Gość Gosc_gość 28.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja słyszałem o stawkach 50 zł/m2 Ale przy okazji się podpinam i jeszcze małe pytanko. Jakie płytki macie położone w garażu i kotłowni ? Poszukuję dobrego płytkarza. Namiary na sprawdzonego mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 28.04.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 jeszcze nie kladlem, ale rozwazam gres techniczny (mozna taki dostac ponizej 20 zl /m2 , a w marketach nawet za 12 zl). Co do plytkarza to ceny za 30 -40 zl za metr 2 po negocjacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 29.04.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 poczekaj jeszcze trochę i się ogłoszę chyba że nikogo nie znajdziesz to pisz do mnie na pw. hm to była odpowiedz na moje pytanie? Czy taki certyfikat musi robić osoba z uprawnieniami czy można sobie samemu tez zrobić? Nie zacytowałem, chodziło o Twoje pytanie. Certyfikat musi zrobić osoba z uprawnieniami, nie da rady inaczej. Zrobienie tego jest skomplikowane i czasochłonne, wymaga dużej wiedzy. I dlatego kosztuje krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 29.04.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 po negocjacjach u nas z 60zł płytkarz zszedł do 40zł...póki co nie polecam bo wchodzi na robotę po długim weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.04.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 poczekaj jeszcze trochę i się ogłoszę chyba że nikogo nie znajdziesz to pisz do mnie na pw. hm to była odpowiedz na moje pytanie? Czy taki certyfikat musi robić osoba z uprawnieniami czy można sobie samemu tez zrobić? Nie zacytowałem, chodziło o Twoje pytanie. Certyfikat musi zrobić osoba z uprawnieniami, nie da rady inaczej. Zrobienie tego jest skomplikowane i czasochłonne, wymaga dużej wiedzy. I dlatego kosztuje krocie. Tak nie do końca czasochłonne i skomplikowane... Jak mam program to wystarczy wpisywać dane a większość obliczeń same się wykonują... tylko fakt faktem ze podpis jest potrzebny no ale nikt nie robił jeszcze certyfikatu energetycznego? jakiś kontakt? tel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 30.04.2009 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam Was, czy robił ktoś z Was już ogrodzenie swojej działki. Ja chce ogrodzić siatka ocynkowana powleczona PCV i nie wiem z jakimi kosztami liczyć się w tym przypadku. Dziękuje za wszelka pomoc bądź informacje Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 03.05.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 witam, czy wiercil ktos z Was studnie glebinowa na dzialce? Jesli tak to jakie sa koszty takiego interesu, chodzi mi o wywiercenie 1mb studni, Macie namiary na jakas sprawdzona ekipe od wiercen? Okolica Rokietnicy. Dziekuje i pozdrawiam serdecznie Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.05.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 witam, czy wiercil ktos z Was studnie glebinowa na dzialce? Jesli tak to jakie sa koszty takiego interesu, chodzi mi o wywiercenie 1mb studni, Macie namiary na jakas sprawdzona ekipe od wiercen? Okolica Rokietnicy. Dziekuje i pozdrawiam serdecznie Przemek Zapytaj Pyrgona on wiercił studnie po sąsiedzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 05.05.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, mam problem z pękającymi ścianami. Właśnie miałem zacząć malować w środku ściany gdy zauważyłem kilka peknięć na wyszpachlowanych ścianach. Gdy obszedłem cały dom z nosem przy ścianach to znalazłem kilkadziesiąt takich kresek. Niektóre są krótkie (20 cm), a niektóre biegną przez całą scianę. Kazałem majstrom poszpachlować to eleastycznym gipsem przed malowaniem. Myslałem, że to kwestai źle wyszpachlowanych ścian. Tymczasem majstry obeszły mój domek z zewnątrz "z nosem przy ścianie" i okazało się, że pęknięcia gipsu wynikają z pęknięć ścian. Pęknięcia są z zewnątrz ledwo zauważalne (szerokość szczeliny to mniej niż pół milimetra), ale są. Praktycznie są pod każdym oknem na dole, a poza tym jeszcze w kilku miejscach. Peknięcia są zarówno na parterze jak i na piętrze (na scianie kolankowej). Wezwałem majstra co mi budował dom i on powiedział, że wynika to z tego, że dom był nieocieplony na zimę i teraz pęka. Konstrukcja (fundament, stropy, wieńce) były raczej zrobione porządnie - pilnowałem tego dosyć mocno. Gdzie tkwi przyczyna tych pęknięć ?? ?? ?? Nie wiem co z tym zrobić i kogo za to winić. Ściany są z bloczków keramzytowych - może tu tkwi przyczyna. Czy po wyszpachlowaniu te pęknięcia beda się nadal pojawiały ?? Ktoś miał taki problem?? Do kogo można się zwrócić o jakąś ekspertyzę tego? Istnieją jacyś rzeczoznawcy od domów tak jak od samochodów ?? Please, HELP T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, mam problem z pękającymi ścianami. Właśnie miałem zacząć malować w środku ściany gdy zauważyłem kilka peknięć na wyszpachlowanych ścianach. Gdy obszedłem cały dom z nosem przy ścianach to znalazłem kilkadziesiąt takich kresek. Niektóre są krótkie (20 cm), a niektóre biegną przez całą scianę. Kazałem majstrom poszpachlować to eleastycznym gipsem przed malowaniem. Myslałem, że to kwestai źle wyszpachlowanych ścian. Tymczasem majstry obeszły mój domek z zewnątrz "z nosem przy ścianie" i okazało się, że pęknięcia gipsu wynikają z pęknięć ścian. Pęknięcia są z zewnątrz ledwo zauważalne (szerokość szczeliny to mniej niż pół milimetra), ale są. Praktycznie są pod każdym oknem na dole, a poza tym jeszcze w kilku miejscach. Peknięcia są zarówno na parterze jak i na piętrze (na scianie kolankowej). Wezwałem majstra co mi budował dom i on powiedział, że wynika to z tego, że dom był nieocieplony na zimę i teraz pęka. Konstrukcja (fundament, stropy, wieńce) były raczej zrobione porządnie - pilnowałem tego dosyć mocno. Gdzie tkwi przyczyna tych pęknięć ?? ?? ?? Nie wiem co z tym zrobić i kogo za to winić. Ściany są z bloczków keramzytowych - może tu tkwi przyczyna. Czy po wyszpachlowaniu te pęknięcia beda się nadal pojawiały ?? Ktoś miał taki problem?? Do kogo można się zwrócić o jakąś ekspertyzę tego? Istnieją jacyś rzeczoznawcy od domów tak jak od samochodów ?? Please, HELP T. Mogę Ci polecić "swojego" inspektora (korzystałem z jego usług już 3 razy) na szczęście nić strasznie poważnego czego nie można było poprawić nie znalazł. Bierze 100 zł za godzinę dolicza czas dojazdu na budowę - jest ze wschodnich rejonów Poznania. Daniel Leszczyński 609 115 466 Jest umieszczony na liście projektantów, kierowników budów, inspektorów nadzoru Wielkopolskiej Okręgowej Izby Inżynierów Budownictwa. pod nr. 70 http://www.wkp.piib.org.pl/specjalisci-tabela1.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 05.05.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 no ale nikt nie robił jeszcze certyfikatu energetycznego? jakiś kontakt? tel? Ja mam mieć CE do odbioru w czwartek. Zleciłem w Probudzie na Wolsztyńskiej. Cena 490zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 05.05.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam Was, czy robił ktoś z Was już ogrodzenie swojej działki. Ja chce ogrodzić siatka ocynkowana powleczona PCV i nie wiem z jakimi kosztami liczyć się w tym przypadku. Dziękuje za wszelka pomoc bądź informacje Przemek mnie 60m takiego ogrodzenia (siatka w kolorze brązowym więc z dopłatą, krawężnik) Siatkoland wycenił na 4900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.05.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, mam problem z pękającymi ścianami. Właśnie miałem zacząć malować w środku ściany gdy zauważyłem kilka peknięć na wyszpachlowanych ścianach. Gdy obszedłem cały dom z nosem przy ścianach to znalazłem kilkadziesiąt takich kresek. Niektóre są krótkie (20 cm), a niektóre biegną przez całą scianę. Kazałem majstrom poszpachlować to eleastycznym gipsem przed malowaniem. Myslałem, że to kwestai źle wyszpachlowanych ścian. Tymczasem majstry obeszły mój domek z zewnątrz "z nosem przy ścianie" i okazało się, że pęknięcia gipsu wynikają z pęknięć ścian. Pęknięcia są z zewnątrz ledwo zauważalne (szerokość szczeliny to mniej niż pół milimetra), ale są. Praktycznie są pod każdym oknem na dole, a poza tym jeszcze w kilku miejscach. Peknięcia są zarówno na parterze jak i na piętrze (na scianie kolankowej). Wezwałem majstra co mi budował dom i on powiedział, że wynika to z tego, że dom był nieocieplony na zimę i teraz pęka. Konstrukcja (fundament, stropy, wieńce) były raczej zrobione porządnie - pilnowałem tego dosyć mocno. Gdzie tkwi przyczyna tych pęknięć ?? ?? ?? Nie wiem co z tym zrobić i kogo za to winić. Ściany są z bloczków keramzytowych - może tu tkwi przyczyna. Czy po wyszpachlowaniu te pęknięcia beda się nadal pojawiały ?? Ktoś miał taki problem?? Do kogo można się zwrócić o jakąś ekspertyzę tego? Istnieją jacyś rzeczoznawcy od domów tak jak od samochodów ?? Please, HELP T. pekniecia pod oknami moga wynikac z tego ze nie zostaly zazbrojone z tego co pamietam to keramzyt zbroi sie co ktorys poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 05.05.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witam Przymierzam sie do kuchni i łazienki. Mam jakiś pogląd, ale chciałabym jeszcze zobaczyc jakis projekt dopasowany do mojej kuchni jak i łazienki- szczególnie układ płytek. Czy ktos z Was robił gdzies w salonie kuchennych mebli lub płytek na przykład. Zależy mi na osobie poleconej i spardzonej, bo nie chce zeby ktoś zrobił mi projekt sztampowy tylko podszedł indywidualnie do sprawy. pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.05.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 witam Przymierzam sie do kuchni i łazienki. Mam jakiś pogląd, ale chciałabym jeszcze zobaczyc jakis projekt dopasowany do mojej kuchni jak i łazienki- szczególnie układ płytek. Czy ktos z Was robił gdzies w salonie kuchennych mebli lub płytek na przykład. Zależy mi na osobie poleconej i spardzonej, bo nie chce zeby ktoś zrobił mi projekt sztampowy tylko podszedł indywidualnie do sprawy. pozdrawiam wszystkich budujących We wszystkich dobrych sklepach z płytkami wykonują projekty i podchodzą do tematu indywidualnie Mi np. projekty łazienek robili w Ibero na Obornickiej i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 06.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, mam problem z pękającymi ścianami. Właśnie miałem zacząć malować w środku ściany gdy zauważyłem kilka peknięć na wyszpachlowanych ścianach. Gdy obszedłem cały dom z nosem przy ścianach to znalazłem kilkadziesiąt takich kresek. Niektóre są krótkie (20 cm), a niektóre biegną przez całą scianę. Kazałem majstrom poszpachlować to eleastycznym gipsem przed malowaniem. Myslałem, że to kwestai źle wyszpachlowanych ścian. Tymczasem majstry obeszły mój domek z zewnątrz "z nosem przy ścianie" i okazało się, że pęknięcia gipsu wynikają z pęknięć ścian. Pęknięcia są z zewnątrz ledwo zauważalne (szerokość szczeliny to mniej niż pół milimetra), ale są. Praktycznie są pod każdym oknem na dole, a poza tym jeszcze w kilku miejscach. Peknięcia są zarówno na parterze jak i na piętrze (na scianie kolankowej). Wezwałem majstra co mi budował dom i on powiedział, że wynika to z tego, że dom był nieocieplony na zimę i teraz pęka. Konstrukcja (fundament, stropy, wieńce) były raczej zrobione porządnie - pilnowałem tego dosyć mocno. Gdzie tkwi przyczyna tych pęknięć ?? ?? ?? Nie wiem co z tym zrobić i kogo za to winić. Ściany są z bloczków keramzytowych - może tu tkwi przyczyna. Czy po wyszpachlowaniu te pęknięcia beda się nadal pojawiały ?? Ktoś miał taki problem?? Do kogo można się zwrócić o jakąś ekspertyzę tego? Istnieją jacyś rzeczoznawcy od domów tak jak od samochodów ?? Please, HELP T. pekniecia pod oknami moga wynikac z tego ze nie zostaly zazbrojone z tego co pamietam to keramzyt zbroi sie co ktorys poziom Zgadza sie u mnie po zazbrojeniu takich kwiatków nie ma. Jedyne poziome pekniecia pojawiły sie na kilku działówkach i to na skutek kucia w tych scianach. Takie cos jest łatwe do usuniecia . Trzeba troszku zeskrobac szpachtel i nakleic cos w rodzaju fizeliny na to znowu zaszpachtlować i nie bedzie więcej pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 06.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 poszukuję firmę, która projektuje i zakłada instalację na gaz płynny ze zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 07.05.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Gdzie zamawialiście szamba w Poznaniu i okolicach?Mam ofertę na 9m3 2800 netto + 1500 montaż, drogawo chyba ten montaż co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazar 09.05.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Hejka,moglibyście polecić kogoś od wentylacji (mechanicznej, z reku, etc.)z góry dziekipozdromaras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.05.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Hejka, moglibyście polecić kogoś od wentylacji (mechanicznej, z reku, etc.) z góry dzieki pozdro maras Ja mam Bartosza, działa kilka dni dopiero wiec trudno o opinię, ale ekipę montażową oceniam pozytywnie. Montował San-Gaz z Jarocina (pracują na terenie Poznania także). Pan Roman Koczorowski. Tu jest wizytówka: http://www.husky.pl/instalatorzy_sangaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts