TomcioB 10.02.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A tak na marginesie, czy ktoś ma może namiar na firmę oferującą kamienie i konglomeraty na parapety? Bo tam gdzie szukałem nie mają takiego jaki potrzebujemy? Pozdr. Ja kupowałem w firmie KAGRAN z Przeźmierowa. Strona WWW to http://www.kagran.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 10.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 1.Zmierz średnicę rury wlotu powietrza do paleniska kominka ...I gotowe. Pozdr. Też myślałem, że to tak łatwo. Niestety nie ma żadnej "rury wlotu powietrza do paleniska". Powietrze do paleniska wchodzi przez otwierane/zamykane dziurki, które znajdują się pod szklanymi drzwiami na wysokosci popielnika. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 10.02.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Też myślałem, że to tak łatwo. Niestety nie ma żadnej "rury wlotu powietrza do paleniska". Powietrze do paleniska wchodzi przez otwierane/zamykane dziurki, które znajdują się pod szklanymi drzwiami na wysokosci popielnika. T. Hmmm... to na moje laickie oko wygląda, że ten kominek nie jest przystosowany do pobierania powietrza z rury zasilającej z zewnątrz.... Wkład kominkowy, który wybierałem specjalnie pod reku - (BEF 700) nie ma żadnych otworów umożliwiających zasysanie powietrza z pomieszczenia, czy z dołu czy od frontu - jedynie wylot rury do zasilania powietrzem i dziurki w tylnej płycie szamotowej, przez które powietrze jest wtłaczane/zasysane przez kominek. Jeśli te dziurki o których piszesz, są od spodu, to jeszcze możnaby spróbować zrobić coś w rodzaju odwróconego okapu i przyłożyć to od spodu aby pokryło wszystkie otwory. Karkołomne moim zdaniem, ale wykonalne Natomiast jeśli masz te dziury od frontu - to jest to typowy wkład, który pobiera powietrze z pomieszczenia do zasilania paleniska. Tak więc rurą pod podłogą będzie powietrze zaciągane do komory wokół kominka - to powietrze będzie zarówno opływało sam kominek i się ogrzewało, jak i częsciowo wędrowało w kierunku dziur paleniska. Pewny plus - to powietrze, które kominek zużyje i wypluje przez komin będzie uzupełniane przez ten "nawiew" i nie trzeba będzie okien rozszczelniać/otwierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 10.02.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hmmm... to na moje laickie oko wygląda, że ten kominek nie jest przystosowany do pobierania powietrza z rury zasilającej z zewnątrz.... Wkład kominkowy, który wybierałem specjalnie pod reku - (BEF 700) nie ma żadnych otworów umożliwiających zasysanie powietrza z pomieszczenia ... No i tutaj chyba jest pies pogrzebany. Mój wkład chyba nie nadaje się do mojego domu. Też mam reku i żadne pobieranie powietrza z pomieszczenia nie wchodzi w grę ... Gdzie kupowałeś i ile płaciłeś za Twój wkład ?? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 10.02.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Poszło na priva...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 14.02.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Poszukuję niedrogiej ekipy do montażu parapetów wewnętrznych, poratuje mnie ktoś?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 16.02.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witaj. Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 16.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam, mam pytanie dot wjazdu na posesje. Według projektu wjazd jest na wprost garazu, ale my z garazu zrobilismy kuchnie wiec wjazd automatycznie przesunąlł sie obok. Czy musimy to zgłosic w UG czy nie ma takiej potrzeby i lepiej sie z tym nie wycghylac?? To samo tyczy sie szamba, wg projektu zlokalizowane jest pomiedzy naszymi pieknymi choinkami a my chcemy zrobic szmbo blizej płotu i blizej wjazdu zeby szambiarka nie miala problemu z dojazdem, czy to tez nalezy zgłosic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 17.02.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam Mam pytanie do wszystkich posiadających wodne ogrzewanie podłogowe na panelach. Czy pod panele kładliście folię, czy nie jest ona za dużym izolatorem dla przepływu ciepła.Folia jest wymagana w przypadku reklamajci do paneli, ale czy nie ma negatywnego wpływu na efektywność ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 17.02.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Podbijam temat !!!! czy w ogóle ktoś ma panele położone na podłogówce ??? Sa panele , niby odpowiednie, ależeby potem nie okazalo sie , że ta podłoga to taka wcale za ciepła nie jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 17.02.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Podbijam temat !!!! czy w ogóle ktoś ma panele położone na podłogówce ??? Sa panele , niby odpowiednie, ależeby potem nie okazalo sie , że ta podłoga to taka wcale za ciepła nie jest . Ja tam nie ryzykowałem i położyłem na podłogówce płytki... Dla mnie jest to jednoznaczne - jak to ma być ogrzewanie niskotemperaturowe to musi dobrze przekazywać ciepło przy małej różnicy temperatur podłoga/powietrze pomieszczenia. Przy drewnie też się to będzie odbywać, ale albo koszty będą wyższe, albo efekty bardziej mizerne przy pozostałych warunkach takich samych jak dla płytek. Po co robić na przekór celom jakie się chce osiągnąć? Kaloryferów kocem nikt nie owija Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 17.02.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 też tak myslę chociaż marzy mi sie jednolita podłoga w salonie i w kuchi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 17.02.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 też tak myslę chociaż marzy mi sie jednolita podłoga w salonie i w kuchi Trzeba po prostu zrobić przeliczenie - jaka będzie różnica w przewodności przy użyciu konkretnego materiału i zobaczyć czy jest to do przeżycia - tylko kwestia znalezienia odpowiedniej osoby, która będzie kompetentna i obiektywna Albo zrobić jak się podoba i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.02.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Odnośnie paneli na podłogówce polecam wątek http://forum.muratordom.pl/podlogowka-i-drewno-skonczmy-z-tymi-bzdurami,t119989.htm?highlight=bzdurami różnice w działaniu podłogówki na płytkach i na panelach drewnianych 14-15mm są symboliczne, a niektórzy praktycy twierdzą, że panele dłużej trzymają ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.02.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam, mam pytanie dot wjazdu na posesje. Według projektu wjazd jest na wprost garazu, ale my z garazu zrobilismy kuchnie wiec wjazd automatycznie przesunąlł sie obok. Czy musimy to zgłosic w UG czy nie ma takiej potrzeby i lepiej sie z tym nie wycghylac?? To samo tyczy sie szamba, wg projektu zlokalizowane jest pomiedzy naszymi pieknymi choinkami a my chcemy zrobic szmbo blizej płotu i blizej wjazdu zeby szambiarka nie miala problemu z dojazdem, czy to tez nalezy zgłosic??? szamba i wjazdu nie zgłaszaj, tego przecież nikt nigdy nie sprawdzi a co ważniejsze nie ukara cie za to, chyba ze masz dom narożnikowy zrobisz wjazd od innej ulicy a sąsiad zgłosi ze to jest jego prywatna ulica przecież.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 17.02.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czy kupował ktoś z Was w sklepie http://www.lazienkiplus.pl Polecam http://www.abclazienki.pl - kupiłam tam prawie wszystko - tanio i sprawdzone. Można odebrać u nich w Poznaniu i obejrzeć przed odbiorem (w końcu można się rozmyśleć lub może teoretycznie być coś z błędem lub uszkodzone - warto sprawdzić na miejscu niż się użerać z kurierem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertouno 17.02.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam, Proszę o poradę gdzie można tanio kupić bramę garażową hormanna i fachowo by mi doradzili?? podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 18.02.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czy kupował ktoś z Was w sklepie http://www.lazienkiplus.pl Polecam http://www.abclazienki.pl - kupiłam tam prawie wszystko - tanio i sprawdzone. Można odebrać u nich w Poznaniu i obejrzeć przed odbiorem (w końcu można się rozmyśleć lub może teoretycznie być coś z błędem lub uszkodzone - warto sprawdzić na miejscu niż się użerać z kurierem) Dzięki. Też sprawdzę ten namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 19.02.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Macie jakieś doświadczenia z bramą Krispola? Zdecydowałem się już na bramę maestro, ale okazuje się, że nie oferują jej w szerokości, którą potrzebuję. Więc pozostaje mi mistral. Ktoś z Was zdecydował się na taką bramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 19.02.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 A ja trochę z innej beczki: czy macie może kogoś, kto zamontuje telewizję w domu? (na razie są tylko kable, brakuje osprzętu + talerza tv sat) Czy moglibyście proszę polecić jakąś ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts