jaloska 16.01.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Wiecie co, czytam o Waszych budowach, poszukiwaniu materialów i doła łapię, że czas ucieka, pieniądze uciekają, bo wszystko drożeje, a ja dopiero za 4 miesiące będe miała w ręku mój projekt. I galopuje mi po głowie mysl, żeby zapomnieć o projekcie, który powstawał 4 miesiące (było tego kilka wersji) i zacząc od nowa poszukiwania gotowego projektu. Może wtedy wszystko szybciej by poszło. Z drugiej strony tak się zżylismy z tym projektem, że nie wiem czy inny spełni wszystkie nasze wymagania. No i się dołuję wiedząc, że cała wiosna minie a ja nic nie zrobię z moim domem.... Ale na Budmę i tak pójdę. I chętnie się spotkam z grupą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 16.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Misiaq? Masz już u mnie 2 piwo, więc jak tak dalej pójdzie, to wrócisz kompletnie pijany i żona Cię wyrzuci (na budowę?) Poza tym spotkałam się z Panem Koniecznym (słynny już kierownik budowy) i poraz kolejny przysłowie kto późno przychodzi, sam sobie szkodzi... się sprawdziło; rzutem na taśmę tę moją budowę weźmie, ale cena jego pracy przez ten miesiąc znacznie wzrosła, więc o moich planowanych 1500zł mogę zapomnieć , no nic... pomyślę jeszcze w końcu 15 zł z biletu mam w kieszeni Wloczykiju?czy ta budowa w Potaszu, którą on kieruje to Twoja? bo ja po drugiej stronie Zielonki Pozdrawiam Natalia ps. Witam serdecznie wszystkich, którzy do nas dołączyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 16.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Misiaq? Masz już u mnie 2 piwo, więc jak tak dalej pójdzie, to wrócisz kompletnie pijany i żona Cię wyrzuci (na budowę?) dzieki ! robi sie ciekawie zobaczymy kto kogo szybciej upije ps. mam garaż metalowy na dzialce wiec bedzie gdzie spac a odnosnie samej budmy zastanawiam sie czy czasmi nie wybrac sie jednak w czwartek ew. zorbie rezerwacje na dodatkowe bilety i jak nie dam rady wszystkiego w czwartek zobaczyc to pojde w piatek co wy na to ?? oczywiscie wyjscie aktualne (Piatek ew. sobota po budmie ) mam zamiar wypuścić sie w ten weekend na miasto w poszukiwaniu pub-u na spotkanie ale jak ktos maj jakies propozycje to smialo pisac pozwiedzam jaloska - nie przejmuj sie ja mam juz kredyt na plecach a nie wiem od czego zaczac czas nagli - cenami sie nie przejmuje bo zamiast spotkać sie z wami w pubie musielibyscie mnie odwiedzic w wariatkowie na ceny i tak nie mamy juz wplywu - wiec po co sie stresowac ! ja juz mysle o tych grilach i ekipie z naszej grupy bawiacych sie na nich cze boboo - witam na naszej grupie ! ogolnie to witam wszystkich nowych ! Marzin - zacznij znowu walczyc na budowie bo tematy sie koncza i ludziska dola z nudow zaczynaja lapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 16.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Wiecie co, czytam o Waszych budowach, poszukiwaniu materialów i doła łapię, że czas ucieka, pieniądze uciekają, bo wszystko drożeje, a ja dopiero za 4 miesiące będe miała w ręku mój projekt. I galopuje mi po głowie mysl, żeby zapomnieć o projekcie, który powstawał 4 miesiące (było tego kilka wersji) i zacząc od nowa poszukiwania gotowego projektu. Może wtedy wszystko szybciej by poszło. Z drugiej strony tak się zżylismy z tym projektem, że nie wiem czy inny spełni wszystkie nasze wymagania. No i się dołuję wiedząc, że cała wiosna minie a ja nic nie zrobię z moim domem.... Ale na Budmę i tak pójdę. I chętnie się spotkam z grupą. Nie dołuj się, taka moja rada aby o siebie też zadbać. Trzeba mieć jakieś wentylki bezpieczeństwa np. piwko w gronie grupy bo podczas budowy to zwariować można, ten mętlik lub pustka w głowie, nadmiar lub niedosyt pomysłów, jakieś terminy, problemy, brak kasy. Jaloska trzymaj się, to dopiero początek a co będzie dalej. Jak będziesz mieć doła to pisz na forum a z projektu nie rezygnujcie. Może za te 4 miesiące łatwiej będzie wam pewne rzeczy dogrywać bo jak widać wielkie bum będzie tak ok. marca. zobaczymy kto kogo szybciej upije Co za grupa?!?http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/a025.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 16.01.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Co za grupa?!? AA - 1 spotkanie w pubie dla trenowania silnej woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 16.01.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 AA - 1 spotkanie w pubie dla trenowania silnej woli http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c006.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.01.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nie dołować się ja jutro składam w urzędzie wniosek o PnB Ale co tam, liczę sobie to i owo, obmyślam i tak do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 17.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam Ja na budmę się nie wybieram, bo brak czasu (malutkie dziecko ) U nas teraz "budowa" wygląda tak: - pozwolenie na budowę jest - wszystkie projekty (woda, prąd, zjazd z drogi) też - cegła kupiona, trochę cementu też - pomysły są - kanoldy i reszta rzeczy do fundamentów do załatwienia, ale wszystko wiadomo co i gdzie - wykonawca załatwiony - betoniarka też - za 4 tygodnie złożymy wniosek do Energetyki o włożenie licznika do skrzynki - skrzynka elektryczna na potrzeby budowy zrobiona no i mąż pojechał do Szwecji zarabiać pieniążki Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 17.01.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Poza tym spotkałam się z Panem Koniecznym (słynny już kierownik budowy) i poraz kolejny przysłowie kto późno przychodzi, sam sobie szkodzi... się sprawdziło; rzutem na taśmę tę moją budowę weźmie, ale cena jego pracy przez ten miesiąc znacznie wzrosła, więc o moich planowanych 1500zł mogę zapomnieć eee, to chyba inaczej - nowy sezon nowe ceny, ja też go będę zatrudniać i też nie za tylko 1500zł. Ale mam nadzieję, że się sprawdzi. Wloczykiju?czy ta budowa w Potaszu, którą on kieruje to Twoja? bo ja po drugiej stronie Zielonki być może, a nawet wielce prawdopodobne - choć mówił, że już kilka budów ma w tym podpoznańskim fyrtlu. A tak na marginesie to gdzie dokładnie się budujesz? oczywiscie wyjscie aktualne Byłbym niepocieszony gdyby było inaczej jakies propozycje to smialo pisac pozwiedzam Za kulisami (Wodna 24) - może być za mało miejsca Dramat (Rynek 39 - wschodnia pierzeja rynku) - pyszne naleśniki Chimera (Żydowska 31) - ogromny wybór herbat Weranda (świętosławska 10) - też trochę mało miejsca, ale za to jaka budowlana nazwa Pod aniołem (wrocławska 4) - przyda się przy budowie jakaś nadprzyrodzona pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 17.01.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Czy ktoś orientował się w dachówkach? Chodzi mi o różnice cenową pomiędzy dachówką ceramiczną a blachodachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.01.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Czy ktoś orientował się w dachówkach? Chodzi mi o różnice cenową pomiędzy dachówką ceramiczną a blachodachówką? to zalezy od dachu najlepiej dac do wyceny do co najmniej 2 hurtowni i poprosic o wycene na dachowke i blache ja ze swojej strony moge doradzic zeby zastanowic sie tez nad dachowka cementowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 17.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam wszystkich Troche mnie nie bylo a tu watek sie rozija jak trzeba. Przypomne budowa domku z pracowni dobredomy Emanulea 2, miejsce akcji Rogalinek, udzial biora: napewno zonka,slawny juz P. Konieczny, no i moja skromna osoba. Pierwszy klaps polowa lipca. Z wykonawcami rozmawiam, narazie jeden zaproponowal mi 88k za stan surowy otwarty, przy czym materialy i caly sprzet na mojej glowie, tak ,ze Pan jest juz historia. Czekam na opinie od reszty. Projekt sie adaptuje, czekam na WZ ktore mialem miec w grudniu (ach jak ja kocham urzedy), zaraz potem lece zlozyc o PnB. no i klade 250m kabla co by do domku dociagnac ((, o kosztach lepiej nie mowic. Domek, po zmianie zdania nie z silikatow, a z BK 24 plus stropian 15cm. Ciekawostki to kominek z DGP, PC+podlogowka+rekuperator+POS- za 2 tygodnie mam miec wyceny.Badania gruntu juz sie robia, mapki do celow projektowych zrobione. Dylematy: Kredyt w CHF tyle , ze niewiem czy PKO BP czy Millenium Rolety nadprozowe tak czy nie? Bede wdzieczny za wszelkie rady No i szukam ladnych drewnianych okien? Pozdrawiam wszystkich Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boboo 17.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Cześć! Łukasz_Ko, jak wszystko pójdzie dobrze,to będę mieć fachowca właśnie z Rogalinka, rozmawiałem z nim na razie tak wstępnie. Za tydzień jestem umówiony na rozmowę , tym razem już konkretną -mam nadzieję o kasie. Budował dom po sąsiedzku i z tego co widzę szybko i dobrze. Robi od zera do wykończeniówki włącznie. Rolety nadprozowe tak czy nie? Bede wdzieczny za wszelkie rady jakie to rolety? Chodzi o kompakt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 17.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam jesteśmy na etapie adaptacji projektu i myślimy o wentylacji mechanicznej... Czy ktoś z Was robił może projekt takiej wentylacji i mógłby polecić jakieś biuro/firme...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 17.01.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 S&M no i mąż pojechał do Szwecji zarabiać pieniążki no to teraz wiemy jakim sposobem bez kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 17.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam jesteśmy na etapie adaptacji projektu i myślimy o wentylacji mechanicznej... Czy ktoś z Was robił może projekt takiej wentylacji i mógłby polecić jakieś biuro/firme...? Sproboj http://www.rekuperatory.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 17.01.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Cześć! Łukasz_Ko, jak wszystko pójdzie dobrze,to będę mieć fachowca właśnie z Rogalinka, rozmawiałem z nim na razie tak wstępnie. Za tydzień jestem umówiony na rozmowę , tym razem już konkretną -mam nadzieję o kasie. Budował dom po sąsiedzku i z tego co widzę szybko i dobrze. Robi od zera do wykończeniówki włącznie. Rolety nadprozowe tak czy nie? Bede wdzieczny za wszelkie rady jakie to rolety? Chodzi o kompakt ? Ciekawe bo myslalem, ze z Rogalinka znam wszystkich, przesli mi namiary na priva to sie cos o nim dowiem - jezeli chcesz? A jak sie sprawdzi to moze go ci podprowadze . JA i tak zaczynam 2 polowa lipca, wtedy to juz wszyscy bedzieci mieli dachy . A rolety to chce nadprozowe, ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest zbedne wywalanie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 17.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Czy ktoś orientował się w dachówkach? Chodzi mi o różnice cenową pomiędzy dachówką ceramiczną a blachodachówką? to zalezy od dachu najlepiej dac do wyceny do co najmniej 2 hurtowni i poprosic o wycene na dachowke i blache ja ze swojej strony moge doradzic zeby zastanowic sie tez nad dachowka cementowa Dzięki. Coś słyszałam o dachówkach cementowych. Wypadają one dosyć tanio. Znalazłam w necie firmę z cenami blachodachówek i dachówek cementowych i taniej wyszła ta druga. Tylko oczywiście założenie tych drugich jest o wiele droższe, niż blachy. Jeżeli chodzi o rolety. To ztego co mąż mówił, to będzie zostawio ne miejsce na skrzynkę pomiędzy oknem a nadprożem. Są takie specjalne nadproża n, ale koszt jest powalający z nóg. Ania i Grześ to, co mąż zarobi to kropla w morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boboo 17.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ciekawe bo myslalem, ze z Rogalinka znam wszystkich, przesli mi namiary na priva to sie cos o nim dowiem - jezeli chcesz? A jak sie sprawdzi to moze go ci podprowadze . JA i tak zaczynam 2 polowa lipca, wtedy to juz wszyscy bedzieci mieli dachy . Wysłałem Ci to co mam na priv. ... czyli te nadprożowe to zewnętrzne skrzynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boboo 17.01.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 jak tak patrzę to tą roletę nadprożową to zwykły kompakt montowany pod nadprożem , które trzeba podnieść o wielkość skrzyni. Zbierałem jakiś czas temu kilka ofert na okna i te kompakty są tańsze niż "niekompakty" czyli zewnętrzne a te są raczej mało efektowne. ...a tak przy okazji ,ma ktoś może jakieś opinie o firmie Mirox z Głównej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts