celt 26.02.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Co do pradu - ja popostu porownuje ten rachunek do zeszlego. Wiem ze bylo sporo ciecia i szlifowania plytek - nie wiem ile takie maszyny ciagna plus chodzila druga lodowka. Ale czy to + podwyzka pradu uzasadnia 100% wyzszy rachunek ?Zobacze jak bedzie przez te 2 miesiaceJa mam tez budowlany Czy ktos moze polecic jakis sprawdozny srodek do czyszczenia fug ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.02.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Moje dotychczasowe rachunki były w okolicach 200 zł, a ostatni też mam 2x większy (400 zł) Do fug to ktoś kiedyś polecał Domestos Grot Buster, właśnie kupiłam i w weekend postaram się przetestować (moja bialuśka łazienka nie była zbyt dobrym pomysłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 26.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Moje dotychczasowe rachunki były w okolicach 200 zł, a ostatni też mam 2x większy (400 zł) Do fug to ktoś kiedyś polecał Domestos Grot Buster, właśnie kupiłam i w weekend postaram się przetestować (moja bialuśka łazienka nie była zbyt dobrym pomysłem ) Wiesz co, do fug dobra jest woda z octem i soda oczyszczona. Jak masz brudne fugi to zrób taką papkę z sody i tej wody z octem i zostaw na chwilę. Ja czyściłam małą szczoteczką. jak nie są mocno brudne to sama woda z octem do przetarcia powinna starczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.02.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wiesz co, do fug dobra jest woda z octem i soda oczyszczona. Jak masz brudne fugi to zrób taką papkę z sody i tej wody z octem i zostaw na chwilę. Ja czyściłam małą szczoteczką. jak nie są mocno brudne to sama woda z octem do przetarcia powinna starczyć. A racja, w "Perfekcyjnej Pani Domu" na TVN Style ten sposób zawsze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 27.02.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Z innej beczki.!!!!A miało być tak pięknie .Już mieliśmy 1/8 finału UEFA,tylko ktoś zamienił po przerwie nam drużynę.Znowu korupcja w piłce. Mąż Lidki.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.02.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Z innej beczki.!!!!A miało być tak pięknie .Już mieliśmy 1/8 finału UEFA,tylko ktoś zamienił po przerwie nam drużynę.Znowu korupcja w piłce. Mąż Lidki.pozdrawiam. kryzys jest wiec jakos trzeba bylo dorobic na wyjezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 27.02.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 co do rachunków za prąd, poprzedni byl ok 300, a teraz przyszedl na 500!! myslalam, ze wyzione ducha, jak go zobaczylam ale pocieszam sie, ze to fachowcy, ktorzy mieli 1000W reflektory go nabili, teraz bedzie lepiej a jak u Was z gazem? U nas za ok 3,5 miesiaca wyszlo 2200 ale grzalismy mocno, bo budynek byl niewysuszony teraz sie pilnujemy i z swiatlem i z gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 27.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 sorry ze post pod postem, ale to nowy temat WIem, ze grupa 2007 raczej juz skonczyla ise budowac, ale zagladaja na nia rozne inne osoby, dlatego tez zameiszcze nastepujace ogloszenie: Mam do odsprzedania kibelek budowlany, elegancki, z okienkiem z szybka, zeby trafiac tam gdzie sie chce trafic:) Do odbioru w Kicinie, kolo Czerwonaka, cena do ustalenia!http://images40.fotosik.pl/68/5e2afbf47e35a8d8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 27.02.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 ja ostatni rachunek tez dostałem spory i szukam teraz to tyle pożera 370 zł wcześniej 270 zł gaz od 15 grudnia do 17 lutego 22 stopnie czasami 23 w dzien 21 w nocy przy tym nadal nie mam wyregulowane ust fabryczne rach 920 zł dom przeszło 600 m3 myślę ze jest w normie ale z prądem celt dowaliłeś nieźle a ja myślałem ze mam duży rachunek jedno jest pewne światełka w wgłębieniach ładnie wyglądają ale i też swoje miesięcznie kosztują niby za wiele nie biorą jednak podliczając wszytko to wychodzi sporo taka jest prawda ze w bloku człowiek miał lampę kinkiecik i lampkę nocną a w domu tego oświetlenia jest dość sporo do tego dochodzi nowy sprzęt niby powinien być przyjazny środowisku i pobierać mniej energi ale w bloku stary telewizor 29'' a teraz wielka plazma na scianie, projektor, wielka lodówka, alarmy, rolety, pompy od cyrk wody, podłogówki itp i jak sie to podliczy to ten nowy sprzęt pobiera jeszcze raz więcej prądu niż ten stary niestety to jest cena za odrobinę luxusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 28.02.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ja jestem załamana podwyżkami prądu - do listopada 1 kWh kosztowała 20 gr, w listopadzie i grudniu 23 gr, a od stycznia 32 gr!!! Teraz sobie uświadomiłam, że mój ostatni rachunek był z grudnia, na dniach powinnam dostać nowy, ten z bandyckimi stawkami, pewnie będzie grubo ponad 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 28.02.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 czy ktoś może podać mi namiary na wykonawcę wod kan co? z góry dziękuję i pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 28.02.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A mój ostatni rachunek za prąd to prawie 1100 PLN . Cóż utrzymanie temperatury powyżej zera w zimie kosztuje ... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 02.03.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 a u was jak z gazem ?? moj za prąd też był w połwie stycznia wiec na dniach bedzie nowy pewnie też większy ale patrząc na rach prąd i gaz tak duzo nie wychodzi tylko te opłaty dodatkowe gazu miałem za 600 zł a reszta 320 zl to te opłaty dodatkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 02.03.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 U mnie gaz 900zł za 2 m-ce. Dom niecałe 200m 2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 03.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam, pilnie szukam kontaktu na stolarza badz firme wykonujacą schody. Na wczoraj równiez szukam godnego polecenia glazurnika oraz namiary na firmy stawiajace szamba. Z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 03.03.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Hej Poznaniacy z Poznania i okolic, poszukuję namiarów na osoby (nie musi być architekt - wystarczy że ma uprawnienia) zajmujące się adaptacją i zmianami w projekcie gotowym. Za wszelkie odpowiedzi w tym wątku lub PMy będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 03.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 CO do prądu to głowa w gore. W domach jednorodzinnych około 150m2 to raczej norma 300-400zł , tak bywa choć tez ubolewamMoj ostatni rach za prąd to 900zł ale były włączone 2 grzejniki 2000w plus wszystko to co człowiekowi do życia potrzebne.Za gaz na rachunek czekam ale nie boje się bo przyjdzie ryczałtowo(przedtem jeszcze nie grzałem;p) Czekam na wiosnę i grzejniki już więcej nie będą włączone! Trzeba energooszczędne rzeczy kupować! przy wyborze agd kupowałem porównując zużycie, w lodówkach powiem wam ze jest straszna różnica poboru! Żarówki energooszczędne trzeba powymieniać w zestawach do lamp dają zwykłe ale jak się przepala to warto zainwestować w ledy itp...I TV nie plazma tylko lcd! plazma pobiera 2x więcej niz lcd Komputer laptop tez znaczna różnica pomiędzy normalnymZ czasem się do tego wszystkiego dostosuje pewnie jak i wy!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 04.03.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Z ta plazma t olekka przesada. Wart osie dokladnie wczytac w specyfikacje i porozmawiac z ludzmi, ktorzy stoja z boku. Zarowek ledowych tez nie za bardzo polecam poki co. Chyba, ze ktos sie szarpnie na firmowe, ktorych koszt sie zwroci po kilkunatulatach pewnie Temat przerabialem. ledy sa ok, ale na niskim napieciu a nie w postani zarowek z led w srodku na 240 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 04.03.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Z ta plazma t olekka przesada. Wart osie dokladnie wczytac w specyfikacje i porozmawiac z ludzmi, ktorzy stoja z boku. Zarowek ledowych tez nie za bardzo polecam poki co. Chyba, ze ktos sie szarpnie na firmowe, ktorych koszt sie zwroci po kilkunatulatach pewnie Temat przerabialem. ledy sa ok, ale na niskim napieciu a nie w postani zarowek z led w srodku na 240 V Witam Jeśli idzie o ledy. Zakupiłem ostatnio na próbę na allegro 8 sztuk żarówek 48 led do oprawek halogenów 230V, żeby wstawić sobie do holu, ponieważ włączenie 8. szt 50W żarówek przyprawiało mnie o finansowy zawrót głowy. Dystrybutor reklamował ich moc jako 40 - 45W. Niestety po zamontowaniu samych ledów okazało się, że w pomieszczeniu mam połmrok. Myślę, że ich moc wyszła ok 20-30W/ szt. Gdy dołożyłem chociaz z 1 lub 2 zwykłe żaróki 50 W było już znacznie jasneij. Jednak zwróciłem je. Teraz planuję sprawdzić żarówki 80 led, może będą ciut jaśneijsze. Najwyżej zostawię 1, 2 zwykłe żarówki. Myślę, że robienie kombinacji żarówek led / zwykłe jest jaikmś rozwiązaniem oszczędnościowym, bo jest znaczna róźnica między zużyciem 50 a np 3 W/ szt. Więc na schodach, czy innych ozdobnych punktach oświetleniowych nie wymagających dużego natęzęnia spokojnie mozna ledy wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Z ta plazma t olekka przesada. Wart osie dokladnie wczytac w specyfikacje i porozmawiac z ludzmi, ktorzy stoja z boku. Zarowek ledowych tez nie za bardzo polecam poki co. Chyba, ze ktos sie szarpnie na firmowe, ktorych koszt sie zwroci po kilkunatulatach pewnie Temat przerabiałem. ledy sa ok, ale na niskim napieciu a nie w postani zarowek z led w srodku na 240 V co prawda to prawda ledy sa na stały prad a nie na zmieny ... i może i będą szczelac... ale różnica w całym domu miedzy 60w a 5w led to 300zł? borac pod uwagę 30 żarówek które pala sie codziennie 2godzine., chyba ze zle licze. A co do cyfry! Pisałeś ze masz jeden abonament i na 3 tv i można oglądać rożne kanały? tak? tz 3 dekodery posiadasz? ja właśnie rozważam ten temat i wiem ze i abonament to tylko na jednym tv mam, a na innych w tym samym czasie można oglądać to samo i przeskoczyć się tego niestety nie da;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts