majania 02.02.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Stal np w Novastal, lub Centrostal Szczecinek. Namiary tu już są, jak nie chce się szukać, to pogoogluj. Ile stali? Projekt w rączki i rachujesz Ja mogę jeszcze zaproponować Kowstal ze Swarzędza http://www.kowstal.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.02.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Marzini jak wycena na okna od Gasiorka? Ja mam wycene na biale okna sosnowe w sumie w podobnej cenie jak ci z Karpicka maja PCV w okleinie tylko ciekaw jestem jak z jakoscia? Z drugiej strony patrzac na realizajce to powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 02.02.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 misiakmam podobną cenę netto. Jaką masz powierzchnię po podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 02.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Misiak twoja wycena jest ok chociaż mógłbyś się jeszcze potargować ,tak dla ogólnego rachunku 25k byłoby w sam raz ,ale i tak nie jest żle w porównaniu z naszą na 29k. Musimy jeszcze coś utargować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 02.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 ["Marzin"Stal np w Novastal, lub Centrostal Szczecinek. Namiary tu już są, jak nie chce się szukać, to pogoogluj. Ile stali? Projekt w rączki i rachujesz ] Witam Jakiej grubości pręty zbrojeniowe brac pod uwagę i jakie przeliczniki na metr bieżący trzeba przyjąć zużycia? Najgorsze, że wszystkie projekty są teraz w starostwie, iwec opieram sie tylko na wydruku ze strony Muratora. Macie jakieś wypasione wzory umowy z ekipą budowlaną oraz z KierBudem, takie które chronią nas przed niecnymi zakusami budowlańców ?? Jakby co to podeślijcie na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 02.02.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Wracając do PrąduSamo podłączenie to koszt około 2 000 - 2 500 krótko mówiąć około 160 zł za 1 kW. Sam prąd budowlany jest tańszy niż w terenie zabudowanym ale za to opłaty abonamentanowe i przesysłowe są droższe śrdnio 80 zł na dwa miesiące tak, że prąd budowlany to wyjście ostateczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.02.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jakiej grubości pręty zbrojeniowe brac pod uwagę i jakie przeliczniki na metr bieżący trzeba przyjąć zużycia? Najgorsze, że wszystkie projekty są teraz w starostwie, iwec opieram sie tylko na wydruku ze strony Muratora. obawiam sie ze moze byc problem jak nie masz projektu no chyab ze wiesz gdzie ile pretow przypada i o jakiej srednicy generalnie zazwyczaj daje sie 4 prety fi 12 x dlugosc lawy trzeba dodac troche na zaklad i juz bedzie mniej wiecej znana ilosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 zaznaczam ze to byla wycena z zeszlego roku i zabardzo nic nie targowalem wiec nie wiem czy to duzo czy malo Może porównamy moją wycenę do Twojej, przeliczając np metry bieżące fundamentów. Ja miałem o tyle dobrze, że Bartek wypisał mi stawki. A odnośnie rozpoczęcia prac - do fundamentów nie wiele potrzebujesz. Cement - z dnia na dzień Piasek - z dnia na dzień - Rumcyk (chyba ze z gruszki) Stal - z dnia na dzień - namiary powyżej Bloczki - potzrebujesz klika dni na realizację. Mam namiary na dobre ceny. Marzin i jak wycena na okna od Gasiorka? Ja mam wycene na biale okna sosnowe w sumie w podobnej cenie jak ci z Karpicka maja PCV w okleinie tylko ciekaw jestem jak z jakoscia? Z drugiej strony patrzac na realizajce to powinno byc ok Całkiem zapomniałem złożyć tam zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 02.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Bloczki - potzrebujesz klika dni na realizację. Mam namiary na dobre ceny. Marzin mogę prosić o namiary. Bloczki z transportem, czy bez? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 02.02.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 misiak mam podobną cenę netto. Jaką masz powierzchnię po podłodze? Powierzchnia ścian fundamentowych 57,1 m2 Powierzchnia ścian wewnętrznych nośnych 41,0 m2 Powierzchnia ścian działowych parter 20,1 m2 Powierzchnia ścian działowych poddasze 66,1 m2 Powierzchnia podłóg i schodów 159,6 m2 Powierzchnia dachu 205,5 m2 Kubatura drewna na więźbę 7,18 m3 Powierzchnia stolarki zewnętrznej 38,7 m2 Powierzchnia ścian zewnętrznych 140,4 m2 jeszcze nic nie liczylem a to dane projektanta ze strony tobie tez bartki beda robic ?? Misiak twoja wycena jest ok chociaż mógłbyś się jeszcze potargować ,tak dla ogólnego rachunku 25k byłoby w sam raz ,ale i tak nie jest żle w porównaniu z naszą na 29k. Musimy jeszcze coś utargować !!! tak myslalem ze nie jest zle niestety nawet bartki ceny podniesli w tym roku i to bylo juz wiadomo w zeszlym roku ze bedzie drożej ;( a mial byc tani domek ;( dzisiaj ide na spotkanie z kolejnym " inz " mam mi rozwiazac problem z moja gleba i fundamentami zobaczymy co mi madrego powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 02.02.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Marzin, czy mi również namiary na tanie bloczki możesz? i tanie, to jest ile? Orientujecie się po ile są kręgi? tak mniej więcej, oczywiście.... Porotherm zamawiam jutro w Komornikach, bo coś czuję, że problem zaraz będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Marzin, czy mi również namiary na tanie bloczki możesz? i tanie, to jest ile? Orientujecie się po ile są kręgi? tak mniej więcej, oczywiście.... Porotherm zamawiam jutro w Komornikach, bo coś czuję, że problem zaraz będzie... z tego co pamietam to kregi kosztuja jakies 80 zl netto loco firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 02.02.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Marzin, czy mi również namiary na tanie bloczki możesz? i tanie, to jest ile? Orientujecie się po ile są kręgi? tak mniej więcej, oczywiście.... Porotherm zamawiam jutro w Komornikach, bo coś czuję, że problem zaraz będzie... I ja bardzo chętnie skorzystam, choć mam już zamówine po 2,30 (bez faktury). W październiku mozna było kupić w Borówcu za 2,00/st bez faktury..ech gdzie te czasy Natus, a po ile Porotherm ? Chyba masz rację, że może być krucho z pustakiem...choć gdzie nie spojrzysz tam składy całe w paletach Porotheru i Porotonu stoją Swoją drogą zaczynam rozmyślać o instalacjach...ktoś sprawdzał czy ma sens łączenie kominka z DPG z wentylacja mechaniczną z GWC ?? tj, dwie instalacje działające niezaleznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 02.02.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam Przyszła nowa wycena od Bartków ,całkiem przyzwoita 10% zszedł z ceny i dorzucił ścianki działowe na poddaszu - 26k to sie rozumie tyle ta robota jest warta bez szkody dla nas i dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 02.02.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam Przyszła nowa wycena od Bartków ,całkiem przyzwoita 10% zszedł z ceny i dorzucił ścianki działowe na poddaszu - 26k to sie rozumie tyle ta robota jest warta bez szkody dla nas i dla niego. widze ze romowa z nim cos dala dzisiaj podczas spotkania uswiadamialem go zeby nie przeginal z cenami bo zamiast miec duzo klietnow moze okazac sie ze nie bedzie mial nikogo bo za duze ceny robi a wiekszosc klientow dzowni do niego z forum i jak sie tam fama rozejdzie ze jest za drogi to straci sporo klietnow - widac zadzialalo ! przetoczylem mu pare przykladow ze caly czas piszemy o nim a odnosnie natus to chyba bedzie ciezko bo to wieksza odleglosc i wieksze dla niego koszty ale sprobowac moze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 02.02.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Dla chwili wytchnienia od myślenia o budowie proponuję chwilę relaxu http://youtube.com/watch?v=XQ-m7cg9JhI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 02.02.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Natus, a po ile Porotherm ? Chyba masz rację, że może być krucho z pustakiem...choć gdzie nie spojrzysz tam składy całe w paletach Porotheru i Porotonu stoją 6,38 brutto jak pisała Jola, jutro będę zamawiać...szkoda, że nie zdążyłam obdzwonić pobliskich hurtowni może jeszcze dam radę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 02.02.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Misiak dzięki za wsparcie ,teraz tylko kredycik trzeba załatwić ,chyba zdecydujemy się na PKO BP bo rzeczywiście opłaty manipulacyjne zdecydowanie mniejsze.Ciekawi mnie tylko jak podzielona jest rata -odsetki a kapitał 50% na 50% czy może w jakiejś innej proporcji ???? może ktoś wie jak to się kształuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 02.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ciekawi mnie tylko jak podzielona jest rata -odsetki a kapitał 50% na 50% czy może w jakiejś innej proporcji ???? może ktoś wie jak to się kształuje ? z tego co wiem przy ratach równych to najpierw dużo więcej odsetek (tym więcej im wyższe oprocentowanie ) a mniej kredytu później to się wyrównuje i na końcu spłacania odwrotnie co do rat malejących to nie wiem bo się nie interesowałam taką opcją pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 02.02.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Toby się zgadzało z moimi informacjami ,miałam nadzieję że może jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts