Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

Witam starszyznę z doświadczeniami - zaczynam budowę w Potaszach gm. Czerwonak i potzrebuję namiarów na sprawdzonych kierowników budowy. Dodatkowo przydałoby się parę kontaktów na polecane przez Was firmy od fundamentów. Przy okazji pytanko - jak to jest kupujecie materiał sami a firmie placicie za robociznę czy bierze sie od nich wszystko? Pozdrowionka

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, poszukuję namiary na wkłady kominkowe. Nie musi to być mercedes, będe go raczej użwał tylko do stworzenia "fajnego klimatu". Jedyny warunek to żeby miał wlot do powietrza z zewnątrz.

Pozdrawiam.

Ja zamontowałem u siebie wkład BeF 700 - prosty ma wlot powietrza z zewnątrz rurą, ma szamot i ma 2 przepustnice. pali się w nim bardzo ładnie i dość dobrze daje się sterować. Wkład bezrusztowy - popiół wybiera się z płyty szamotowej - nie ma problemów.

Kiedyś już chyba o nim wspominałem na forum.

Pozdr.

witam mam pytanko do tych którzy mają już za sobą malowanie wnętrza...u nas szaleją malarze...kolejna ekipa z Bożej Łaski polecenia :( i tu moje pytanie bo zauważyłam,że w narożnikach, gdzie było wykończenie akrylem farba jakby się zważyła i wygląda jakby zaraz miała odpadać łuskami...czy ktoś miał podobny problem?

a ja mam pytanie odnośnie tarasu

nasz taras ma ok 50 m 2. zastanawiamy się, czy wykladac go gresem (taras jest wylany), czy mozna na to polozyc deski moze, czy takie plyty 3 cm jak chodnikowe.

nie wiem tylko czy wtedy te plyty chodnikowe przyklejac, czy klasc na piasek i cement tak jak pozbruk?

wycenialam to juz u kilku fachowcow i kazdy mowi inaczej

te plyty są calkiem fajne, z kamienia - np libet ma sliczne plyty(nie takie chodnikowe, zle sie wyrazilam)

Drewno bardzo mi sie podoba, ale czy nie ma problemu z jego pielęgnacja? nei bedziemy musieli co roku go impregnowac?

Mam ok 4 cm na wysokosc ( bo taras jest wylany), wiec nei wiem, czy z jakimis legarami to drewno mi sie zmiesci- czy nie bedzie stalo w wodzie jesli bedzie za malo miejsca na wchloniecie...

witam

gdzie kupię tłuczeń kamienny lub żwir o granulacji 40mm do przydomowej oczyszczalni ścieków.

Jedyny namiar jaki znam to tylko Dąbrowa.

Z góry wielkie dzięki za namiary.

pozdrawiam.

niestety będzie ciężko, jak robiłem GWC żwirowe obdzwoniłem wszystko w okolicy i tylko Dąbrowa to miała :roll: Następny namiar był gdzieś pod Koninem :wink:

Ale to było w 2007 więc może coś się zmieniło ...

Witam, szukam człowieka/firmy do wykonania metalowej poręczy na schodach oraz na balkonie - czy ktoś zna może dobrego wykonawcę, który nie spartoli roboty i nie zedrze zbytnio? Szczególnie mi zależy za porządnym wykonaniu posadowienia balustrady w płycie balkonowej - jej część jest jednocześnie stropem nad wykuszem.

Pozdr.

Kochani, mam pytanie chciałam założyć deske barlinecką, bo namówili mnie znajomi, a chciałam drewno w salonie w polączeniu z płytkami przy kominku. Mam już wylane posadzki i teraz nie wiem co zrobić bo zaczęto mi odradzać deske barlinecką. Co o niej sadzicie. Czy jeszcze można coś z tym zrobić np. założyć coś innego. Mam posadzkę na jednym poziomie. pozdr.

Spróbuj czegoś takiego:

http://www.homefloor.pl/quick_parquet.html

lub

http://www.finishparkiet.com.pl/cmf/index.php?id=7

Nadaje się zwłaszcza na ogrzewanie podłogowe, montaż na klej, łatwo zlicować z płytkami gresowymi, lub ceramicznymi.

Niestety, podłoga musi być równa - parkiet jest lakierowany na gotowo,

pozdrawiam,

Zbyszek