scooby 15.04.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Hej, a interesował się ktoś z was automatycznym nawadnianiem ogrodu? Głównie chodzi mi o poprowadzenie rur w ziemi żeby w przyszłości nie bigac z wężem i co kawałek przestawiać... Tylko pytanie jakie ta sa koszty oraz jakie ciśnienie potrzebujemy....w firmach które sie tym zajmują jeszcze nie pytałem bo i tak bede to robił sam...Wydaje mi sie ze żadnej filozofii w tym nie ma. ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 16.04.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no niestety,ale betonowe podróbki są kilkadziesiąt razy tańsze, a dla nie-znawcy wystarczająco ładne i taką właśnie będę miała...i to chyba nie tylko dlatego,że mnie na droższą nie stac...bo skoro nie widać różnicy to po co przepłacać No właśnie... A możesz napisać gdzie można takie fajne podróbki obejrzeć / kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.04.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Słuchajcie mam pytanie związane z instalcają grzewczą i tynkami... Instalatorzy zostawiają u mnie przy podejściach do kaloryferów pętle.... Czy tynkarze ładnie mi to wytynkują tak, że ze ściany będą tylko rurki wystawały czy po montażu grzejnika będzie trzeba jakieś poprawki robić??? Pozdr tynkarze powinni tynkować na gotowo przy pętlach, które potem odcina się pod wymiar. Może trochę tynk pękać przy samych rurkach podczas montażu złączek/śrubunków ale to wiele zależy od tego jak dokładnie jest uszykowane są podejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 16.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no niestety,ale betonowe podróbki są kilkadziesiąt razy tańsze, a dla nie-znawcy wystarczająco ładne i taką właśnie będę miała...i to chyba nie tylko dlatego,że mnie na droższą nie stac...bo skoro nie widać różnicy to po co przepłacać No właśnie... A możesz napisać gdzie można takie fajne podróbki obejrzeć / kupić? jeszcze nie wiem,póki co prerzucam allegro.. http://allegro.pl/item602205109_fontanna_ogrodowa_mala_hit.html http://allegro.pl/item602883337_unikatowa_fontanna_przyscienna_umywalka_dostawa.html http://allegro.pl/item610665507_domideko_ekskluzywna_fontanna_lesew_producent.html http://allegro.pl/item612629873_domideko_ekskluzywna_fontanna_foga_producent.html ale pewnei allegro już masz w małym palcu skoro nadal szukasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 16.04.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 witam,podczas ocieplania dachu, w jaki sposób układaliście wełnę (pierwszą warstwę), prostopadle czy równolegle do krokwi. Jeżeli prostopadle to mało odpadów, ale dużo łączeń czyli tzw mostków termicznych, jeżeli równolegle to mało łączeń, ale odpadów od groma i troche. Drugą warstwę położę, tą która będzie wystawać poza krokwie to prostopadle, ale z tą pierwszą cały czas się zastanawiam.Osobiście pierwszą położyłbym prostopadle do krokwi (odległość między krokwiami np 0,9m i na tyle pociął bym też wełne i wciskałbym w szczeline między krokwiami)Jak drodzy inwestorzy - budowlańce podeszli do tematu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 16.04.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 WitamCzy znacie jakieś dobre i sprawdzone wmiare tanie firmy zajmującą się zakładaniem ogrodzenia z podmurówką?Namiary proszę przesyłać na privaZ góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 17.04.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja też z pytaniem. Czy ktoś ma namiar na dobrą ekipę do podbitki drewnianej. I nie za 100zl/m2 bo taki namiar już mam. Wprawdzie robią piękną podbitkę, ale dla mnie troche za drogo. Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 17.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Mam pytanie z gatunku blondynkowych: posadzki w domu wylane, przy drzwiach wejsciowych do muru, dalej...., podejscie do domu wylane...do muru, a co pomiędzy???? dziura na szerokość pustaka wypełniona styropianem , może ja się nie znam, ale co z progiem ??? mam sobie teraz wymieszać beton w wiaderku i zalać tą dziurę? Kogo za to gonić: posadzkarzy, czy murarza, który murował ganek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 17.04.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Poproszę o namiary na sprawdzoną ekipę od kostki brukowej na priv. Jakie ceny obecnie obowiązują?Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 17.04.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Mam pytanie z gatunku blondynkowych: posadzki w domu wylane, przy drzwiach wejsciowych do muru, dalej...., podejscie do domu wylane...do muru, a co pomiędzy???? dziura na szerokość pustaka wypełniona styropianem , może ja się nie znam, ale co z progiem ??? mam sobie teraz wymieszać beton w wiaderku i zalać tą dziurę? Kogo za to gonić: posadzkarzy, czy murarza, który murował ganek ???? tak jak juz pisałam w komentarzach, miałam tak samo. Mąż włożył styropian, siatkę zbrojącą i zalał posadzką jastrychową. Monterzy na to normalnie założyli próg od drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.04.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 18.04.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 mam pytanie do osób uzytkujących (bądź zorientowanych w temacie) podłogi drewniane olejowane. Chciałbym taką podłoge zrobic z drewna debowego, ale w miejscu, gdzie zamawialem drewno pani powiedziala, ze lepiej jest pomalowac lakierem matowym. Twierdzi, ze na oleju w miejscach najbardziej uczęszczanych wydeptują sie scieżki. jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i arek 19.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam Odkupię 50 szt stempli na płot, jeżeli chcecie sprzedać proszę o info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 20.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Mamy podłogę z desek dębowych, ale jest "świerzutka", tak więc trudno powiedzieć, co się z nią z czasem będzie działo. Wybraliśmy wzór, który już wygląda na stary, więc nawet lepiej, gdyby się jeszcze trochę zestarzało . Do olejowanej podłogi dokupiliśmy preparaty do mycia. Bardzo dobrą, fachową obsługę poecam w Parkiety Roman Pol - proponuję jeszcze tam zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 21.04.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Poproszę o namiary na sprawdzoną ekipę od kostki brukowej na priv. Jakie ceny obecnie obowiązują? Dzięki serdeczne! Właśnie robię casting absolutne minimum 70 zł za m2 robocizna+piasek, cement itp dodatki. Do tego należy doliczyć cenę kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.04.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mogę prosić o namiar na osobę które wykonuje certyfikat energetyczny?rozsądne ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.04.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mogę prosić o namiar na osobę które wykonuje certyfikat energetyczny?rozsądne ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 28.04.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 poczekaj jeszcze trochę i się ogłoszę chyba że nikogo nie znajdziesz to pisz do mnie na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.04.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 poczekaj jeszcze trochę i się ogłoszę chyba że nikogo nie znajdziesz to pisz do mnie na pw. hm to była odpowiedz na moje pytanie? Czy taki certyfikat musi robić osoba z uprawnieniami czy można sobie samemu tez zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 28.04.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Hej! Poszukuję namiarów na fachowca od płytek!!! Ile teraz kosztuje położenie metra? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts