Marzin 23.01.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Możeże...musze Cię o niego trochę wypytać , więc jakby co, to jego później Jasne, powiem wszystko jak na spowiedzi! a tak w ogóle, to co mi przyszło do głowy, żeby się budować???!!!! Skąd ja mam wiedzieć ile jakiejś stali, bloczków, betonu i czego tam jeszcze...jak osiwieję przez tę budowę, to się chyba moim młotkiem załatwię Weź ze sobą projekt i policzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 23.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 a ja może zdjęcia mojej działki przyniosę... A tak w ogóle to niezły tłumek się zebrał jeszcze trochę to będzie trzeba zrobić podział na grupy tematyczne hihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 24.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 a tak w ogóle, to co mi przyszło do głowy, żeby się budować???!!!! Skąd ja mam wiedzieć ile jakiejś stali, bloczków, betonu i czego tam jeszcze...jak osiwieję przez tę budowę, to się chyba moim młotkiem załatwię Weź ze sobą projekt i policzymy Pewnie że wezmę, od jakiegoś czasu już się bez niego nie ruszam...nawet śpię z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 24.01.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Czytam, że do spotkania coraz bliżej, a mnie coraz bardziej żal, że nie będę z wami. Liczę na obszerne sprawozdanie i kolejne spotkania. U mnie po staremu. Nadal bez ekipy, ale czekam na wyceny od kilku i mam nadzieję, że do końca tygodnia zapadną ostateczne decyzje. Mam ofertę za stan pod klucz 2300 za m2. Stan do zamieszkania, żaluzje w oknach, podłogi, kominek itp. materiały dobrej jakości. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Mam ofertę za stan pod klucz 2300 za m2. Stan do zamieszkania, żaluzje w oknach, podłogi, kominek itp. materiały dobrej jakości. Co wy na to? mysle ze cena ok a nawet podejrzanie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Mam ofertę za stan pod klucz 2300 za m2. Stan do zamieszkania, żaluzje w oknach, podłogi, kominek itp. materiały dobrej jakości. Co wy na to? mysle ze cena ok a nawet podejrzanie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Pewnie że wezmę, od jakiegoś czasu już się bez niego nie ruszam...nawet śpię z projektem To niedopuszczalne! Powinnaś z kimś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 24.01.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ja miałam ceny na stan developerski 1700-1800 zł/m2 - wtedy firma kończy budować dom tuż przed finalnym wykończeniem i wtedy masz możliwość samodzielnego wyboru czy panele czy parkiet, tanie czy drogie płytki, kominek skromny czy obłożony marmurem - myślę ze za tą różnicę (500 zł/m2) spokojnie wykończyłbyś dom w dowolnie wybranym wariancie.Problem z budową pod klucz jest taki, że już teraz trzeba się określić jak chce sie mieć wszystko zrobione, ile punktów elektrycznych itp. Ja np. mimo iż intensywnie o tym wszystkim myślę od pół roku wciąż tego nie wiem. Standardowo firmy liczą ok. 80 punktów na dom - jak za pół roku stwierdzisz ze chcesz więcej to będziesz musiał dopłacić wg ich wygórowanej zapewne stawki, a możliwości negocjacji raczej mieć nie będziesz. Tak samo z postawieniem dodatkowej ścianki działowej, zamianą grzejników na podłogówkę i innymi rzeczami które przyjdą Ci do głowy w trakcie budowy - firma zawsze Ci powie, że tego w kosztorysie nie było i trzeba dopłacić. A mając podaną cenę 2300 zl/m2 nie wiesz, czy oni sobie liczą za m2 sciany 25 zł czy 60 zł.Moją drugą wątpliwość wzbudziły płatności - całość ceny umownej była podzielona na jakieś 9 czy 10 rat płatnych po zakończeniu danych etapów. Jednak wszystkie raty były równe, mimo iż przecież etap etapowi nie równy. I wychodziło to tak, że firmie w zasadzie opłacałoby się zerwać umowę podczas stanu surowego, bo w tym momencie zapłacilibyśmy więcej niż to byłoby warte - różnica się niwelowała dopiero przy wykończeniówce.Więc przemyśl powyższe sprawy - może w Twoim przypadku wygląda to inaczej, ale lepiej dopytaj.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 24.01.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Słuchajcie, mam namiar na polecaną przez mojego kolegę ekipę ciesielsko-dekarską. Ja niestety nie skorzystałam z ich usług bo dostałam wycenę już po podpisaniu umowy na stan surowy z dachem, ale wycena okazała się atrakcyjna - 40 zł/m2 dachu, ze wszystkim, nawet podbitką. Ekipa dysponuje własną przyczepą kempingową w której nocuje na budowie, więc dojadą wszędzie (i przy okazji stróżowanie gratis ). Mój kumpel był bardzo zadowolony z ich pracy, a nie miał prostego dachu (dach 320 m2, wielospadowy, kalenice na 3 różnych wysokościach). Jakby ktoś był zainteresowany to moge przesłać namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 MARZIN to głównie do Ciebie ale może i inni skorzystają. Pokaz fachowego układania dachówki i opierzeń blacharskich - BUDMA pawilon 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 MARZIN to głównie do Ciebie ale może i inni skorzystają. Pokaz fachowego układania dachówki i opierzeń blacharskich - BUDMA pawilon 7 w jakis godzinach? do Misiak juz raz zadalem niesmialo pytanie o ta Twoja tabelke od kredytow i teraz nie wiem czy nie zbyt niesmialo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.01.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Niestety nie wiem w jakich godzinach, może robią to cyklicznie co jakiś czas?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 24.01.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 i jeszcze jedno pytanie czy dzwonilas moze bezposrednio do producenta? moze dadza lepsza oferte? w sumie ja planuje zakup silikatow na luty wiec mzoe polaczymy sily i wtedy w fabryce dadza lepsza oferte albo w jakiejs hurtowni? chociaz przydaloby sie kilka dni mrozow to by sie lepiej negocjowalo acha z tego co pamietam to alison kupowala w zeszlym roku najpier silikaty z Przysieczyna a potem chyba z Teodorow z hurtowni w Kicinie i miala cene lepsza niz w HDMB ale glowy nie dam brachol, to co z tymi silikatami? dzwonilam do fabryki, ale oni nie sprzedają klientom indywidualnym, podali mi namiary na kilka hurtowni, ale one wszystkie proponują mi ceny katalogowe (2,16 netto na N18) Taką cenę ma też hurtownia w Kicinie. Więc nadal V-Bud ma najlepszą cenę. Wychodzi 44,36 zł brutto/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 24.01.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Dopiero dzisiaj znalazłam waszą grupę chętnie się dołączę mamy zamiar zacząćw tym roku w Plewiskach ale jesteśmy jeszcze daleko w polu załatwiamy dopiero pozwolenie apropos może jest ktoś kto buduje na Plewiskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.01.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 MARZIN to głównie do Ciebie ale może i inni skorzystają. Pokaz fachowego układania dachówki i opierzeń blacharskich - BUDMA pawilon 7 Dzięki! Jutro cały dzień jestem na Budmie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 24.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 i jeszcze jedno pytanie czy dzwonilas moze bezposrednio do producenta? moze dadza lepsza oferte? w sumie ja planuje zakup silikatow na luty wiec mzoe polaczymy sily i wtedy w fabryce dadza lepsza oferte albo w jakiejs hurtowni? chociaz przydaloby sie kilka dni mrozow to by sie lepiej negocjowalo acha z tego co pamietam to alison kupowala w zeszlym roku najpier silikaty z Przysieczyna a potem chyba z Teodorow z hurtowni w Kicinie i miala cene lepsza niz w HDMB ale glowy nie dam brachol, to co z tymi silikatami? dzwonilam do fabryki, ale oni nie sprzedają klientom indywidualnym, podali mi namiary na kilka hurtowni, ale one wszystkie proponują mi ceny katalogowe (2,16 netto na N18) Taką cenę ma też hurtownia w Kicinie. Więc nadal V-Bud ma najlepszą cenę. Wychodzi 44,36 zł brutto/m2. Ja tez rozmawiałem z fabryką w Przesieczynie i powiedzieli mi to samo. Z hurtowni z silikatami równiez najlepiej wypada V-Bud. Moze potargujemy coś z nimi współnie. Z tym, że ja prawdopodobnie bede potrzebował silikaty w marcu lub moze nawet w kwietniu, jak pogoda sie spaskudzi i wszystkie pozwolenia przeciągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 24.01.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ktoś z Was kupował projekt muratora jeśli tak to gdzie w biurze czy przez internet a adaptacja wtedy u kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 24.01.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Słuchajcie, mam namiar na polecaną przez mojego kolegę ekipę ciesielsko-dekarską. Ja niestety nie skorzystałam z ich usług bo dostałam wycenę już po podpisaniu umowy na stan surowy z dachem, ale wycena okazała się atrakcyjna - 40 zł/m2 dachu, ze wszystkim, nawet podbitką. Ekipa dysponuje własną przyczepą kempingową w której nocuje na budowie, więc dojadą wszędzie (i przy okazji stróżowanie gratis ). Mój kumpel był bardzo zadowolony z ich pracy, a nie miał prostego dachu (dach 320 m2, wielospadowy, kalenice na 3 różnych wysokościach). Jakby ktoś był zainteresowany to moge przesłać namiary. Pozdrawiam To ja bym bardzo chętnie prosił namiary na priva, albo nawet ot tak - ogólnie. Mąż Jaloski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 24.01.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Słuchajcie, mam namiar na polecaną przez mojego kolegę ekipę ciesielsko-dekarską. Ja niestety nie skorzystałam z ich usług bo dostałam wycenę już po podpisaniu umowy na stan surowy z dachem, ale wycena okazała się atrakcyjna - 40 zł/m2 dachu, ze wszystkim, nawet podbitką. Ekipa dysponuje własną przyczepą kempingową w której nocuje na budowie, więc dojadą wszędzie (i przy okazji stróżowanie gratis ). Mój kumpel był bardzo zadowolony z ich pracy, a nie miał prostego dachu (dach 320 m2, wielospadowy, kalenice na 3 różnych wysokościach). Jakby ktoś był zainteresowany to moge przesłać namiary. Pozdrawiam To ja bym bardzo chętnie prosił namiary na priva, albo nawet ot tak - ogólnie. Mąż Jaloski Tez chetnie bym ich zatrudnil. Podaj namiary. Moj e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ktoś z Was kupował projekt muratora jeśli tak to gdzie w biurze czy przez internet a adaptacja wtedy u kogo ja kupowalem przez internet a adaptacje robilem u pani architekt jakby co to moge podac namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts