 434 614 wierci za 180 zł/m z materiałem w rurze osłonowej 110mm z obsypką - czyli na gotowo - pozostaje tylko zamontować pompę, ale wierci max do 20m (dopiero za 2 miesiące będzie miał nowy sprzęt i będzie mógł wiercić do 50m) A jak nie trafi na wodę to połowa kosztów. U mnie źródło wody jest na 18-22m i niestety może zabraknąć te 2m Namiary na studniarzy nadal poszukiwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 06.02.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Może infantylne pytanie:skąd wiesz na jakiej głębokości jest woda?Czy o tym informuje pan studniarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.02.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Może infantylne pytanie:skąd wiesz na jakiej głębokości jest woda?Czy o tym informuje pan studniarz? Wywiad sąsiedzki, a poza tym potwierdziłem dane w tzw. zakładzie geologicznym http://www.zwb.pl ( czasem się ciężko do nich dodzwonić, bo ludzie w terenie) który ma mapki tego terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 08.02.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Szukam namiarów na fachowca od kominka. Wkład już mam. Obudowa ma być prosta jak przysłowiowy młotek (ale zbudowana zgodnie z regułami sztuki). Zastanawiam się nawet czy samemu sobbie tego nie zrobić - ktoś robił sam ?? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 09.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Czy kupował ktoś z Was w sklepie http://www.lazienkiplus.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Czy kupował ktoś z Was w sklepie http://www.lazienkiplus.pl Tak, ja kupowałam wszystkie wanny, kibelki i baterie. Byli najtańsi w moim prywatnym przetargu i mieli wszystko, nawet towar firmy, której na stronie internetowej nie sprzedają. Przywieźli za też darmo, no daleko nie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 10.02.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Szukam namiarów na fachowca od kominka. Wkład już mam. Obudowa ma być prosta jak przysłowiowy młotek (ale zbudowana zgodnie z regułami sztuki). Zastanawiam się nawet czy samemu sobbie tego nie zrobić - ktoś robił sam ?? T. Witam Ja robiłem obudowę kominka samodzielnie. Jeśli masz odrobinę zapału, a do tego małą szlifierkę kątową i wkrętarkę to zabawa jest przednia a praca prosta. Fachowcy biorą za to ciężką kasę, a zajmuje to kilka dni i to po normalnej pracy. Pomyśl, rozrysuj wcześniej stelaż do którego będą dokręcone płyty i jazda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 10.02.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Szukam namiarów na fachowca od kominka.... Witam Ja robiłem obudowę kominka samodzielnie. Jeśli masz odrobinę zapału, a do tego małą szlifierkę kątową i wkrętarkę to zabawa jest przednia a praca prosta. Fachowcy biorą za to ciężką kasę, a zajmuje to kilka dni i to po normalnej pracy. Pomyśl, rozrysuj wcześniej stelaż do którego będą dokręcone płyty i jazda..... Zdolności manualnych, chęci i narzędzi to u mnie nie brakuje. Wizulanie jestem w stanie to zaprojektować. Technicznie myślę, że dam radę. Tylko konstrukcyjnie nie do końca jarzę jak doprowadza się zewnętrzne powietrze do zamkniętej komory komory spalania. Obawiam się, że moge coś pokręcić z tym powietrzem. Rura doprowadzająca powietrze z zewnątrz wychodzi z posadzki dokładnie pod kominkiem. Z tego co czytałem cyrkulacja powietrza w pokoju powinna odbywać się tak, że powietrze jest zasysane z pokoju dołem (pod kominkiem), ogrzewa się w komorze w któej znajduje się wkład kominkowy i wylatuje ciepłe kratkami pod sufitem. Pytanie tylko jak oddzielić to powietrze zewnętrzne (z rury) od tego ogrzewanego które ma cyrkulować w pokoju. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 10.02.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Pytanie tylko jak oddzielić to powietrze zewnętrzne (z rury) od tego ogrzewanego które ma cyrkulować w pokoju. T. 1.Zmierz średnicę rury wlotu powietrza do paleniska kominka 2.Zmierz średnicę rury wystającej z podłogi - dolot powietrza z zewnątrz 3.Najlepiej, jeśli są te same średnice 4.Kup kawałek rury spiro (takiej elastycznej z folii aluminiowej bodajrze na drucianych kółkach) - jak nie będą takie same średnice, to trzeba kupić o średnicy większego z wymiarów 5. Dociąć odpowiednią długość i zamontować na wylotach - jak będzie za duża średnica to użyć porządnej taśmy klejącej. Można dla pewności ścisnąć opaskami metalowymi (takimi zaciskanymi śrubą). I gotowe. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 10.02.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A tak na marginesie, czy ktoś ma może namiar na firmę oferującą kamienie i konglomeraty na parapety? Bo tam gdzie szukałem nie mają takiego jaki potrzebujemy?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 10.02.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam, planuje w łazience prysznic bezbrodzikowy. Gdzie dostanę takie cudo, lub gdzie mozna taką kabine zamówic??? Wielkie dzieki za wszelkie wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts