Kaska - Siekierki 13.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 witam jestem zupełnie "świeża", bo dopiero zaczynam budowę. Zachodnia Wielkopolska to silna ekipa, a może znajdzie się ktoś z okolic Siekierek? Strasznie fajne jest to forum - dużo pożytecznych info, między innymi od domprojekcie na kwiatowej do którego o mało co nie trafiłam. Czy ktoś słyszał o dobrej firmie robiacej kominki z płaszczem wodnym? życzę wszystkim Forumowiczom (i sobie) w Nowym Roku realizacji planów Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 13.01.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 witam jestem zupełnie "świeża", bo dopiero zaczynam budowę. Zachodnia Wielkopolska to silna ekipa, a może znajdzie się ktoś z okolic Siekierek? Strasznie fajne jest to forum - dużo pożytecznych info, między innymi od domprojekcie na kwiatowej do którego o mało co nie trafiłam. Czy ktoś słyszał o dobrej firmie robiacej kominki z płaszczem wodnym? życzę wszystkim Forumowiczom (i sobie) w Nowym Roku realizacji planów Kaśka witamy!!! a co budujesz jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 13.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 O! Ja tu gadu-gadu a piędziesiątka mi stuknęła... i pomyśleć, że to tylko przez ostatnie dwa tygodnie... Czy to ma znaczyć, że mamy składać Ci życzenia??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaska - Siekierki 13.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 witam jestem zupełnie "świeża", bo dopiero zaczynam budowę. Zachodnia Wielkopolska to silna ekipa, a może znajdzie się ktoś z okolic Siekierek? Strasznie fajne jest to forum - dużo pożytecznych info, między innymi od domprojekcie na kwiatowej do którego o mało co nie trafiłam. Czy ktoś słyszał o dobrej firmie robiacej kominki z płaszczem wodnym? życzę wszystkim Forumowiczom (i sobie) w Nowym Roku realizacji planów Kaśka witamy!!! a co budujesz jeśli to nie tajemnica? Jesteśmy na etapie projektu i najprawdopodobniej wybierzemy ten z pracowni M&L Lipińscy (http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=56609&page=1). Bardzo podobają mi się projekty Lipińskich, a poza tym dla nas kluczowy był wydzielony pokój z łazienką na parterze dla starszej osoby. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 13.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam ania i grześ jesteśmy z Wami, bo też będziemy starali się budować ze środków własnych. Zamiary są, zobaczymy jak będzie z realizacją. majania fajny ten świetlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 sasiedzie! nie chcialem tak szybko o tym mowic ale jestem kompletnym abstynentem jedynym moim trunkiem jest pepsi To może jakieś zielę chociaż przypalimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Nie jestem pewna czy u mnie się sprawdzi, bo w dziwnym miejscu musiałby być zamontowany i boję się że oszpeci dach...ale co sądzicie o takim rozwiązaniu? Zawsze to jakaś alternatywa dla okna połaciowego, którego nie mogę zastosować z braku miejsca (załamanie dachu nad klatką schodową)....no i taniej ... w promocji 600mm - ok. 1 000+VAT. Dla porównania tyle samo kosztuje świetlik Velux, ale 350mm. Sam nie wiem, wygląda jak właz do prototypowego statku kosmicznego za lat 50-tych. Zobacz na stronę fakro, okno o większej powierzchni, z tym, że nieootwierane, jest tansze niż ta bańka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 13.01.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 cześć wkleiłam kilka nowych fotek http://atka13.fotosik.pl/albumy/109711.html zapraszam do oglądania można również komentować pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 13.01.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 O! Ja tu gadu-gadu a piędziesiątka mi stuknęła... i pomyśleć, że to tylko przez ostatnie dwa tygodnie... Czy to ma znaczyć, że mamy składać Ci życzenia??????? tylko że mi o 50... postów chodziło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 14.01.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 tylko że mi o 50... postów chodziło.... jak tak dalej pojdzie to niedlugo Ci 100 stuknie sie czlowiek szybko starzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 14.01.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam ania i grześ jesteśmy z Wami, bo też będziemy starali się budować ze środków własnych. Zamiary są, zobaczymy jak będzie z realizacją. to fajnie! kiedy zamerzacie sie wprowadzać? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 14.01.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 tylko że mi o 50... postów chodziło.... To też gratulacje. W końcu zacząłem poważne rozmowy z wykonawcami. Rozrzut mają niezły. Jeden, kiedy mu podziękowałem z powodu zbyt wysokiej ceny, od razu obniżył ofertę, UWAGA!, o 50 tys. zł za stan surowy. Co o tym myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 14.01.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 W końcu zacząłem poważne rozmowy z wykonawcami. Rozrzut mają niezły. Jeden, kiedy mu podziękowałem z powodu zbyt wysokiej ceny, od razu obniżył ofertę, UWAGA!, o 50 tys. zł za stan surowy. Co o tym myśleć? jak to o 50 tys?? to co za palac budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 14.01.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Cała w tym rzecz, że nie buduję pałacu tylko domek parterowy 145 m2.Podaję tę historię jako przykład tego, co w związku z ostatnimi podwyżkami cen próbują robić niektórzy wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 14.01.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Cała w tym rzecz, że nie buduję pałacu tylko domek parterowy 145 m2. Podaję tę historię jako przykład tego, co w związku z ostatnimi podwyżkami cen próbują robić niektórzy wykonawcy. to jak obnizyl o 50 tys to ile jeszcze zostalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 14.01.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Szukam instalatora do CO i wody. Czy możecie po podpowiedzieć jakie obecnie mają stawki na tzw. punkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 14.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Nie jestem pewna czy u mnie się sprawdzi, bo w dziwnym miejscu musiałby być zamontowany i boję się że oszpeci dach...ale co sądzicie o takim rozwiązaniu? Zawsze to jakaś alternatywa dla okna połaciowego, którego nie mogę zastosować z braku miejsca (załamanie dachu nad klatką schodową)....no i taniej ... w promocji 600mm - ok. 1 000+VAT. Dla porównania tyle samo kosztuje świetlik Velux, ale 350mm. Sam nie wiem, wygląda jak właz do prototypowego statku kosmicznego za lat 50-tych. Zobacz na stronę fakro, okno o większej powierzchni, z tym, że nieootwierane, jest tansze niż ta bańka. dzięki marzin, problem w tym, że ja nie dam rady wstawić okna sklepienie klatki schodowej mam na załamniu dachu ...no nic..kombinuję dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 14.01.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Ania i Grześ Wogóle nie planujemy kiedy nastąpi przeprowadzka. Myślimy zrobić tak: najpierw fundamenty, potem mury i strop w tym roku na przyszły podciągnąć mury na poddaszu i zrobić dach, no a co potem to zależy jak się w portfelu ułoży. No u nas to będzie bardzo oszczędny tryb budowania. Budujemy mały domek ok. 130 m2 systemem gospodarczym. Tzn. mąż będzie wykonawcą na papierze, a tak naprawdę będzie budował znajomy Władek mojego męża i tak razem pustak do pustaka i coś chyba wyjdzie. Budujemy na ścianę 25 cm pustak u220 + ocieplenie styropian 12 cm. Jutro idę kupić cegły i zapłacić na zapas za cement, bo wszystko drożeje od lutego. Także od poniedziałku wydam jakieś 15 tys. Pozdrawiamy Sylwia i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 14.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Ania i Grześ Wogóle nie planujemy kiedy nastąpi przeprowadzka. Myślimy zrobić tak: najpierw fundamenty, potem mury i strop w tym roku na przyszły podciągnąć mury na poddaszu i zrobić dach, no a co potem to zależy jak się w portfelu ułoży. No u nas to będzie bardzo oszczędny tryb budowania. Budujemy mały domek ok. 130 m2 systemem gospodarczym. Tzn. mąż będzie wykonawcą na papierze, a tak naprawdę będzie budował znajomy Władek mojego męża i tak razem pustak do pustaka i coś chyba wyjdzie. Budujemy na ścianę 25 cm pustak u220 + ocieplenie styropian 12 cm. Jutro idę kupić cegły i zapłacić na zapas za cement, bo wszystko drożeje od lutego. Także od poniedziałku wydam jakieś 15 tys. Pozdrawiamy Sylwia i Maciej my na ten rok zaplanowaliśmy tylko fundamenty, na następny mury i dach, a na jeszcze następny całą reszte. też mamy mały dom z garażem i też planujemy system bardzo gospodarczy tzn na zaplanowany czas budowy brać urlop i co tylko się da zrobić samemu. najbardziej przeraża nas postawienie stanu surowego, a całą wykończeniówke grzes zrobi sam bo się na tym dobrze zna no i lubi to robić. na pewno będzie ciężko bo mieszkamy 150km od poznania, ale damy rade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 14.01.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Misiak? ja tam sie Twojej żonie nie zamierzam narażać, ale jakbyś mi tak w tajemnicy przed nią tę tabelkę od kredytów przesłał... to ja mam prawo jazdy, a też od jakiegoś czasu nie piję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts