jjsod 26.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 lata temu, kiedy udzielałem się intensywnie naróżnych kanałach irc i wirtualnych kawiarenkach, to też robiliśmy spotkania w "realu" no i były czasami śmiesznie oglądać takie przedspotkaniowe manewry "zbliżeniowe". Apomysły były różne... no to fajnie... jak my dotrzemy o tej 21 to pewnie wszyscy będziecie mieli niezły ubaw patrząc jak Was szukamy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 26.01.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Jak zdąze jeszcze dzisiaj do domku przed spotkaniem, co nie jest wcale takie pewne patrzac na ogrom pracy w pracy , to zabiore czerwony kubek muratora i postawie na stole, to moze być dobry znak rozpoznawczy dla zdezorientowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 26.01.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Mice jaką zaprawę chcesz dać do PTH? Najnormalniejszą w świecie, żadnych ciepłochronnych. na stronie podają U dla zwykłej zaprawy i to mi wystarczy. Tym bardziej, że rozmawiałem z szefem firmy która chciałbym, żeby mi robiła i stwierdził, że koszty rosną mocno tak wykonania jak i samej zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 26.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 26.01.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Pyt. do tych co mają już wymurowane ściany, pustki między pustakami bez zaprawy, co to mówi o murarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.01.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Słuchajcie, ja myślę, że nie musimy tych łopat brać po pierwsze, nikogo nie będzie tak dużo jak nas, a po drugie, jak ja się np rozłożę z tym wszystkim co biorę (projekt, wyceny, no dobra-katalogi zostawię w domu, to miejsca na stoliku nie wystarczy na trunki ), więc myślę, że jakoś damy radę... Zeby nas z tymi papierami nie pogonili, pomyślą jeszcze że PIH czy inni sobie urządzili u nich spotkanie To będzie trochę taka randka w ciemno?? W sumie trochę tak P.s. Ja wymyśliłem, że jednak przyjade samochodem, więc tez dołączę do pewnej frakcji naszej grupy - abstynentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 26.01.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 P.s. Ja wymyśliłem, że jednak przyjade samochodem, więc tez dołączę do pewnej frakcji naszej grupy - abstynentów Jeśli to kwestia transportu, to mogę podwieźć z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 26.01.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam!! Wtrącę kilka słów chodź nie jestem z waszego terenu!! Z betonu komórkowego z Solbetu buduję drugi dom! Pierwszy 7 lat temu z ojcem pustaki z Prefabetu Solec Kujawski (teraz Solbet) byłu nierówne, różne wymiary i takie tam>>>> 22 stycznia przywieziono mi Bloczki z Solbetu idealne z chwytakami!! Nauczyli się od Ytonga wszystkiego.. Ale teraz są wnet lepsi, kierowca do mnie przyjechał o 20 i mówił że stał w kolejce cały dzień, poprostu idą jak świeże bułeczki. Kiedyś nie było z tym problemu a teraz ich brak bo podobno Solbet złapał jakiś kontrakt do NIEMIECCC!!!! A więc ojczyzna Ytonga kupuje w SOLBECIE!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.01.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Pyt. do tych co mają już wymurowane ściany, pustki między pustakami bez zaprawy, co to mówi o murarzu? Nic. Co prawda pustaki na pióro-wpust powinny przylegać idealnie, ale wiadomo, że nie zawsze i nie wszystkie trzymają wymiar . Poza tym czasami pustaki trzeba docinać i w tych miejscach raczej szczelina pozostanie. Jeżeli ściana nie jest jednowarstwowa, to nie ma się czym przejmować. Chyba, że te szczeliny są takie wielkie, że Ci pies sąsiadów do domu zagląda . Wtedy to o murarzu nienajlepiej świadczy i trzeba go z budowy przegonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 26.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam My budujemy z pustaka U220, ściana o szerokości 25 cm. Cena 2,75 x 22 szt./m2 = 60,50 m2 ściany + ocieplenie 12 styropian. Jak czytam z czego Wy budujecie, to ten mój dom będzie strasznie drogi Zastanawialiśmy się nad Krothermem, ale to by był jeszcze większy koszt. Pytałam męża, dlaczego my nie budujemy z betonu komórkowego, to odpowiedział, że po prostu nie chce z tego. Na pieniądzach nie śpimy i na dodatek zamierzamy budować tylko ze środków własnych, to ja już nic nie rozumiem. Ale nie znam się na tych "ścianach". Pozdrawiam i życzę miłego spotkania Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 26.01.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam My budujemy z pustaka U220, ściana o szerokości 25 cm. Cena 2,75 x 22 szt./m2 = 60,50 m2 ściany + ocieplenie 12 styropian. Jak czytam z czego Wy budujecie, to ten mój dom będzie strasznie drogi Zastanawialiśmy się nad Krothermem, ale to by był jeszcze większy koszt. Bez paniki, ja buduję z Porothermu 30P+W i 15cm ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 26.01.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam My budujemy z pustaka U220, ściana o szerokości 25 cm. Cena 2,75 x 22 szt./m2 = 60,50 m2 ściany + ocieplenie 12 styropian. Jak czytam z czego Wy budujecie, to ten mój dom będzie strasznie drogi Zastanawialiśmy się nad Krothermem, ale to by był jeszcze większy koszt. Bez paniki, ja buduję z Porothermu 30P+W i 15cm ocieplenia Jesli liczycie koszt metra sciany, to trzeba tez wziac pod uwage zaprawe. Ja skonczylem budowac sciany zewnetrzne z Porothermu 44. Nie trzeba tego ocieplac a na murowanie wyszlo tylko 3 palety kleju na caly dom. Jesli policzycie cene gazobetonu, do tego zaprawa, a pozniej ocieplenie to roznica wychodzi znikoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 26.01.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 P.s. Ja wymyśliłem, że jednak przyjade samochodem, więc tez dołączę do pewnej frakcji naszej grupy - abstynentów PRZECIEZ MOGE PODJECHAC PO CIEBIE - I POZNIEJ DOSTARCZYC DO DOMU !!! MAGDA IDZIE ? BO ASKA TAK ! Jeśli to kwestia transportu, to mogę podwieźć z powrotem przeciez mialem ciebie upic ! Jesli liczycie koszt metra sciany, to trzeba tez wziac pod uwage zaprawe. Ja skonczylem budowac sciany zewnetrzne z Porothermu 44. Nie trzeba tego ocieplac a na murowanie wyszlo tylko 3 palety kleju na caly dom. Jesli policzycie cene gazobetonu, do tego zaprawa, a pozniej ocieplenie to roznica wychodzi znikoma mam znajomego co wybudowal z porothermu 44 jednowarstowke po 2 okresie grzewczym ocieplil dom i teraz ponoc ma cieplej i taniej za ogrzewanie - dom w sieroslawiu qrde mysle ze u kazdeg i tak bedzie inaczej mimo ze np wybudujemy z tego samego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 26.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 natus> a ta twoja wycena to tylko robocizny dotyczy?... po cenie za strop stwierdzam, że niestety tak druti napisał: Ponawiam moje niesmiale pytanie: czy ktos zamierza budowac z Porothermu? Przez przypadek zamówilem za duzo (duzo za duzo) 25 i 44. Stoi to u mnie ładnie ofoliowane na budowie w Kórniku. Bedzie tego z 20 palet razem. Gotowe do odbioru w kazdej chwili. Cena do uzgodnienia, ale bedzie dobra ja najprawdopodobniej będę budować z Phorothermu, ale jeszcze muszę parę cen sprawdzić. A ja się zastanawiam: Porotherm czy Poroton...robię porównanie parametrów...jak skończę to podzielę się wynikami mojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 26.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Przylacze sie do dyskusji odnosnie materialow. Tak naprawde to nie ma sie co licytowac, kazdy material ma swoje plusy i minusy, kwestja wyboru indywidualnego, zapotrzebowania, warunkow terenowych no i portfela. Ja osobiscie ide w BK w scianie 2 warstwowej, stawiam tzw termos, BK 24 plus 15 styropianu co da mi U<0.2. A to ze wzgledu na ogrzewanie PC i reku. Zastanawialem sie nad sylika, ze niby najzdrowsza, oddychalna i bardzo wytrzymala, wszystko ok. Tyle, ze znajomy wybudowal z silki no i ma poprostu zimno (fakt 12cm styropianu na taka sciane to malutko), a po drugie jest to material bardzo ciezki i nasiakliwy, a ja do placu boju mam 300m polem, wiec niechce co by mi samochody sie zakopywaly.PozdrawiamNo i bawcie sie dobrze na spotkanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 26.01.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ode mnie też - życzenia dobrej zabawy i czekam rano na sprawozdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 26.01.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Jak Was tu nie ma to pewnie jeszcze jesteście "pod http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a176.gif" a ja już dwa tygodnie siedzę w domu http://www.cosgan.de/images/midi/muede/k070.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 26.01.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Jak Was tu nie ma to pewnie jeszcze jesteście "pod " a ja już dwa tygodnie siedzę w domu Tak, byliśmy i to w całkiej sporej grupie...chyba 17 sztuk, mam zdarte gardło i doskonały humor, ale myślę, że o szczegółach rano... i wracaj kris1 do zdrowia natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja chciałem niniejszym publiczbnie się pokajać i wszystkich przeprosić, bo wyleciałem z knajpy jak persching, zapominając za siebie zapłacić P.s. Misiak, mam nadzieję, że Jola przekazała Ci moją prośbę, i że się za mną "wstawiłeś" ..... finansowo Jeżeli chodzi o spotkanie, to uważam, że było fajnie. Frekwencja mnie zaskoczyła. Mam nadzieję, że nasze "chorowinki" natępnym razem dotrą. Kolejny spot, to zbiorowy grill na mojej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 27.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja chciałem niniejszym publiczbnie się pokajać i wszystkich przeprosić, bo wyleciałem z knajpy jak persching, zapominając za siebie zapłacić P.s. Misiak, mam nadzieję, że Jola przekazała Ci moją prośbę, i że się za mną "wstawiłeś" ..... finansowo Marzin, spoko, przekazałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts